Συντροφικότητα ή Σεξ; Οδήγησε την κατάσταση!

Πως η επιστήμη δίνει βάσεις για να οδηγήσεις μια επικοινωνία με την γυναίκα που θες, στη συντροφικότητα ή το σεξ!

Σου έχει τύχει ποτέ να βρεις ραντεβού ή να είσαι σε μια επικοινωνία με μια γυναίκα με την οποία θες να έχεις κάτι γρήγορο και απλό (Σχέση μιας νύχτας – One night stand, fuck buddy, friends with benefits) αλλά εκείνη να θεωρεί τον εαυτό της ενδεχομένως πολύ ιδιαίτερο για να κάνει κάτι τέτοιο – λες και είναι κάτι κακό – ή να είναι σε μια φάση που ψάχνει κάτι πιο μόνιμο και σταθερό με προοπτικές και ελπίδα για το μέλλον;

Παράλληλα, έχεις βρεθεί ποτέ σε αυτές τις καταστάσεις που αναζητάς κάτι παραπάνω από μια γυναίκα, ίσως μια σχέση ή λίγο πιο συντροφικό κλίμα αλλά κάτι στον αέρα και στο κλίμα δεν σου επιτρέπει να το έχεις ή η κοπέλα ξεκάθαρα σου λέει ότι δεν είναι σε αντίστοιχη φάση;

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν το ραντεβού ή η επικοινωνία μας με την γυναίκα, δεν οδηγεί εκεί που θέλουμε;

Η επιστήμη βοήθησε.

Μια έρευνα του 2011 (Kai Epstude – Jens Foster) έδειξε πως στο μυαλό μας, η συντροφικότητα και το πάθος είναι δύο πολύ διαφορετικά και συνάμα ανεξάρτητα συμπλέγματα. Η συντροφικότητα ( το συναίσθημα δηλαδή, η αγάπη ή ο έρωτας) «δουλεύει» σε ένα πιο αφαιρετικό επίπεδο και το μυαλό μας την εναποθέτει σε μια νοητή κατάσταση που σχετίζεται πιο πολύ με το μέλλον. Το πάθος (σεξ, έλξη, ενθουσιασμός, λίμπιντο) βρίσκεται σε ένα πιο συμπαγές επίπεδο και ο εγκέφαλός μας το ανάγει σε κάτι που μπορεί να γίνει πιο κοντά χρονικά από το εδώ και τώρα ως το πολύ άμεσο μέλλον.

Η συγκεκριμένη έρευνα, στο δείγμα των συμμετεχόντων, προσπάθησε να αλλάξει το επίπεδο που λειτουργούσε ο εγκέφαλός τους (από την συντροφικότητα στην αγάπη και αντίστροφα). Προσπάθησε να δημιουργήσει μια γέφυρα σε αυτά τα ανεξάρτητα τμήματα του εγκεφάλου και να επηρεάσει τις βάσεις που έβλεπαν τις επικοινωνίες με το άλλο φύλο οι συμμετέχοντες.

Ως εκ τούτου, κατέληξαν ότι η πρόκληση σκέψεων που μπορούν να φέρουν συγκεκριμένες ερωτήσεις ή κοντινές στο νόημά τους – βλέπε παρακάτω – σε πολύ καλό ποσοστό, μπορούν να μετατοπίσουν την βάση αυτή.

Πως μπορείς να την αξιοποιήσεις;

Συγκεκριμένα για την πρόκληση σκέψεων αγάπης, συντροφικότητας και έρωτα απαιτείται η προσέγγιση σε πιο μελλοντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σχέδια, ενός ανθρώπου, το νόημα που ο ίδιος δίνει στη ζωή του και τον σκοπό του, το που βαδίζει κτλ.

Κατηγορίες τέτοιων ερωτήσεων :
Ποια είναι τα σχέδιά της για το μέλλον, στόχοι, αναμονή για κάτι κτλ.
Ποια είναι η φιλοσοφία της σχετικά με ζητήματα και γεγονότα που αφορούν και τους δυο σας (Δεν μιλάμε για θρησκεία, πολιτική, κρίση κτλ)
Ποια είναι η βαθύτερη αιτία για την οποία κάνει κάποιες κινήσεις ή ενεργεί με συγκεκριμένο τρόπο;
Οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι βαθύ, απαιτεί σκέψη και είναι προσανατολισμένο στο μέλλον.

Από την άλλη μεριά, για τα την πρόκληση σκέψεων πάθους, έντασης, σεξ κτλ, οι ερωτήσεις βασίζονται σε πιο αισθαντικά αλλά και πρόσφατα ζητήματα.

Κατηγορίες τέτοιων ερωτήσεων :
Τι τις συναρπάζει ή της προκαλεί έντονα συναισθήματα όταν το βιώνει;
Τι εμπειρίες είχε πρόσφατα που την έκαναν να νιώσει όμορφα ή/και εξαιρετικά δυνατά.
Πως κάτι τις κάνει να νιώθει, πως γεύεται κάτι, πως αισθάνεται με κάτι που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στην κατάσταση που βιώνετε.
Οτιδήποτε έχει να κάνει με δυνατό, έντονο συναίσθημα και ακόμα καλύτερα αν παρουσιάζεται ως μια κατάσταση τώρα ή ποτέ.

Με βάση τα παραπάνω, μπορείς με καλές πιθανότητες να αλλάξεις το πώς μια γυναίκα βλέπει την επαφή σας την δεδομένη στιγμή. Με ελαφρύ calibration και σωστή καθοδήγηση τα πράγματα γίνονται ακόμα ευκολότερα.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.