Σε βλέπω φιλικά – μέρος 2ο

Σε βλέπω φιλικά - μέρος 2ο

Στο προηγούμενο άρθρο μου πάνω στο θέμα της Μαύρης Τρύπας της FriendZone, έγινε λόγος για τρόπους αποφυγής αυτής της κατάστασης. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται ήδη στη Μαύρη Τρύπα και επιθυμεί να βγει από αυτή την κατάσταση με τη συγκεκριμένη γυναίκα;

(Αυτό το video, το έχεις δει;)

Καταρχήν, πρέπει να αναφερθεί ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος που βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο με τις γυναίκες, και αυτό που δυστυχώς τις περισσότερες φορές τελικά βρίσκεται να κάνει, είναι να ασχοληθεί με μία συγκεκριμένη γυναίκα για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια για να την κερδίσει. Και τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει, ή αν τα καταφέρει, δε θα είναι ποτέ με τους δικούς του όρους και σίγουρα η προσπάθεια ήταν υπερβολικά μεγαλύτερη και πιο επίπονη του δέοντος.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθώσεις μία κατάσταση που επί σειρά ημερών, εβδομάδων ή και μηνών έχει πάει τόσο μα τόσο λάθος. Από την άλλη μεριά, είναι απίστευτα εύκολο – αν πιστέψεις και εφαρμόσεις συγκεκριμένες μεθόδους και επιβάλεις στον εαυτό σου συγκεκριμένη νοοτροπία – να δημιουργήσεις κάτι ερωτικό και όμορφο με μια εξίσου όμορφη με αυτή που κυνηγούσες τόσο καιρό γυναίκα, άγνωστη. Επιπροσθέτως, το πρόβλημα είναι ΓΕΝΙΚΟ! Όχι ειδικό. Πολλές φορές διάφοροι με ρωτάνε – χείμαρρος ερωτήσεων – πώς να ρίξουν μία συγκεκριμένη γυναίκα που έχουν βάλει στο μάτι. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Κυνηγάνε ένα ψάρι και φεύγει το κοπάδι. Το πρόβλημα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ! Ακόμα και αν καταφέρουν να ρίξουν αυτή τη μία γυναίκα που τόσο καιρό κυνηγούσαν και τόσο πολύ ήθελαν, όταν αυτή φύγει από τη ζωή τους, συνειδητοποιούν ότι παραμένουν στο πρώτο στάδιο της εξέλιξής τους. ΔΕΝ έχουν μάθει τίποτα, δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν γυναίκα, δε νιώθουν απλά μοναξιά που χώρισαν αλλά και το φόβο ότι αυτή η μοναξιά – έστω και καθαρά σεξουαλικά – θα κρατήσει για πολύ καιρό.

Κλείνοντας την παρένθεση, περνάμε στο θέμα μας. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιος βρίσκεται ήδη στη δυσάρεστη θέση που η γυναίκα που τον ενδιαφέρει τον βλέπει φιλικά και θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση; Έχω καταλήξει ότι υπάρχει ένας μόνο τρόπος, που δε θα αρέσει στους περισσότερους που θα τον διαβάσουν. Ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Διακόπτει κάθε επαφή για 2-3 μήνες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
  2. Αλλάζει μερικά πράγματα στη ζωή του αναβαθμίζοντας την κοινωνική του αξία και το κοινωνικό του status, όπως (τυχαία παραδείγματα): βρίσκει νέα χόμπι, ξεκινάει γυμναστήριο ή και πολεμικές τέχνες, ανανεώνεται ερωτικά / σεξουαλικά, μετακομίζει μόνος του, βρίσκει καλύτερη δουλειά,αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο – με πιο σημαντικό από όλα αυτά να ανανεωθεί ερωτικά και σεξουαλικά, κάνοντας παιχνίδι με άλλες –
  3. Επιστρέφει ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ και ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ.

Οι 2-3 μήνες είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα που προτείνω, ΠΑΝΤΑ με την προϋπόθεση ότι στο ενδιάμεσο συμβαίνουν στη ζωή του συγκεκριμένου άνδρα ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ αλλαγές. Αλλιώς το χρονικό διάστημα που απαιτείται θα είναι μεγαλύτερο. Η γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να δει έναν διαφορετικό άνδρα μπροστά της από αυτόν που έβλεπε μόνο φιλικά, για να μπορέσει να τον δει με άλλο μάτι. Και το διάστημα που μεσολαβεί ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να είναι χωρίς επικοινωνία ή στη χειρότερη με την ελάχιστη δυνατή επικοινωνία, ώστε το σοκ της αλλαγής όταν τον δει να είναι ισχυρό και να την αιφνιδιάσει.

Θα επαναλάβω το πιο σημαντικό κομμάτι του άρθρου πάντως, ότι ο στόχος πρέπει να είναι η ΑΝΑΝΕΩΣΗ και η αυτοβελτίωση. Αλλιώς, ο οποιοσδήποτε θα αντιμετωπίζει συνεχώς πρόβλημα με τις γυναίκες κάθε φορά που θα είναι χωρίς σχέση.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Καλή τύχη!

 

 

 

 

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.