Σχέση από Απόσταση: Όταν τα Χιλιόμετρα σάς Χωρίζουν

Σχέση από Απόσταση: Όταν τα Χιλιόμετρα σάς Χωρίζουν

Πόσο Δύσκολο Είναι Να Κάνεις Σχέση Από Απόσταση;

Αξίζει να μπεις στη διαδικασία να κάνεις σχέση από απόσταση;

Και πόσες πιθανότητες έχει να πετύχει το εγχείρημα αυτό;

Αυτές οι ερωτήσεις μού ήρθαν πρόσφατα στο μυαλό καθώς σκεφτόμουν μια σχέση εξ αποστάσεως που είχα κάνει και ετοιμαζόμουν να μπω σε άλλη μια σχέση ίδιου τύπου.

Είχα περάσει δύο υπέροχα χρόνια, αλλά και δύο δύσκολα χρόνια. Τα μίλια μάς χώριζαν, καθώς χρειαζόμασταν σχεδόν μια μέρα ταξίδι προκειμένου να δούμε ο ένας τον άλλον.

Από την άλλη, υπήρχαν και πολλά οφέλη σε αυτό. Ίσως κιόλας η απόσταση να συνέβαλε λίγο στο να κρατήσει τόσο αυτή η σχέση.

Ωστόσο, ουσιαστικά λόγω της απόστασης χωρίσαμε τελικά.

Επομένως, οι απόριες αυτές μού ήρθαν στο μυαλό όταν επρόκειτο να ξαναμπώ στη διαδικασία να ξεκινήσω κάτι παρόμοιο.

Φυσικά, τα χρόνια έχουν περάσει, οι εμπειρίες μου είναι περισσότερες και διαφορετικές πλέον και προφανώς η κάθε κατάσταση και ο κάθε άνθρωπος με τον οποίο συνάπτεις σχέση είναι διαφορετικός.

Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν κάποιοι κοινοί παράγοντες. Που καθορίζουν κάποιες λεπτομέρειες και συμπεριφορές και που επηρεάζουν την εξέλιξη της σχέσης.

Σίγουρα, δεν είναι το ίδιο το να έχεις τη γυναίκα που είστε σε σχέση δίπλα σου. Με το να την έχεις ώρες μακριά. Δεν είναι το ίδιο ούτε για εσένα, ούτε για εκείνην. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις σχέσεις εξ αποστάσεως και το εάν λειτουργούν τελικά.

Μπορεί να είναι καλύτερο, μπορεί και χειρότερο. Και ο καθένας το βιώνει διαφορετικά.

 

Σε Τι Μας Ωφέλησε Και Σε Τι Μας Δυσκόλεψε Η Σχέση Από Απόσταση

Υπήρχαν αρκετά ωφέλη κι αρκετά μειονεκτήματα στην όλη κατάσταση.

Αρχικά, λόγω της απόστασης δεν επήλθε τόσο εύκολα η βαρεμάρα που έρχεται συνήθως σε μια σχέση μετά από ένα χρονικό διάστημα. Τα μίλια που μας χώριζαν λειτουργούσαν ευεργετικά σε αυτό. Aπό κοντά είναι πολύ πιο εύκολο να βαρεθείς απ’ ότι όταν βλέπεις τη σύντροφό σου μια φορά τον μήνα!

Επειδή δεν είμασταν όλη μέρα μαζί, λείπαμε ο ένας στον άλλον πολύ περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν στα δύο χρόνια να μη νιώσω σχεδόν καθόλου ότι βαριέμαι.

Επομένως, αυτό ήταν ένα μεγάλο συν που είχε η σχέση από απόσταση. Όταν κάνεις σχέση από απόσταση να ξέρεις ότι είναι ευεργητική και με άλλους τρόπους όμως.

Για παράδειγμα, έχεις περισσότερη αδημονία να δεις τη σύντροφό σου. Περιμένεις πώς και πώς να φτάσουν οι μέρες να τη συναντήσεις.

Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό ακολουθούνταν από μια θλίψη και μια μελαγχολία γιατί σκεφτόσουν ότι δεν περνούν οι μέρες και ότι θέλεις να την δεις τώρα.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η αδημονία που νιώθεις όσο πλησιάζουν οι μέρες που θα βρεθείτε είναι κάτι που δεν βγαίνει εύκολα από το μυαλό σου.

Επιπλέον, όταν τελικά την βλέπεις, όλα μοιάζουν μαγικά.

Κάθε τι που κάνετε είναι μια νέα εμπειρία και παίρνει μεγαλύτερη αξία απ’ ότι θα του έδινες υπό άλλες συνθήκες.

Εκτιμάς περισσότερο κάθε τι που ζείτε όσο μικρό κι ασήμαντο κι αν φαίνεται, γιατί ξέρεις ότι έχεις ελάχιστες πολύτιμες στιγμές μαζί της.

Επομένως, από αυτή την οπτική γωνία, σου είναι πολύ πιο σημαντικό κάθε τι που κάνετε μαζί και η απόσταση δημιουργεί ένα τεράστιο όφελος για τη σχέση.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποια θέματα που δημιουργούνται εξαιτίας της απόστασης.

Για εμένα, το σημαντικότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες μου και γενικά την καθημερινότητά μου με τη γυναίκα που ήταν δίπλα μου.

Σε μία σχέση, το να αποκτάται κοινές αναμνήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως και το να μπορείς να μοιραστείς την καθημερινότητά σου με το άτομο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου.

Όταν είστε μακριά ο ένας από τον άλλον, είναι πολύ πιο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η επικοινωνία σας περιορίζεται στο τηλέφωνο ή την βιντεοκλήση και δεν μπορείς να την δεις όποτε εσύ θέλεις ή όποτε νιώσεις την ανάγκη.

Για εμένα, αυτό είναι μια από τις χειρότερες και πιο βασανιστικές καταστάσεις που είχα να αντιμετωπίσω.

Φυσικά, εάν αυτό συμβαίνει γιατί είσαι στο στρατό, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι συμβαίνει σε μια σχέση όταν κάνεις τη θητεία σου.

Ένα άλλο θέμα ήταν ότι, όταν υπάρχουν εντάσεις στη σχέση σου, που είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό να συμβαίνει, δεν μπορείτε να τις λύσετε το ίδιο αποτελεσματικά σε σχέση με το να τις λύσετε από κοντά.

Η απόσταση φθείρει την επικοινωνία σας και πρέπει να είστε δημιουργικοί και να βρείτε άλλους τρόπους πέρα των συνηθισμένων προκειμένου οι τσακωμοί να μην σας διαλύσουν.

Ειδικά όσον αφορά τις εντάσεις, συνήθως κάποιος από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει γιατί είστε μακριά και δεν γίνεται να βρεθείτε προκειμένου να το λύσετε ήρεμα κι ωραία.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει σε αρκετές σχέσεις από απόσταση και σε κάθε περίπτωση ήταν κάτι που με είχε απασχολήσει πολύ και εμπόδιζε τη σχέση από το να εξελιχθεί ήρεμα.

Επιπλέον, κάτι που λειτουργούσε και θετικά και αρνητικά ήταν ότι ο καθένας είχε τη δική του πραγματικότητα. Παρά το ότι αυτό είναι καλό να υπάρχει όταν κάνεις μια σχέση που είστε σε κοντινή απόσταση, όταν είστε μακριά θέλει προσοχή.

Το να έχει ο καθένας τη δική του πραγματικότητα είναι γενικά κάτι θετικό. Είναι απαραίτητο ο καθένας να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και χόμπυ, τους φίλους του και να μπορεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα από τον άλλον.

Ωστόσο, θέλει προσοχή γιατί, εάν αυτό γίνει σε υπερβολικό βαθμό, ενδέχεται να βγείτε από το μοτίβο της σχέσης και να καταλήξει ο καθένας να έχει τη δική του ζωή χωρίς να νιώθει ότι είναι όντως σε σχέση.

Όλα αυτά ήταν θέματα που είχα αντιμετωπίσει εγώ και με απασχολούσαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σχέσης.

Το κύριο θέμα για εμένα είναι ότι η απόσταση, κάποιες φορές, πονάει.

 

Τι Κάνεις Όταν Τα Χιλιόμετρα Σάς Χωρίζουν

Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό αυτό το κομμάτι, γιατί ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τις καταστάσεις στη ζωή του.

Αυτό που με βοήθησε εμένα τότε ήταν το ότι αποδέχτηκα την κατάσταση ως έχει.

Ήξερα ότι, λόγω συνθηκών, τα πράγματα δεν θα άλλαζαν και ούτε επίδίωκα να τα αλλάζω.

Αντίθετα, ήμουν συμφιλιωμένος με την κατάσταση και επικεντρωνόμουν στην κάθε στιγμή την οποία ζούσα μαζί της.

Επιπλέον, είχαμε βρει συγκεκριμένες ώρες αλλά και τρόπους επικοινωνίας που μας ταίριαζαν και σεβόμασταν και οι δύο τον χρόνο του άλλου.

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, το να έχεις μακριά σου ένα άτομο που είναι σημαντικό για εσένα και που θέλεις να μοιράζεσαι μαζί σου την κάθε σου στιγμή μπορεί να είναι κάτι αρκετά βασανιστικό και δύσκολο.

Υπάρχουν στιγμές που η γυναίκα σού λείπει υπερβολικά και που θέλεις απλά να πας και να την βρεις.

Για μένα, αν μπορείς κάντο.

Μειώστε το χρόνο που είστε χωριστά όσο περισσότερο μπορείτε.

Και όταν βρίσκεστε αξιοποιήστε το χρόνο αυτό στο μέγιστο.

Ξέρω, η σχέση από απόσταση είναι κάτι που μπορεί να σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αλλά και να σε φέρει σε ένα τέλμα.

Ωστόσο, είναι μια περιπέτεια, όπως άλλωστε και η ζωή. Όταν κάνεις σχέση από απόσταση όλα είναι πιθανά.

Συνολικά, δεν θα ήθελα να αποτρέψω ή να προτρέψω κανέναν από το να το κάνει. Ο καθένας έχει τις δικές του επιλογές και λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε κατάσταση.

Έχω ακούσει αμέτρητες ιστορίες που το δοκίμασαν και πέτυχαν και αμέτρητες ιστορίες που το δοκίμασαν και απέτυχαν.

Πολλές φορές, οι δυσκολίες κάνουν μια σχέση και πιο δυνατοί και τα δύο άτομα ωριμάζουν με τρόπους που δεν είχαν φανταστεί.

Επομένως, για εμένα το καλύτερο είναι να κάνεις αυτό που νιώθεις, σκεπτόμενος όμως πάντα τα παραπάνω επιχειρήματα και λαμβάνοντας υπόψιν σου ότι η σχέση αυτή μπορεί να μην εξελιχθεί με τον τρόπο που περιμένεις. Είτε προς τη θετική κατεύθυνση, είτε προς την αρνητική.

Εάν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να μάθεις πώς μπορείς να διαχειριστείς κάθε σχέση που κάνεις, δες εδώ.

Το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style μπορεί να σου δώσει μια καλύτερη εικόνα. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.