Πώς να Δώσεις με Αξιοπρέπεια ένα Τέλος στην Σχέση σας

Μια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι ο χωρισμός με μια γυναίκα που σου άρεσε είναι μέρος του παιχνιδιού.

Η σχέση πιθανότατα κάποια στιγμή θα φτάσει σε ένα τέλος. Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της διαδικασίας.

Ο χωρισμός λοιπόν μερικές φορές είναι αναπόφευκτος και απαραίτητος. Όπως λοιπόν πρέπει να ξέρεις πώς να φλερτάρεις και πώς να ξεκινήσεις μια σχέση, έτσι πρέπει να γνωρίζεις και πώς να την τερματίσεις με αξιοπρέπεια.

Αν λοιπόν βλέπεις πώς έρχεται το τέλος στην σχέση σου και δεν φαίνεται αυτό να αλλάζει, θα πρέπει να ξέρεις πώς να το χειριστείς.

Στο επεισόδιο του Apla+Andrika που ακολουθεί, μπορείς να μάθεις για ποιους λόγους μπορεί να επέλθει ο χωρισμός.

Τι Κάνεις Όταν Ήταν Μια Όμορφη ΣχέσηΜια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Για κάποιους αποτελεί λύση το να παραμένουν σε μια σχέση, επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν τον άλλον. Όμως αυτή είναι μια λανθασμένη προσέγγιση.

Δεν χρωστάς σε καμία γυναίκα να είσαι μαζί της, όσο όμορφα και αν περάσατε στο παρελθόν, εφόσον δεν το θέλεις πια.

Μπορεί να χρωστάς μια εξήγηση ή μια συζήτηση μαζί της, αλλά το να παραμένεις μαζί της, δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας.

Τις περισσότερες φορές τείνουμε να σκεφτόμαστε έναν χωρισμό ως μια άσχημη συζήτηση ή έναν τσακωμό.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Αν παραμείνεις ήρεμος και της εξηγήσεις ότι απλά η σχέση δεν δουλεύει, θα πληγωθεί, όμως δεν χρειάζεται να σε μισήσει για αυτό.

Απλά πες ότι θα είναι καλύτερο να μην είστε μαζί, χωρίς να ψάχνετε να βρείτε ποιος και τι φταίει ή να επιρρίψετε ευθύνες.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον άλλον να νιώσει άσχημα.

Τι Κάνεις Αν Δεν Φέρθηκε Καλά;Μια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Αν τώρα επρόκειτο για μια σχέση που έφτασε στο τέλος καθαρά από λάθος δικό της, επειδή ήταν άπιστη ή σου έκανε την ζωή δύσκολη, δεν υπάρχει λόγος να συζητήσεις οτιδήποτε. Μην της δώσεις αυτή την ικανοποίηση.

Στείλε απλά ένα μήνυμα ή ακόμη και ένα email και αποχώρησε. Μια τέτοια γυναίκα δεν αξίζει την προσοχή σου, ούτε τον χρόνο σου.

Αν Μένετε Μαζί;Μια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Μπορεί η σχέση να έχει προχωρήσει αρκετά και να συζείτε.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο επικείμενος χωρισμός θα δείξει τα σημάδια του κάποια στιγμή και δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε από αυτόν.

Τότε είναι που θα πρέπει να το κουβεντιάσετε. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερο, ώστε να μπορέσεις να πάρεις τα πράγματα σου και να βρεις ένα καινούριο μέρος ( ή αντίστοιχα η γυναίκα, αν το σπίτι ήταν δικό σου).

Υπάρχει και η περίπτωση να σε χωρίσει η γυναίκα, χωρίς να το περιμένεις. Δες τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση, για να το ξεπεράσεις.

Το Ghosting Δεν Είναι ΑποδεκτόΜια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Το να σταματήσεις ξαφνικά κάθε επικοινωνία μαζί της δεν είναι ούτε αποδεκτό, ούτε αξιοπρεπές.

Είναι σημαντικό να της δώσεις να καταλάβει τι συμβαίνει.

Σίγουρα το να εξαφανιστείς είναι εύκολο, γιατί θα σε γλιτώσει από κάθε είδους διαμάχες και συνήθως συμβαίνει σε σχέσεις που έφτασαν γρήγορα στο τέλος, πολλές φορές πριν καλά καλά ονομαστούν σχέσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ghosting είναι σαν να πατάς το πλήκτρο της αναίρεσης. Δηλαδή το σκέφτηκες ξανά και είδες ότι δεν σου  αρέσει η σχέση με αυτή τη γυναίκα.

Όμως σε μια κανονική σχέση, δεν υπάρχει ποτέ ένας καλός λόγος που να δικαιολογεί την εξαφάνιση, χωρίς καμία εξήγηση.

Δείξε την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα και εξήγησε στην γυναίκα τι συμβαίνει, προτού ζητήσεις να χωρίσετε.

Μην Προσπαθείς να Την Κάνεις να Στο Ζητήσει ΠρώτηΜια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Αυτή είναι μια εφηβική τεχνική που ρίχνει την ευθύνη του τέλους μιας σχέσης στο άλλο άτομο.

Μπορεί ακόμη να προσπαθείς να περάσεις ένα μήνυμα στην γυναίκα, μη όντας συναισθηματικός ή απέχοντας από το σεξ.

Όταν η πρόθεση σου είναι να φέρεις την γυναίκα στην θέση να σου ζητήσει εκείνη πρώτη να χωρίσετε, δημιουργείς μια προβληματική κατάσταση. Πρακτικά κακοποιείς την σύντροφο σου συναισθηματικά, ενώ πολλές φορές δεν βρίσκει ούτε εκείνη την δύναμη να ζητήσει να δοθεί ένα τέλος. Έτσι, δυσχεραίνεις την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Μην ΑπιστήσειςΜια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Η απιστία μπορεί να είναι ένας επιθετικός τρόπος να πεις ότι έχεις τελειώσει με μια σχέση, χωρίς να χρειαστεί να πεις ούτε μια λέξη.

Η έλλειψη σεβασμού που προκύπτει από μια τέτοια πράξη είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχεις πάρει τις αποφάσεις σου.

Κάποιος μπορεί να απιστήσει είτε επειδή πιστεύει ότι η σχέση του δεν έχει αξία πια είτε επειδή ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά ότι η γυναίκα είχε αξία.

Όταν η σχέση δεν πηγαίνει καλά, είναι καλύτερο να την τερματίσεις, προτού προχωρήσεις στην επόμενη.

Μίλησε Της Από ΚοντάΜια σχέση πρέπει να ξεκινά με σοβαρότητα, να αντιμετωπίζεται με από κοινού προσπάθεια και να τελειώνει με αξιοπρέπεια. Τσέκαρε πώς θα πετύχεις το τελευταίο.

Πολλοί λένε ότι πια οι σχέσεις δημιουργούνται και τελειώνουν μέσα από ηλεκτρονικά μέσα.

Όμως η πραγματικότητα, τουλάχιστον για τους ενήλικες, βάσει διαφόρων ερευνών είναι ότι οι άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν να χωρίζουν μετά από μια πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση.

Ασφαλώς, υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν να χωρίσουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων, μερικές φορές δικαιολογημένα, όπως θα δεις παρακάτω.

Όσο εύκολη και αν είναι η εξ αποστάσεως μέθοδος, το σωστό θα ήταν να συζητήσεις από κοντά με την γυναίκα. Αν βέβαια, θέλεις να εξηγήσεις τους λόγους και τελικά να χωρίσεις με αξιοπρέπεια και δείχνοντας σεβασμό.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ένας χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, αν η σχέση σήμαινε κάτι. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.