Σχέση από Απόσταση: Αξίζει να το Επιχειρήσεις;

Σχέση από Απόσταση: Αξίζει να το Επιχειρήσεις;

Αξίζει Να Κάνεις Σχέση Από Απόσταση;

Μέχρι τώρα στη ζωή μου, έχω κάνει τρεις σχέσεις από απόσταση. Και τις τρεις φορές ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, αλλά σίγουρα και μια εμπειρία που με έμαθε πολλά.

Το θέμα είναι, αξίζει να επιχειρήσεις μια σχέση από απόσταση;

Φυσικά, όλα έχουν να κάνουν με τις προσδοκίες σου, τις επιλογές σου, τα κριτήριά σου και το τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου.

Σε κάθε περίπτωση, το να έχεις μια σχέση που βλέπεις από κοντά τη γυναίκα και έχετε επαφή είναι πολύ διαφορετικό από το να κάνεις μια σχέση εξ αποστάσεως.

Όταν είναι μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλάζουν πάρα πολλά σε αυτή τη σχέση.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο και σίγουρα, υπάρχουν περιπτώσεις που η σχέση από απόσταση είναι κάτι που έχει λειτουργήσει.

Ωστόσο, εάν βρίσκεσαι σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση ή όχι, τότε αυτό το άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες.

 

Παράγοντες Που Καθορίζουν Το Εάν Αξίζει Να Κάνεις Σχέση Από Απόσταση 

Το εάν αξίζει να επιχειρήσεις και να επιδιώξεις γενικότερα κάτι στη ζωή σου εξαρτάται από τι πιστεύεις ότι αξίζεις και το πόση βαρύτητα έχει κάτι για εσένα.

Για παράδειγμα, αν δεν πιστεύεις ότι αξίζεις και πολλά, είναι λογικό να παραμένεις σε μια σχέση που η γυναίκα σε χειραγωγεί ή σε μειώνει. Σε αυτή την περίπτωση, βάζεις πολύ χαμηλά τον εαυτό σου και την αξία σου και προσπαθείς να φτιάξεις την κατάσταση.

Εάν η παραπάνω σχέση έχει βαρύτητα για εσένα για κάποιον προσωπικό σου λόγο, τότε βάζεις την αξία σου σε δεύτερη μοίρα.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν μόνο το πρακτικό κομμάτι μιας κατάστασης. Είναι και το τι έχει βαρύτητα για εσένα και πού βάζεις τον εαυτό σου.

Το ίδιο ισχύει και για μια σχέση στην οποία τα άτομα βρίσκονται μακριά.

Ενδέχεται για εσένα η συγκεκριμένη γυναίκα και η σχέση σου αυτή να αξίζει τόσο πολύ που δεν έχεις θέμα με τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν.

Είναι θέμα του τι αξίζει για εσένα και του τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα σου.

Ωστόσο, τα εμπόδια είναι πολλά. Πάμε να δούμε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόφασή σου να ξεκινήσεις ή όχι μια σχέση από απόσταση.

 

#1. Το Πόσο Μεγάλη Είναι Η Απόσταση Παίζει Ρόλο

Είχα μια σχέση που η απόσταση ήταν Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και είχα μια σχέση που η απόσταση ήταν Αθήνα-Πάτρα.

Και είχε τεράστια διαφορά.

Άλλο η απόσταση που σας χωρίζει να είναι δύο ώρες, άλλο να είναι έξι κι άλλο δέκα. Όλα παίζουν ρόλο.

Σε μια απόσταση δύο ωρών είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθείτε, ακόμα και καθημερινή. Σε μια απόσταση έξι ή δέκα ωρών τα πράγματα θα πρέπει να είναι πολύ προγραμματισμένα.

Ενδεχομένως να βλέπετε ο ένας τον άλλον μια φορά τον μήνα ή το δίμηνο. Αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα και το πώς ζυγίζετε τη σχέση σας.

Επομένως, ένας παράγοντας που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι το πόσο μεγάλη είναι αυτή η απόσταση τελικά.

 

#2. Πόσο Σου Αρέσει Και Πώς Σου Φέρεται Η Συγκεκριμένη Γυναίκα

γυναίκα και σχέση

Εκτός από το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση τελικά, παίζει ρόλο και το ποιον άνθρωπο έχεις απέναντί σου.

Γι’ αυτό πρέπει να εξετάσεις πολύ προσεκτικά και να δώσεις μεγάλη βαρύτητα σε δύο βασικούς παράγοντες:

α) Το πόσο σου αρέσει η συγκεκριμένη γυναίκα.

β) Το πώς σου συμπεριφέρεται.

Κάθε σχέση είναι διαφορετική.

Για παράδειγμα, σκεφτόμουν να ξεκινήσω σχέση από απόσταση με μια γυναίκα που μου συμπεριφερόταν μέτρια.

Δεν απαντούσε πάντα στα μηνύματα και στα τηλέφωνά μου, η επικοινωνία μας έχανε τη ροή της, και μια-δύο φορές είχε γίνει αγενής.

Με άλλα λόγια, επένδυε στη σχέση αυτή λιγότερο από εμένα.

Εάν εκείνη επενδύει λιγότερο από εμένα, τότε γιατί να αξίζει να επενδύσω εγώ;

Και μάλιστα σε κάτι τόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο όσο μια σχέση από απόσταση;

Εάν η επικοινωνία σας δεν είναι τόσο συχνή όσο θα ήθελες ή δεν πληροί τα κριτήρια για μια λειτουργική και υγιή επικοινωνία, τότε ζυγίζεις αλλιώς την κατάσταση.

Μια σχέση από απόσταση θέλει μεγάλη επένδυση και από τις δύο πλευρές και πολύ περισσότερη προσπάθεια σε σχέση με μια απλή σχέση προκειμένου να λειτουργήσει.

Και αυτό θα πρέπει να είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό ίσο.

Δεν γίνεται να κρατήσεις μια σχέση μόνος σου, είτε είναι από απόσταση είτε είναι από κοντά. Χρειάζονται δύο.

Επομένως, ό,τι βλέπεις στη συμπεριφορά της γυναίκας που σε ενοχλεί θα πρέπει να το λάβεις πάρα πολύ σοβαρά υπόψιν σου. Άκου το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika στο Spotify σχετικά με τις συχνές εντάσεις στη σχέση και πώς να τις διαχειριστείς.

Δεν γίνεται να ανεχτείς σε καμία περίπτωση αγένεια ή ασέβεια έτσι κι αλλιώς, σε καμία σχέση. Πόσο μάλλον σε μια σχέση από απόσταση.

 

#3. Τι Πρόθεση Και Πρακτική Ικανότητα Υπάρχει Για Να Βρίσκεστε Όταν Έχετε Σχέση Από Απόσταση

Επιπλέον, κάτι άλλο που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να δεις αν αξίζει να κάνεις σχέση από απόσταση είναι οι εξής δύο πολύ βασικοί και εξαιρετικά σημαντικοί παράγοντες:

α) Τι πρόθεση έχετε και εσύ και η γυναίκα προκειμένου να συναντιέστε από κοντά.

β) Τι πρακτική ικανότητα υπάρχει προκειμένου να βρεθείτε.

Παίρνοντάς τα από την αρχή, αναλύονται ως εξής:

α) Πρόθεση

Το τι πρόθεση έχετε και οι δύο προκειμένου να βρίσκεστε όσο συχνότερα γίνεται από κοντά έχει δύο παραμέτρους: το πόσο θέλετε πραγματικά να βρεθείτε και το ποιες είναι οι προτεραιότητες του καθενός στη προσωπική του ζωή.

Εάν για παράδειγμα, η γυναίκα θέλει να βρίσκεστε δύο φορές τον μήνα αλλά εσύ δεν νιώθεις αυτή την ανάγκη και θέλεις να βρίσκεστε μια φορά τον μήνα, τότε δεν υπάρχει ισορροπία και ίσως να μην το θέλεις όσο νομίζεις. Και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.

Σε δεύτερο πλάνο, ενδέχεται να έχετε άλλες προτεραιότητες.

Για παράδειγμα, μπορεί ο ένας από τους δύο να έχει ως σκοπό να μαζέψει κάποια χρήματα για έναν προσωπικό του στόχο, κι αυτό να είναι προτεραιότητα για εκείνον. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι δεν θα έχει ως προτεραιότητα να ξοδέψει χρήματα στα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

Ενδεχομένως να έχεις προτεραιότητα τα επαγγελματικά σου. Αυτό αυτόματα αναιρεί το να έχεις προτεραιότητα να ταξιδέψεις για να βρεθείτε, καθώς ένα ταξίδι και οι συχνές συναντήσεις θα σε αποσπάσουν από τους στόχους σου.

Επομένως, εάν η προτεραιότητά σου είναι η σχέση αυτή, τότε ίσως και να υπάρχουν ή να βρεθούν πρακτικές λύσεις για να ξεπεράσετε το θέμα της απόστασης. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις σχέσεις εξ αποστάσεως και το εάν λειτουργούν τελικά.

Πρόσεχε όμως να μην αλλάξεις και κυρίως να μην θυσιάσεις τη ζωή σου για τη σχέση αυτή, όπως και για καμία άλλη σχέση, ειδικά αν βρίσκεστε στην αρχή.

Είναι, λοιπόν, θέμα προτεραιοτήτων.

β) Πρακτικοί Λόγοι

Επιπλέον, εάν έχετε την ίδια πρόθεση και θέληση να βρεθείτε αλλά υπάρχουν πρακτικά εμπόδια και πρακτικοί παράγοντες που σας απομακρύνουν από το να το πραγματοποιήσετε, τότε η κατάσταση θα δυσκολέψει εξαιρετικά πολύ.

Για παράδειγμα, εάν η εργασία σου είναι έξι μέρες την εβδομάδα και δεν μπορείς να πάρεις εύκολα άδεια, αυτό είναι ένα πρακτικό εμπόδιο. Όση θέληση κι αν έχεις, δεν θα μπορέσεις να πας να την δεις όταν θα ήθελες ή σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.

Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι. Εάν για κάθε ταξίδι χρειάζεται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο ή να κλείσεις ξενοδοχείο, ενδεχομένως αυτό να αποτελέσει ένα οικονομικό εμπόδιο.

Επομένως, πέρα από τη θέληση και την πρόθεση που ενδεχομένως έχετε, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι στο προσκήνιο που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό το πώς και αν θα λειτουργήσει αυτή η σχέση.

Ενδεχομένως να θέλει να μιλάτε συνέχεια, αλλά εσύ να μην μπορείς να υποστηρίξεις πρακτικά κάτι τέτοιο ή να μην θέλεις γιατί νιώθεις ότι θέλεις να επενδύσεις αλλιώς τον χρόνο σου. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς μπορείς να διαχειριστείς μια σχέση στην οποία η γυναίκα θέλει να μιλάτε συνέχεια.

Και αυτούς πρέπει να τους λάβεις σοβαρά υπόψιν σου.

Πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση, πρέπει να ζυγίζεις πολύ προσεκτικά τα πρακτικά ζητήματα της κατάστασης.

 

Τελικά, Αξίζει Να Επιχειρήσεις Μια Σχέση Από Απόσταση;

Όλα είναι θέμα επιλογών και αποφάσεων.

Παίρνουμε όλους τους παράγοντες και τα δεδομένα υπόψιν μας, τα αξιολογούμε και έπειτα αποφασίζουμε.

Οι αποφάσεις είναι πάντα δική μας ευθύνη, το ίδιο και οι συνέπειες των αποφάσεων αυτών.

Για εμένα, έχοντας κάνει τρεις συνολικά σχέσεις εξ αποστάσεων, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία, χωρίς ωστόσο αυτό να κάνει απαγορευτικό το ότι μπορείς να ζήσεις μερικές μοναδικές εμπειρίες και στιγμές με τη γυναίκα.

Το σημαντικότερο είναι να μην εμπλακείς σε κάτι που τελικά δεν αντέχεις.

Κάνουμε σχέσεις προκειμένου να είμαστε καλύτερα απ’ ότι θα ήμασταν μόνοι μας, και όχι προκειμένου να ταλαιπωρηθούμε.

Έχοντας αυτό στο μυαλό σου, το μόνο που μένει είναι να εξετάσεις πολύ προσεκτικά τους παραπάνω παράγοντες.

Και θυμήσου, έχεις κάθε δικαίωμα να αποφασίσεις ότι θέλεις να διακόψεις τη σχέση εάν βλέπεις ότι είναι πολύ επίπονο για εσένα.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για δύσκολες σχέσεις και για καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν.

Γιατί αξίζεις τα καλύτερα.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.