Πώς να Επαναφέρω την Έλξη στην Σχέση μου;

Ξεκινήσατε κάτι, όλα πήγαιναν καλά για πολύ καιρό, αλλά βλέπεις ότι έχει αρχίσει και υπάρχει μια στασιμότητα στη σχέση σας. Πώς να επαναφέρεις την έλξη.

Αν Η Έλξη Στην Σχέση Ξεθωριάζει, Πως Το Διαχειρίζεσαι ;

Ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην πορεία μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι το σταδιακό ξεθώριασμα της έλξης.

Αρχικά η έλξη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τα οποία με το πέρας του χρόνου μειώνονται. Τα πράγματα γίνονται λιγότερο έντονα και το αρχικό πάθος δεν έχει την αρχική του ένταση.

Για πολλά ζευγάρια αυτή η κατάσταση σημαίνει ότι η έλξη βρίσκεται σε μια διαρκή πτώση. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό μπορεί να περιλαμβάνουν ορμονικούς και βιολογικούς παράγοντες, διαπροσωπικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, έλλειψη ερεθισμάτων και άλλα προβλήματα μέσα στην σχέση.

Για την διατήρηση της χρειάζεται το ζευγάρι να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις και κυρίως να έχει την θέληση να συζητήσει και να βρει λύση.

#1. Περάστε Ποιοτικό Χρόνο Μαζί

πως να επαναφέρεις την έλξη στη σχέση

Μπορεί να περνάτε μαζί όλον τον ελεύθερο σας χρόνο. Λίγος χώρος, για να κάνει ο καθένας τις δικές του δραστηριότητες ίσως βοηθήσει, να επαναπροσδιορίσετε την σχέση και να νιώσετε μεγαλύτερη έλξη.

Παράλληλα, θα είναι πολύ καλό, ο χρόνος που περνάτε μαζί, να είναι ποιοτικός. Ένα ταξίδι κάθε τόσο ή μια έξοδος σε κάποιο μέρος που δεν έχετε ξαναπάει, θα αναθερμάνει την σχέση.

Το σημαντικό είναι ο χρόνος που περνάτε μαζί να δημιουργεί συναισθήματα και στους δύο, καθώς αυτά είναι που δημιουργούν την έλξη.

#2. Δοκιμάστε Να Επισκεφθείτε Κάποιον Ειδικό Σύμβουλο

Η πλειονότητα των ζευγαριών που νιώθει να χάνει την έλξη δεν δέχεται να επισκεφθεί κάποιον ειδικό σύμβουλο σχέσεων. Συνήθως ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι πιστεύουν πως μια τέτοια κίνηση θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα, τα οποία θα χρειαστούν μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επιλυθούν.

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Ακόμη και αν αποφασίσετε να κάνετε μερικές σύντομες συνεδρίες, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην σχέση σας.

#3. Βγείτε Ραντεβού

Η καθημερινότητα κάποιες φορές μας αποτρέπει από δραστηριότητες που ίσως κάναμε στα αρχικά στάδια μιας σχέσης και που δημιούργησαν την έλξη τότε.

Βγείτε ραντεβού, όπως τις πρώτες φορές, κλείστε τραπέζι σε ένα εστιατόριο, κάντε μια βόλτα και θυμηθείτε όλα εκείνα που δημιούργησαν την έλξη, όταν γνωριστήκατε.

Βέβαια, βγαίνοντας μερικές φορές για ραντεβού δεν θα αλλάξει η σχέση, αλλά όταν αυτό γίνεται τακτικά, θα δεις ότι η προσπάθεια θα φέρει αποτέλεσμα και θα έρθετε πιο κοντά.

Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις το ενδιαφέρον μιας γυναίκας, ενώ το έχεις χάσει, στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

#4. Εμπλουτίστε Τη Σεξουαλική Σας Ζωή

πως να επεναφέρεις την έλξη

Τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες, υπάρχουν φαντασιώσεις που μπορεί να μένουν ανεκπλήρωτες.

Δείχνοντας ενδιαφέρον, για να εκπληρώσετε τις φαντασιώσεις σας, θα συμβάλλετε στην δημιουργία μεγαλύτερης έλξης. Δοκιμάστε καινούρια πράγματα που θα φρεσκάρουν την σεξουαλική σας ζωή.

Εκτός από τον εμπλουτισμό της σεξουαλικής σας ζωής, η αύξηση του σεξ, μπορεί να βοηθήσει, όταν έχουν περάσει τα χρόνια και οι σεξουαλικές επαφές έχουν μειωθεί.

#5. Θυμηθείτε Τι Εκτιμά Ο Ένας Στον Άλλο

Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου τι ακριβώς είναι αυτό που σε έκανε να αισθανθείς έλξη για την συγκεκριμένη γυναίκα και ενθάρρυνε την γυναίκα να κάνει το ίδιο.

Κάποιους τους βολεύει να τα σημειώνουν σε ένα σημειωματάριο, ενώ μερικές κοπέλες γράφουν ημερολόγιο.

Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις, θα είναι πολύ ωφέλιμο, αν βρεις ευκαιρία να το συζητήσεις με την γυναίκα. Να θυμηθείτε και να εκφράσετε τι εκτιμάτε ο ένας στον άλλον.

#6. Κάνε Κομπλιμέντα Για Να Επαναφέρεις Την Έλξη Στην Σχέση

Θυμήσου πότε έκανες ένα κομπλιμέντο στην γυναίκα με την οποία έχεις σχέση. Συνήθως όσο περνά ο καιρός, παύουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα και τον θαυμασμό μας και αυτό είναι ένας παράγοντας που μειώνει την έλξη.

Φρόντισε ώστε η γυναίκα που σου αρέσει να γνωρίζει ότι είναι ξεχωριστή για εσένα, τόσο με πράξεις, όσο και με λόγια.

#7. Μην Αφήνεις Τον Εαυτό Σου Για Να Μην Χάσεις Την Έλξη Στην Σχέση

Όταν δημιουργηθεί ένα επίπεδο άνεσης στην σχέση υπάρχει μια τάση να προσέχουμε λιγότερο τον εαυτό μας και την εμφάνιση μας. Κάποιοι παίρνουν βάρος ή εμπλέκονται σε όχι και τόσο υγιεινές συνήθειες.

Αυτές οι συνήθειες με τον καιρό μειώνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση, αλλάζουν την εικόνα σου και διώχνουν μακριά την σύντροφο σου. Όπως ξέρεις όμως, η έλξη για να δημιουργηθεί και να ισχυροποιηθεί απαιτεί τα δύο αυτά χαρακτηριστικά.

Γι’ αυτό κράτησε τον εαυτό σου σε ένα καλό επίπεδο εμφάνισης και προσπάθησε, αν μπορείς, να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι.

Είναι σημαντικό να καταφέρεις να είσαι πρόκληση για μια γυναίκα, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο του Θέμη παρακάτω.

#8. Μην Συγκεντρώνεις Θυμό

Υπάρχει η τάση, όταν κάποια σχέση είναι μακροχρόνια, το ζευγάρι να αρχίζει να δίνει έμφαση σε αρνητικά χαρακτηριστικά, τα οποία παλιότερα παρέβλεπε.

Παραβλέποντας τα, δημιουργείται ένα είδος ενόχλησης που φέρνει θυμό και αυτό μας κάνει επικριτικούς απέναντι στον άλλον.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εκφράζεις τι σε ενοχλεί και να μην συσσωρεύεις θυμό και ενόχληση, γιατί αυτό φέρνει ένταση και μείωση της έλξης. Αντιθέτως, η καλή επικοινωνία, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Τσέκαρε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcastτου Apla+Andrika που ακολουθεί ποια είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που κάνουν οι γυναίκες για τους άντρες.

#9. Κρατήστε Την Ταυτότητα Σας

Σε όλες τις σχέσεις πρέπει να υπάρχουν προσωπικά όρια. Πρέπει να μπορείς να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο, καθώς ο διαχωρισμός αυτός, θα σε κάνει να είσαι ο εαυτός σου. Το αντίστοιχο βέβαια συμβαίνει και με την γυναίκα.

Η έλλειψη ορίων μειώνει την έλξη, αντίθετα η ύπαρξη τους και αυτός ο διαχωρισμός επιτρέπει την αύξηση της, καθώς η ατομικότητα φωτίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε πλευράς. Αυτή η ατομικότητα δημιουργεί ενδιαφέρον και σεβασμό και μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της έλξης, ακόμη και για δεκαετίες.

#10. Δείξε Το Ενδιαφέρον Σου Καθημερινά Για Να Διατηρήσεις Την Έλξη Στην Σχέση

Δώστε προσοχή ο ένας στον άλλον σε καθημερινή βάση. Κοίταξε την στα μάτια, όταν σου μιλά, άκουσε αυτά που την απασχολούν και δείξε ενδιαφέρον να μάθεις πώς αισθάνεται κάθε στιγμή.

Επίσης, μην παραβλέπεις τα φιλιά και τις αγκαλιές, όποτε σου δίνεται η ευκαιρία. Το άγγιγμα επίσης είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος να επαναφέρεις την έλξη.

Με το άγγιγμα, τις αγκαλιές και τα φιλιά εκκρίνονται ορμόνες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αύξηση της έλξης.

Η έλξη είναι κάτι πολύ σημαντικό στις σχέσεις σου, αλλά και στη διαδικασία του φλερτ. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.