Πώς να Βελτιώσεις Λίγο Παραπάνω τη Ζωή σου τον Νέο Χρόνο

Ο νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Το νέο έτος είναι προ των πυλών και αυτό για πολλούς μπορεί να σημαίνει ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης και αλλαγής.

Αυτές οι μέρες είναι η τέλεια στιγμή να αξιολογήσεις και πάλι τον σκοπό σου και τους στόχους σου και να βρεις τρόπο να βελτιώσεις τα σημεία στα οποία μειονεκτείς.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν  αν βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου την νέα χρονιά που έρχεται.

#1.Βάλε Καλύτερα Όρια.Ο νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Το να βάζεις όρια είναι ένα από τα πιο ενθαρρυντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Είναι μια ευκαιρία να δείξεις στους άλλους ανθρώπους τι ανέχεσαι και τι όχι.

Αυτό βέβαια μπορεί να τους δημιουργήσει εκνευρισμό. Οι άνθρωποι όμως που είναι πραγματικοί σύντροφοι στη ζωή σου, θα σεβαστούν τα όρια που βάζεις. Μερικά παραδείγματα ορίων π[ου μπορείς να βάλεις, για να βελτιώσεις την ζωή σου είναι να μην:

– Επιτρέπεις να σου ζητούν κάτι τελευταία στιγμή

– Δέχεσαι να σου μιλούν με ασεβή τρόπο

– Επιτρέπεις να σου ζητούν να γίνεις κάτι που δεν σε εκφράζει

– Κάνεις δραστηριότητες που σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου

#2. Κοιμήσου Περισσότερο.Ο νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται 8 με 10 ώρες ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ. Για τους εφήβους αυτός ο χρόνος αυξάνεται ακόμη και στις 10-12 ώρες.

Ο ποιοτικός ύπνος θα σε βοηθήσει να αισθανθείς ανανεωμένος. Αν ξυπνάς και ποτέ δεν νιώθεις να έχεις συμπληρώσει ύπνο, τότε σίγουρα υποφέρεις από στέρηση ύπνου.

Εάν συστηματικά κάνεις κακό ύπνο, τότε σκέψου τα παρακάτω, για να βελτιώσεις την κατάσταση

– Κάνε μια μελέτη ύπνου. Υπάρχουν κέντρα μελέτης ύπνου που ειδικεύονται σε αυτό ακριβώς.

– Διατήρησε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου/αφύπνισης ακόμη και τα σαββατοκύριακα.

– Κοιμήσου σε ένα τελείως σκοτεινό δωμάτιο.

– Απενεργοποίησε τις ηλεκτρονικές συσκευές και σταμάτησε την χρήση τους τουλάχιστον μια ώρα πριν πέσεις για ύπνο.

#3. Βάλε στο Καθημερινό Σου Πρόγραμμα την ΓυμναστικήΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Η άσκηση αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για το άγχος, την κατάθλιψη και θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Ακόμη και 20 λεπτά της ώρας βοηθούν τον εγκέφαλο σου να εκκρίνει χημικά στοιχεία όπως ντοπαμίνη, σεροτονίνη, ενδορφίνες και GABA.

Βρες τρόπους να αθλείσαι καθημερινά και να ζεις με έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Προτίμησε να ανεβαίνεις με τις σκάλες, παρά να παίρνεις τον ανελκυστήρα.

Θα σε βοηθήσει πολύ ένας μεγάλος αθλητικός στόχος για την επόμενη χρονιά, ώστε να μπεις σε ένα πρόγραμμα.

Μια τέτοια πρόκληση δεν χρειάζεται να είναι εξαντλητική και δύσκολη, όπως ένας Μαραθώνιος. Οτιδήποτε θα σε κάνει να κινηθείς περισσότερο είναι κατάλληλο.

#4. Γράψε Τους Στόχους ΣουΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Οι έρευνες έχουν δείξει πως όταν γράφεις έναν στόχο, είναι πολύ πιο πιθανό να τον πετύχεις.

Επιπλέον, όταν μιλήσεις σε άλλους για αυτόν τον στόχο είναι επίσης πολύ πιο πιθανόν να τον πραγματοποιήσεις. Αυτό οφείλεται σε μια αρχή η οποία ονομάζεται κοινωνική σταθερότητα.

Οι άνθρωποι ,θέλουμε να φαινόμαστε καλοί στους άλλους, οπότε κάνουμε αυτό που έχουμε πει στους άλλους ότι θα κάνουμε. Για την ακρίβεια, εάν θέλεις να κάνεις κάποιες αλλαγές για να βελτιώσεις την ζωή σου για τον νέο χρόνο, ενημέρωσε τους κοντινούς σου ανθρώπους σχετικά με αυτό.

#5. Καθόρισε ΠροτεραιότητεςΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Εάν μπορούσες να κάνεις μόνο τρεις δραστηρίοτητες για το υπόλοιπο της ζωής σου ποιες θα ήταν αυτές;

Σκέψου ξεχωριστά δραστηρίοτητες που σε κάνουν να τα παρατάς. Δες που αναλώνεις τον χρόνο σου.

Ανταμείβεσαι για τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργεια που επενδύεις ή νομίζεις ότι δεν έχει νόημα;

Βάλε λοιπόν προτεραιότητες και αν δυσκολεύεσαι να πεις “όχι” σε ανθρώπους ή δραστηριότητες που δεν εξυπηρετούν πια κάποιο σκοπό στη ζωή σου, τότε θυμίσουν ότι πρέπει να βάζεις όρια.

#6. Αποκόμισε Νέες ΕμπειρίεςΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Δεσμεύσου στον εαυτό σου να κάνεις κάτι καινούριο, το οποίο είχες σκεφτεί να κάνεις, αλλά δεν το έκανες ποτέ έως τώρα.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι οτιδήποτε και θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ζωή σου. Μπορεί να είναι κάποια ταξίδια σε μέρη που πάντα ήθελες να δεις, μπορεί να είναι περισσότερο φλερτ ή κάποιο άθλημα.

Όσον αφορά στο φλερτ είναι καλό να ασχοληθείς με γυναίκες που σε θέλουν πραγματικά. Δες το βίντεο του Χρήστου για περισσότερα.

#7. Πάρε ΓνώσειςΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις την ζωή σου είναι να πάρεις νέες, χρήσιμες γνώσεις.

Δημιούργησε μια λίστα με βιβλία, για να διαβάσεις με το καινούριο έτος και να αποκτήσεις γνώσεις και σοφία.

Βάλε σαν στόχο να διαβάσεις για να κατανοήσεις και όχι απλά για να διαβάσεις. Υπάρχει διαφορά. Διάβασε βιβλία, περιοδικά και άρθρα, με τρόπο διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει και σιγουρέψου ότι καταλαβαίνεις και αφομοιώνεις όσα διαβάζεις.

#8. Βρες Χρόνο για Την Οικογένεια Και τους ΦίλουςΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Συχνά παραμελούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους θεωρούμε δεδομένους, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο σε αυτούς.

Πάρε την απόφαση από εδώ και πέρα να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες με την οικογένεια και τους καλούς φίλους, για να βελτιώσεις τόσο την δική σου, όσο και την δική τους ζωή.

#9. Δημιούργησε Επιτυχημένο ΠεριβάλλονΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Το περιβάλλον – οι άνθρωποι και τα αντικείμενα γύρω σου- σε επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιείς.

Σκέψου ποιες ακριβώς είναι αυτές οι επιρροές, ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις τις αρνητικές και να κρατήσεις τις θετικές.

Για παράδειγμα, εάν κάποια συγκεκριμένα άτομα είναι τοξικά και σε αποθαρρύνουν ή σε απογοητεύουν, περιόρισε τον χρόνο που περνάς μαζί τους.

Επίσης αναλογίσου το περιβάλλον του σπιτιού ή του γραφείου σου. Φτιάξε τον χώρο σου με τρόπο τέτοιο ώστε να σε κινητοποιεί και να σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις, χωρίς να σε αποσπά.

#10. Κάνε Μικρά Βήματα Προς τον Στόχο ΣουΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Οι καθημερινές σου επιλογές θα σε οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στον στόχο σου. Αν θέλεις να βελτιωθείς πρέπει να κάνεις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σπάσε το όραμά σου σε καθημερινούς, μετρήσιμους στόχους τους οποίους κάθε φορά που θα επιτυγχάνεις, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που επιδιώκεις.

Για να προχωρήσεις με αυτοπεποίθηση προς τους στόχους σου και να βελτιώσεις την ζωή σου, πρέπει να έχεις αυτο-εκτίμηση και να βάζεις κριτήρια. Μάθε περισσότερα για αυτά στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

#11. Φτιάξε Έναν Κατάλογο Με Όσα Δεν Θέλεις να ΚάνειςΟ νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά σου και ήρθε η ώρα να θέσεις πραγματοποιήσιμους στόχους. Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξεκινώντας από σήμερα!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να είσαι απασχολημένος και του να είσαι παραγωγικός.

Σε τι αναλώνεσαι; Τι κάνεις, χωρίς να σου ανταποδίδει κάτι;

Κράτησε σημειώσεις για κάθε μια από τις δραστηριότητες σου κατά την διάρκεια της ημέρας για μια εβδομάδα. Μετά υπολογίστε το σύνολο του χρόνου ετησίως για κάθε δραστηριότητα η οποία δεν οδηγεί σε κάτι θετικό για εσένα.

Πόσα περισσότερα και καλύτερα θα μπορούσες να κάνεις ετησίως, εάν αφαιρούσες αυτές τις δραστηριότητες;

Πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα είχες για την οικογένεια και τους φίλους, για την γυμναστική κλπ;

Αν θέλεις να βελτιώσεις την ζωή σου θα πρέπει να ανταλλάξεις τον χρόνο από κάποιες δραστηριότητες χωρίς νόημα, με κάποιες άλλες που θα συμβάλλουν για την επίτευξη των στόχων σου.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τη ζωή σου σε διάφορους τομείς, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.