Πώς να Γίνεις το Άτομο που Όλοι Θέλουν να Γνωρίσουν

Δεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Υπάρχουν άνθρωποι που πάντα είναι περιτριγυρισμένοι από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να τους γνωρίσουν. Δίπλα τους αισθάνονται όμορφα, έχουν όρεξη για συζήτηση και φαίνεται ότι προσφέρουν αξία.

Τέτοιοι άνθρωποι μοιάζουν σαν να έχουν ένα μυστικό συστατικό επιτυχίας που τραβάει τους άλλους.

Προτού δούμε πώς θα καταφέρεις να κάνεις τους πάντες να θέλουν να σε γνωρίσουν είναι καλό να ξέρεις για ποιον λόγο μπορεί οι άλλοι άνθρωποι να μην σε θεωρούν προσεγγίσιμο και να σε αποφεύγουν.

Η εικόνα και οι εκφράσεις τους προσώπου παίζουν σημαντικό ρόλο. Ένα πρόσωπο κατσουφιασμένο που βγάζει μιζέρια είναι κάτι που δεν προκαλεί τον άλλον να έρθει να σε γνωρίσει.

Το ίδιο ισχύει και για την γλώσσα του σώματος. Αν κάθεσαι καμπουριασμένος, με τα χέρια σταυρωμένα και αποφεύγεις την οπτική επαφή με τους άλλους, δίνεις μια εικόνα ατόμου που δεν θέλει να μιλήσει με κανέναν.

Ακόμη, αν βάζεις φυσικά εμπόδια, αν στέκεσαι κάπου σαν να κρύβεσαι ή αν κρατάς για παράδειγμα το ποτήρι σου μπροστά σου δείχνεις ότι δεν επιθυμείς επαφές με τους γύρω σου.

Τέλος, αν είσαι επικριτικός απέναντι σε όλους και δεν έχεις κάτι θετικό να τους πεις, είναι πολύ λογικό να σε αποφεύγουν, γι’ αυτόν τον λόγο.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις, γιατί τα σημεία που θα αναφέρουμε στην συνέχεια είναι πολύ σημαντικά, ώστε να γίνεις ένα άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν.

#1. Κράτησε Φιλική και Ανοικτή ΣτάσηΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Συνειδητοποίησε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεις τον εαυτό σου στους άλλους και προσπάθησε να αναπτύξεις μια φιλική και ανοικτή στάση, τόσο σε επίπεδο επικοινωνιακό-λεκτικό, όσο και σε επίπεδο γλώσσας του σώματος.

Χαμογέλασε, υιοθέτησε ανοικτή γλώσσα του σώματος, στρέψου προς το μέρος του ανθρώπου με τον οποίο μιλάς, διατήρησε επαφή με τα μάτια και μίλησε με θετικά λόγια.

Ένα πράγμα που συχνά κρατά τους ανθρώπους απόμακρους είναι το γεγονός ότι βλέπουν τους άλλους σαν κάποιου είδους απειλή. Άλλες φορές θεωρούμε ότι κάποιος πολύ επικοινωνιακός είναι ανώτερος και δεν θα θέλαμε να τον ενοχλήσουμε, μιλώντας του.

Αυτό είναι κάτι που μπορείς εύκολα να αλλάξεις, αν είσαι φιλικός απέναντι σε όλους. Μιλώντας με πολλούς ανθρώπους με τρόπο φιλικό, θα κάνεις ακόμη περισσότερους να αναρωτιούνται και να θέλουν να σε γνωρίσουν.

#2. Μάθε Πρώτα να Ακούς και Μετά να ΜιλάςΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά είναι ότι θέλουμε πολύ να μιλήσουμε και αυτή μας η επιθυμία, μας κάνει από την μία να μην ακούμε καν τι έχει να πει ο συνομιλητής μας και από την άλλη, να τον διακόπτουμε ασταμάτητα.

Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος, για να μην καταφέρεις να δημιουργήσεις σύνδεση με τους συνομιλητές σου.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά, ότι ξέρεις να ακούς πρώτα και κύρια και μετά ότι μπορείς να δώσεις μια εμπεριστατωμένη άποψη.

Όταν διακόπτεις τον άλλον, χωρίς να τον αφήσεις να πει αυτό που θέλει, τον κάνεις να αισθάνεται αποκλεισμένος.

Από την άλλη όμως, όταν όλοι ξέρουν ότι είσαι πρόθυμος να ακούσεις και ότι δείχνεις ειλικρινές ενδιαφέρον, τότε θα σε προσεγγίσουν με σκοπό να σε γνωρίσουν.

Αν θεωρείς ότι είσαι αδέξιος στην επικοινωνία, τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου, για να καταφέρεις να το χειριστείς με τον καλύτερο τρόπο.

#3. Άφησε Κατά Μέρους το Κινητό και Εστίασε στον ΣυνομιλητήΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Σαν συνέχεια της προηγούμενης συμβουλής, πρέπει να δείχνεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου και την ενεργή συμμετοχή σου σε μια παρέα ή σε μια συζήτηση.

Αν κατά την διάρκεια της συζήτησης, ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό σου, δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι και αντίστοιχη θα είναι και η στάση των άλλων απέναντι σου.

Εστιάζοντας στην συζήτηση, χτίζεις αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους και με το ενδιαφέρον σου τους κερδίζεις και τους κάνεις να θέλουν να σε γνωρίσουν.

#4. Άνοιξε το Μυαλό σου!γνωρίσουν

Οι άνθρωποι που είναι αρεστοί και προσεγγίσιμοι και τους οποίους όλοι θέλουν να γνωρίσουν έχουν ανοικτό μυαλό και είναι πρόθυμοι να ακούσουν κάποιον άνθρωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης, κοινωνικού στάτους κλπ.

Αν θέλεις να γίνεις ένας τέτοιος άνθρωπος, άνοιξε το μυαλό σου και γίνε δεκτικός σε  άλλες απόψεις και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Σίγουρα θα γνωρίσεις και ανθρώπους με τους οποίους θα διαφωνείς, αλλά το ζητούμενο είναι να δείξεις ότι έχεις την ικανότητα να τους ακούσεις και δεν  τους απορρίπτεις για λόγους που δεν είναι σχετικοί.

#5. Να Είσαι Αξιόπιστος και ΙσορροπημένοςΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Κάποιος με απρόβλεπτη συμπεριφορά, με διακυμάνσεις δεν είναι αρεστός. Για να θέλουν οι άλλοι άνθρωποι να σε γνωρίσουν πρέπει να διαθέτεις χαρακτηριστικά, όπως η σταθερότητα του χαρακτήρα και η αξιοπιστία.

Φυσικά, δικαιούσαι να έχεις μια κακή ημέρα, όμως αν αυτό είναι η αφορμή για να συμπεριφέρεσαι άσχημα στους άλλους ανθρώπους, τότε είναι λογικό να θέλουν να σε αποφεύγουν.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει αν δεν μπορείς να κρατήσεις τον λόγο σου. Ένας άνθρωπος αξιόπιστος, είναι ένας άνθρωπος που όλοι θέλουν να γνωρίσουν.

#6. Καλλιέργησε ΕνδιαφέρονταΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Όταν πρόκειται να χτίσεις μια σχέση με οποιονδήποτε πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση.

Για να σε γνωρίσουν, θα πρέπει να έχεις κάτι να τους τραβήξει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα το επάγγελμα σου, κάποιο χόμπι, κάποιες γνώσεις πάνω σε ένα ενδιαφέρον θέμα κλπ.

Φρόντισε λοιπόν να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις ενδιαφέροντα και ικανότητες που θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Έτσι θα κάνεις τους γύρω σου να θέλουν να σε γνωρίσουν και να τους διδάξεις όλα όσα ξέρεις!

#7. Δώσε Αξία σε Κάθε ΑλληλεπίδρασηΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Δεν είναι μυστικό το ότι οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις είναι μια δοσοληψία. Κάποιος που σε προσεγγίζει, το κάνει επειδή θέλει κάτι ( όχι απαραίτητα κάποιο υλικό αγαθό) να πάρει από εσένα.

Αν λοιπόν έχεις πράγματι να δώσεις αξία στους άλλους, τότε τους δίνεις λόγους για να θέλουν να σε γνωρίσουν.

Για να διατηρείς την αξία σου σε υψηλά επίπεδα, τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

#8. Μίλησε με Θετικά ΛόγιαΔεν υπάρχει σε κάθε περέα το άτομο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και να περάσουν χρόνο μαζί; Γιατί να μην είσαι εσύ αυτό το άτομο;

Οι άνθρωποι έλκονται και θέλουν να γνωρίσουν ανθρώπους που αποπνέουν θετικότητα. Αυτό είναι κάτι που πέραν της γλώσσας του σώματος που προαναφέραμε, μπορείς να το επιτύχεις και με θετικά λόγια και κοπλιμέντα.

Αν κάτι σου αρέσει ή αν κάποιος έκανε κάτι που αξίζει τον έπαινο σου, μην φοβηθείς να κάνεις ένα κοπλιμέντο ή να πεις μερικά καλά λόγια. Αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν αρκετοί και θα σε βοηθήσει πραγματικά να τραβήξεις κοντά σου, άλλους ανθρώπους.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να γίνεις αυτός που όλες θέλουν να γνωρίσουν…κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style