Σχέσεις και Τεστ: Τι Τεστάρει μια Γυναίκα σε μια Σχέση και για Ποιους Λόγους

Τι Τεστάρει η Γυναίκα στις Σχέσεις Τελικά;

Τεστ Στις Σχέσεις

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο εντατικά με το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων ανακάλυψα κάποια πράγματα που ως γυναίκα δεν μου άρεσαν.

Δεν είναι όλα πάντα ευχάριστα στη ζωή μας και πολλές φορές χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις σχέσεις ως μια περιπέτεια που μας κάνει να εξελισσόμαστε, να μαθαίνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και να γινόμαστε καλύτεροι!

Ως γυναίκα, έχω μπει πολλές φορές σε σκέψεις με αυτά που μαθαίνω. Μέσα από την διαδικασία του φλερτ μαθαίνεις πολύ καλύτερα τον εαυτό σου, το πώς λειτουργούν οι άντρες και οι γυναίκες και το τι σε εμποδίζει εσένα από το να αποκτήσεις αυτό που σου αξίζει και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εν τέλει, το να εξελιχθείς στον τομέα του φλερτ είναι μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με το φλερτ. Αντίθετα, έχει περισσότερο σχέση με τις εσωτερικές σου ανάγκες, το ποιος είσαι και το που θέλεις να φτάσεις.

Αυτός ήταν και ένας λόγος που “κόλλησα” με το να μαθαίνω όσο περισσότερα μπορώ γύρω από το φλερτ, τους άντρες και τις γυναίκες, τις σχέσεις των δύο φύλων και τις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Κάποια στιγμή στη ζωή μου, κάπου ανάμεσα σε σεμινάρια και διάβασμα βιβλίων πάνω στην ανθρώπινη ψυχολογία, ανακάλυψα το εξής: ΣΑΣ ΤΕΣΤΑΡΟΥΜΕ !

Δεν το περίμενα αυτό και δεν ενθουσιάστηκα όταν το έμαθα. Να σου πω την αλήθεια μου πήρε ένα χρονικό διάστημα μέχρι να το αποδεχτώ και να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχε σχέση με τον άντρα που έχουμε απέναντί μας ούτε με το ότι είμαστε κακοί άνθρωποι.

Απλά είναι η φύση μας.

Ενώ δεν μπορούσα να το αποδεχτώ στην αρχή, ανακάλυψα ότι οι λόγοι που συμβαίνουν τα τεστ στις σχέσεις δεν είναι για να μειώσουμε τους άντρες και ότι γενικότερα δεν στηρίζονται οι προθέσεις μας σε κάτι αρνητικό. Δεν προσπαθούμε να σαμποτάρουμε τις σχέσεις μας, αντιθέτως.

Και ναι, τα τεστ στηρίζονται σε βιολογικούς παράγοντες.

Είμαστε γενετικά προδιατεθειμένες εκ φύσεως να τεστάρουμε τον άντρα που μας προσεγγίζει, μας φλερτάρει ή επιδιώκει να κάνει σχέση μαζί μας.

Και ναι, το ξέρω ότι πολλές φορές γίνεται κουραστικό ή δύσκολο αλλά αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ των δύο φύλων. Και δεν είναι πάντα ευχάριστοι.

Και ναι, τεστάρω κι εγώ τους άντρες με τους οποίους συναναστρέφομαι. Το κάνω επίτηδες; Πολλές φορές πλέον ναι. Τις περισσότερες όμως φορές ούτε κι εγώ δεν συνειδητοποιώ ότι το κάνω. Και σε πληροφορώ ότι σχεδόν καμία γυναίκα δεν γνωρίζει καν για τα τεστ και για το γεγονός ότι ένας άντρας δοκιμάζεται διαρκώς με αυτόν τον τρόπο από εκείνη.

Και όχι. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΜΕ.

Γιατί το κάνουμε όμως;

Γιατί Μια Γυναίκα Τεστάρει Έναν Άντρα;

Σήμερα σκέφτηκα να απαντήσω ακριβώς σε αυτό. Γιατί; Γιατί ως γυναίκα που αντιλαμβάνεται τα τεστ και αναγνωρίζει το πότε και το γιατί συμβαίνουν, ενδεχομένως μπορώ να βοηθήσω να λυθεί το μυστήριο γύρω από τα τεστ και να συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες ότι δεν γίνεται επίτηδες και ότι τελικά ωφελεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γυναίκα τεστάρει έναν άντρα από μια εσωτερική δική της ανάγκη να βεβαιωθεί ότι το αρσενικό που έχει δίπλα της είναι το κατάλληλο για εκείνη και μπορεί να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του. Ουσιαστικά, ένας λόγος που το κάνει είναι για να ωφελήσει την εξέλιξη της σχέσης. Οι προθέσεις της, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό, δεν είναι να σε βλάψει ή να σε μειώσει. Είναι να σε βοηθήσει να εξελιχθείς και να σταθείς δίπλα της πιο δυναμικά και αποφασιστικά.

Ακόμα και το να ζητάει διάλειμμα από την σχέση σας μπορεί να είναι ένα τεστ. Πώς πρέπει να αντιδράσεις όμως εσύ σε αυτό και ποιος είναι ο κατάλληλος χειρισμός;

Είναι πιο ωφέλιμο να αντιμετωπίζεις την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο και από αυτήν την οπτική γωνία, παρά να πιστεύεις ότι το κάνει για να σε εκδικηθεί. Εάν πιστεύεις ότι το κάνει για να σε βλάψει και για να σε μειώσει, θα αμυνθείς και θα την δεις σαν εχθρό σου. Και που ωφελεί αυτό τη σχέση σας; Πουθενά!

Δες Την Γυναίκα Ως Σύμμαχο Και Όχι Ως Εχθρό Σου

τεστ στις σχέσεις

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: Υπάρχουν γυναίκες που είναι αγενείς, όμορφες εξωτερικά και άσχημες εσωτερικά.

Όμως! Υπάρχουν και άντρες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αυτό τι σημαίνει; Ότι κάθε φορά που ένας άντρας με απορρίπτει και μου φέρεται με άσχημο τρόπο θα σταματήσω να φλερτάρω και να επικοινωνώ με τους υπόλοιπους; Δεν ευθύνονται όλοι οι άντρες για την συμπεριφορά τους ενός όπως ακριβώς δεν ευθύνονται και όλες οι γυναίκες για την συμπεριφορά μιας γυναίκας. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο.

Μην αφήνεις την απόρριψη μιας γυναίκας να καθορίσει το ποιος είσαι και το πως πράττεις. Δεν εξαρτάται η σκέψη σου από τα συναισθήματα των γύρω σου. Εσύ καθορίζεις το πώς νιώθεις και το πώς φέρεσαι.

Μην παίρνεις τον χωρισμό προσωπικά. Δες το ως ένα στάδιο της εξέλιξής σου. Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να βγαίνεις κερδισμένος από κάθε αρνητική κατάσταση της ζωής σου.

Τι σχέση έχει όμως αυτό με τα τεστ;

Θα καταλάβεις διαβάζοντας την επόμενη φράση:

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΤΕΣΤ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

 

Δεν αφορούν εσένα. Αφορούν την ίδια την γυναίκα και τον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν της αρέσει ένας άντρας. Είναι ο τρόπος της να καταλάβει εάν οι σχέσεις τις έχουν την αξία που επιθυμεί.

Θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό: Ποτέ δεν έχω τεστάρει έναν άντρα για τον οποίο δεν ένιωθα έλξη. Τα περισσότερα και πιο δύσκολα τεστ τα έχω κάνει σε ασυνείδητο επίπεδο όταν ένας άντρας μου άρεσε πολύ και μου δημιουργούσε έλξη.

Δεν είναι τόσο περίεργο αυτό και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί.

Τι Τεστάρει Μια Γυναίκα Στις Σχέσεις;

τεστ στις σχέσεις

Όταν ένας άντρας μού δημιουργεί έλξη δοκιμάζω το πόσο ειλικρινής είναι απέναντί μου, το κατά πόσο τα λόγια του συνάδουν με τις πράξεις του και το πόσο αποφασιστικός και δυναμικός είναι απέναντι στη ζωή.  Τα τεστ που σου κάνουν οι γυναίκες είναι σημάδια ότι σε βρίσκει τόσο ελκυστικό που θέλει να δει εάν είσαι κατάλληλος για εκείνην ώστε να προχωρήσει ερωτικά στο επόμενο επίπεδο.

Ποτέ δεν έχω τεστάρει έναν άντρα, συνειδητά ή ασυνείδητα, για να τον μειώσω. Τα τεστ στις σχέσεις συμβαίνουν υποσυνείδητα.

Ο λόγος, λοιπόν, που σε τεστάρει μια γυναίκα είναι γιατί θέλει να διαπιστώσει εάν είσαι το ισχυρό αρσενικό που δείχνεις και που θέλει να είναι δίπλα της. Δεν είναι εκδικητικό. Δεν σχετίζεται με τον χαρακτήρα ή την συμπεριφορά της γυναίκας. Είναι θετικό σημάδι έλξης και ένας λόγος για να γίνεις πιο ισχυρός και να μην πέφτεις σε παγίδες.

Φυσικά, εδώ πρέπει να προσθέσω το εξής: άλλο τεστ και άλλο αποχή από το σεξ. Η αποχή από το σεξ έχει άλλα βαθύτερα αίτια και δεν είναι θετικό σημάδι σε μια σχέση με μια γυναίκα. Ο Χρήστος εξηγεί περισσότερα στο βίντεό του.

Από τη δική μου οπτική γωνία, τα τεστ είναι απαραίτητο συστατικό  της σχέσης. Είναι δείγματα ότι η γυναίκα με την οποία φλερτάρεις ή έχεις σχέση έχει αξία και κριτήρια. Και είναι πολύ ωφέλιμο να έχεις ΚΑΙ ΕΣΥ κριτήρια όταν σχετίζεσαι με γυναίκες.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα τεστ το ακολουθεί ο χωρισμός. Ωστόσο, εάν μια γυναίκα σε τεστάρει συχνά κατά την διάρκεια της σχέσης κι εσύ αποτυγχάνεις στα τεστ τότε η απόρριψη και ο χωρισμός ίσως ακολουθήσουν.

Τι Σημαίνει Αποτυγχάνω Στα Τεστ Μιας Γυναίκας;

Δώσε προσοχή στα ακόλουθα:

Αποτυγχάνω ως άντρας σε ένα τεστ σημαίνει, αρχικά, ότι χάνω την ψυχραιμία. Αντιδράω με υπερβολικό τρόπο και καταλήγω σε φωνές ή σε αντιδράσεις που μειώνουν την αξία μου. Αυτή τη συμπεριφορά οι γυναίκες την απορρίπτουν γιατί την θεωρούν δείγμα χαμηλής αυτοπεποίθησης και αντίληψης των κοινωνικών  καταστάσεων και των δικών τους συναισθημάτων.

Ο τρόπος για να “περάσεις” ένα τεστ είναι να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, να ξέρεις ποιος είσαι ώστε να μην νιώθεις ότι έχασες αξία λόγω του τεστ και να αντιλαμβάνεσαι διαρκώς το τι αισθάνεται η γυναίκα.

Μετά από τα τεστ στις σχέσεις, συμπεριφέρσου φυσιολογικά σαν να μην έχει συμβεί και κάτι το ιδιαίτερο.

Φυσικά και μπορείς να βάλεις όρια αλλά με ήρεμο τρόπο και χωρίς υπερβολικές αντιδράσεις.

Θα σου πω το εξής: Όταν τεστάρω έναν άντρα και προσπαθεί να μου αποδείξει πόσο εξαιρετικός και ισχυρός είναι αμέσως νιώθω ότι πέφτει η αξία του και μειώνεται η έλξη που νιώθω για εκείνον.

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Τα τεστ στις σχέσεις δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσεις υποχρεωτικά.

Η καλύτερη αντίδραση σε ένα τεστ είναι η ψυχραιμία και η αγνόηση του γεγονότος, χωρίς φυσικά να γίνεις αγενής ή προσβλητικός προς εκείνην. Θυμήσου ότι δεν το κάνει για να σε απορρίψει. Είναι η φύση της.

Πριν από κάθε αντίδρασή σου σκέψου ότι η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας της εξέλιξής σου. Όλους μάς απορρίπτουν. Χρησιμοποίησε κάθε τεστ, απόρριψη ή χωρισμό προς όφελός σου και θυμήσου ότι μέσα από τα ρίσκα και λάθη είναι που μαθαίνουμε και γινόμαστε πιο δυνατοί και συνολικά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Εμένα τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία με βοηθάει να προχωράω χωρίς να απογοητεύομαι. Ελπιζω να βοηθήσει κι εσένα.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.