Sex Robots: Πώς Αλλάζουν τις Ερωτικές μας Ζωές;

Τα ρομπότ του σεξ έχουν αρχίσει και γίνονται μια πραγματικότητα που μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές μας ζωές. Διάβασε με ποιον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Τα ρομπότ του σεξ δεν είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Υπάρχουν ήδη και εξελίσσονται διαρκώς, με τεράστια ποσά να δαπανώνται στην έρευνα. Η ύπαρξη τους είναι κάτι που δημιουργεί ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχίες, σχετικά με το πώς θα επηρεαστούν οι ερωτικές ζωές των ανθρώπων.

Όσο η τεχνολογία προχωρά και η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνεται, τα ρομπότ θα μοιάζουν ολοένα και περισσότερο στους ανθρώπους. Κάποια στιγμή θα μπορούμε να φτιάξουμε ρομπότ κατά παραγγελία, σχεδιασμένα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο καθένας να έχει μια ερωτική του σύντροφος, σε επίπεδο εμφάνισης αλλά και «χαρακτήρα».

Μια αμερικάνικη εταιρεία ονόματι Real Doll έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει τέτοια ρομπότ. Τα ρομπότ αυτά, με κόστος 10.000$, έχουν ανθρώπινο μέγεθος, αποδίδουν εκφράσεις του προσώπου και μπορεί ο χρήστης να κάνει σεξ μαζί τους!

Πώς Αντιλαμβάνεται η Κοινή Γνώμη της Έλευση τους;
Τα ρομπότ του σεξ έχουν αρχίσει και γίνονται μια πραγματικότητα που μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές μας ζωές. Διάβασε με ποιον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Αυτό που παρατηρείται γενικά, είναι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκαλέσουν το ρομπότ ως «αυτό» και θέλουν να του δώσουν ένα γένος, όπως για παράδειγμα συνήθως θεωρούμε θηλυκά τα πλοία ή τα αεροπλάνα.

Σε δημοσκοπήσεις που έχουν λάβει χώρα στο εξωτερικό, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούσαν το σεξ με ένα τέτοιο ρομπότ ως κανονική σεξουαλική επαφή και μάλιστα οι πιο νέοι άνθρωποι δεν το θεώρησαν πρέπουσα συμπεριφορά.

Γενικά, οι άντρες ήταν πιο ανοιχτοί στην κοινωνική αποδοχή και στην χρήση των ρομπότ, σε σχέση με τις γυναίκες.

Αν και υπάρχουν τόσο «θηλυκά», όσο και «αρσενικά» μοντέλα, αυτά που τραβάνε το ενδιαφέρον είναι τα θηλυκά, τα οποία κατέχουν και το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, της τάξης του 90%.

Τέτοιου τύπου νέες τεχνολογίες πάντα προκαλούν φόβο στο κοινό. Οι υπολογιστές, το διαδίκτυο, ακόμη και τα αυτοκίνητα και τα τραίνα προκάλεσαν κάποτε τον φόβο της κοινής γνώμης.

Το ίδιο θα συμβεί και με την Τεχνητή Νοημοσύνη, μέχρις ότου γίνει ευρέως διαδεδομένη και εισέλθει ολοκληρωτικά στις ζωές μας.

Πώς θα Επηρεάσουν την Ερωτική μας Ζωή;Τα ρομπότ του σεξ έχουν αρχίσει και γίνονται μια πραγματικότητα που μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές μας ζωές. Διάβασε με ποιον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι θέμα χρόνο τα ρομπότ του σεξ να γίνουν πολύ φθηνότερα και να μπουν στην καθημερινή μας ζωή, αφήνοντας το «κανονικό» σεξ για τις ειδικές περιπτώσεις, αφού τα ρομπότ θα μπορούν να ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες.

Οι προβλέψεις υποστηρίζουν ότι αυτή η κατάσταση θα γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Όσα ρομπότ έχουν κατασκευαστεί, είναι φτιαγμένα με βάση τα τυπικά πρότυπα γυναικείας ομορφιάς, με λεπτό, μικρό κορμί και τεράστιο (συνήθως) στήθος, που όμως τα κάνει να έχουν μια πιο καρτουνίστικη μορφή, που σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζει αστεία.

Πως όμως αυτή η αστεία μορφή, μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα; Φαίνεται ότι στο μέλλον αυτό θα αλλάξει, δίνοντας μια μορφή ακόμη πιο κοντά στην πραγματική ανθρώπινη μορφή.

Υπάρχει μια σημαντική μερίδα επιστημόνων που ασχολούνται με το ηθικό κομμάτι και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει νομικό πλαίσιο, ώστε αυτή η τεχνολογία να εξυπηρετεί τον άνθρωπο και να μην καταλήξει να δημιουργεί προβλήματα για τις ανθρώπινες ζωές.

Γενικά, οι απόψεις διίστανται.

Η παθητικότητα των ρομπότ είναι κάτι που εμπνέει φόβο όσον αφορά την ύπαρξη αληθινής επαφής. Αυτό είναι ακόμη ένα τεράστιο πεδίο συζήτησης, στο οποίο δεν υπάρχουν σαφείς, ούτε εύκολες απαντήσεις.

Τα ρομπότ εξαφανίζουν την ανάγκη για επικοινωνία, αμοιβαίο σεβασμό και συμβιβασμούς που μπορεί να υπάρχουν σε μια πραγματική σχέση. Το ζήτημα είναι πως οι άντρες θα το εκλάβουν όλο αυτό και πως θα επηρεαστούν οι σχέσεις με τις γυναίκες.

Η απάντηση είναι διφορούμενη.

Από την άλλη, κάποιοι ερευνητές στηρίζουν την άποψη ότι η ύπαρξη των ρομπότ θα βοηθήσει να εκτιμήσουμε περισσότερο την ανθρώπινη επαφή.

Εκτός από την ερωτική επαφή, στην οποία γενικά δίνεται η μεγαλύτερη σημασία, τα ρομπότ θα έχουν την ικανότητα να κάνουν και πιο ανθρώπινα πράγματα, όπως μια αγκαλιά.

Η True Companion, για παράδειγμα, εταιρεία κατασκευής τέτοιων ρομπότ, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παραγωγής ρομπότ που θα είναι προγραμματισμένα να βοηθήσουν ανθρώπους με έλλειψη επικοινωνιακών ικανοτήτων να βελτιωθούν.

Ωστόσο, κομμάτι της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι κα το φλερτ, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Δεν αργεί να έρθει η στιγμή που τα ρομπότ θα είναι προγραμματισμένα ώστε να παρέχουν και τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κατά πόσο όμως αυτές μπορούν να θεωρηθούν αληθινές;

Και πάλι, κάποιοι θεωρούν ότι εφ’ όσον θα είναι ίδιες με τις αντίστοιχες ανθρώπινες, οι συμπεριφορές αυτές δεν διαφέρουν και μπορούν να λογιστούν ως «κανονική επαφή».

Το μέλλον έχει πολλά να μας δείξει και σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, υπάρχει η άποψη ότι με τον τρόπο αυτό η γυναίκα (επειδή τα συγκεκριμένα ρομπότ θα είναι μια αποτύπωση της εικόνας που δημιουργείται για αυτήν μέσα από την πορνογραφία) θα γίνεται αντικείμενο και έτσι το ζήτημα αποκτά κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και αντρικά μοντέλα, για χρήση από γυναίκες.

Αυτό που δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε είναι το γεγονός ότι δημιουργείται μια εξαιρετική δυνατότητα που δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει, για βελτίωση της ζωής μας, ειδικά για ανθρώπους άρρωστους ή μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα ρομπότ ίσως καταφέρουν να καλύψουν την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για οικειότητα και επαφή. Για πολλούς από εμάς, ακόμη και αν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα καταφέρνουμε στην ερωτική μας ζωή.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που υποφέρουν από την πλήρη έλλειψη ερωτικής ζωής.

Ειδικότερα αν κάποιος είναι ντροπαλός, όπως μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω βίντεο:

Κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, είναι το κατά πόσο η χρήση τέτοιων ρομπότ θα συμβάλει στην μείωση των βιασμών ή όχι. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να υποστεί βιασμό ένα ρομπότ, παρά ένας άνθρωπος, από την άλλη όμως, αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οργανισμοί όπως το Foundation for Responsible Robotics δημιουργήθηκαν για να ερευνήσει τέτοιες ακριβώς προεκτάσεις του προβλήματος.

Το Μέλλον θα Δείξει!
Τα ρομπότ του σεξ έχουν αρχίσει και γίνονται μια πραγματικότητα που μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ερωτικές μας ζωές. Διάβασε με ποιον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Τα μέσα ενημέρωσης γενικά προβάλλουν την αρνητική εικόνα, της αποξένωσης, της κακής σεξουαλικής συμπεριφοράς και δεν δίνουν βάση στα θετικά, όπως στην συμβολή στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Η αρνητική προβολή δημιουργεί εμπόδια στην εξέλιξη και σε πολλές περιπτώσεις απομακρύνει τους επενδυτές από τις εταιρίες που ασχολούνται με την δημιουργία τέτοιων προϊόντων.

Κατά μια άποψη, στο μέλλον θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα το σενάριο της σειράς WestWorld, στην οποία τα ρομπότ έχουν συνείδηση και ζητούν εκδίκηση από τους ανθρώπους.

Ο τρόπος που θα επηρεαστεί η ανθρωπότητα από τις εξελίξεις δεν έχει μια μόνο έκφανση και επηρεάζεται από πληθώρα παραγόντων και παρόλο που μπορούμε να κάνουμε πολλές εικασίες και συζητήσεις, μότο: το μέλλον θα δείξει τι θα συμβεί πραγματικά.

Ο τρόπος που γίνεται αντιληπτή η ένωση, η οικειότητα, ακόμη και η ταυτότητα μας, μπαίνει σε αχαρτογράφητα πεδία με όλες αυτές τις νέες, ραγδαίες εξελίξεις.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το μέλλον και έρχεται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.