SOS: 8 Συμπεριφορές που Σαμποτάρουν την Εξέλιξη σου με τις Γυναίκες

Πως σαμποτάρεις την επιτυχία σου με τις γυναίκες

Εξέλιξη Με Τις Γυναίκες : Τι Την Σαμποτάρει

Οφείλω να εξηγήσω από την αρχή… Δεν αναφέρομαι σε συμπεριφορές με τις γυναίκες αλλά με τρόπους σκέψης και διαχείρισης συναισθημάτων που προφανώς δημιουργούν πρόβλημα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια μοτίβα για το πώς αντιδρά σε συγκεκριμένα συναισθήματα. Η δημιουργία του κάθε συναισθήματος οφείλεται σε κάποιες σκέψεις που κάνουμε συνήθως για τρία πράγματα:

 1. Τον εαυτό μας.
 2. Την κατάσταση.
 3. Τους άλλους.

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες τρόπους με τους οποίους στο παρελθόν παρεμπόδιζα τον εαυτό μου με τις γυναίκες.

εξέλιξη με τις γυναίκες

Όμως για να μην βγει άρθρο – πάπυρος, προσπάθησα να καταγράψω 8 από τους πιο λανθασμένους και αναποτελεσματικούς τρόπους που με κρατούσαν στάσιμο.

Πριν συνεχίσεις, καλό θα ήταν να δεις το βίντεο εδώ για να ξέρεις ότι πάνω από όλα μπορείς κι εσύ να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει.

Ας ξεκινήσουμε…

#1. Εκφραστικότητα Και Εξέλιξη Με Τις Γυναίκες

Κοφτά και ξερά όχι. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διαβάσει την σκέψη σου, τις εκφράσεις σου και κυρίως αυτό που πραγματικά θέλεις. Θα χρειαστεί να πάρεις την ευθύνη της δικής σου έκφρασης.

Θυμάμαι  πολλές φορές που προσπαθούσα να φλερτάρω με γυναίκες και το άγχος με κατέκλυζε σε όλη την ραχοκοκαλιά. Ο κύριος λόγος ήταν πως όχι μόνο δεν εξέφραζα αυτό που αισθανόμουν αλλά προσπαθούσα να το κρύψω.

συμπεριφορές που σαμποτάρουν την επιτυχία σου με τις γυναίκες.

 

Συνήθως όταν αισθανόμαστε άγχος ή φόβο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι είναι απλά ένα συναίσθημα και πως δεν αντικατοπτρίζει αξιόπιστα την πραγματικότητα. Πως είναι απλά ο τρόπος που την αντιλαμβανόμαστε και τίποτα παραπάνω.

Αυτό που συμβαίνει στην συνέχεια είναι πως προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε το συναίσθημα ή να το κρύψουμε από τους άλλους επειδή δεν αισθανόμαστε εμείς άνετα με αυτό.

Ακόμα ένας σοβαρός λόγος που δεν εκφράζουμε τα συναισθήματα μας είναι επειδή πιστεύουμε πως θα μας ασκηθεί αρνητική κριτική αν το κάνουμε.

Δες το βίντεο και μάθε γιατί είναι σημαντικό να δείξεις από την αρχή ότι σου αρέσει μια γυναίκα.

Ωστόσο, το ζήτημα είναι βαθύτερο.

επιτυχία

 

Σημασία έχει να αποδεχτείς το πώς αισθάνεσαι, τον λόγο αλλά και να αποκτήσεις επίγνωση των συναισθημάτων που προβάλεις στους άλλους.

Όταν προσπαθείς να φλερτάρεις με γυναίκες και αισθάνεσαι άγχος, το συναίσθημα λειτουργεί ως βέλος κατεύθυνσης της προσοχής σου. Σε κατευθύνει σε πράξεις αποφυγής.

Όταν μετατοπίζεις την προσοχή σου στο τι συναισθήματα θέλεις να προβάλεις στιγμιαία η επικοινωνία σου αναβαθμίζεται.

#2. Διστακτικότητα – Περιμένεις Μέχρι Να Είναι Πολύ Αργά

διστακτικότητα με τις γυναίκες

Κοιτάς μια γυναίκα όλο το βράδυ και δίνεις συνεχώς την υπόσχεση στον εαυτό σου πως σε λίγο θα την προσεγγίσεις. Το καθυστερείς, το αναβάλεις και στο τέλος την βλέπεις να παίρνει το παλτό της και να φεύγει.

συμπεριφορές που σαμποτάρουν την επιτυχία

 

Τις περισσότερες φορές καθυστερούμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε περισσότερο. Πιστεύουμε πως δεν έχουμε τις απαραίτητες ικανότητες να φέρουμε εις πέρας το αποτέλεσμα που έχουμε στο μυαλό μας.

Ο δισταγμός με τις γυναίκες εμφανίζεται σε πολλές καταστάσεις και με ακόμα περισσότερες μορφές. Σκοπός είναι να εντοπίσεις την αιτία του δισταγμού και με ποιους τρόπους σε σαμποτάρει.

Αν συνεχίσεις να διστάζεις ποιες θα είναι οι συνέπειες;

Βέβαια, ο δισταγμός έχει ρίζες σε κάτι πολύ απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό:

Διστάζουμε να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε από τις γυναίκες.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν κάνουμε παραγωγική αξιολόγηση του ενδεχόμενου ρίσκου. Δεν αποφασίζουμε ποια συμπεριφορά θα έχει τις καλύτερες ή τις χειρότερες αντίστοιχα συνέπειες.

Να ζητήσεις αυτό που θέλεις ή να παραμείνεις σιωπηλός ελπίζοντας σε έναν εξωγενή παράγοντα να σου δώσει την άδεια να εκφράσεις αυτό που θέλεις;

Ο λόγος του δισταγμού με τις γυναίκες οφείλεται σε κάποιες συνηθισμένες αιτίες:

 • Φοβόμαστε μην παρεξηγήσει τις προθέσεις μας.
 • Φοβόμαστε την απόρριψη.
 • Μας απομακρύνει από το να αποδεχτούμε τις ανάγκες μας. Και αυτό γιατί όταν συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε μια ανάγκη, ερχόμαστε ενώπιον του εαυτού μας για να την ικανοποιήσουμε και φυσικά το αίσθημα της ευθύνης μας πιέζει.

Δεν χρειάζεται να ζητάς αυτό που θέλεις αν δεν έχεις πραγματικά την ανάγκη να το αποκτήσεις.

Το να συνειδητοποιήσεις πόσο πολύ θέλεις κάτι και πως θα συνεχίσει να είναι η ζωή σου χωρίς να το διεκδικείς, είναι μια σκληρή αλλά απαραίτητη συνειδητοποίηση.

#3. Παίζεις Εκ Του Ασφαλούς Και Δεν Έχεις Εξέλιξη Με Τις Γυναίκες

παίζεις εκ του ασφαλούς

Το κάνω κύκλους γύρω από το θέμα αλλά ποτέ δεν φτάνω στον πυρήνα φαντάζομαι το έχεις βιώσει ειδικά με τις γυναίκες.

Το να παίζουμε εκ του ασφαλούς είναι το τίμημα που πολλοί πληρώνουμε ως αποτέλεσμα του τρόπου που μεγαλώσαμε.

« Μην σε δω να το ξανακάνεις αυτό, μην το ξανακάνεις γιατί θα χτυπήσεις, θα έπρεπε να προσέχεις » και άλλες μορφές πλύσης εγκεφάλου που παρόλο που ήθελαν να μας προστατεύσουν, μας έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

Μείνε στην ασφάλεια επειδή το άγνωστο είναι επικίνδυνο.

Δεν λέω να κινείσαι στην κόψη του ξυραφιού και να ακροβατείς σε τεντωμένα σχοινιά. Οτιδήποτε περιλαμβάνει υπερβολή κρύβει σίγουρα κινδύνους.

Όμως με τις γυναίκες σημαίνει να περιμένεις ένα σίγουρο σημάδι πως της αρέσεις και ποτέ να μην κάνεις το βήμα πίστης και να κινηθείς έτσι όπως πραγματικά θα ήθελες.

Μην κοιτάς εκεί που πηγαίνεις, πήγαινε εκεί που κοιτάς.

Αποφάσισε τι θέλεις και βάλε στο ρεπερτόριο συμπεριφορές που το διεκδικούν. Όταν σου αρέσει μια γυναίκα τι κάνεις; Πως της το δείχνεις και σε πόσο χρόνο;

Έπειτα αξιολόγησε κατά πόσο οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις σου δημιουργούν πρόβλημα ή σε οδηγούν εκεί που θέλεις.

#4. Συγκεντρώνεσαι Στο Τι Θα Αποφύγεις Και Δεν Έχεις Εξέλιξη Με Τις Γυναίκες

 

εξέλιξη νε τις γυναίκες

Όταν κάνουμε ένα λάθος με τις γυναίκες στοιχίζει. Είναι λογικό αλλά και επίπονο. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται πως την επόμενη φορά προσπαθούμε να μην το επαναλάβουμε παρά να μάθουμε από αυτό.

Βέβαια, όταν κάνουμε ένα λάθος το επόμενο βήμα είναι να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας. Κάτι που με βοηθάει όταν κάνω ένα λάθος σε οποιοδήποτε τομέα είναι:

συμπεριφορές που σαμποτάρουν την επιτυχία

 

Κατηγόρησε την πράξη και όχι τον εαυτό σου.

Την πράξη μπορείς να την παρατηρήσεις πιο αντικειμενικά ενώ αν κατηγορήσεις τον εαυτό σου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η αυτοεκτίμηση σου να δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Και αυτό δεν το θέλεις.

Συνήθως όταν ένα λάθος μας πονά δεν θέλουμε να το κοιτάξουμε κατάματα. Αυτό συμβαίνει για κάποιους από τους παρακάτω λόγους:

 • Η αλήθεια είναι σκληρή.
 • Η μάθηση ίσως μας πιέσει για αλλαγή.
 • Είμαστε πολύ απασχολημένοι στο να κατηγορούμε τον εαυτό μας ή τις γυναίκες.

Πως αντιδράς όταν κάνεις ένα λάθος; Για πόσο κυνηγά τις σκέψεις σου και πως σε αποτρέπει από να ξαναπροσπαθήσεις;

#5. Προσποιείσαι Ότι Δεν Σου Αρέσει Ενώ Δεν Ισχύει

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά ήταν χαρακτηριστικό μου ειδικά τους πρώτους μήνες. Έδειχνα το αντίθετο από αυτό που σκεφτόμουν και ήθελα.

Πίστευα πως με αυτό τον τρόπο δεν θα φανώ εύκολος και πως θα μου προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο να συλλέξω περισσότερα στοιχεία για το αν αρέσω στην γυναίκα.

Αν της αρέσεις θα ανταποκριθεί. Αν όμως σε ”παίζει”; Δες το βίντεο και μάθε πως διαχειρίζεσαι μια τέτοια κατάσταση.

Όμως οι πραγματικές αιτίες ήταν πως φοβόμουν να απαντήσω σε τρεις κρίσιμες ερωτήσεις:

 • Μήπως θα χρειαστεί να ρισκάρω;
 • Και αν απορριφθώ;
 • Και αν δεν έχω ότι χρειάζεται για να φλερτάρω;

Κάνε μια λίστα με οτιδήποτε σε αποτρέπει από το να δείξεις ενδιαφέρον σε μια γυναίκα. Και όταν γράφω ενδιαφέρον δεν εννοώ απλά να της μιλάς. Εννοώ αν την αγγίζεις, αν την κοιτάς στα μάτια ή αν της κάνεις κομπλιμέντα.

#6. Παίρνεις Τα Πάντα Προσωπικά

εξέλιξη και φλερτ

Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε συνδέσει ένα λάθος με την συνολικότερη εξέλιξης μας με τις γυναίκες. Πιστεύουμε πως αν κάνουμε κάποιο λάθος αυτό θα σημάνει αυτόματα πως είτε δεν αξίζουμε είτε πως δεν πρόκειται να εξελιχτούμε.

συμπεριφορές που σαμποτάρουν την επιτυχία

 

Έπαιρνα μια αντίδραση στα σοβαρά επειδή πίστευα πως οι προθέσεις της γυναίκας ήταν να απορρίψει εμένα και όχι την προσέγγιση την δεδομένη στιγμή. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο είχα την πεποίθηση πως ήθελε με κάποιο τρόπο να με κάνει να αισθανθώ άσχημα.

Επομένως, από την μια δεν θεωρούσα τον εαυτό μου αρκετό και ταυτόχρονα βίωνα θυμό για τις γυναίκες που με απέρριπταν. Απλά δεν μπορούσα να αποδεχτώ την κατάσταση.

Όταν πιστεύεις πως κάτι σου λείπει ή θέλεις απεγνωσμένα να δεις αποτέλεσμα όλα μοιάζουν ζήτημα ζωής και θανάτου.

Όμως δεν είναι έτσι.

Πολλά από τα προβλήματα μας σχετίζονται με το γεγονός πως δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση και δεν σκεφτόμαστε πως μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη.

Οι καταστάσεις είναι ουδέτερες. Οι σκέψεις που κάνεις για αυτές τους δίνουν χρώμα.

#7. Δείχνεις Κάτι Που Δεν Είσαι Για Να Κερδίσεις Τις Εντυπώσεις

να κερδίσεις τις εντυπώσεις με τις γυναίκες

Υπάρχει διαφορά στο να αισθάνεσαι καλά με το να μιλάς με γυναίκες και με το να δείχνεις πως αισθάνεσαι καλά.

Όλοι έχουμε προσωπεία που άλλες φορές μας πιέζουν και άλλες φορές μας εξυπηρετούν σε κάποιο βαθμό. Όμως το κοινό τους είναι πως τα φοράμε για είμαστε περισσότερο αποδεχτοί από τους άλλους.

Όταν θέλεις να φλερτάρεις με γυναίκες ίσως έχεις τον τρόπο σκέψης πως χρειάζεται να έχεις μια συγκεκριμένη συμπεριφορά για να μην απορριφθείς.

συμπεριφορές που σαμποτάρουν την επιτυχία

 

Δούλεψε λίγο με τον εαυτό σου. Ποια συμπεριφορά πιστεύεις πως θα είναι αποδεχτή; Υπάρχει λόγος που το πιστεύεις; Θα ήθελες να είχες μια διαφορετική συμπεριφορά αλλά δεν το κάνεις; Αν δεν προσπαθούσες να δείξεις κάτι συγκεκριμένο τι θα έμενε να δείξεις;

Απλά να θυμάσαι: Δείξε τον καλύτερο σου εαυτό. Όπως εσύ το εννοείς.

#8. Δεν Προσπαθείς Επειδή Ποτέ Δεν Αισθάνεσαι Έτοιμος

Και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να αισθανθείς έτοιμος. Αν αισθανόσουν τότε δεν θα υπήρχε ο ενθουσιασμός, η εξέλιξη και κάθε προσπάθεια δεν θα είχε τόσο ενδιαφέρον.

Όμως χρειάζεται να θυμάσαι το εξής:

Δεν χρειάζεται να είσαι έτοιμος αλλά προετοιμασμένος.

επιτυχία με τις κοπέλες

Όχι δεν θα είσαι έτοιμος να διαχειριστείς την κάθε πρόταση που θα ακούσεις από τις γυναίκες αλλά θα είσαι προετοιμασμένος νοητικά πως αυτό δεν είναι πρόβλημα, ειδικά όταν θέλεις να βελτιωθείς.

Δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι δεν είμαστε έτοιμοι όσο με το γεγονός πως θέλουμε να αποφύγουμε την ήττα. Ξέρω πως είναι και ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του φόβους.

Αν όμως δεν προσπαθήσεις, θα συνεχίσεις να πορεύεσαι με την αμφιβολία. Με την σκέψη του « αν το έκανα…; ». Και όπως ακούγεται συχνά, καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που απέφυγες.

Αν θέλεις όμως να φανερώσεις αλήθειες στον εαυτό σου, ρώτα τον:

Τι χρειάζεται να συμβεί για να αισθανθείς έτοιμος;

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.