Σημάδια πως Συμβιβάζεσαι με Λιγότερα από ό,τι Αξίζεις

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Σαν άντρας πρέπει να έχεις υψηλή αξία και να μην συμβιβάζεσαι με τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζεις. Το πρόβλημα είναι ότι στον κόσμο υπάρχει η νοοτροπία του “μη χείρον, βέλτιστον”. Θα δεις πολλές φορές οι άνθρωποι γύρω σου να σε προτρέπουν να συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα αξίζεις, απλά και μόνο επειδή “πρέπει” ή επειδή έτσι κάνουν όλοι.

Στην συνέχεια θα δούμε μερικά σημάδια, που υποδεικνύουν ότι συμβιβάζεσαι με λιγότερα από όσα αξίζεις.

#1. Είσαι Συνέχεια Κουρασμένος και ΒαριέσαιΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Ο ενθουσιασμός για την ζωή σου δίνει ενέργεια. Η έλλειψη ενθουσιασμού που προκύπτει όταν συμβιβάζεσαι, σε κάνει να δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι και να αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένος.

Επίσης, αν αναλώνεσαι περνώντας την ώρα σου βλέποντας “ειδήσεις” για διάσημους ή σκρολάροντας ασταμάτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βαριέσαι διαρκώς νιώθοντας ότι δεν έχεις τον ενθουσιασμό και την όρεξη που θα ήθελες, πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα.

#2. Είσαι ΑναβλητικόςΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

 Όταν συμβιβάζεσαι και δεν έχεις όρεξη, καθυστερείς όλες σου τις υποχρεώσεις. Αυτό συμβαίνει, επειδή μέσα σου πιστεύεις ότι θα αποτύχεις και έτσι προτιμάς απλά να μην ξεκινήσεις καν μια δουλειά.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις περίτεχνα να αποτύχεις, όμως με τον ίδιο τρόπο αποφεύγεις να βρεις την ικανοποίηση στην ζωή σου και συμβιβάζεσαι με όσα έρχονται, χωρίς να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων και της ζωής σου.

 #3. Ρίχνεις το Φταίξιμο στους ΆλλουςΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Κάθε φορά που δεν πετυχαίνεις αυτό που θα ήθελες και συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζεις προβάλλεις δικαιολογίες και ρίχνεις το φταίξιμο σε όλους τους άλλους.

Φυσικά, πολλές φορές όντως άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να πετύχεις. Μπορεί να ζηλεύουν και να προσπαθούν να υποσκάψουν τις προσπάθειες σου. Όταν όμως ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους, τους δίνεις δύναμη, καθώς πιστεύουν ότι πράγματι σε επηρεάζουν.

#4. Πιστεύεις ότι Δεν ΜπορείςΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις είναι πολλές και αν συμβιβάζεσαι, με την ιδέα ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, τότε πράγματι θα δυσκολευτείς.

Όταν θέλεις κάτι πολύ, πρέπει να βρεις τον τρόπο για να το επιτύχεις, να μην φοβηθείς την ενδεχόμενη αποτυχία και να μην συμβιβάζεσαι με τίποτε λιγότερο. Για να το κατορθώσεις αυτό, πρέπει να εμπλέκεις τον εαυτό σου σε δραστηριότητες που θεωρείς ότι είναι έξω από τις δυνατότητες σου, να βγαίνεις δηλαδή από την ζώνη άνεσης.

#5. Σκέφτεσαι Πολύ, αλλά Πράττεις ΛίγοΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Ένα ακόμη συνηθισμένο σημάδι ότι συμβιβάζεσαι είναι όταν σκέφτεσαι πολύ όλα αυτά που θα ήθελες να καταφέρεις στην ζωή σου, αλλά τελικά δεν κάνεις τίποτε για να τα επιτύχεις.

Όταν σκέφτεσαι συνεχώς κάτι, πρέπει να κάνεις κάτι και όχι να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο. Σκέψου λιγότερο και πράξε περισσότερο!

Χρειάζεται λοιπόν να γίνεις πιο αποφασιστικός, όπως μπορείς να δεις στο σχετικό επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Αποφασιστικότητα - Apla + Andrika #045

#6. Προσπαθείς να Πείσεις τον Εαυτό σου ότι Δεν Υπάρχει Πρόβλημα όταν ΣυμβιβάζεσαιΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Ένα σημάδι συμβιβασμού είναι η προσπάθεια να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτή η κατάσταση είναι κανονική. Θεωρείς ότι η ασφάλεια που νομίζεις ότι βιώνεις, όταν συμβιβάζεσαι είναι καλύτερη από την αβεβαιότητα της δράσης.

Σκέψου όμως, όταν περάσουν τα χρόνια και κάνεις την ανασκόπηση σου, προτιμάς να λες ότι ήσουν πάντα από την ασφαλή πλευρά και ότι συμβιβαζόσουν με λιγότερα ή ότι πάλευες σκληρά για περισσότερα και για όσα άξιζες;

#7. ΖηλεύειςΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Όταν θεωρείς ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω σου, ζουν καλύτερη ζωή από εσένα, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο ότι συμβιβάζεσαι με λιγότερα.

Το να θέλεις να είσαι πιο ευτυχισμένος, πιο ευκατάστατος και να έχεις καλύτερες σχέσεις, δεν είναι κακό. Πρόσεξε βέβαια, ώστε αυτή η επιθυμία σου να μην προβάλλεται ως θυμός ή αρνητικότητα απέναντι στους άλλους.

Μην ξεχνάς ότι η ζωή σου είναι στα δικά σου χέρια και δεν φταίει κανείς άλλος, αν συμβιβάζεσαι με πράγματα και καταστάσεις που δεν σου αξίζουν.

#8. Συγχωρείς τα ΠάνταΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

 Δίνεις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, επειδή πιστεύεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους.

Όπως είπαμε όμως, τίποτε δεν αλλάζει, όταν συμβιβάζεσαι και δεν αναλαμβάνεις δράση. Όταν λοιπόν πρόκειται να συγχωρήσεις κάποιον, σκέψου καλά. Ειδικά στην περίπτωση των σχέσεων, μια τοξική γυναίκα που προσπαθεί να σε χειραγωγήσει, δεν πρόκειται να αλλάξει, αν συγχωρείς κάθε της λάθος. Κάποιες κακές συνήθειες δεν εξαλείφονται εύκολα.

#9. Έχεις Χαμηλή ΑυτοεκτίμησηΕίναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου, έτσι ώστε να μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Μάθε τα 7 σημάδια που δείχνουν πως έχεις πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Όλα ξεκινούν από το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Αν θεωρείς ότι δεν αξίζεις να πετύχεις όσα θέλεις, τότε η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση και η μειωμένη αυτοπεποίθηση αναλαμβάνουν την κατάσταση και σε κάνουν να συμβιβάζεσαι λιγότερα από αυτά που αξίζεις, είτε μιλάμε για τον επαγγελματικό τομέα ή για σχέσεις.

Αν δεν πιστέψεις πρώτος από όλους εσύ ότι αξίζεις, τότε κανείς δεν θα το πιστέψει και θα αναγκάζεσαι πάντα να συμβιβάζεσαι.

Τσέκαρε στο βίντεο που ακολουθεί τα 8 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση.

8 Χαρακτηριστικά Των Ανθρώπων Με Αυτοπεποίθηση

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται να συμβιβάζεσαι. Όμως αυτές δεν είναι η πλειονότητα και συνήθως ο συμβιβασμός είναι αμοιβαίος. Όταν θυσιάζεις περισσότερα και συμβιβάζεσαι με λιγότερα, υπάρχει θέμα και πρέπει να βρεις τρόπο να διορθώσεις τα πράγματα.

Πρέπει πρώτα από όλα να πιστέψεις ο ίδιος ότι αξίζεις, να βρεις ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και να βάλεις τον πήχη πιο ψηλά.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μάθε την πραγματική σου αξία και τον τρόπο να την αναδείξεις, κάνοντας ένα κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.