Σεξουαλική Ευχαρίστηση: Γιατί Νιώθουμε Απίστευτα Όταν Κάνουμε Σεξ;

Το σεξ είναι μια διαδικασία απόλαυσης όπου ο εγκέφαλος παράγει κάποιες ορμόνες που μας κάνουν νιώθουν απίστευτα. Διάβασε γιατί είναι τόσο απολαυστικό.

Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι κάτι που ο καθένας εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο. Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό, θα λέγαμε ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι ένα σύνολο θετικών συναισθημάτων, τα οποία προέρχονται από ερεθίσματα κατά την διάρκεια του σεξ.

Αυτά τα ερεθίσματα μπορεί να περιλαμβάνουν από το ερωτικό μασάζ, έως τα συναισθήματα που προκύπτουν κατά τον οργασμό.

Η Σεξουαλική Ευχαρίστηση
Το σεξ είναι μια διαδικασία απόλαυσης όπου ο εγκέφαλος παράγει κάποιες ορμόνες που μας κάνουν νιώθουν απίστευτα. Διάβασε γιατί είναι τόσο απολαυστικό.

Τα σώματα όλων των ειδών είναι σχεδιασμένα με την ικανότητα να έλκουν ερωτικούς συντρόφους με σκοπό την αναπαραγωγή. Αυτό που διαφέρει στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ότι μέσω του σεξ ανακαλύπτουμε πώς να δίνουμε και να λαμβάνουμε ευχαρίστηση.

Ο άνθρωπος δηλαδή έχει εξελίξει την αναπαραγωγική δραστηριότητα σε μια μορφή ευχαρίστησης, αλλά και κατανόησης των επιθυμιών της συντρόφου.

Κάθε άνθρωπος βέβαια είναι διαφορετικός και έλκεται από διαφορετικά χαρακτηριστικά. Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στα ερεθίσματα και βιώνει με ξεχωριστό τρόπο την ευχαρίστηση.

Για παράδειγμα, ο σαδομαζοχισμός μπορεί να είναι κάτι που δημιουργεί τρομερή ευχαρίστηση σε κάποιον, ενώ την ίδια στιγμή να είναι κάτι τελείως αδιάφορο ή και αποκρουστικό για κάποιον άλλον.

Ο τρόπος που καθένας βιώνει την ευχαρίστηση στο σεξ είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Σίγουρα τα πρότυπα σεξουαλικής ευχαρίστησης διαφέρουν από αυτά που ίσως έχεις δει σε ταινίες πορνό.

Οποιαδήποτε πράξη κινείται σε αποδεκτά όρια από τους συντρόφους και τους προκαλεί ευχαρίστηση, είναι ο σωστός τρόπος για αυτούς.

Γι’ αυτό πρέπει αφ’ ενός να βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει και αφ’ ετέρου να συζητήσεις με την σύντροφο σου και να δοκιμάσετε πράγματα στο σεξ που σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Η επικοινωνία μαζί της είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Αν βέβαια αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην κάνες σεξ ενώ είσαι εμφανίσιμος, τότε τσέκαρε το παρακάτω βίντεο:

Εκτός βέβαια από την ευχαρίστηση που βιώνεις κατά το σεξ, υπάρχουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Μειώνει το στρες και σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα. Επομένως, το σεξ και η υγιής σεξουαλική ζωή είναι μέρος μιας υγιούς ζωής.

Γιατί το Σεξ σε Κάνει να Νιώθεις Απίστευτα
Το σεξ είναι μια διαδικασία απόλαυσης όπου ο εγκέφαλος παράγει κάποιες ορμόνες που μας κάνουν νιώθουν απίστευτα. Διάβασε γιατί είναι τόσο απολαυστικό.

Ο εγκέφαλος έχει τα λεγόμενα κέντρα ευχαρίστησης. Απλά και μόνο όταν βρίσκεσαι κοντά με μια γυναίκα, αυξάνονται τα επίπεδα της οξυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνης της αγκαλιάς. Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος και ασφαλής.

Κάποια συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου σχετίζονται με την ευχαρίστηση και δραστηριοποιούνται περισσότερο κατά την διάρκεια του σεξ.

Όταν κάνεις σεξ, δημιουργούνται σήματα τα οποία μεταφέρονται μέσω των νεύρων στον εγκέφαλο, ο οποίος αντιδρά απελευθερώνοντας χημικές ουσίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Σύμφωνα με μερικές έρευνες, η ρυθμική φύση του σεξ και της διέγερσης δημιουργούν έναν κύκλο ευχαρίστησης, που φτάνει στο μέγιστο κατά τον οργασμό. Μάλιστα, αυτός ο ρυθμός βοηθά τους άντρες και τις γυναίκες να επιλέξουν τον κατάλληλο για αυτούς ερωτικό σύντροφο.

Ο ρυθμός δηλαδή, καθορίζει την ευχαρίστηση που αισθάνεσαι και αυτό αποτελεί ένα μέτρο σεξουαλικής φυσικής κατάστασης.     

Το παραμικρό άγγιγμα από την σύντροφο σου μπορεί να σε κάνει να διεγείρεσαι έντονα και φτάνοντας τελικά στον οργασμό, ο εγκέφαλος παίρνει σήματα που τον βάζουν σε μια λειτουργία κατά την οποία απομονώνει οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα και επικεντρώνεται στην απόλαυση.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σεξ είναι μια εναλλακτική μορφή συνείδησης. Τα νεύρα που βρίσκονται στις ερωτογενείς περιοχές επικοινωνούν με τον εγκέφαλο και συνδέονται κατευθείαν με το κέντρο ευχαρίστησης του.

Έτσι ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από ορμόνες-νευροδιαβιβαστές, οι οποίες προάγουν συναισθήματα ευχαρίστησης, αλλά και αγάπης.

Αυτές οι ορμόνες καθορίζουν και την ένταση της ευχαρίστησης από το σεξ και στο σημείο αυτό υπεισέρχεται και η εξελικτική λογική. Αυτά τα θετικά συναισθήματα που βιώνεις κατά το σεξ είναι ο τρόπος της φύσης να σου πει να συνεχίσεις να κάνεις σεξ με το συγκεκριμένο άτομο, για λόγους αναπαραγωγής.

Επίσης, η ικανοποίηση των σεξουαλικών σου αναγκών, σου περνά έμμεσα το μήνυμα ότι ο ερωτικός σύντροφος σου είναι κατάλληλος για σχέση με εσένα.

Αν τώρα είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να κάνεις σεξ, τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί για μερικές συμβουλές από την εκπομπή μας Apla+Andrika:

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να γίνεις πρωταθλητής στο σεξ; Δες εδώ για να αποφύγεις τα πιο κοινά λάθη.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.