Πώς θα Αποκτήσεις Περισσότερη Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

Κανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να έχεις ή να μην έχεις κατά συνθήκη. Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που μεταφέρεται αυτόματα από έναν τομέα της ζωής σου στον άλλον.

Αν για παράδειγμα μιλάς με την παρέα σου με αυτοπεποίθηση, δεν σημαίνει ότι θα έχεις την ίδια αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις μια γυναίκα ή όταν μιλάς δημόσια.

Το πλαίσιο είναι διαφορετικό και αυτό διαφοροποιεί και το πώς αισθάνεσαι.

Εκτός αυτού η αυτοπεποίθηση πρέπει να ξέρεις ότι δεν έρχεται απαραίτητα με την εμπειρία, αλλά κυρίως με την σωστή καθοδήγηση και με την απαραίτητη πρακτική.

Όπως για παράδειγμα στην οδήγηση, ο δάσκαλος στην αρχή σου έδινε συμβουλές για να νιώσεις άνετα στον δρόμο, έτσι και στο φλερτ η καθοδήγηση μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία της απαραίτητης αυτοπεποίθησης.

Φυσικά δεν μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου κάποιον εκπαιδευτή, αλλά μπορείς να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

#1. Εστίασε στην Ανάπτυξη Ικανοτήτων Διαπροσωπικής ΕπικοινωνίαςΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Για να είσαι καλός στο φλερτ απαιτείται μια γκάμα ικανοτήτων, σε επίπεδο επικοινωνίας, συναισθημάτων και σεξ.

Όσο καλλιεργείς αυτές τις ικανότητες, τόσο πιο άνετος θα είσαι και θα φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση.

Αυτές οι ικανότητες, στις οποίες οι περισσότεροι άντρες κολλάνε, είναι οι παρακάτω:

– Προσέγγιση της γυναίκας

– Έναρξη συζήτησης

-Μετατροπή μιας απλής συζήτησης σε κάτι βαθύτερο, για την δημιουργία συναισθηματικής σύνδεσης

– Μετάβαση στο πρώτο φιλί

– Έξοδος από την φιλική ζώνη

#2. Εντόπισε και Αντιμετώπισε τους Φόβους σουΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Ο φόβος της προσέγγισης και της απόρριψης είναι που οδηγεί τους άντρες στην αδράνεια.

Την ώρα που θέλεις να της μιλήσεις ή να προχωρήσεις στο φιλί, ο φόβος δημιουργεί μέσα σου αμφιβολίες που σε παραλύσουν και σε αποτρέπουν.

Πρώτα από όλα λοιπόν πρέπει να εντοπίσεις αυτούς τους φόβους. Όταν τους αναγνωρίσεις, θα μπορέσεις να τους εκλογικεύσεις και να τους αντιμετωπίσεις.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων  θα διαπιστώσεις ότι ακόμη και το χειρότερο σενάριο, δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο άσχημο και μπορεί να αποφευχθεί, αν κινηθείς διαφορετικά ή αν καλλιεργήσεις κάποιες ικανότητες που σου λείπουν.

#3. Ξεπέρασε τις Περιοριστικές ΠεποιθήσειςΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Ίσως δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις, αλλά ο εγκέφαλος σου έχει απίστευτες ικανότητες να σε σαμποτάρει και αυτό συμβαίνει με τις λεγόμενες περιοριστικές πεποιθήσεις.

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι απλά τρόποι που βλέπεις τον εαυτό σου και μιλάς για αυτόν. Αυτές οι μικρές δηλώσεις για τον εαυτό σου σε περιορίζουν και σε κρατάνε πίσω.

Τέτοιες δηλώσεις μπορεί να είναι οι κάτωθι:

– “Δεν μπορώ απλά να πάω να της μιλήσω”

– “Αγχώνομαι πάντα όταν βγαίνω ραντεβού”

– “Πρέπει να πω κάτι πολύ έξυπνο, αλλιώς δεν θα της αρέσω”

Όταν σκέφτεσαι κατά αυτόν τον τρόπο, χάνεσαι στις σκέψεις και δεν μπορείς να βρεις την αυτοπεποίθηση να τις ξεπεράσεις.

Πρέπει λοιπόν να εξετάσεις όλες αυτές τις πεποιθήσεις, όπως και τους φόβους σου και να βρεις έναν τρόπο να τις εκλογικεύσεις μέσα σου.

#4. Να Είσαι ΑυθεντικόςΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε δυνατά και αδύναμα σημεία και αυτό είναι που κάνει τον κάθε έναν ξεχωριστό και μοναδικό.

Υπάρχει μια τάση μερικοί άντρες να προσπαθούν να συμπεριφερθούν με συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος απέχει από τον πραγματικό τους εαυτό.

Όταν προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος σου δημιουργείται πρόσθετο άγχος που δεν σε βοηθά καθόλου να προβάλλεις την αυτοπεποίθηση σου.

Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να είσαι ο εαυτός σου και να λειτουργείς αντίστοιχα.

#5. Ξεκίνησε με Μικρά ΒήματαΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Όταν δεν έχεις την αυτοπεποίθηση να μιλήσεις σε μια οποιαδήποτε γυναίκα, είναι λάθος να προσπαθήσεις να βρεις την δύναμη να μιλήσεις σε κάποια πάρα πολύ ελκυστική, γιατί δεν θα τα καταφέρεις και αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς χειρότερα.

Σε πρώτη φάση, ξεκίνα να βρίσκεις την αυτοπεποίθηση σου επικοινωνώντας με τους πάντες, σε κάθε κοινωνική περίσταση. Μίλα με γυναίκες, ακόμη και αν δεν τις βρίσκεις ελκυστικές, αλλά μίλα ακόμη και με άντρες.

Μάθε να σπας τον πάγο, να αισθάνεσαι άνεση και να είσαι κοινωνικός.

#6. Προσέγγισε ΓυναίκεςΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Όταν αρχίσεις να νιώθεις άνετα μιλώντας για θέματα εκτός από το φλερτ, κάνε το επόμενο προσεγγίζοντας γυναίκες, είτε σου αρέσουν είτε όχι, χωρίς να σε απασχολεί τόσο η ποιότητα της αλληλεπίδρασης. Απλά βγες και μίλα με γυναίκες.

Για να το κάνεις πιο εύκολο, σκέψου μια απλή ατάκα και πες την ίδια κάθε φορά. Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ.

Αν σε απασχολεί το ότι μπορεί να σε γνωρίζουν στο μέρος που προσεγγίζεις γυναίκες, πήγαινε κάπου αλλού, σε κάποια άλλη περιοχή.

#7. Σκέψου ΘετικάΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Προτού ξεκινήσεις μια προσέγγιση βάλε τον εαυτό σου σε θετική διάθεση και κάνε θετικές σκέψεις.

Τέτοιες σκέψεις μπορεί να είναι ότι το αποτέλεσμα δεν μετράει, ότι οι γυναίκες θέλουν πραγματικά να σε γνωρίσουν, ότι είσαι ελκυστικός και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει ώθηση και να σε κάνει να αναλάβεις δράση.

Η θετική σκέψη θα σε βοηθήσει να γίνει περισσότερο αποφασιστικός. Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika για να μάθεις περισσότερα για την αποφασιστικότητα.

#8. Βρες Ανθρώπους να σε ΒοηθήσουνΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε στηρίξουν στον δρόμο για την δημιουργία αυτοπεποίθησης.

Κάποιος φίλος σου που βρίσκεται σε παρόμοια φάση και έχει όρεξη να βοηθήσει και να βοηθηθεί, κάποιος συγγενής ή κάποιος ειδικός στο coaching είναι επιλογές που έχεις σε αυτή την περίπτωση.

#9. Βελτίωσε τον Εαυτό σουΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Όταν αισθάνεσαι ότι βελτιώνεσαι, αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση σου. Ξεκίνησε κάποιο άθλημα, για να βελτιώσεις το σώμα σου. Επίσης η γυμναστική θα συμβάλλει στην αύξηση της τεστοστερόνης. Όσο πιο δυνατός είσαι, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έχεις.

Επίσης, μια ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου, θα σου δώσει νέα πνοή που θα σε βοηθήσει σημαντικά να βρεις την αυτοπεποίθηση που ψάχνεις, όταν μιλάς με γυναίκες.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί τις συμβουλές του Θέμη για το πώς να ανανεώσεις το στιλ σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

#10. Μην Ακούς Μουσική που σε ΣαμποτάρειΚανείς δε γεννήθηκε με μια έμφυτη ικανότητα να αισθάνεται άνετος μπροστά στις γυναίκες. Μάθε πώς θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρεις.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά η μουσική μπορεί συνειδητά ή υποσυνείδητα να σε “ρίχνει”. Πρόσεξε η μουσική που ακούς να είναι τέτοια που να σε ανεβάζει και να σε προκαλεί να γίνεις καλύτερος και όχι να έχει στίχους που μεταδίδουν αρνητικότητα, γιατί αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την αυτοπεποίθηση σου.

Τελικά, η αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες εξαρτάται κυρίως από τρεις παράγοντες, την συμπεριφορά, την γνώση και την εμπειρία. Αν ξέρεις πώς να μιλήσεις σε μια γυναίκα και έχεις την σωστή συμπεριφορά όταν το κάνεις, δείχνοντας ότι διαθέτεις σχετική εμπειρία, τότε η αυτοπεποίθηση έρχεται από μόνη της.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που χτίζεται σταδιακά με πολύ κόπο και χρόνο. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.