Σε Δικό σου Σπίτι για Πρώτη Φορά: Πώς να Επιβιώσεις!

Η απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Αν μόλις μετακόμισες ή αν πρόκειται να πας σε δικό σου σπίτι για πρώτη φορά, θα σκέφτεσαι μάλλον  ένα από τα δύο. Ή θα είναι δύσκολα, ή θα είναι το καλύτερο πράγμα που θα σου έχει συμβεί. Το πιθανότερο είναι ότι θα νιώθεις και τα δύο μαζί.

Το να μένεις στο δικό σου σπίτι είναι συναρπαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα.

Μέχρι τώρα θα είχες συνηθίσει να έχεις γύρω σου γονείς και αδέλφια, ή τους φίλους και τους συγκάτοικους.

Δίχως αυτούς τριγύρω για να τους ζητήσεις συμβουλές, παρέα και ασφάλεια, θα αντιμετωπίσεις μια σοκαριστική αλλαγή.

Το να ζεις στο δικό σου σπίτι χρειάζεται κάποιο προγραμματισμό, αλλά στο τέλος όλα είναι μια χαρά.

Αν λοιπόν μόλις υπέγραψες το πρώτο σου ενοικιαστήριο, δες παρακάτω κάποιους τρόπους για να αντιμετωπίσεις τις πρώτες δυσκολίες στο νέο σου σπίτι.

#1. Δώσε Χρόνο Στον Εαυτό Σου να ΙσορροπήσειΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Θα ανακαλύψεις ένα νέο επίπεδο ανεξαρτησίας και ευθύνης και θα μάθεις στα αλήθεια πως είναι να είσαι άνετα μόνος σου.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ισορροπήσει στις νέες συνθήκες, καθώς απαιτείται χρόνος μέχρι να συνηθίσεις.

Ζήτησε βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλο, όταν την έχεις ανάγκη, αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι μπορείς να τα καταφέρετε και μόνος σου με τα περισσότερα πράγματα.

Αν τώρα κάπου αισθανθείς μοναξιά, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο νέο χόμπι, προκειμένου να χαλαρώσεις.

#2. Αναζήτησε Επιπλέον ΑσφάλειαΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να σε φοβίζει κάθε θόρυβος που θα ακούσεις το βράδυ που θα κοιμάσαι στο καινούριο σου σπίτι, αλλά είναι καλό να πάρεις μερικά μέτρα ασφαλείας.

Σιγουρέψου ότι το σπίτι έχει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως εξώπορτες ασφάλειας, εσωτερικές κλειδαριές ασφαλείας και  σύστημα συναγερμού.  Με αυτά τα μέτρα ασφάλειας θα νιώθεις και θα είσαι περισσότερο ασφαλής.

#3. Να Έχεις Πρόχειρους Μερικούς Αριθμούς Έκτακτης ΑνάγκηςΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Μια επείγουσα βλάβη στο σπίτι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Δεν θέλεις σίγουρα να ψάχνεις για τον αριθμό του υδραυλικού τη στιγμή που έχει πλημμυρίσει  η τουαλέτα ή να ψάχνεις στον τηλεφωνικό κατάλογο, όταν έχεις διακοπή ρεύματος και δεν μπορείς να μπεις στο ίντερνετ.

Απλά φρόντισε να έχεις κάπου έναν κατάλογο τηλεφώνων για περιπτώσεις ανάγκης.

#4. Μην Υποκύπτεις στην ΑκαταστασίαΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Εάν είσαι πολύ οργανωτικός, τότε λογικά θα καταφέρεις να διατηρήσεις το σπίτι σε πολύ καλά επίπεδα οργάνωσης και καθαριότητας.

Στην αντίθετη περίπτωση όμως, τα πράγματα μπορούν πολύ εύκολα να ξεφύγουν, καθώς θα χαίρεσαι να είσαι ο πιο αληθινός, τσαπατσούλης εαυτός σου.

Μην υποκύπτεις όμως στην ακαταστασία. Θυμήσου να βάλεις ηλεκτρική σκούπα κάθε τόσο και να έχεις τα πράγματα σου τακτοποιημένα, ώστε το σπίτι να φαίνεται πιο ευρύχωρο και να χαίρεσαι κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό.

#5. Μάθε Να Βασίζεσαι Στον Εαυτό ΣουΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Αν δεν είσαι συνηθισμένος να περνάς χρόνο μόνος, μπορεί να σου φανεί περίεργο να γυρνάς στο σπίτι και να μην έχεις σε ποιον να μιλήσεις ή να πρέπει να φτιάξεις φαγητό, ενώ είσαι κουρασμένος.

Ίσως  είναι κάπως  ζόρικα στην αρχή, αλλά στην πορεία θα είναι ευκολότερα. Πρέπει να μάθεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου πλέον, για καθετί. Το  να στηρίζεσαι στον εαυτό σου, είναι μια ικανότητα που θα έχεις για μια ζωή, οπότε καλό θα είναι να εξασκηθείς σε αυτό.

#6. Μην Ξεχνάς Να Κυκλοφορείς ΈξωΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Μπορεί να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου και η ηρεμία να ήταν κάτι που πάντα ήθελες. Όμως μην ξεχνάς να βγαίνεις έξω ή έστω να δέχεσαι επισκέψεις από τους φίλους σου.

Είναι ωραία η ησυχία του προσωπικού σου χώρου, όμως χρειάζεται να κοινωνικοποιείσαι τακτικά, να κυκλοφορείς έξω με την παρέα σου και βέβαια να φλερτάρεις.

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια ικανότητα που θα πρέπει να εξελίξεις. Μάθε περισσότερα στο βίντεο του Χρήστου που ακολουθεί.

Γιατί Η Συναισθηματική Νοημοσύνη Είναι Μια Εξαιρετικά Χρήσιμη Ικανότητα!

#7. Να Έχεις Καλές Σχέσεις με Τους ΓείτονεςΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Οι καλές σχέσεις με τους γείτονες, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Οι γείτονες μπορούν να ελέγχουν το σπίτι όταν εσύ λείπεις ή να σου παρέχουν βοήθεια αν χρειαστείς κάτι.

Η γνωριμία με τους γείτονες είναι σημαντικό όσο και η προσωπική ζωή. Εκτός αυτού, γνωρίζοντας τους γείτονες, διευρύνεις τον φιλικό σου κύκλο.

Δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί η γνωριμία σου με την φοιτήτρια γειτόνισσα, να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο.

#8. Απόκτησε Μερικές Χρήσιμες ΔεξιότητεςΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Ένας νιπτήρας που στάζει, μια βλάβη στα ηλεκτρικά του σπιτιού ή κάποια άλλη μικροζημιά, μπορεί να είναι εύκολα επισκευάσιμη, αν έχεις τις σχετικές ικανότητες (και μερικά κατάλληλα εργαλεία).

Φρόντισε λοιπόν να μάθεις κάποια βασικά τουλάχιστον, ώστε να μπορείς να κάνεις μόνος σου μερικές επισκευές, όταν χρειαστεί, για να είσαι αυτόνομος και να μην χρειάζεται να βασίζεσαι σε άλλους.

#9. Πλέον Ψωνίζεις Για Ένα ΆτομοΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Αν έμενες με συγκάτοικο ή με την οικογένεια, μπορεί να ήσουν συνηθισμένος να αγοράζεις τεράστια κουτιά δημητριακών, τόνους λαχανικών και άπειρες άλλες προμήθειες, ώστε να φτάσουν για όλους.

Τώρα που μένεις στο σπίτι σου, χωρίς κάποιον άλλον πρέπει να ρυθμίσεις την κατάσταση, ώστε ναι μεν να έχεις κάτι να φας, αλλά χωρίς να μένουν και να τα πετάς.

#10. Οργάνωσε Τα ΟικονομικάΗ απόφαση να μετακομίσεις δεν ήταν καθόλου εύκολη και μέχρι τώρα θα έχεις καταλάβει ότι ούτε η επιβίωση στο καινούργιο σου σπίτι είναι.

Στο καινούριο σου σπίτι πιθανότατα θα πρέπει να πληρώνεις ενοίκιο και τα κοινόχρηστα. θα έχεις κάθε δίμηνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ, κάθε μήνα το τηλέφωνο και εκτός αυτών θα πρέπει να κάνεις και τα ψώνια σου.

Τα έξοδα τρέχουν και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνεις έναν καλό προϋπολογισμό, ώστε να τα καλύπτεις όλα και να μείνεις πιστός σε αυτόν, για να μην βρεθείς προ απροόπτου και αναγκάζεσαι να ψάχνεις για δανεικά.

Δες στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika τι κάνεις, όταν έχεις δανείσει χρήματα σε κάποιον φίλο και δεν στα έχει επιστρέψει ακόμη.

Τι Κάνεις Όταν Φίλος Σου Χρωστάει Λεφτά και Καταστάσεις Που Σπάνε Νεύρα - Apla + Andrika #007

Γενικώς, θα παρατηρήσεις ότι η μετάβαση σου στην νέα κατάσταση, θα περάσει από μερικά στάδια. Αρχικά θα σου φανεί απίστευτα δύσκολο, στην συνέχεια θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να κάνεις ό,τι σου αρέσει. Κάποια στιγμή, θα πιστέψεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, αλλά όταν αντιμετωπίσεις με επιτυχία τις πρώτες δυσκολίες, θα ανακάμψεις και θα αισθανθείς άτρωτος.

Όσο περνά ο καιρός θα συνηθίζεις και σίγουρα θα προσαρμοστείς γρήγορα και θα επιβιώσεις στο καινούριο σπίτι!

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η ανεξαρτησία δεν είναι κάτι που αποκτιέται εύκολα και συνήθως ο εαυτός σου είναι το πρόβλημα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.