Συναισθηματική Επένδυση: Πως θα την έχεις “πάνω” σου

Ένα από τ’ αγαπημένα μου θέματα στο παιχνίδι είναι η συναισθηματική επένδυση
Η συναισθηματική επένδυση έχει πολλές έννοιες αλλά όταν μιλάμε για την αποπλάνηση σημαίνει : Να κάνεις μια γυναίκα να συμμετέχει ενεργότερα στην επαφή μαζί σου ή ν’ αποδέχεται τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής σου.
Η συναισθηματική επένδυση επίσης επεκτείνεται και σε άλλα, πιο σκοτεινά θέματα όπως το να κάνεις μια γυναίκα ν’ ανέχεται δυσάρεστες συνθήκες γι’ αυτήν με αντάλλαγμα να υπάρχει στην ζωή σου.

Και αυτός είναι ο λόγος που κάποιες γυναίκες οι οποίες μένουν με άντρες που τις κακοποιούν σωματικά ή ψυχολογικά παραμένουν πιστές και ερωτευμένες με αυτούς! Μπαίνουν  σε σχέση με τέτοιους «άντρες» και  δικαιολογούν εκ των υστέρων την κακοποίηση με τ’ ότι πρέπει να τον αγαπάνε πραγματικά !
Αλλά αυτά είναι θέματα που απεχθάνομαι καθώς δεν αξίζουν σε έναν άνδρα αξίας, αλλά ούτε θέλουμε και τέτοιου είδους γυναίκες στην ζωή μας!

Και για να συνεχίσω στην ανάλυση με ένα απλό παράδειγμα για το τι εννοώ γράφοντας κάνε την δουλέψει για εσένα:
Αν μπορώ να πείσω μια γυναίκα να οδηγήσει για να έρθει να με βρει, θα το προτιμήσω από το να οδηγήσω εγώ προς τα εκεί που μένει. Βασικά αυτό είναι αντίθετο με απόψεις προϊόντα του κοινωνικού προγραμματισμού του τύπου « Να είσαι gentleman και να κάνεις το ραντεβού ευκολότερο γι’ αυτήν».

Φυσικά όταν βρεθούμε θα κάνω κάποια “ενδεδειγμένη” χειρονομία του τύπου να κεράσω τα ποτά. Φυσικά και αθ την ανταμείψεις για την καλή της συμπεριφορά
Εν τω μεταξύ εκείνη έχει οδηγήσει 40’ για να έρθει να με συναντήσει.
Οι χειρονομίες που ενσωματώνουν μεγαλύτερη συμμόρφωση  έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα από αυτές που έχουν  μικρότερο ποσοστό συμμόρφωσης.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό ;

Αν σου έλεγα ότι  σου πουλάω το αυτοκίνητο μου 300 ευρώ, τι είδους αυτοκίνητο θα σου ερχόταν στο μυαλό ; Κάτι πρέπει να είναι λάθος στη όλη υπόθεση! Ακόμα και αν εμφανισιακά ήταν καλό ακόμα θα ανησυχούσες  για το τι λάθος θα κρύβει.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολλά παραδείγματα για πράγματα που πουλάνε περισσότερο όταν η τιμή τους ανεβαίνει. Αυτό που περιγράφω είναι ότι τείνουμε ν’ απαξιώνουμε πράγματα που έρχονται σε μας εύκολα ενώ αντιθέτως δίνουμε αξία σε ότι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε.

Είναι αυτή η αρχή που κάνει την συμμόρφωση (και την επένδυση που αυτή  περιέχει) τόσο αποτελεσματική.
Κανείς δεν θέλει κάτι που μπορεί ν’ αποκτήσει εύκολα και οι γυναίκες απορρίπτουν τους άνδρες που τους κάνουν όλα τα θελήματα για να τις ευχαριστήσουν. Δεν υπάρχει κανένας χώρος ώστε να υπάρξει συναισθηματική επένδυση από την πλευρά της (όπως πχ το ν’ αρνηθείς το ραντεβού κάνοντας την να βρει χρόνο όταν βολεύει εσένα)  άρα δεν συμμετέχει στον ίδιο βαθμό με εσένα στην διαδραστικότητα.

Έστω ότι  είσαι ο πιο συναρπαστικός άνδρας στον κόσμο, σίγουρα η γυναίκα θα το καταλάβει  και θα σε θέλει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα την κερδίσει κιόλας. Για να το πετύχεις αυτό, η συναισθηματική επένδυση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους!

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.