Πώς να μην Είσαι Βαρετός Όταν Επικοινωνείς

Κανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Η κοινωνία μας μαστίζεται από μια επιδημία βαρεμάρας.

Βαρετά ραντεβού, βαρετές εκδηλώσεις, πωλήσεις, συμφωνίες.

Όποιος καταφέρνει να ξεφύγει και να μην είναι βαρετός, καταφέρνει και διακρίνεται. Μοιάζει πολύ πιο ελκυστικός.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έλκεται από καθετί που του προκαλεί συγκίνηση και ενδιαφέρον, είτε είναι αντικείμενο είτε κάποιο άτομο.

Πώς όμως θα το κατορθώσεις αυτό;

Δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που θα σου δώσουμε στην συνέχεια.

#1. Κάνε την Αρχή με την Μη Λεκτική ΕπικοινωνίαΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Η γλώσσα του σώματος προδιαθέτει τους άλλους ανθρώπους θετικά και παίζει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία.

Ακόμη και η θέση των ποδιών σου παίζει ρόλο. Αν τα πόδια σου “δείχνουν” προς τον άνθρωπο που μιλάς, τείνει υποσυνείδητα να σε βλέπει με μια πιο θετική ματιά. Είναι σαν να του λες ότι τον παρακολουθείς και δείχνεις ενδιαφέρον για αυτόν.

Η ανοικτή γλώσσα του σώματος και η οπτική επαφή είναι βασικά στοιχεία που θα σου φανούν χρήσιμα, όταν θέλεις να μην είσαι βαρετός στην επικοινωνία.

Η έλλειψη οπτικής επαφής κάνει τους άλλους να σε αγνοούν και να θεωρούν ότι δεν ενδιαφέρεσαι και έτσι δεν επενδύουν τον χρόνο τους σε εσένα.

#2. Ενημερώσου για τα ΤεκταινόμεναΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Όταν επικοινωνείς, είναι σημαντικό να έχεις να πεις κάτι, για να μην είσαι βαρετός. Ένας άνθρωπος χωρίς κανένα ενδιαφέρον, σίγουρα θα βρεθεί σε πολλές περιστάσεις αμηχανίας, κατά τις οποίες δεν θα ξέρει τι να πει.

Δείξε ότι είσαι μέσα σε όλα! Παρακολούθησε την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στους τομείς που σε ενδιαφέρουν, δες ταινίες ή σειρές και διάβασε βιβλία.

Τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να μπορείς να μπεις εύκολα ή να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Αν τώρα πιστεύεις ότι είσαι αδέξιος στην επικοινωνία, τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο τις συμβουλές του Χρήστου, για να μπορέσεις να το διαχειριστείς.

#3. Δείξε ότι η Ζωή σου Έχει ΕνδιαφέρονΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Ένας λόγος που μπορεί κάποιος να γίνει βαρετός είναι όταν η ζωή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και δείχνει ότι δεν του αρέσει καθόλου.

Κάποιος που δεν έχει χόμπι, δεν έχει στόχους, ούτε όνειρα ή πάθος για την ζωή δεν μπορεί παρά να είναι βαρετός.

Αν όλη η ζωή κάποιου είναι μια δουλειά ή μια σχολή που δεν του αρέσει και άπειρες ώρες άσκοπου σκρολαρίσματος στο διαδίκτυο, σίγουρα δεν θα έχει και πολλά να πει.

Βρες λοιπόν τι σε συγκινεί στην ζωή, κυνήγησε τα όνειρα σου, ζήστα και μίλα για αυτά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει συνεχώς να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους πάντες, όμως η εξιστόρηση των εμπειριών σου μπορεί να είναι το αλατοπίπερο σε μια συζήτηση.

#4. Μην Πολυσκέφτεσαι τι Θα Πεις στην ΣυνέχειαΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Ίσως έχεις βρει τον εαυτό σου να προσπαθεί να βρει τι είναι το σωστό και τι θα πρέπει να πει σε κάθε περίσταση.

Είναι πολύ εύκολο να αναπτύξεις υποσυνείδητα την συνήθεια να φιλτράρεις όσα θα ήθελες να πεις.

“Ας μην πω αυτό, δεν θα ακουστεί καλά”. Αυτή είναι μια κλασσική σκέψη, η οποία ακολουθείται από διαφορετικές εκδοχές της ίδιας φράσης, την οποία τελικά δεν λες, παραμένοντας έτσι σιωπηρός και βαρετός.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να χαμηλώσεις την αυστηρότητα αυτών των φίλτρων και να λες περισσότερο όσα σου έρχονται στο μυαλό. Αυτό οδηγεί σε ποιο ενεργητικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

#5. Μην Είσαι Επικριτικός και Αρνητικός Όλη την ΏραΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Σίγουρα δεν γίνεται να είσαι θετικός συνέχεια. Όλοι έχουν πράγματα που τους αγχώνουν και τους απασχολούν. Όμως η διαρκής γκρίνια είναι κάτι που απωθεί τους ανθρώπους και σε κάνει να είσαι απίστευτα βαρετός.

Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι επικριτικός και συνεχώς αποδοκιμάζεις οποιαδήποτε προσπάθεια των άλλων και όταν κουτσομπολεύεις.

Στους κουτσομπόληδες έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο επεισόδιο Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να δεις παρακάτω.

Αν παρατηρείς τέτοια συμπεριφορά στον εαυτό σου, θα πρέπει να κάνεις ιό,τι περνά από το χέρι σου, για να την αλλάξεις.

#6. Μίλα για τον Εαυτό σου, αλλά με ΜέτροΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε κάποια συζήτηση, στην οποία κάποιος από τους συμμετέχοντες μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και τον χρόνο, μιλώντας διαρκώς για τον εαυτό του.

Σαφώς, για να μην είσαι βαρετός, όπως είπαμε, είναι καλό να έχεις ενδιαφέροντα και να μιλάς για αυτά με πάθος, όμως όλα χρειάζονται ένα μέτρο.

Πρέπει να μπορείς να ακούσεις κιόλας τι έχουν οι άλλοι να σου πουν.

#7. Η Δύναμη του ΧιούμορΚανείς δεν θέλει να είναι βαρετός όταν επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Πόσο μάλλον με μια γυναίκα που του αρέσει.

Το χιούμορ είναι ένα ισχυρό όπλο. Κανείς δεν θεωρήθηκε βαρετός, όταν είχε αίσθηση του χιούμορ τέτοια, ώστε οι γύρω του να γελούν και να περνάνε καλά συνεχώς.

Το χιούμορ μπορεί να προωθήσει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας και να σε βοηθήσει είτε στο φλερτ, είτε σε κάποια ομιλία ή παρουσίαση.

Για να μην είσαι βαρετός τελικά δεν υπάρχει κάποια μυστική ή μαγική συνταγή. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι παρών, να δείχνεις ενδιαφέρον, να έχεις κάτι να πεις και να δείχνεις κατανόηση.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες για να επικοινωνείς καλύτερα, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.