Είναι Σίγουρα Φίλοι σου; Σημάδια πως Κάποιοι Φίλοι δεν Είναι και οι Καλύτεροι

Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Μπορεί να επικοινωνείς με πάρα πολλούς ανθρώπους, να σε περιτριγυρίζουν πολύ φίλοι που περνάτε όμορφα μαζί και άλλοι τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όμως δεν γίνεται όλοι να είναι καλοί φίλοι. Οι καλές φιλίες βασίζονται στην ειλικρίνεια, την υποστήριξη και τον αλληλοσεβασμό.

Μάλιστα ένα υποστηρικτικό δίκτυο από καλούς φίλους μπορεί να μειώσει το άγχος και να δώσει κίνητρο σε όλους για θετική συμπεριφορά.

Υπάρχει και η περίπτωση οι φίλοι σου να μην φλερτάρουν. Δες το βίντεο του Θέμη, για κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές.

Κάποιοι φίλοι όμως δεν είναι και οι καλύτεροι και η συμπεριφορά τους μπορεί να είναι τοξική. Τα σημάδια ότι κάποιοι δεν είναι καλοί είναι συνήθως ξεκάθαρα. Ας τα δούμε αναλυτικά:

#1. Δεν Μπορείς να τους ΕμπιστευτείςΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Οι καλοί φίλοι κρατούν μυστικά, είτε αυτά είναι σημαντικά είτε όχι. Η ικανότητα να είναι κάποιος έμπιστος μπορεί να δημιουργήσει μια φιλία, όπως και η ανικανότητα μπορεί να την καταστρέψει.

Οι φίλοι πρέπει να αισθάνονται άνετα όταν αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες που δεν θέλουν να διαρρεύσουν προς τα έξω.

Φίλοι λοιπόν που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

#2. Είναι ΕπικριτικοίΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Μπορεί να μην συμφωνούν με όλες σου τις αποφάσεις, αλλά δεν είναι δουλειά τους να σε κρίνουν διαρκώς για καθετί.

Οι φίλοι είναι για να σε στηρίζουν και σίγουρα η άποψη τους είναι χρήσιμη, όμως όταν είναι διαρκώς επικριτικοί, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν μάλιστα όχι μόνο σε κριτικάρουν, αλλά σου ζητούν να αλλάξεις, τότε οι φίλοι αυτοί είναι τοξικοί και μπορεί να έχουν άλλα κίνητρα πίσω από την συμπεριφορά τους.

#3. Είναι ΕξαφανισμένοιΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Οι φίλοι πρέπει να είναι παρόντες στα σημαντικά γεγονότα της ζωής σου. Μπορεί οι υποχρεώσεις να δυσκολεύουν την κατάσταση και αυτό είναι κατανοητό, αλλά όταν συνεχώς προβάλλουν δικαιολογίες, για να μην εμφανίζονται, μάλλον θα πρέπει να βρεις ποιοι λόγοι τους ωθούν σε αυτή την συμπεριφορά.

Μπορεί για παράδειγμα κάποιοι φίλοι να χάθηκαν, όταν βρήκαν γυναίκα. Δες το παρακάτω Apla+Andrika για να ξέρεις πώς να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

#4. Σου Ζητούν Χρήματα (και δεν τα Επιστρέφουν)Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Οι φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλον και δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να δώσεις χρήματα σε κάποιον καλό φίλο που τα έχει ανάγκη.

Όταν όμως εκείνος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση και δεν στα επιστρέφει και εξαφανίζεται, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι δεν είναι και ο καλύτερος φίλος και ότι το κίνητρο του ήταν να σου αποσπάσει χρήματα. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

#5. Κρατούν το ΣκορΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Σε μια παρέα, μπορεί να διοργανώνουν βραδιές στα σπίτια τους ή να κερνούν ο ένας τον άλλον σε κάποιο μαγαζί.

Αν τώρα κάποιοι φίλοι κρατούν σκορ πότε κέρασαν και πόσα χρήματα έδωσαν και το αναφέρουν συνεχώς, δεν είναι και οι καλύτεροι (εκτός βέβαια, αν κερνάνε πράγματι μόνο αυτοί).

#6. Θέλουν να Γίνεται Πάντα το Δικό τουςΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Οι σχέσεις κάθε είδους απαιτούν να γίνονται συμβιβασμοί, αλλιώς είναι καταδικασμένες.

Σε μια παρέα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. Αν κάποιοι φίλοι εκνευρίζονται και δυσανασχετούν, αντί να συμβιβαστούν ή να εκφράσουν ήρεμα την διαφωνία τους, τότε υπάρχει πρόβλημα, ιδιαίτερα αν αυτό συμβαίνει επανειλημμένα.

#7. Μιλούν Συνεχώς για τον Εαυτό τουςΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Βεβαίως σε μια παρέα ενδιαφέρονται να μάθουν ο ένας για τον άλλον και αυτό είναι κάτι επιθυμητό. Αν οι φίλοι σου όμως σε κάθε συζήτηση θέλουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και θεωρούν ότι καθετί περιστρέφεται γύρω τους, τότε και η συμπεριφορά τους απέναντι σου θα είναι ανάλογη.

Η δύναμη μιας φιλίας βασίζεται στην αλληλεπίδραση τους ενός με τον άλλον και αυτό είναι ένα από τα πιο απολαυστικά κομμάτια και ο λόγος που οι φίλοι περνούν χρόνο μαζί.

Οι κακοί φίλοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, παρά μόνο μιλούν για τον εαυτό τους και αυτό πρέπει να σου κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου!

#8. Είναι Υπερβολικά ΑνταγωνιστικοίΠες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι, λένε κάποιοι. Η αξία που δίνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας και πότε να αποφύγεις ορισμένους.

Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι χρήσιμος και να σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

Όμως κάποιοι φίλοι το παρακάνουν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και υπέρμετρο ανταγωνισμό που πολλές φορές μπορεί να κρύβει συναισθήματα ζήλιας.

Πρέπει λοιπόν, να έχεις γύρω σου ανθρώπους που μετράνε και η σχέση μαζί τους έχει κάποιο νόημα, κάτι που αντιτίθεται στην σύγχρονη κουλτούρα των άπειρων φίλων, της επιβεβαίωσης και των like στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που λέμε “λίγοι και καλοί” είναι μια καλύτερη προσέγγιση, όταν πρόκειται για φίλους.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι επιλογές μας ορίζουν το ποιοι πραγματικά είμαστε. Κάνε τη σωστή επιλογή, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.