Σημάδια πως Σαμποτάρεις την Ίδια σου τη Σχέση

Πολλές φορές ο μεγαλύτερός σου εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Μάθε πώς γίνεται να σαμποτάρεις εσύ ο ίδιος τη σχέση σου.

Σαμποτάρεις Τη Σχέση Σου;

Μια σχέση απαιτεί να υπάρχει επικοινωνία και ισορροπία. Μερικές φορές, για διάφορους λόγους, μπορεί άθελα σου και χωρίς να το καταλαβαίνεις, να σαμποτάρεις την σχέση σου με διάφορες συμπεριφορές. Αντίστοιχες συμπεριφορές φυσικά μπορείς να παρατηρήσεις και από την πλευρά της γυναίκας.

#1. Παίρνεις Πάντα Εσύ Τις Αποφάσεις

παίρνεις όλες τις αποφάσεις

Αν έχεις παρατηρήσει ότι:

-Μόνο εσύ παίρνεις πρωτοβουλίες και αποφάσεις για πράγματα που αφορούν την σχέση.

-Και το πως θα περάσετε τον χρόνο σας μαζί,

-Είναι ένα σημάδι ότι θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Κάποιος που θέλει να γίνεται το δικό του πάντα, δεν δείχνει ενδιαφέρον για τον άλλο και αυτό δεν είναι καλό σε μια σχέση.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, η γυναίκα να μην παίρνει πρωτοβουλίες, επειδή έχει βαρεθεί ή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σκέφτεται να σε χωρίσει, όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

#2. Βλέπεις Τους Συμβιβασμούς Στη Σχέση Σαν Προσβολές

Μάθε ποια είναι τα 10 λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Σε μια σχέση σίγουρα θα βρεθείς σε κάποιο σημείο :

Στο οποίο θα πρέπει να υποχωρήσεις ή να κάνεις κάτι που δεν θέλεις και τόσο πολύ. Και να προσαρμοστείς σε κάποιες συνθήκες.

Αν θεωρείς ότι το να κάνεις κάποιον συμβιβασμό είναι προσβλητικό για εσένα :

Τότε θα σου “βγαίνει” στην σχέση και θα την σαμποτάρεις, δημιουργώντας εντάσεις.

#3. Δεν Αντέχεις Μακριά Της

Μια σχέση απαιτεί να υπάρχει ενδιαφέρον. Σίγουρα θέλεις να ξέρεις που βρίσκεται και τι κάνει η γυναίκα που σου αρέσει και θέλεις να είσαι μαζί της, όμως δεν πρέπει να περνάς στα άκρα.

Κάθε ένας σε μια σχέση έχει την ζωή του και τις υποχρεώσεις του. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να την ελέγχεις όλη μέρα και να της ζητάς να σου δίνει αναφορά για κάθε της κίνηση.

Σίγουρα και οι δύο σας χρειάζεστε και λίγο προσωπικό χώρο και χρόνο, οπότε αν πιέζεις τα πράγματα, σαμποτάρεις ο ίδιος την σχέση σου.

Όπως θέλεις να βλέπεις τους φίλους σου, έτσι και εκείνη μπορεί να θέλει να βγει με τις φίλες της, αρκεί φυσικά αυτό να γίνεται με μέτρο.

#4. Δεν Σέβεσαι Στη Σχέση Την Ιδιωτικότητα Της

σαμποτάρεις τη σχέση

Η επικοινωνία είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι μιας σχέσης. Αν θέλεις να μάθεις κάτι πρέπει να την ρωτήσεις άμεσα και ευθέως και όχι να ψάχνεις τα πράγματα της, το τηλέφωνο της κλπ.

Αν πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά, μίλησε μαζί της και σεβάσου την ιδιωτικότητα της (και την αξιοπρέπεια την δική σου).

#5. Προσπαθείς Να Την Χειραγωγήσεις

Όταν προσπαθείς να καταφέρεις αυτό που θέλεις με την μέθοδο της χειραγώγησης, υποβαθμίζεις και σαμποτάρεις την σχέση σου.

Είναι σημαντικό να μπορείς να εμπιστευτείς την γυναίκα με την οποία έχεις σχέση. Και βέβαια οι τσακωμοί δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Οι απειλές για χωρισμό, για παράδειγμα, είναι ένα σημάδι τοξικής σχέσης και δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να λύσεις ένα πρόβλημα.

Μάθε ποια είναι τα επικοινωνιακά λάθη που σε οδηγούν την απόρριψη.

#6. Εστιάζεις Περισσότερο Στα Άσχημα, Παρά Στα Ωραία

Σε μια σχέση μπορεί να ζεις όμορφες στιγμές, αλλά να υπάρχουν και κάποιες άσχημες. Μερικές φορές τείνουμε να κολλάμε σε κάτι που δεν μας αρέσει και τόσο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως όταν εστιάζεις μόνο στα άσχημα, παραβλέποντας καθετί όμορφο, σαμποτάρεις την σχέση σου με τον χειρότερο τρόπο.

Κανείς δεν είναι τέλειος και πάντοτε θα υπάρχουν στοιχεία που ίσως δεν σου αρέσουν στην σύντροφο σου. Δεν χρειάζεται να εστιάζεις σε αυτά, εκτός πια, αν τα θεωρείς τόσο σημαντικά. σε βαθμό που δεν μπορείς να συνεχίσεις να είσαι σε αυτή τη σχέση.

#7. Σαμποτάρεις Τη Σχέση Σου : Προτιμάς Να Έχεις Δίκιο, Παρά Να Βρίσκεις Λύσεις

προβλήματα στη σχέση

Κάποια στιγμή μέσα στην σχέση προκύπτουν διαμάχες, στις οποίες καλείστε να βρείτε μια λύση. Ίσως το λάθος να είναι δικό σου, ίσως της γυναίκας.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι σημαντικό να μπορείς να παραδεχτείς το λάθος και να μην προσπαθείς με κάθε τρόπο να βγεις από πάνω και να δείξεις ότι έχεις πάντα δίκιο.

Όπως ήδη είπαμε, χρειάζεται να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις ή συμβιβασμούς και η λύση ενός προβλήματος, ενδεχομένως να απαιτεί από εσένα να κάνεις ένα βήμα πίσω ή να παραδεχτείς ότι δεν έχεις δίκιο.

Φυσικά, αν πράγματι έχεις δίκιο, πρέπει να έχεις την ταπεινότητα να μην το “χτυπήσεις” στην σύντροφο σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δέχεσαι τα πάντα, όμως θα πρέπει να μπορείς να κρίνεις πότε κάτι είναι αρκετά σημαντικό και πότε όχι και να εστιάζεις στην εξεύρεση λύσεων.

#8. Δεν Μιλάτε Ανοιχτά

επικοινωνία στη σχέση

Το ζήτημα της επικοινωνίας σε μια σχέση είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το παραβλέπεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μπορείτε να μιλάτε ανοικτά για όσα σας απασχολούν, για τις επιθυμίες και για τα προβλήματα σας.

Αν δεν υπάρχει επικοινωνία και έκφραση, τότε δεν θα μάθεις ποτέ, ούτε εσύ, ούτε εκείνη, τι είναι αυτό που ζητάτε για να ικανοποιηθείτε από την σχέση.

Πολλές φορές μπορεί να πιστεύεις ότι αυτό που θέλεις να εκφράσεις δεν θα αρέσει στην γυναίκα, με αποτέλεσμα να το κρατάς μέσα σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι λάθος και ότι είναι πολύ βασικό τόσο εσύ, όσο και η γυναίκα, να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και να μιλάτε ανοιχτά, αν θέλετε η σχέση να προχωρήσει. Η αυθεντικότητα είναι εκ των ουκ άνευ σε μια σχέση.

#9.  Σαμποτάρεις Τη Σχέση Σου : Περιμένεις Να Σκέφτεται Ακριβώς Όπως Εσύ

σκέφτονται το ίδιο

Η κυριότερη αιτία ενός τσακωμού σε μια σχέση είναι κάποιου είδους ασυμφωνία μεταξύ αξιών, πεποιθήσεων ή προσδοκιών.

Όταν κάνεις μια σχέση, ιδιαίτερα αν την βλέπεις μακροπρόθεσμα, περιμένεις ότι η γυναίκα θα ανταποκρίνεται τουλάχιστον σε κάποιες βασικές αξίες και να υπάρχει συμφωνία σε μερικά βασικά ζητήματα.

Αυτό είναι απολύτως λογικό, όμως μην ξεχνάς ότι κάθε άνθρωπος διαφέρει και είναι σημαντικό να αφήνεις στην σύντροφο σου χώρο, ώστε να έχει δικές της απόψεις, χωρίς να προσπαθείς να την αλλάξεις (τουλάχιστον όχι με έντονο τρόπο!)

Δεν γίνεται να σκέφτεστε και οι δύο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, για όλο το εύρος των ζητημάτων που μπορεί να σας απασχολήσουν και αν πιέζεις πολύ τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση, σίγουρα σαμποτάρεις την σχέση.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.