Σημείο 0 : Πως κάνω επανεκκίνηση στη ζωή μου;

Πόσες φορές έχει συμβεί να νιώσεις απογοητευμένος με τη ζωή που ζεις; Να αισθάνεσαι ότι όλα καταρρέουν; Ότι έχεις «πιάσει» πάτο; Ότι βρίσκεσαι στο σημείο 0;

Εννοώ όλες εκείνες τις στιγμές που θεωρείς πως τα πάντα είναι μάταια·

Οι στιγμές μετά από μια απόρριψη, μετά από μια απόλυση, μετά από ένα χωρισμό, μετά από μια αποτυχία ή μια αναπάντεχη δυσκολία που εμφανίστηκε και σε καθήλωσε στη δύστυχη σκέψη μιας ζωής χωρίς νόημα.

Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;

Πράγματι πιστεύεις ότι η ζωή σου δεν έχει νόημα;

Όταν φτάνεις στο σημείο 0 είναι δική σου ευθύνη να επιλέξεις, αν θα πιστέψεις ότι τίποτα δεν έχει νόημα ή αν θα πιστέψεις πως τα πάντα έχουν νόημα.

Είσαι στο μέρος, όπου πρέπει ν’ αντικρίσεις κατάματα τον εαυτό σου και ν’ αναγνωρίσεις αλήθειες που ενδεχομένως αρνιόσουν να παραδεχτείς.

Ο φόβος τότε είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή του για ακόμη μια φορά. Μην περιμένεις να αποχωρήσει γρήγορα. Θα χρησιμοποιήσει όλα του τα «όπλα» για να σε κατατροπώσει: αμφιβολία, ανησυχία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ατολμία.

Τότε είναι που πρέπει να δείξεις χαρακτήρα και να χειριστείς τα συναισθήματά σου με ψηλά το κεφάλι. Η κατάσταση που βιώνεις αποτελεί μια ευκαιρία να ωριμάσεις και να δείξεις αποφασιστικά στον κόσμο από τι είσαι φτιαγμένος.

Έχουμε μιλήσει για την αποφασιστικότητα σε αυτό το podcast του Apla + Andrika μπου μπορείς να δεις εδώ:

Αποφασιστικότητα – Apla + Andrika #045

Να περιμένεις ότι θα είναι δύσκολο. Όμως, η επόμενη μέρα, η επόμενη κίνηση, το επόμενο βήμα σου θα εξαρτηθεί από το πόσο ικανός είσαι να αξιολογήσεις την κατάσταση που βρίσκεσαι και να την αξιοποιήσεις υπέρ σου.

Don't be the same. BE BETTER! – The Monday Tip

Κι όπως γνωρίζεις, όλες οι καταστάσεις της ζωής μας κρύβουν μια θετική και μια αρνητική πλευρά.

Τι Θετικό Υπάρχει, Όταν Έχεις Βρεθεί στο Σημείο 0;

Ξαναγνωρίζεις τον εαυτό σου – Αυτογνωσία

Η αυτογνωσία αποτελεί το εισιτήριο για την είσοδό σου σε ένα κόσμο συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης.

Πλέον, είσαι εσύ και μόνον εσύ. Έχεις την πολυτέλεια να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και να εστιάσεις σε όλα εκείνα τα σημεία που ίσως χρειάζεται ν’ αλλάξεις στη ζωή σου, ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που αναζητάς.

Ανακάλυψε τι σου αρέσει και τι όχι. Βρες σε τι είσαι καλός και σε τι υστερείς. Σκέψου για ποιο πράγμα είσαι σίγουρος και τι σου προκαλεί ανασφάλεια. Σημείωσε ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου δεν επιτρέπουν την πρόοδό σου κι αναρωτήσου τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις αυτά που επιθυμείς.

Πάντοτε υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε (τρόπο σκέψης, συμπεριφορές, συνήθειες) και το σημείο -0- προσφέρεται για τέτοιου είδους αναθεωρήσεις.

 

Ξέρεις που βρίσκεσαι ακριβώς – Αυτοαντίληψη

Ο,τι και να έχει συμβεί, γνωρίζεις τα γεγονότα και τα αποτελέσματα που αυτά προκάλεσαν. Δεν υπάρχει κάτι που να περιμένεις πια. Όλα είναι δεδομένα. Όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει.

Αυτό σου δίνει το περιθώριο να συλλογιστείς αναφορικά με τις ενέργειές σου. Σου παρέχει το χώρο και το χρόνο να δεις μια κατάσταση από όλες τις πλευρές της και, αφού την αξιολογήσεις, να βγάλεις τα δικά σου ανεπηρέαστα συμπεράσματα.

Η αυτοαντίληψη είναι η αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου και πηγάζει από την εικόνα και τις σκέψεις που κάνεις για σένα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως σε βλέπουν οι άλλοι. Είναι δεδομένο ότι, αν έχεις αρνητικές εικόνες και σκέψεις για τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αξιώνεις από τον κόσμο γύρω σου να σε δουν θετικά.

Όσο υποτιμάς τον εαυτό σου, δεν μπορείς να περιμένεις να σε εκτιμήσουν οι υπόλοιποι. Γι’ αυτό άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για σένα.

Ώρα να πας μπροστά – Αυτοανάπτυξη

Το μηδενικό σημείο σου μπορεί ν’ αποτελέσει το ισχυρότερο θεμέλιο πάνω στο οποίο θα πατήσεις, για να φτιάξεις τη ζωή που επιθυμείς.

Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές θα βρεθούμε σε μηδενικά σημεία, αναφορικά με κάποιον τομέα της ζωής μας. Θυμήσου, όμως, ότι κάθε νέο μηδενικό σημείο που συναντάς και σταδιακά ξεπερνάς, είναι ένα στάδιο ανάπτυξης.

Είναι ένα ακόμη «υποχρεωτικό μάθημα» που πρέπει να περάσεις, ώστε να αποκτήσεις την απαραίτητη γνώση και εμπειρία να προχωρήσεις μπροστά.

Κάθε νέα φορά που θα εισέρχεσαι στη φάση ενός μηδενικού σημείου, αναγνώρισε ότι είσαι σε πολύ ανώτερο επίπεδο από την τελευταία φορά που βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση.

Ωρίμασες.

Μπορεί να σου πήρε χρόνο, να τα έβαλες με όλους τους «δαίμονές» σου,  να κινδύνεψες να χάσεις τον εαυτό σου, αλλά τα κατάφερες. Έκανες το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση που χρειαζόσουν μετά το σημείο 0.

Όλοι γνωρίζουμε πώς να κάνουμε επανεκκίνηση στο κινητό μας όταν έχει κολλήσει.

Στον εαυτό μας πως κάνουμε επανεκκίνηση, όταν έχει κολλήσει;

Είμαστε άνθρωποι και έχουμε γεννηθεί μ’ ένα μυαλό που μπορεί να σκεφτεί και να δημιουργήσει τα πάντα. Αυτό είναι το προτέρημά μας.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να μη χρησιμοποιούμε όλες τις δυνάμεις του μυαλού μας και εγκλωβιζόμαστε σε μια περιορισμένη ζωή.

Η διαδικασία της επανεκκίνησης μπορεί να μας βοηθήσει να επανακάμψουμε σταδιακά από ένα σημείο 0.

The Phrase Upgrade Your Life Typed On A Piece Of Paper And Pinned ...

Πώς Επανακάμπτεις από το Σημείο 0

Επίστρεψε στη σταθερή σου αξία.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, υπάρχει κάτι που κάνουμε και νιώθουμε καλά. Κάτι που μας χαροποιεί και μας κάνει να αισθανόμαστε υγιείς, χαρούμενοι και δυνατοί.

Ένα άθλημα, ένα χόμπι ή ένα ταξίδι είναι πάντα μια καλή, πρώτη διέξοδος για την επανεκκίνηση του εαυτού μας.

Αποφάσισε τι είναι αυτό που θες να αλλάξεις και πράξε

Είμαστε οι αποφάσεις μας. Ακόμη και η μη λήψη απόφασης είναι μια απόφαση που στην προέκτασή της σε καθιστά άβουλο και αμέτοχο.

Οι άνθρωποι συχνά δεν αποφασίζουν να αλλάξουν κάτι, γιατί δεν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα που θα αποφέρει αυτή η αλλαγή.

Έτσι, δεν αναλαμβάνουν δράση και  παραμένουν στο ίδιο στάσιμο σημείο με πριν. Μην κάνεις το ίδιο λάθος και όρισε νέα τροχιά στη ζωή σου.

Εστίασε τη σκέψη σου στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν

Αναγνώρισε ότι το μέλλον σου δεν κυβερνάται από το παρελθόν σου.

Είναι στο χέρι σου να μην αφήσεις το καλύτερο μέλλον που έρχεται μπροστά σου να επηρεαστεί από ένα πονεμένο παρελθόν.

Κάνε σχέδια για τις επόμενες μέρες. Βάλε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και οργάνωσε όσα ακολουθούν με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Δες και τι άλλο μπορείς να κάνεις όταν θες να τα πας καλύτερα:

Και πριν κλείσουμε, θυμήσου:

Είναι μέσα στο «παιχνίδι» της ζωής να φτάσεις στο σημείο 0 πολλές φορές.

Είναι υποχρέωσή σου να κάνεις επανεκκίνηση και να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι.

Ένα καλό σημείο εκκίνησης από το σημείο 0, είναι εδώ

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.