Rick and Morty: Γιατί Είναι μια Από τις πιο Αστείες και Σκοτεινές Σειρές

Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολύ δημοφιλείς σειρές animation, όπως οι Simpsons, με πολύ έξυπνο, καλογραμμένο σενάριο και πολύ καλά ανεπτυγμένους χαρακτήρες και το Rick and Morty είναι μια από αυτές τις σειρές. Το animation είναι ένα συναρπαστικό μέσο με μεγάλη δυναμική.

Το Rick and Morty δημιουργήθηκε από τους Justin Roiland και Dan Harmon και αναφέρεται σε έναν τρελό επιστήμονα, τον Rick και τον έφηβο εγγονό του, Morty και τις περιπέτειες τους.

Οι δυο τους μοιράζονται μεταξύ της κανονικής οικογενειακής ζωής και των ταξιδιών σε άλλες διαστάσεις.

Έχουν κυκλοφορήσει τρεις τέλειες σεζόν, που γρήγορα έγιναν δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Η τέταρτη σεζόν είναι ήδη στα σκαριά και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ας δούμε τώρα γιατί το Rick and Morty είναι μια από τις καλύτερες, πιο αστείες και σκοτεινές σειρές animation που έχουν υπάρξει ποτέ.

Ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για τις αγαπημένες σειρές και ταινίες:

Οι Καλογραμμένοι Χαρακτήρες Του Rick and Morty 
Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Μια καλή σειρά απαιτεί καλούς χαρακτήρες, για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Οι χαρακτήρες στο Rick and Morty είναι από τους πιο πλήρεις που έχουμε δει σε όλες τις σειρές animation είτε κανονικές.

Θα περίμενε ίσως κανείς ότι μια σειρά με αυτό το όνομα θα ασχολείτο μόνο με αυτούς τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες. Δεν είναι όμως έτσι. Κάθε χαρακτήρας της σειράς είναι μοναδικός και παρουσιάζεται εις βάθος.

Μέσα στις δύο πρώτες σεζόν παρουσιάζονται αναλυτικά πέντε διαφορετικοί χαρακτήρες και τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες σειρές.

Παρόλο που οι ιστορίες είναι εξωπραγματικές, οι χαρακτήρες είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε οι θεατές να μπορούν να σχετιστούν με αυτούς και να νιώσουν ενδιαφέρον.

Ο Rick Sanchez είναι ένας τέτοιος θαυμάσιος μανιακός χαρακτήρας, εμπνευσμένος από το «Back to the Future». Μια ιδιοφυΐα με προβλήματα εξαρτήσεων που αγωνίζεται να βρει την εσωτερική ειρήνη. Αγωνίζεται να βρει νόημα στην ύπαρξή του, γνωρίζοντας ότι η ζωή τελικά δεν έχει νόημα.

Στο Rick and Morty Υπάρχει Συνέχεια Και Συνέπειες
black humour

Σε άλλες σειρές, όπως το Simpsons και το South Park, υπάρχει ένα τρελό σενάριο, το οποίο όμως τερματίζεται μόλις εμφανισθούν οι τίτλοι τέλους.

Οι χαρακτήρες δεν μεγαλώνουν και οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων παραμένουν στατικές. Αντιθέτως, στο Rick and Morty οι πράξεις των χαρακτήρων έχουν συνέπειες.

Όλα όσα συμβαίνουν στον παράξενο κόσμο τους έχουν μια συνέχεια και οι χαρακτήρες κουβαλάνε μαζί τις προηγούμενες εμπειρίες τους και το σύμπαν στο οποίο ζουν μεταβάλλεται διαρκώς.

Ένα Σύμπαν Με Άπειρες Πιθανότητες
συμπαν

Όσες σειρές έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, τα έχουν καταφέρει λόγω του ότι διαδραματίζονταν σε ένα σύμπαν, όπου μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε.

Ο Rick και ο Morty παίρνουν αυτή την ιδέα και την εξελίσσουν. Οι συγγραφείς της σειράς ασχολούνται με επιστημονικές έννοιες και τις περιπλέκουν σε μια γνωστή ιστορία επιστημονικής φαντασίας εμπνευσμένη από την κουλτούρα, με τρόπο που να μοιάζει έξυπνη και συνάμα σχετική.

Η σειρά παίρνει στοιχεία σχετικά με την επιστήμη και την επιστημονική φαντασία, περνώντας παράλληλα και από άλλα είδη, χωρίς κανείς να μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει.

Χρησιμοποιείται Η Επικαιρότητα Με Έναν Ιδιαίτερο Τρόπο
Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Οι σειρές συχνά σατιρίζουν ή καθρεφτίζουν όλα όσα συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο γύρω μας. Για παράδειγμα σειρές όπως το Family Guy δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς αναφορές στην σύγχρονη κουλτούρα.

Το Rick and Morty χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο, από τον οποίο δεν προκύπτει ότι όλη η σειρά περιστρέφεται γύρω από αυτές, όπως συμβαίνει με άλλες σειρές.

Στο Rick and Morty υπάρχουν, για παράδειγμα, αναφορές στον Stephen King ή σε ένα κομμάτι του DMX, όμως αυτές οι αναφορές χρησιμοποιούνται ως ένα όχημα που ταξιδεύει τους χαρακτήρες σε νέες ιστορίες.

Αληθινά Διλήμματα
Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Η σειρά είναι κάτι παραπάνω από απλή εξιστόρηση των περιπετειών του Rick και του Morty.

Στην σειρά εμφανίζονται και άλλα μέλη της οικογένειας και η οικογένεια συχνά καλείται να κάνει επιλογές και να πάρεις αποφάσεις που έχουν πραγματικές συνέπειες.

Αυτό προσθέτει βάθος σε κάθε επεισόδιο.

Το Rick and Morty Είναι Μια Διασκεδαστική Σειρά
Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Αυτό που κάνει το Rick and Morty να ξεχωρίζει από τις άλλες σειρές του είδους είναι ότι έχει πλάκα και είναι πολύ διασκεδαστικό.

Ο κωμικός παράγοντας είναι αυτό που έχει κάνει το Rick and Morty να έχει μεγάλη αποδοχή από ένα εύρος θεατών, ακόμη και από αυτούς που δεν παρακολουθούν σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Η Σοβαρή Και Σκοτεινή Πλευρά
Αν θέλεις να δεις μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά, τότε το Rick and Morty είναι για εσένα. Διάβασε γιατί.

Σε αντίθεση με άλλες σειρές για ενήλικους, εκτός από την αστεία, έχει και μια σοβαρή πλευρά, όπου προβάλλονται σκληρές αλήθειες.

Α) Ο τρελός επιστήμονας Rick γίνεται ένας αυτοκτονικός και καταθλιπτικός άνθρωπος στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του.

Β) Ο έφηβος Morty γίνεται ένας απογοητευμένος και κυνικός νέος. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Morty προς την αδερφή του:

Κανείς δεν υπάρχει για έναν σκοπό. Κανείς δεν ανήκει πουθενά. Όλοι θα πεθάνουν.

Συμπερασματικά, τέτοια ερωτήματα και συμπεράσματα προκύπτουν καθ’ όλη την διάρκεια της σειράς. Είναι το τοξικό μέρος του χαρακτήρα μας, απαραίτητη διάσταση της προσωπικότητας μας; Το να αγαπάς σημαίνει να δέχεσαι ακόμη και τα στοιχεία που σε απογοητεύουν; Είναι η νοημοσύνη ένα δώρο ή μια κατάρα;

Το Rick and Morty, ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη και είναι μια από τις σειρές που αξίζει να παρακολουθήσεις, για να γελάσεις, αλλά και να προβληματιστείς.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πολλές φορές στις σειρές μπορείς να συναντήσεις σοφές κουβέντες και χαρακτήρες, χτίσε τον δικό σου χαρακτήρα μαζί μας εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.