Σκέψεις από την Παραλία!

Διάφορες σκέψεις που με απασχόλησαν μεταξύ βουτιών και παγωμένου καφέ. Κάπου ίσως βρεις και μερικές δικές σου!

Είμαι στις διακοπές μου κάποιες ημέρες τώρα. Διακοπές που χρειάζομαι για 2 λόγους.

Η «ακαδημαϊκή» χρονιά που πέρασε ήταν η πιο απαιτητική για εμάς στο Men Of Style. Μας ανάπτυξε σε επίπεδα που πριν ένα χρόνο δεν φανταζόμασταν, μας έφερε σε επαφή με τόσους πολλούς από εσάς, αλλά παράλληλα μας πήρε και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας που είχαμε.

Η χρονιά που έρχεται μας υπόσχεται ακόμα περισσότερα και εμείς σε εσάς με την σειρά μας. Περισσότερη ανάπτυξη – περισσότερους ανθρώπους να μας εμπιστεύονται και περισσότερη ενέργεια να απαιτείται για την εκπλήρωση της υπόσχεσης προς τους ανθρώπους μας.

Οπότε μαζεύω όση ενέργεια μπορώ.

Και όσο μαζεύω ενέργεια – και την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές – περνάω την ώρα μου σε κάποια παραλία με ένα καφέ στο χέρι.

Και όσο δεν συζητάω με κάποια παρέα, οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό είναι τόσες όσες οι κόκκοι της άμμου.

Κυρίως παρατηρήσεις. Δεν είναι συμβουλές ούτε έχουν να κάνουν με το dating. Δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσεις, αλλά κάπου ίσως να σκεφτόμαστε τα ίδια ή να τα παρατηρήσεις και εσύ.

 

  1. Αυτή τη στιγμή η παραλία είναι γεμάτη. Κοντά μου υπάρχουν σε οπτική επαφή 3 παρέες αγοριών και 4 κοριτσιών. Οι ηλικίες είναι κοντινές και ακούγοντας το τι συζητάνε έχουν και σχετικά κοινά ενδιαφέροντα (facebook, σχολές, ολυμπιακούς αγώνες, τα κλαμπ της περιοχής). Θα μπορούσαν άνετα να είναι μεικτές παρέες, αλλά όχι. Αγόρια κορίτσια σα να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Και δεν προβλέπεται να γίνουν μόνο με τα βλέμματα που πετάγονται εκατέρωθεν.
  2. Το πως φέρονται οι οικογένειες στην παραλία, είναι η απόδειξη πως η μέση ελληνική οικογένεια, είναι η απόδειξη του για ποιο λόγο η νοοτροπία μας είναι αυτή που είναι. Υπερπροστατευτικοί γονείς, αδιαφορία για τον διπλανό, σκουπίδια, φωνές – τσακωμοί για το παραμικρό.kavgas-353x221
  3. Εντυπωσιάζομαι με πόση ευκολία οι προπονητές της παραλίας κρίνουν (ή κατακρίνουν καλύτερα) αθλητές που εν μέσω Αυγούστου διαγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο στην άλλη άκρη του κόσμου. «8η μόνο η Βούλα με τα ρατσιστικά ανέκδοτα, ο Γιαννιώτης πάλι δεν πήρε χρυσό που το παλεύει 3 ολυμπιάδες, μα άθλημα είναι αυτό που διάλεξε η Κορακάκη». Κρίνουν ανθρώπους που ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των αθλημάτων τους με άπειρες θυσίες για να επιτύχουν το να είναι εκεί που είναι. Ανάθεμά και αν έχουν διεκδικήσει κάτι σε τόσο υψηλό επίπεδο, ούτε καν για το επάγγελμά τους.
  4. Οι άνδρες έχουν αρχίσει και προσέχουν περισσότερο το σώμα τους σε σχέση με παλιότερα. Οι γυναίκες είναι σταθερές, όχι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά και εμείς έχουμε ανέβει.
  5. Εκτός αν είσαι παντρεμένος. Αν συνοδεύεσαι από την σύζυγο, συνοδεύεσαι και από άλλες δύο καταστάσεις. Είσαι γεμάτος αντιαισθητικές τρίχες και έχεις κοιλιά. Πόσο μας κάνει να τα παρατάμε ο γάμος;
  6. Ο εγκέφαλος των μικρών παιδιών είναι ένα θαυμαστό πράγμα. Όχι μόνο για το πώς σκέφτεται για το περιβάλλον γύρω του – δες εδώ – αλλά και για το δημιουργικό κομμάτι. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει παιχνίδι, οτιδήποτε έχει αστεία πλευρά που προκαλεί γέλιο και χαμόγελο και οποιοδήποτε παιδί είναι καλλιτέχνης αν έχει τα κατάλληλα εργαλεία και λίγη άμμο για να υλοποιήσει την φαντασία του. Πού το χάσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι;paralia_6._2013
  7. Στα ζευγάρια που η κοπέλα έχει το πάνω χέρι στη σχέση – κάτι που φαίνεται αν τους παρατηρήσεις μόνο 3 λεπτά – δεν γελάει κανείς από τους δύο. Ποτέ. Ή θα χαλαρώσουν στην ξαπλώστρα και δεν θα μιλάνε ή ένας από τους δύο θα ειρωνεύεται – γκρινιάζει στον άλλον. Μάλλον γιατί και οι δύο αντιτίθεται στην φύση τους. Ο άνδρας που παραδίδει την ηγεσία και η γυναίκα που αναλαμβάνει ευθύνη που περιμένει να αναλάβει ο άνδρας.
  8. Είμαστε καλύτεροι από όλα αυτά, σκέφτομαι.  Και κάπως έτσι, ανοίγω τον browser στα email του menofstyle.gr και διαβάζω τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες που μας στέλνετε είτε για απορίες για να το πάτε καλύτερα είτε γιατί θέλετε να το μοιραστείτε.

Τουλάχιστον ελπίζω να ντύνεσαι στην παραλία που είσαι, όπως συμβουλεύει ο Θέμης στο παρακάτω video.

Πες την γνώμη σου ακριβώς παρακάτω και γράψε και εσύ, τι παρατηρείς εκεί που είσαι και τι σκέψεις κάνεις και μοιράσου μαζί μας τις δικές σου σκέψεις από την παραλία!

 

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .