Απόρριψη: Πώς να της Πεις Όχι Χωρίς να την Διαλύσεις

Το να μην ενδιαφέρεσαι για μια γυναίκα που σου δείχνει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον, δεν είναι κακό. Το να την απορρίψεις με λάθος τρόπος όμως, είναι.

Απόρριψη Χωρίς Να Την Διαλύσεις

Όπως και οι άντρες, έτσι και οι γυναίκες φοβούνται και πληγώνονται από την απόρριψη. Αν μια γυναίκα αποφασίσει να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση και την απορρίψεις είναι λογικό να αισθανθεί, όπως αισθάνεσαι εσύ σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Ο φόβος της απόρριψης υπάρχει στο φλερτ, τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες. Μπορείς να μάθεις περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

Βέβαια, συχνά η γυναίκα δεν ξέρει να δέχεται την απόρριψη και παίρνει τα πράγματα περισσότερο συναισθηματικά σε σχέση με έναν άντρα, οπότε είναι καλό να προσέξεις κάποια πράγματα, αν δεν θέλεις να την διαλύσεις.

#1. Απόρριψη Και Εκτίμηση

Μια γυναίκα σπάνια θα πάρει την πρωτοβουλία να φλερτάρει έναν άντρα. Αν λοιπόν μια γυναίκα το κάνει αυτό, ακόμη και αν την απορρίψεις, δείξε ότι εκτιμάς το ότι προσπάθησε και έκανε κάτι που άλλες γυναίκες δεν κάνουν.

Ευχαρίστησε την και μίλησε της φιλικά και με σεβασμό είτε πρόκειται να της ξαναδείς είτε όχι.

#2. Μην Της Αφήνεις Ελπίδες

απόρριψη

 Αν πρόκειται να απορρίψεις μια γυναίκα, επειδή δεν σου αρέσει, φρόντισε να είσαι ειλικρινής και να μην της αφήσεις την εντύπωση ότι ίσως κάτι αλλάξει στο μέλλον.

Μια τέτοια εντύπωση, θα την κάνει πιθανότατα να κολλήσει μαζί σου. Αν την απορρίψεις και την ξαναδείς δεν χρειάζεται να είσαι επιθετικός, αλλά φυσιολογικός και φιλικός απέναντι της.

Η απόρριψη θα έχει αντίκτυπο στην περηφάνεια της, αυτό είναι σίγουρο. Για να μην την διαλύσεις, δεν χρειάζεται να είσαι απόλυτα ειλικρινής και λεπτομερής σχετικά με τους λόγους. Μην της πεις ότι είναι άσχημη, αλλά κάτι πιο κομψό!

Αν επιμένει, θα πρέπει να κάνεις κάτι πιο δραστικό. Ίσως χρειαστεί να την αγνοήσεις ή να μην απαντάς στα μηνύματα της, ώστε να αντιληφθεί ότι τα πράγματα είναι οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει επίσης να ξεχάσεις φράσεις όπως το “ας μείνουμε φίλοι” ή το “αν γνωριστούμε καλύτερα, ίσως γίνει κάτι στο μέλλον”.

#3. Απόρριψη Χωρίς Να Την Διαλύσεις : Ειλικρίνεια

ειλικρίνεια

Αν θέλεις να την απορρίψεις, μην το κάνεις μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων ή ,ακόμη χειρότερα, μέσω γνωστών.

Από κοντά βέβαια, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις υπερβολικές συμπεριφορές, όπως κλάματα, φωνές ή θυμό, αλλά είναι καλύτερα να είσαι αυθεντικός και να πεις κατά πρόσωπο αυτά που έχεις να πεις, απλά και αντρικά.

#4. Απόρριψη Χωρίς Ψέμματα

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να αποφύγεις τα ψέμματα. Αν ο λόγος που θέλεις να την απορρίψεις είναι ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση ή επειδή την βλέπεις μόνο φιλικά, τότε πες το με ειλικρίνεια.

Η ειλικρίνεια συνήθως εκτιμάται και αποτρέπει τις παρανοήσεις. Επομένως, φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος και σαφής.

Ένας καλός τρόπος για να μην την πληγώσεις, όταν την απορρίψεις, είναι να εκφράσεις αυτό που θέλεις επικεντρωμένος στο “εγώ”. Χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο, δείχνεις ότι δεν της ρίχνεις οποιοδήποτε φταίξιμο και στην ουσία αναλαμβάνεις την ευθύνη, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα να πληγωθεί.

#5. Μην Την Αγνοήσεις Αν Την Ξαναδείς

απόρριψη

Θα πρέπει ασφαλώς να προσέξεις, ώστε, αν τύχει και συναντηθείτε ξανά, να μην μιλήσεις αρκετά και της δώσεις ελπίδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσεις και καθόλου.

Αν τύχει να την ξαναδείς, αφού την απορρίψεις, μην κάνεις ότι δεν την είδες. Μπορεί βέβαια να κάνει εκείνη ότι δεν σε είδε, όπως και να ‘χει όμως, αν χρειαστεί, χαιρέτησε την ευγενικά και δείξε ότι δεν έχεις πρόβλημα να της μιλάς και ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα μαζί της.

#6. Απόρριψη: Τι Κάνεις Αν Επιμένει

τι να κάνεις αν επιμένει

Αν επιμένει, αλλά εσύ θέλεις να την απορρίψεις, τότε μπορείς απλά να της πεις να σου  δώσει το τηλέφωνο της, ώστε να επικοινωνήσετε αργότερα.

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι άνδρες δεν απορρίπτουν, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Συνοψίζοντας, η ιδανική προσέγγιση, όταν θέλεις να απορρίψεις μια γυναίκα, είναι να φερθείς, όπως θα ήθελες να σου φέρονται. Μείνε ήρεμος, ευγενικός και χαμογελαστός. Δεν χρειάζεται να “βγάλεις” πάνω της τον πόνο που έχεις βιώσει εσύ, όσες φορές έχεις απορριφθεί.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά τους ανθρώπους γύρω σου κάνοντας κάποια απλά βήματα. Ξεκίνα από εδώ.

Διάαβσε το βιλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.