Πώς να την Προσεγγίσω Χωρίς να Φοβάμαι;

Κάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στην οποία βλέπεις μια όμορφη γυναίκα. Την κοιτάζεις και σε κοιτάζει. Πιστεύεις ότι θέλει να την προσεγγίσεις, όμως κάτι μέσα σου σε αποτρέπει.

Ο φόβος της προσέγγισης σε ταλαιπωρεί και δεν σου επιτρέπει να αποδώσεις, όπως θα ήθελες και θα μπορούσες.

Πρέπει λοιπόν να βρεις έναν τρόπο να τον ξεπεράσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε σε αυτό το άρθρο.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρεις ότι ο φόβος είναι μέσα στο μυαλό σου. Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τον φόβο, αν σκεφτούν όλες του τις διαστάσεις και αν αναλύσουν κάθε πτυχή του.

Όμως αυτό δεν φέρνει αποτέλεσμα, καθώς η υπερανάλυση τροφοδοτεί τον φόβο και τον ενισχύει.

Άρα ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξεις μεθοδολογία.

Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που σε κάνει να φοβάσαι, όταν θέλεις να μιλήσεις σε μια γυναίκα και ποιοι είναι οι συνηθέστεροι λόγοι.

-- Μήπως δεν θέλει να την προσεγγίσω;

-- Τι θα γίνει αν την προσεγγίσω και με απορρίψει;

-- Δεν θα την προσεγγίσω, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τύπους σαν εμένα

-- Ίσως έχει ήδη σχέση

-- Αν την προσεγγίσω, μπορεί να με περάσει για περίεργο

-- Αν την προσεγγίσω, θα με θεωρήσει απελπισμένο

-- Μπορεί να με κοροϊδέψει

-- Δεν ξέρω τι να της πω, αφού την προσεγγίσω

Οι περισσότεροι άντρες μπορούν να ταυτιστούν με κάποια ή και με όλα από τα παραπάνω.

Το σημαντικό όμως είναι να γνωρίζεις τι είναι αυτό που δημιουργεί έλξη. Μια γυναίκα θα νιώσει έλξη, όταν δει ότι διαθέτεις την αυτοπεποίθηση και πάρεις την πρωτοβουλία να της μιλήσεις.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά κάποιους τρόπους για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να καταφέρεις να μιλήσεις στις γυναίκες που σου αρέσουν

#1. Παρουσίασε την Καλύτερη Εμφάνιση Σου ΚαθημερινάΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Πολλοί άντρες εν προσεγγίζουν γυναίκες, επειδή θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά καλοντυμένοι. Αν αυτή είναι η δικαιολογία σου, τότε απλά φρόντισε να είσαι ντυμένος καλά, κάθε στιγμή της ημέρας.

Όντας καλοντυμένος, θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κάτι που θα σε οδηγήσει σε επιτυχημένες προσεγγίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πάντα περιποιημένος και καθαρός, με ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σου και εκφράζουν τον εαυτό σου.

Τσέκαρε στο παρακάτω βίντεο του Θέμη ποια είναι τα 7 ρούχα που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, για καλές εμφανίσεις.

7 Διαφορετικά Ρούχα Που Πρέπει Οπωσδήποτε Να Έχεις

#2. Κάνε ΖέσταμαΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Το να είσαι ζεστός και έτοιμος για νέες προσεγγίσεις θα σε βοηθήσει αρκετά. Αυτό σημαίνει να είσαι κοινωνικός με όλους.

Χαμογέλασε και μίλησε σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς κατά την διάρκεια της ημέρας σου, ώστε να είσαι στο κλίμα κάθε στιγμή.

#3. Ο Κανόνας των 3 ΔευτερολέπτωνΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Έχοντας υπ’ όψιν σου τον κανόνα των 3” θα καταφέρεις να αλλάξεις τρόπο σκέψης και δράσης.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα διαθέτεις μόλις 3” από την στιγμή που θα δεις μια γυναίκα που σου αρέσει, μέχρι την στιγμή που οι πρώτες δικαιολογίες θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα σε αποτρέψουν.

Μην δώσεις στο μυαλό σου αυτό τον χρόνο. Αξιοποίησε τον, για να την προσεγγίσεις άμεσα.

#4. Άκουσε Μουσική Που Σε ΑνεβάζειΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Η μουσική μπορεί σε μεγάλο βαθμό να επηρεάσει την διάθεση σου. Αν ξεκινήσεις την μέρα σου με καταθλιπτική μουσική, η διάθεση σου θα πάρει αυτή την τροπή.

Όμως με αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου, δεν θα καταφέρεις να προσεγγίσεις γυναίκες επιτυχώς.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι θετική σκέψη και η αντίστοιχη μουσική, θα σε βοηθήσει πολύ προκειμένου να μπεις στην συγκεκριμένη διάθεση που θα εμπνεύσει την προσέγγιση σου.

#5. Βρες την Σωστή ΝοοτροπίαΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Η νοοτροπία σου, όπως ίσως ήδη κατάλαβες, επηρεάζει πολύ την διάθεση και τον τρόπο που λειτουργείς.

Αν δεν διαθέτεις την νοοτροπία ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση, θα δυσκολευτείς πολύ στις προσεγγίσεις σου.

Όμως, ακόμη και αν δεν διαθέτεις αυτοπεποίθηση, υπάρχουν τρόποι να παρουσιάσεις μια θετική εικόνα, αξιοποιώντας την γλώσσα του σώματος.

Η στάση σου δηλαδή πρέπει να δείχνει άνθρωπο στιβαρό, να στέκεσαι ευθυτενής, να μην καμπουριάζεις και να καταλαμβάνεις τον χώρο που σου αναλογεί.

Σκέψου ότι δεν σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της προσέγγισης και επικεντρώσου στο γεγονός πως ο,τι και αν συμβεί εσύ θα βγεις κερδισμένος, είτε με μια γνωριμία, είτε με περισσότερη εμπειρία.

Ακόμη και αν μερικές προσεγγίσεις δεν πηγαίνουν καλά, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, σταδιακά θα έρθει η βελτίωση.

#6. Ένας Φίλος θα Σε ΒοηθήσειΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Αν έχεις κάποιον φίλο με στόχους παρεμφερείς με τους δικούς σου, θα είναι πολύ καλό, καθώς θα μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.

Ταυτόχρονα, θα το διασκεδάσετε περισσότερο και θα μπορείτε να δίνετε χρήσιμες συμβουλές και παρατηρήσεις ο ένας στον άλλον, ώστε να βελτιώνεστε και να ξεπεράσετε μαζί τον φόβο σας.

Βέβαια, κάποιες προσεγγίσεις μπορεί να πάρουν μια όχι και τόσο καλή τροπή. Δες στο Apla+Andrika που ακολουθεί μερικές δικές μας εμπειρίες!

Κακές Αποτυχημένες Πρώτες Προσεγγίσεις - Apla + Andrika #065

#7. Αποδέξου την ΑπόρριψηΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Κάτι που πολλοί παραβλέπουν και τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο είναι το ότι δεν δέχονται την απόρριψη, ως πιθανό αποτέλεσμα.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η απόρριψη είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους. Όσο καλός και αν είσαι και όσο επιτυχημένος, θα υπάρξουν γυναίκες που θα σε απορρίψουν. Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλες. Ίσως κάποια έχει ήδη σχέση, ίσως απλά δεν ενδιαφέρεται ή μπορεί απλά να μην είναι καλό άτομο.

Χρησιμοποίησε την απόρριψη σαν μέρος της μεθόδου βελτίωσης σου ή απλά σαν ζέσταμα για τις επόμενες σου προσεγγίσεις.

#8. Πράξε ΦυσιολογικάΚάθε αρχή και δύσκολη, λένε. Γνωρίζω το πώς θα συνεχίσω και θα κρατήσω τη συζήτηση, αλλά δυσκολεύομαι να την προσεγγίσω. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά.

Η τελευταία μας συμβουλή, για κάποιον που θέλει να ξεπεράσει το άγχος της προσέγγισης είναι να πράττει φυσιολογικά και να κρατάει τα πράγματα σε ένα επίπεδο απλότητας.

Να είσαι ένας κανονικός άνθρωπος και να μην σκέφτεσαι πολύπλοκα στο φλερτ. Ξεκίνησε την προσέγγιση σου με ένα “γεια”, μην συμπεριφέρεσαι περίεργα και όλα θα έρθουν φυσικά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι το έχεις και πως δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις άλλο να βελτιώνεσαι. Μπορούμε να σου αλλάξουμε τη γνώμη εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.