Πώς να Γίνεις πιο Πειθαρχημένος και να Πετυχαίνεις αυτό που Θέλεις

Η πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Φαινομενικά, η αυτοπειθαρχία, είναι το να βρεις επιτακτικούς λόγους για να κάνεις κάτι και έπειτα να δεσμευτείς για την επίτευξη του στόχου ή την ολοκλήρωση μιας δραστηριότητας.

Για να διαθέτεις αυτοπειθαρχία απαιτείται να έχεις εσωτερική επιθυμία και κίνητρα που θα σε οδηγούν προς τον στόχο σου.

Ωστόσο, το να είσαι πειθαρχημένος δεν αφορά μόνο την επιδίωξη ενός στόχου. Η αυτοπειθαρχία είναι πιο συγκεκριμένα η ικανότητά σου να ελέγχεις τις επιθυμίες και τις παρορμήσεις σου, έτσι ώστε να μένεις εστιασμένος σε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να πραγματοποιήσεις με επιτυχία το στόχο σου.

Με αυτό τον ορισμό ως δεδομένο, με λίγα λόγια η αυτοπειθαρχία, συμπεριλαμβάνει την δέσμευση για μακροπρόθεσμα οφέλη δίχως να πέσεις θύμα των παγίδων της στιγμιαίας ικανοποίησης κατά την διαδρομή.

Κανείς δεν γεννήθηκε πειθαρχημένος. Είναι μια ικανότητα που αναπτύσσεται όσο περνά ο χρόνος.

Για την ακρίβεια, μοιάζει πολύ με έναν μυ που δυναμώνει καθώς ασκείσαι.

Για να αρχίσεις να καλλιεργείς και για να τεθεί σε λειτουργία η αυτοπειθαρχία, χρειάζονται συγκεκριμένοι παράγοντες. Κάποιοι παράγοντες βρίσκονται μέσα σου, ενώ κάποιοι άλλοι προέρχονται από εξωτερικές πηγές.

Ας δούμε λοιπόν πώς θα καταφέρεις να είσαι πειθαρχημένος.

#1. Βρες Έναν ΛόγοΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Το να είσαι πειθαρχημένος απαιτεί ισχυρή επιθυμία για να πετύχεις ένα συγκεκριμένο στόχο.

Δίχως ισχυρή επιθυμία δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για αυτοπειθαρχία.

Η αυτοπειθαρχία χρειάζεται καύσιμο και το καύσιμο αυτό, συνήθως έρχεται με την μορφή της έμπνευσης ή του κινήτρου. Χωρίς αυτά θα δυσκολευτείς να παραμείνεις εστιασμένος για μεγάλες χρονικές περιόδους.

#2. Δημιούργησε Ανταγωνιστικό ΠεριβάλλονΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον θα σε τραβήξει προς τους στόχους σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είσαι ανταγωνιστικός προς τους άλλους ανθρώπους.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το νοητικό πλαίσιο για να ανταγωνιστείς και να ξεπεράσεις τους άλλους, αλλά και τον εαυτό σου.

Το περιβάλλον θα σε βοηθήσει παρέχοντας σου πόρους που θα αξιοποιήσεις προκειμένου να παραμείνεις πειθαρχημένος και να επιτεύξεις τον στόχο.

#3. Οπτικοποίησε τις Απαιτούμενες ΑλλαγέςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Όταν ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό που θέλεις, είναι καιρός να περιγράψεις τι είδους συνήθειες και συμπεριφορές είναι αυτές που θα εφαρμόσεις για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια, τι είδους άτομο χρειάζεται να γίνεις για να πετύχεις τον στόχο σου;

Κάθε στόχος που βάζεις φέρει μαζί του και ένα ακριβές σύνολο συμπεριφορών και συνηθειών που είναι εγγενώς αλληλένδετες με το αυτόν.

Το ξεκαθάρισμα στον τομέα αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τι χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#4. Βρες τα Κατάλληλα ΠρότυπαΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Ένας καλός τρόπος να γίνεις πιο πειθαρχημένος είναι να αναγνωρίσεις πρότυπα και να υιοθετήσεις την συμπεριφορά τους.

Αν πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζεις προσωπικά, ρώτησε τους πώς ακολούθησαν συγκεκριμένες κινήσεις που τους βοήθησαν να βελτιώσουν την πειθαρχία τους.

Κατόπιν χρησιμοποίησε την εμπειρία τους για να μπορέσεις να την εντάξεις στην ζωή σου και να γίνεις πιο πειθαρχημένος.

#5. Κάνε Ολόψυχη ΔέσμευσηΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Η δέσμευση είναι ένα από τα κλειδιά της αυτοπειθαρχίας. Θα πρέπει να είσαι τελείως δεσμευμένος για να κάνεις ό,τι χρειαστεί ώστε να ολοκληρώσεις το έργο άσχετα με τα εμπόδια που θα συναντήσεις στην πορεία.

Μπορείς επίσης να κάνεις μια προσωπική δέσμευση δημιουργώντας ένα συμβόλαιο το οποίο θα ορίζει τους κανόνες για την ολοκλήρωση του στόχου σου.

Διαφορετικά, μπορείς επίσης να κάνεις μια δημόσια ανακοίνωση. Ενημέρωσε αρκετούς φίλους, μέλη της οικογενείας ή συνάδελφους για τα σχέδιά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να υπολογίζεις τις πράξεις σου και θα σε βοηθήσει να μείνεις περισσότερο εστιασμένος και πειθαρχημένος στην πορεία.

#6. Καλλιέργησε Νοοτροπία ΑυτοπειθαρχίαςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Το να είσαι πειθαρχημένος είναι κατά βάση μια νοητική κατάσταση που χρειάζεται πρακτική εξάσκηση και καλλιέργεια συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να είναι η επιμέλεια, η υπομονή, το πάθος,ο ενθουσιασμός,η επιμονή, το θάρρος και η αισιοδοξία.

Αυτά είναι χαρακτηριστικά-κλειδιά που θα βοηθήσουν το μυαλό σου να μπει στην λογική της αυτοπειθαρχίας.

Ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι, για να είσαι πειθαρχημένος είναι και η αποφασιστικότητα. Στο επεισόδιο του Apla+Andrika που ακολουθεί έχουμε συζητήσει εκτενώς για το θέμα.

#7. Βάλε ΠροτεραιότητεςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Όταν μιλάμε για αυτοπειθαρχία, οι προτεραιότητες είναι υψίστης σημασίας διότι βοηθούν στο να δώσεις μια δομή και μια ροή στις δραστηριότητες σου. Αν θέσεις προτεραιότητες, είναι λιγότερο πιθανό να παρεκτραπείς.

Όταν βάζεις προτεραιότητες αποτελεσματικά, δεν αναρωτιέσαι πλέον τι πρέπει να γίνει. Αντί αυτού, γνωρίζεις ήδη τα πιο σημαντικά και το πώς θα δομήσεις την ημέρα σου, χωρίς να χάνεσαι στον κυκεώνα των υποχρεώσεων.

Το να είσαι πειθαρχημένος σημαίνει να λειτουργείς πάντα με δομημένο τρόπο.

#8. Παρακολούθησε την Πρόοδο ΣουΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Ένα πειθαρχημένο μυαλό ευδοκιμεί όταν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει κάνει προς ένα στόχο.

Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις μια διαδικασία που θα σε βοηθήσει να παρακολουθεις την πρόοδο σου. Αυτό μπορεί να γίνει με το μυαλό σου ή καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο ή σημειωματάριο.

Όταν παρακολουθείς τα αποτελέσματα σου και μετράς την πρόοδο που κάνεις,θα διατηρήσεις το κίνητρο σου και θα παραμείνεις πειθαρχημένος και εστιασμένος σε όσα πρέπει να κάνεις.

Ακόμη κι αν κάποια φορά δεν μπορείς να φτάσεις τα όσα έθεσες, το να παρακολουθεις την πρόοδο σου μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να παραμείνεις στην πορεία σου.

Άλλωστε, σπάνια τα πράγματα κυλούν ομαλά. Προκύπτουν εμπόδια, τα οποία όμως μπορείς να ξεπεράσεις, όταν είσαι πειθαρχημένος.

#9. Μην Προβάλλεις ΔικαιολογίεςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Όταν έχεις να κάνεις με εμπόδια και αντιξοότητες, πρέπει να αφήσεις κατά μέρους τις δικαιολογίες και τα παράπονα.

Οι δικαιολογίες ή τα παράπονα για τις δυσκολίες κάνουν χειρότερα τα πράγματα.

Τα άσχημα συμβαίνουν, όταν δεν το περιμένεις. Αλλά ίσως τα πράγματα να είναι λιγάκι διαφορετικά από ότι τα φαντάζεσαι. Απλά χρειάζεται να δεις την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία.

Δημιουργώντας στο μυαλό σου αρνητικά σενάρια, καταφέρνεις μόνο να σαμποτάρεις τις προσπάθειες σου.

Το να είσαι λοιπόν πειθαρχημένος σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βρεις τον δρόμο σου και να εστιάσεις εκεί που πρέπει, όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.

Υπάρχουν περιπτώσεις που σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ. Μάθε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

#10. Απόφυγε την Παγίδα της ΤελειομανίαςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Η τελειομανία είναι ακόμη ένας τρόπος να σαμποτάρεις τον εαυτό σου και να χάνεις το κίνητρο σου.

Δεν χρειάζεται όλα να γίνονται τέλεια. Τις περισσότερες φορές αρκεί να έχεις την δύναμη να ξεκινήσεις ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το επιθυμητό.

Το ότι μερικές φορές δεν έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να είσαι πειθαρχημένος.

#11. Κάνε τα Πράγματα Διασκεδαστικά.Η πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Το να αντιμετωπίζεις αντιξοότητες δεν είναι διασκεδαστικό ποτέ. Ωστόσο, αν έπαιρνες τα πράγματα λιγότερο σοβαρά, ίσως να τις έβλεπες διαφορετικά.

Όταν σταματάς να παίρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά και αντί αυτοί τα βλέπεις από διαφορετική οπτική, ξαφνικά γίνεται ευκολότερο να επανεστιάσεις στις προσπάθειές σου και να πειθαρχήσεις στα σημαντικότερα πράγματα.

#12. Αφαίρεσε τους ΠειρασμούςΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Όταν δεν βλέπεις κάτι, δεν το σκέφτεσαι.

Αφαιρώντας όλους τους πειρασμούς και ό,τι αποσπά την προσοχή σου μέσα στο περιβάλλον σου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα όταν θέλεις να γίνεις περισσότερο πειθαρχημένος.

Εάν προσπαθείς να ελέγξεις καλύτερα την διατροφή σου, εξαφάνισε όλο junk food. Πες στους συνάδελφους στο γραφείο να μην σε υπολογίσουν στην παραγγελίας για το μεσημεριανό.

Εάν θέλεις να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου στην δουλειά κλείσε το κινητό σου.

Κόβοντας τις κακές επιρροές, ανοίγεις τον δρόμο για την αυτοπειθαρχία.

#13. Μην Περιμένεις να “Νιώσεις Έτοιμος”Η πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Το να γίνεις πιο πειθαρχημένος σημαίνει να αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα, κάτι το οποίο μπορεί να είναι παράξενο και δύσκολο.

Όταν μια συμπεριφορά γίνεται συνήθεια, σταματάς να προσπαθείς για αυτή συνειδητά και μοιάζει να λειτουργείς στον αυτόματο πιλότο.

Ο εγκέφαλος όμως αντιστέκεται στην αλλαγή σε σύγκριση με αυτό που είχε προγραμματιστεί να κάνει.

Η λύση; Μην περιμένεις να νιώσεις έτοιμος. Πίεσε τον εαυτό σου να πειθαρχήσει.

#14. Επιβράβευσε τον Εαυτό ΣουΗ πειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο δρόμο σου για την επιτυχία. Μάθε να είσαι πειθαρχημένος και να πετυχαίνεις πάντα αυτό που θέλεις.

Επειδή, όπως ήδη είπαμε, ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται σταδιακά να ακολουθεί ένα μοτίβο λειτουργίας, μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό, δίνοντας στον εαυτό σου μια επιβράβευση, κάθε φορά που η αυτοπειθαρχία σου σε οδηγεί σε μια προσωπική νίκη.

Ακόμη, αν σε κάποιο σημείο πιστέψεις ότι απέτυχες, μην το βάλεις κάτω. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και βρες ξανά το κίνητρο σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς και δύσβατος. Μάθε περισσότερα για το πώς θα την πλησιάσεις, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.