Σημάδια πως η Σχέση σου σε Κάνει Δυστυχισμένο

Είσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση για αρκετό καιρό συνηθίζεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και αν η σχέση δεν είναι καλή, δεν έχεις την δύναμη να χωρίσεις.

Μπορεί να κολλήσεις τόσο πολύ με την σύντροφο σου, που αυτή η προσκόλληση δεν σε αφήνει να έχεις καθαρή κρίση και να παρατηρήσεις κάποια σημάδια που δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι ίσως η σχέση σε κάνει δυστυχισμένο.

Στα κυριότερα από αυτά τα σημάδια θα αναφερθούμε στο παρόν άρθρο.

#1. Αγωνίζεσαι Για να Διατηρήσεις την ΣχέσηΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Υποφέρεις σιωπηρά, σφίγγεις τα δόντια και ποτέ δεν έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις την σύντροφο σου, όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα που χρίζει επίλυσης.

Όμως οι δυνάμεις σου δεν είναι ατέλειωτες.

Κάποια στιγμή θα φτάσεις σε ένα σημείο που δεν θα μπορείς να αγωνίζεσαι άλλο, για να κρατήσεις την σχέση σου. Όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου η επικοινωνία υστερεί είναι πολύ δύσκολο να νιώσεις ευτυχισμένος και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα.

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika, για να μάθεις τι κάνεις σε περίπτωση που υπάρχουν συνεχείς εντάσεις στην σχέση σου.

#2. Αισθάνεσαι Καταπίεση Στο ΣπίτιΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην ζωή σου, θα έχεις καλές και κακές στιγμές. Μια σχέση δεν διαφέρει.

Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στην σχέση, το σπίτι σου, δίπλα στην σύντροφο σου, θα έπρεπε να σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα.

Αν αντιθέτως βρίσκεις τον εαυτό σου να αποφεύγει ακόμη και να βρίσκεται μαζί της στον ίδιο χώρο, τότε η σχέση αυτή σε κάνει δυστυχισμένο.

Το να είσαι μόνος κάποιες φορές μπορεί να είναι η λύση, όταν όμως γίνεται ο κανόνας, θα πρέπει να επανεξετάσεις μερικά πράγματα, καθώς η αποστασιοποίηση σίγουρα δεν είναι λύση.

#3. Δεν Νιώθεις Άνετα Με Τον Εαυτό ΣουΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Θυμάσαι όλα όσα ανακάλυψες ότι σε έκαναν να αισθάνεσαι όμορφα όταν πρωτοξεκινήσατε την σχέση σας;

Αν η σύντροφος σου δεν σε κάνει να αισθάνεσαι με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντί αυτού σε κάνει να νιώθεις άβολα με τον εαυτό σου, αναγκάζεσαι να καταπιέζεσαι και αυτό είναι ένδειξη ότι είσαι δυστυχισμένος.

Πρέπει να μπορείς να είσαι άνετος με τον εαυτό σου, με τον τρόπο που μιλάς, που βαδίζεις, που σκέφτεσαι, με όλα όσα σε κάνουν μοναδικό.

#4. Φαντάζεσαι Συχνά Μια Ευτυχισμένη Ζωή Χωρίς ΑυτήνΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Αν υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες βρίσκεις τον εαυτό σου να φαντάζεται μια ευτυχισμένη ζωή, χωρίς την σύντροφο σου είναι ένα σημάδι ότι δεν είσαι ευχαριστημένος από την σχέση σου.

Η σύντροφος σου πρέπει να είναι μέρος των ονείρων σου. Αν αντί αυτής, φαντάζεσαι την ζωή σου με κάποια άλλη, πιο ελκυστική γυναίκα, με διαφορετική προσωπικότητα, είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν είναι ένδειξη μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης.

#5. Κυνηγάς Παλιά ΣυναισθήματαΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Δεν μπορείς να ξεχάσεις το παρελθόν σου, καθώς αυτό είναι μέρος του εαυτού σου. Όμως αν αναπολείς στιγμές με κάποια πρώην και συνεχώς διερωτάσαι πώς θα πήγαινε η σχέση σας, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την παρούσα σχέση.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα, όταν όχι μόνο σκέφτεσαι την πρώην, αλλά επικοινωνείς κιόλας μαζί της. Αν συμβαίνει αυτό, ίσως έχει έρθει η ώρα για αποφάσεις.

Μπορεί βέβαια η γυναίκα να είναι εκείνη που αναφέρεται συχνά στον πρώην της. Δες το βίντεο του Χρήστου, για να μάθεις πώς διαχειρίζεσαι μια τέτοια κατάσταση.

#6. Δεν Θέλεις να Περνάς Μαζί Της τον Ελεύθερο Χρόνο ΣουΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Όταν η σχέση σου δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτεσαι να περάσεις μαζί τον ελεύθερο χρόνο σου, αλλά προτιμάς να μην είναι κοντά στις δραστηριότητες σου, δεν σε κάνει και τόσο ευτυχισμένο.

Φτιάξε στο μυαλό σου έναν κατάλογο με άτομα, για τα οποία ενδιαφέρεσαι και θέλεις να έχεις δίπλα σου στις ευχάριστες στιγμές σου. Αν η γυναίκα με την οποία είσαι σε σχέση δεν είναι μέρος της λίστας, φαίνεται πως προσπαθείς να την αποφύγεις, σαν απόρροια του γεγονότος ότι δεν είσαι ευχαριστημένος μαζί της.

#7. Δεν Περνάτε Μαζί Ποιοτικό ΧρόνοΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Όλα τα ζευγάρια φτάνουν σε ένα σημείο που οι καθημερινές ασχολίες δεν επιτρέπουν να περνούν αρκετή ώρα μαζί. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί συχνά.

Όμως, όταν ο διαθέσιμος χρόνος είναι ολοένα και λιγότερος και όταν σε αυτό το χρόνο δεν κάνετε κάτι ποιοτικό, που να σας χαροποιεί και να σας γεμίζει, ίσως η έλλειψη χρόνου να είναι απλά μια πρόφαση, για να μην είστε κοντά.

Αν ήσουν ευτυχισμένος, θα προσπαθούσες να είσαι μαζί της, όσο περισσότερο γινόταν. Το ίδιο βέβαια θα επιθυμούσε και η γυναίκα από την πλευρά της.

#8. Λέτε Ψέμματα ο Ένας Στον ΆλλονΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Οι έντονες διαμάχες σε μια σχέση προκύπτουν από τον πόνο και την δυστυχία που νιώθει το ζευγάρι.

Αν οι διαμάχες είναι συχνές και το ενδιαφέρον ελάχιστο, αλλά και οι δυο σας προσποιήστε ότι όλα πηγαίνουν καλά, λέγοντας ψέμματα στον εαυτό και στους γύρω σας, η πραγματικότητα είναι ότι η σχέση δεν πάει καλά.

Το ψέμα έρχεται σαν αποτέλεσμα της έλλειψης επικοινωνίας και δείχνει ότι ένας από τους δύο (ή και οι δύο) είναι δυστυχισμένος.

#9. Δεν Υπάρχει ΕμπιστοσύνηΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όταν η σχέση κλονίζεται, κλονίζεται μαζί και η εμπιστοσύνη.

Όταν είσαι η σχέση σου σε κάνει δυστυχισμένο, θα αρχίσεις να χάνεις την εμπιστοσύνη απέναντι στην σύντροφο σου.

#10. Εθιστικές ΣυμπεριφορέςΕίσαι σε μια σχέση και έχεις την εντύπωση πως είσαι εντάξει, αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Εντόπισέ τα!

Κάποιος που δεν είναι ευτυχισμένος στην σχέση του προσπαθεί να βρει διεξόδους. Η διέξοδος για τον καθένα μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό.

Ίσως βρεις έναν τρόπο να ξεφεύγεις από μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένο, κάνοντας περισσότερη γυμναστική ή μένοντας περισσότερο στο γραφείο, αλλά μπορεί να υπάρξουν και επιβλαβείς συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών που μπορεί να καταστρέψουν μια ζωή.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η αρχή μιας σχέσης πολλές φορές είναι ευκολότερη από το τέλος. Μάθε πως να τσεκάρεις μια δυστυχισμένη σχέση, εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!
Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.