Πώς να Οργανώσεις Καλύτερα τα Εβδομαδιαία σου Γεύματα

Η διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Κάποιοι άνθρωποι οργανώνουν τα γεύματα τους για ολόκληρη την εβδομάδα ή και τον μήνα. Άλλοι αποφασίζουν τελευταία στιγμή και ψωνίζουν κάθε φορά ό,τι χρειάζεται ώστε να μαγειρέψουν αυτό που θέλουν. Ο σχεδιασμός γευμάτων είναι κάτι προσωπικό και κάτι που δουλεύει για έναν, δεν θα δουλέψει για άλλον. Ο στόχος είναι να βρεις μια διαδικασία που θα είναι παράλληλα αποτελεσματική και ευχάριστη.

Πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν ώρες διαβάζοντας συνταγές που βρίσκουν ενδιαφέρουσες. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά μέρη του σχεδιασμού των γευμάτων της εβδομάδας.

Τα γεύματα δεν είναι απλά μια λύση ανάγκης, ώστε να μην πεινάς, αλλά είναι επίσης και μια έκφραση δημιουργικότητας.

Λόγοι για να οργανωθείς

Μπορείς και εσύ, όπως αρκετοί, να μην οργανώσεις τα γεύματα σου. Αυτό όμως, θα έχει επίπτωση στο πορτοφόλι σου, στον χρόνο σου και στην ποιότητα της διατροφής σου,

Οργανώνοντας σωστά τα γεύματα σου, θα μειώσεις τις διαδρομές προς το σούπερ μάρκετ. Έτσι, θα έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις προμήθειες σε καλύτερες τιμές. Έτσι κερδίζεις σε χρόνο και σε χρήμα.

Στην συνέχεια θα διαβάσεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα τα εβδομαδιαία σου γεύματα.

#1. Αφιέρωσε Χρόνο για να Βρεις ΣυνταγέςΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Υπάρχουν άπειρες σελίδες και blogs, ελληνικά και ξενόγλωσσα, στα οποία μπορείς να βρεις συνταγές.

Αν είσαι πιο παραδοσιακός τύπος, μπορείς να βρεις στα βιβλιοπωλεία εξαιρετικές, εικονογραφημένες εκδόσεις με συνταγές, για να πάρεις ιδέες και έμπνευση για τα γεύματα σου.

Επίσης, αφιέρωσε χρόνο για να δεις το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις θεμελιώδεις γνώσεις που πρέπει να έχεις, για να βελτιωθείς στο φλερτ.

#2. Βρες Ένα Σύστημα ΑποθήκευσηςΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Χρειάζεσαι ένα αρχείο με τις συνταγές που σε ενδιαφέρουν.

Ο τρόπος που θα το καταφέρεις αυτό δεν παίζει ρόλο. Μπορεί να είναι ένα παραδοσιακό σημειωματάριο, ένας φάκελος στα “αγαπημένα” του προγράμματος περιήγησης ή στο pinterest.

Όποιον τρόπο και αν επιλέξεις, αρκεί να είναι οργανωμένες με τρόπο που θα σε βολεύει, όταν χρειαστεί να ανατρέξεις σε αυτές.

#3. Ρώτησε Όσους Ζουν Μαζί σουΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Αυτό μπορεί να μοιάζει προφανές, αλλά δεν είναι, καθώς πολλές φορές ξεχνάμε να ρωτήσουμε και δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τα γούστα των ανθρώπων που ζουν μαζί μας.

Φρόντισε λοιπόν όταν σχεδιάζεις τα γεύματα της εβδομάδας, να καλύπτεις τα γούστα όλων των μελών του νοικοκυριού.

#4. Έλεγξε τον ΚαιρόΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά ο καιρός μπορεί σε ένα βαθμό να καθορίσει την καταλληλότητα ή όχι ενός φαγητού.

Για παράδειγμα, το φθινόπωρο μπορεί να τύχει κάποιες μέρες ο καιρός να είναι αρκετά ζεστός. Μια σούπα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στον καιρό της εβδομάδας, ώστε να κάνεις όσο γίνεται καλύτερες επιλογές, με φαγητά κατάλληλα για τις συνθήκες.

#5. Κράτησε ΣημειώσειςΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Ένας τρόπος να πάρεις έμπνευση είναι να έχεις σημειώσει τι μαγείρεψες κατά την προηγούμενη περίοδο, πριν από μήνες ή ακόμη και πριν από έναν χρόνο. Έτσι θα έχεις ιδέες με γεύματα που άξιζαν τον κόπο και που είχες φάει την ίδια περίοδο πριν από έναν χρόνο.

Κρατώντας ημερολόγιο μπορείς επίσης να οργανώσεις τα γεύματα των επόμενων ημερών ή εβδομάδων. Έτσι θα δεις τι χρειάζεται να αγοράσεις, ώστε να έχεις όσα απαιτούνται για τις συνταγές που επιθυμείς να φτιάξεις.

Όταν θα έχεις οργανώσει τα γεύματα μερικών εβδομάδων, μπορείς να ανακυκλώσεις ένα προηγούμενο πλάνο, έτσι δεν χρειάζεται να κάνεις ξανά και ξανά την διαδικασία.

#6. Κάνε Θεματικές ΒραδιέςΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Για κάποιους είναι πολύ  χρήσιμο και βοηθά πολύ στην οργάνωση των γευμάτων η δημιουργία θεματικών βραδιών. Για παράδειγμα, κάθε Δευτέρα θα μαγειρεύεις κάποια συνταγή με μακαρόνια, κάθε Τρίτη ψάρι και πάει λέγοντας.

Αυτή είναι μια καλή τεχνική, ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν παιδιά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν και εκείνα στο μαγείρεμα του αγαπημένου τους φαγητού.

Μια θεματική βραδιά έχει ενδιαφέρον ακόμη αν σκέφτεσαι να καλέσεις τους κολλητούς στο σπίτι ή αν έχεις σκοπό να καλέσεις μια γυναίκα που σου αρέσει.

#7. Ετοίμασε Λίστα με Όσα ΧρειάζεσαιΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Όταν έχεις φτιάξει μια λίστα με συνταγές που σου αρέσουν και με τα γεύματα που θέλεις να ετοιμάσεις κατά την επερχόμενη εβδομάδα, δεν είναι δύσκολο να ετοιμάσεις και μια λίστα με όλα τα υλικά που χρειάζεσαι.

Έχοντας λοιπόν σημειώσει τα γεύματα κάθε μιας ημέρας και τα συστατικά τους, φτιάχνεις έναν κατάλογο και μπορείς να πας μια φορά στο σούπερ μάρκετ και να τα αγοράσεις όλα, χωρίς να χρειαστεί να ξαναπάς.

#8. Οργανώσου Ανάλογα με τις ΕκπτώσειςΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Τα σούπερ μάρκετ εκδίδουν φυλλάδια με τα προϊόντα που θα έχουν σε έκπτωση για την εκάστοτε εβδομάδα. Μια καλή σκέψη είναι να οργανώσεις τα γεύματα σου, ανάλογα με αυτά τα προϊόντα, τα οποία μπορείς να βρεις σε καλύτερες τιμές και να εξοικονομήσεις έτσι χρήματα.

Είναι καλό να κάνεις οικονομία, όμως δες το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, σχετικά με το αν μετράει το χρήμα στο φλερτ και στις σχέσεις.

#9. Σχεδίασε το Μέγεθος των ΜερίδωνΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Κάποιοι μπορούν να φάνε εύκολα φαγητό δύο ή και παραπάνω ημερών. Έτσι, αποφασίζουν να μαγειρέψουν μεγάλη ποσότητα φαγητού και να περάσουν με αυτό παραπάνω από μια ημέρες.

Αυτό βέβαια αφορά τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, το σίγουρο είναι ότι έτσι κερδίζεις χρόνο, ενώ αν η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη μπορείς να καταψύξεις το φαγητό σου και να το καταναλώσεις μετά από καιρό.

Μπορείς να φτιάχνεις επίτηδες διπλάσιες μερίδες και να καταψύχεις τις μισές, ώστε να έχεις το ίδιο φαγητό έτοιμο προς κατανάλωση μετά από εβδομάδες.

#10. Μην Γεμίζεις Ασφυκτικά το Ψυγείο και τα ΝτουλάπιαΗ διατροφή σου δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σου. Οργάνωσε τα γεύματα όλης της εβδομάδας με τον τρόπο που πρέπει.

Είναι ωραίο να έχεις ένα ψυγείο γεμάτο τρόφιμα. Όμως πολλά από αυτά μένουν κρυμμένα στο βάθος με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου, αν τα καταναλώσεις.

Φρόντισε το ψυγείο σου να έχει χώρο και τα τρόφιμα να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει και πότε λήγει.

Επίσης, φρόντισε στα ντουλάπια σου να υπάρχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστείς και οργάνωσε τα με τρόπο παρόμοιο με των ψυγείων, έχοντας μπροστά τα προϊόντα που λήγουν συντομότερα.

Τέλειος τρόπος για να οργανώσεις κάτι τόσο προσωπικό όσο τα γεύματα της εβδομάδας σου δεν υπάρχει. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σου. Όμως οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν, όταν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η διατροφή είναι ένα μέρος να ξεκινήσεις να αλλάζεις τη ζωή σου. Κλίκαρε εδώ για να μάθεις και τα υπόλοιπα.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.