Συνήθειες που Καταστρέφουν την Σχέση σου

Συνήθειες Στη Σχέση Σου Που Θα Την Καταστρέψουν

Έχουμε όλοι διαβάσει πολλά πράγματα για το παιχνίδι και τις γυναίκες. Όταν πρόκειται όμως για σχέσεις αισθανόμαστε κάπως μετέωροι. Βλέπεις δεν μας έμαθε ποτέ κανείς πως είναι να είσαι καλός σύντροφος. Και άθελά μας αναπτύσσουμε συνήθειες και συμπεριφορές που οδηγούν στην σταδιακή διάλυση και ξέφτισμα αυτής.

Ναι, εντάξει, θα συμφωνήσουμε ως ένα βαθμό, οι σχέσεις είναι και λίγο «βλέποντας και κάνοντας». Όμως το πρόβλημα ξεκινάει από τις πεποιθήσεις μας. Και είναι χαρακτηριστικό πως και οι άνδρες και οι γυναίκες κάνουμε τα ίδια λάθη στις σχέσεις μας. Έτσι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε τους συντρόφους μας περισσότερο ως περιουσιακά στοιχεία, παρά ως κάποιους με τους οποίους θα μοιραστούμε πράγματα και καταστάσεις.

Τα βιβλία αυτό-βοήθειας επίσης δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητικά. Και όχι, οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι από άλλο πλανήτη. Ενώ ούτε και οι γονείς μας συνήθως υπήρξαν υποδείγματα καλής σχέσης. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες μελέτες πάνω στις υγιείς και μη σχέσεις, οι οποίες φαίνεται ότι συμφωνούν σε κάποιες γενικές γραμμές.

Πριν συνεχίσεις μάθε από το Χρήστο ποια είναι τα 10 λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Πιο κάτω θα βρεις πέντε συνήθειες στη σχέση σου που χωρίς να τις πολυσκεφτόμαστε έχουμε στις σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικές και καταστρέφουν σταδιακά ότι με κόπο χτίσαμε.

 

Συνήθεια 1η: Θυμάσαι Τότε Που Έκανες Εκείνο;

Ή αλλιώς κρατάς σκορ για παλιά λάθη που έγιναν από τη σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της σχέσης σας.

Αν και τα δύο μέρη της σχέσης το κάνουν αυτό, τότε ολόκληρη η σχέση μετατρέπεται σε ένα πρωτάθλημα με βαθμολογία, σε μια μάχη για το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα λάθη και άρα είναι «από κάτω».

Φέρθηκες βλακωδώς σε εκείνο το πάρτυ της φίλης της πριν πέντε χρόνια και αυτό έχει καταλήξει να καταστρέφει τη ζωή σου από τότε καθώς δεν υπάρχει ούτε μία εβδομάδα που να μην στο υπενθυμίζει. Αλλά δεν πειράζει, γιατί πρόσφατα την έπιασες να φλερτάρει με ένα συνάδελφο, οπότε τώρα δεν μπορεί πια να σου κάνει σκηνές και είστε πάλι σε ισορροπία. Ή μάλλον έτσι θα ήθελες. Γιατί κάτι καινούριο θα συμβεί και ο κύκλος θα επαναληφθεί.

Αυτή η συνήθεια αναπτύσσεται με τον καιρό όταν κάποιο από τους δύο σας χρησιμοποιεί παλιά γεγονότα για να δικαιολογήσει τωρινές του συμπεριφορές. Αυτό όμως δημιουργεί διπλό κακό, καθώς όχι μόνο εκτρέπεις την προσοχή που αξίζει στο τρέχον θέμα, αλλά συγκεντρώνεις και ενοχή και πικρία από το παρελθόν επιδιώκοντας να χειραγωγήσεις το έτερο ήμισυ στο να νιώθει ότι έσφαλε στο παρόν.

Εάν αυτό συμβαίνει σε αρκετό μάκρος, τότε και τα δύο μέρη αρχίζουν να σπαταλούν ενέργεια προσπαθώντας να αποδείξουν ότι είναι λιγότερο λάθος από τον άλλον, αντί να επιδιώκουν να είναι περισσότερο σωστοί για τον άλλον.

Τι Να Κάνεις Αντ’ Αυτού

αντιμέτωπισε τα προβλήματα στη σχέση

Αντιμετώπιζε τα θέματα ανεξάρτητα και όπως εμφανίζονται. Εκτός φυσικά αν υπάρχει όντως κάποια σύνδεση μεταξύ τους. Αλλά το γεγονός που έγινε πριν από κάμποσους μήνες, δεν σου δίνει δικαιολογία για κάτι άλλο που έγινε σήμερα. Έχε υπόψη ότι το να είσαι με κάποια, σημαίνει ότι επιλέγεις να είσαι και με τις προηγούμενες ενέργειες και συμπεριφορές της. Αν δεν αποδέχεσαι αυτές, τότε δεν αποδέχεσαι και την ίδια. Αν κάτι σε ενόχλησε τόσο πολύ στο παρελθόν έπρεπε να το έχεις αντιμετωπίσει τότε. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται όπως εμφανίζονται και να μην επανερχόμαστε κάθε τόσο σε αυτά.

 

Συνήθεια 2η: Μιλάς Με Υπαινιγμούς

μιλάς με υπαινιγμούς

Αντί να εκδηλώνεις την επιθυμία σου ή την σκέψη σου ανοιχτά, προσπαθείς να ωθήσεις την σύντροφό σου στο να καταλήξει στο ίδιο σημείο από μόνη της. Για παράδειγμα, δεν λες τι ακριβώς επιθυμείς ή σε ενόχλησε, αλλά προσπαθείς με πλάγιους τρόπους να την οδηγήσεις στην ίδια κατεύθυνση.

Αυτή η συνήθεια δείχνει ότι δεν νιώθεις άνετα να επικοινωνείς ανοικτά και καθαρά με την σύντροφό σου. Κάποιος που αισθάνεται άνετα να εκφράσει το θυμό του ή την ανασφάλειά του, δε χρειάζεται να καταφύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να μιλάει με υπαινιγμούς ή υπονοούμενα αν γνωρίζει ότι δεν θα κριθεί για τις απόψεις του.

Τι Να Κάνεις Αντ’ Αυτού

Στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που θα παρακολουθήσεις πάμε να συζητήσουμε όλους τους τρόπους που μπορείς να βρεις ώστε να μην σε σταματάει καμιά αναποδιά.

Να εκφράζεις τα συναισθήματά και τις επιθυμίες σου ανοικτά. Και κάνε ξεκάθαρο στο έτερο ήμισυ ότι δεν είναι υποχρεωτικά υπεύθυνο ή αναγκασμένο να τις συμμεριστεί αν και σίγουρα θα σου άρεσε να έχεις την υποστήριξή του.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.