Πώς να Σταματήσεις να Είσαι Ανασφαλής στις Σχέσεις σου

Ζηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Οι ανασφάλειες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε μια σχέση. Αν είσαι ανασφαλής έχεις μέσα σου ένα συναίσθημα ότι είσαι ανεπαρκής και ότι με κάποιο τρόπο απειλείσαι.

Αυτό είναι κάτι που λίγο-πολύ όλοι έχουμε βιώσει κάποια στιγμή σε κάποια από τις σχέσεις μας και μέχρι έναν βαθμό είναι φυσιολογικό.

Όταν όμως είσαι ανασφαλής πάντα και σε κάθε σχέση, σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό και δεν βρίσκεις την γαλήνη που αναζητάς σε μια σχέση. Όντας ανασφαλής αναζητάς διαρκώς την επιβεβαίωση και αυτό δεν είναι καθόλου ελκυστικό.

Αρκετοί πιστεύουν ότι κάποιος είναι ανασφαλής λόγω των συνθηκών, όμως η αλήθεια είναι ότι η ανασφάλεια βγαίνει από μέσα μας και μπορεί να προκύψει πολύ νωρίς στην ζωή μας, μέσω μιας ανασφαλούς προσκόλλησης με τους γονείς ή μετά από μια απόρριψη από κάποιο άτομο που μας ενδιέφερε.

Οι ανασφάλειες χτίζονται και διατηρούνται όταν συγκρίνεις και κριτικάρεις αρνητικά τον εαυτό σου, σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Διάβασε στην συνέχεια του άρθρου τι μπορείς να κάνεις, για να σταματήσεις να είσαι ανασφαλής στις σχέσεις σου.

#1. Γνώρισε την Αξία σουΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Κάθε φορά που αισθάνεσαι ανασφαλής εστιάζεις σε κάτι που νιώθεις ότι σου λείπει. Σε μια σχέση το κάθε μέλος δίνει την δική του αξία και τα δικά του δυνατά σημεία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι αυτό που μπορείς να δώσεις εσύ στην σχέση. Να γνωρίζεις δηλαδή ποια είναι τα στοιχεία της προσωπικότητας σου που δίνουν αξία και ποιότητα στην σχέση σου.

Μπορεί να είσαι επικοινωνιακός, ευγενικός, έμπιστος ή να έχεις χιούμορ. Αυτά είναι μερικά πολύ θετικά χαρακτηριστικά, τα οποία κάθε γυναίκα θα ήθελε να υπάρχουν στο άτομο με το οποίο έχει σχέση.

Με λίγα λόγια, εστίασε σε όλα όσα διαθέτεις και όχι σε αυτά που πιστεύεις ότι δεν έχεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να αλλάξεις οπτική γωνία.

Αν τώρα η γυναίκα, δεν εκτιμά τα δυνατά σου σημεία, τότε εκείνη χάνει!

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο της εκπομπής μας Apla+Andrika, για να μάθεις πώς ρίχνεις την αξία σου και τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις.

#2.Χτίσε ΑυτοεκτίμησηΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Αν είσαι ανασφαλής θα τείνεις να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό σε οδηγεί στην αναζήτηση εξωτερικής επιβεβαίωσης.

Όμως η προσπάθεια αυτή να βρεις την επιβεβαίωση από την σύντροφο σου, χειροτερεύει τα πράγματα.

Δες το παρακάτω βίντεο, για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ανάγκη για επιβεβαίωση.

Χτίζοντας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση δημιουργείς αρρενωπά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Ίσως πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση, αλλά δεν είναι έτσι. Η αυτοεκτίμηση έρχεται με την εμπειρία, αλλά και όταν σταματήσεις να ασκείς κριτική στον εαυτό σου και όταν αρχίσεις να δείχνεις μεγαλύτερη κατανόηση.

#3. Διατήρησε την Ανεξαρτησία σουΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Μια υγιής σχέση αποτελείται από δύο άτομα. Όταν εξαρτάσαι πάρα πολύ από το άλλο άτομο, τα όρια αρχίζουν να γίνονται ασαφή και δυσκολεύεσαι να ικανοποιήσεις τις προσωπικές ανάγκες σου.

Όταν είσαι ανασφαλής, προσκολλάσαι στην σύντροφο σου και εξαρτάσαι ολοένα και περισσότερο από αυτήν.

Είναι λοιπόν βασικό να είσαι ανεξάρτητος, να έχεις να κάνεις και άλλα πράγματα έξω από την σχέση, να έχεις ενδιαφέροντα και να στοχεύεις στην βελτίωση του εαυτού σου. Με λίγα λόγια, να μην παραμελείς τον εαυτό σου.

#4. Εμπιστεύσου τον Εαυτό σουΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Σε μια σχέση στην οποία ο ένας από τους δύο είναι ανασφαλής, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, η οποία είναι ένα κομβικό στοιχείο, για να πάει καλά.

Βέβαια, όταν είσαι ανασφαλής, όχι μόνο δεν εμπιστεύεσαι την σύντροφο σου, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξεις.

Πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, την κρίση σου και τις ικανότητες σου, για να μπορέσεις να προχωρήσεις σε μια σχέση, χωρίς ανασφάλειες.

Επιπλέον, αν η σχέση δεν πηγαίνει καλά, πρέπει να μπορείς να την διακόψεις και να παραμείνεις ένα πλήρως λειτουργικό άτομο, με εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

#5. Μην Πιστεύεις ότι Όλα Στρέφονται Γύρω από ΕσέναΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Μια εγωκεντρική νοοτροπία θα σε κάνει να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν. Αν είσαι ανασφαλής και με εγωκεντρική νοοτροπία, θα ρίχνεις πάντοτε στον εαυτό σου το φταίξιμο για οτιδήποτε.

Μπορεί η κοπέλα σου να μην έχει όρεξη να βγείτε, επειδή είχε μια κουραστική μέρα στην δουλειά. Ο ανασφαλής θα σκεφτεί ότι η κοπέλα δεν θέλει να βγει επειδή κάτι έκανε λάθος, ότι κάτι δεν πάει καλά κλπ.

Δες λοιπόν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και υπό διαφορετικές οπτικές γωνίες, που θα σου αποδείξουν ότι οι ανασφάλειες σου είναι αβάσιμες.

Τα προβλήματα που πιστεύει ότι έχει κάποιος ανασφαλής είναι τις περισσότερες φορές προϊόν της φαντασίας του.

#6. Μην Κουβαλάς Μαζί τις Ανασφάλειες

Ζηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Έχει τύχει σε όλους. Ξεκινάμε μια σχέση που δεν πηγαίνει, όπως θα περιμέναμε και τελικά πληγωνόμαστε. Δεν υπάρχει άνθρωπος, είτε άντρας, είτε γυναίκα, που να μην έχει βιώσει κάτι τέτοιο.

Όταν όμως είσαι σε μια καινούρια σχέση, αντιμετωπίζεις μια νέα κατάσταση. Όταν κουβαλάς μαζί σου όλα όσα συνέβησαν σε προηγούμενες σχέσεις, χάνεις πολλά και τελικά δείχνεις ανασφαλής με την συμπεριφορά σου.

Δες λοιπόν κάθε νέα σχέση, σαν ένα καινούριο ξεκίνημα και μια ευκαιρία αλλαγής και όχι σαν μια ευκαιρία να βγάλεις τα απωθημένα σου.

#7. Μην Φοβάσαι τις Άβολες ΣυζητήσειςΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Μια διαμάχη ή μια έντονη συζήτηση μπορεί να είναι κάτι αρκετά αγχωτικό και αν είσαι ανασφαλής είναι σίγουρο ότι κάνεις τα πάντα για να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ανέχεσαι πράγματα που ίσως δεν θα έπρεπε και ότι δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα που προκύπτουν στην σχέση σου. Έτσι αυτά συσσωρεύονται με πιθανό αποτέλεσμα η σχέση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Μια άβολη συζήτηση από την άλλη, μπορεί τελικά να δώσει μια λύση, γι’ αυτό δεν πρέπει να φοβάσαι να εκφράσεις αυτό που αισθάνεσαι. Άλλωστε αυτός είναι και ένας τρόπος να χτίσεις εμπιστοσύνη με την γυναίκα που είσαι σε σχέση.

#8. Μην Ψάχνεις ΕπιβεβαίωσηΖηλιάρης, ανασφαλής και συνεχώς επιζητάς την προσοχή. Αν κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηρίζει εσένα στις σχέσεις σου, το σημερινό άρθρο είναι για σένα.

Όταν είσαι ανασφαλής, ψάχνεις να βρεις επιβεβαίωση. Αυτό είναι κάτι που βγαίνει από μέσα σου. Ό,τι και αν σου πει η σύντροφος σου, θα παραμένεις ανασφαλής.

Μπορεί να σου λέει ότι είσαι ελκυστικός, έξυπνος ή οτιδήποτε άλλο, στην προσπάθεια της να σε κάνει να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες σου. Αν όμως εσύ ο ίδιος δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, δεν θα καταφέρεις να τις ξεπεράσεις.

Πρέπει λοιπόν από την μια να δεχτείς τα λόγια της κοπέλας σου και από την άλλη να μην της ζητάς συνεχώς να σου αποδείξει ότι όσα σου λέει είναι αληθή.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για περισσότερα για το φλερτ και τις σχέσεις, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.