Σοβάρεψαν τα Πράγματα: Κάνοντας Μετάβαση από την Εργένικη Ζωή σε Σχέση

Κάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Η εργένικη ζωή μπορεί να είναι αρκετά καλή. Είσαι ανεξάρτητος, δεν χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς και κάνεις αυτά που θέλεις με τον δικό σου τρόπο, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει όταν βρίσκεσαι σε σχέση.

Βέβαια, όλοι αναζητούμε μια σχέση και έτσι φτάνει κάποια στιγμή που θα βρεις μια γυναίκα και θα αποφασίσεις να βάλεις τέλος στην ζωή του εργένη.

Αυτό μπορεί να σου φανεί δύσκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο.

#1. Αναβάθμισε τα Ρούχα που Φοράς στο ΣπίτιΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Όταν η γυναίκα με την οποία είσαι σε σχέση αρχίσει να έρχεται στο σπίτι σου ή αν αποφασίσετε να μείνετε μαζί, θα πρέπει να αλλάξεις τρόπο ντυσίματος μέσα στο σπίτι.

Πλέον, τα τρυπημένα φανελάκια δεν μοιάζουν να είναι κατάλληλα. Θα είναι καλό να διατηρείς το στιλ σου σε ένα επίπεδο, ακόμη και στις πιο χαλαρές στιγμές, οπότε ένα καλό σετ πιτζάμες μοιάζει να είναι καλύτερη επιλογή.

Γενικά, φρόντισε να προσέχεις το στιλ σου και να αποφεύγεις κάποια λάθη, όπως τα παρακάτω, τα οποία το υπονομεύουν.

#2. Πρέπει να Είσαι Προσεκτικός με Κάποιες Λειτουργίες του Σώματος σουΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Πολλές φορές προσποιούμαστε ότι αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα, όμως πρέπει να θυμάσαι ότι όντας σε σχέση, έχεις ένα άτομο δίπλα σου.

Έτσι η συμπεριφορά σου σε αυτό το ζήτημα, θα χρειαστεί να αλλάξει και να είσαι πιο διακριτικός.

#3. Θα Αρχίσεις να Τρως Κανονικό ΦαγητόΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Σαν εργένης μπορεί αρκετές φορές να βρέθηκες σε καταστάσεις που το φαγητό σου ήταν απλά ένας τυχαίος συνδυασμός από ό,τι έβρισκες μέσα στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας.

Όταν είσαι σε σχέση αυτό αλλάζει και η πιθανότητα του να πρέπει να μαγειρέψεις κανονικό φαγητό αυξάνεται, όπως επίσης αυξάνονται και τα ψώνια που θα πρέπει να κάνεις, καθώς πλέον θα πρέπει να ικανοποιείται η όρεξη δύο ανθρώπων.

#4. Μοιράζεσαι Το Κρεβάτι σουΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Όταν δεν έχεις σχέση, μαθαίνεις να κοιμάσαι με όποιον τρόπο σε βολεύει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν πιάνεις όλο το κρεβάτι και κοιμάσαι διαγώνια.

Πλέον όμως, θα πρέπει να μοιράζεσαι αυτό τον χώρο και ακόμη και αν είσαι ευτυχισμένος που κοιμάσαι με μια γυναίκα που σου αρέσει, κάποιες φορές θα εύχεσαι να μην έπρεπε να προσέχεις ώστε να μην πιάνεις όλο τον χώρο!

#5. Γίνε Συγκεκριμένος Σχετικά με την ΣχέσηΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Η ιδέα της σχέσης μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ιδιαίτερα αν ήσουν για καιρό μόνος, ενδεχομένως να έχεις κάποιες διαφορετικές προσδοκίες.

Μπορεί η γυναίκα να θέλει να μιλάτε όλη μέρα στο τηλέφωνο, κάτι που εσύ μπορεί να μην θέλεις ή να μην σου αρέσει. Μπορεί να θέλει να πηγαίνετε εκδρομές κάθε σαββατοκύριακο, ενώ εσύ να θέλεις να κάνετε κάτι άλλο ή απλά να ξεκουραστείς από μια δύσκολη εβδομάδα.

Για λόγους σαν τους παραπάνω, θα πρέπει να συζητήσεις με την σχέση σου αυτά τα ζητήματα, ώστε να ξέρετε πώς θα κινηθείτε. Γίνετε συγκεκριμένοι σε θέματα όπως το πόσο συχνά θα επικοινωνείτε ή θα βρίσκεστε, τις προσδοκίες για το μέλλον και για ζητήματα που μπορεί να φέρουν ζήλεια. (μπορεί να είσαι φίλος με κάποια πρώην, για παράδειγμα).

Υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν σε μια σχέση, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

#6. Βάλε ΌριαΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Μπορεί μέσα στην σχέση σου να περνάς φανταστικά. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν χρειάζεσαι να περνάς κάποιο χρόνο μόνος σου.

Στην ουσία μέσα σε μια σχέση θα χρειαστεί να παραδώσεις μέρος της αυτονομίας σου, σαν αντάλλαγμα για τα καλά μιας σχέσης. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να δεις ως μαρτύριο.

Αν συμβαίνει αυτό τότε η σχέση θα αρχίσει να διαβρώνεται. Αντιθέτως, οι μικροί συμβιβασμοί πρέπει να θεωρούνται δώρα από τον ένα στον άλλο και όχι απώλεια ανεξαρτησίας.

Αν βέβαια υπάρχουν πράγματα πολύ σημαντικά, στα οποία δεν προτίθεσαι να κάνεις πίσω, θα είναι καλό να τα ξεκαθαρίσεις εξ αρχής και να βάλεις τα όρια σου.

Μπορεί να έχεις ή να έχει κάποιες συνήθειες που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αλλάξει και αυτό είναι φυσιολογικό. Επομένως, θα πρέπει να μπουν όρια και προτεραιότητες στο τι θέλετε, πώς θα λειτουργεί η σχέση και πώς θα μοιράζεστε τον χρόνο και τον χώρο σας.

#7. Συνήθισε να Επικοινωνείς Μαζί τηςΚάθε αλλαγή στη ζωή μας επιφέρει δυσκολίες που πρέπει να μάθουμε να υπερπηδάμε. Η μετάβαση από εργένης σε σχέση, είναι κάτι που μπορεί να φαντάζει βουνό.

Η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σχέση. Όταν έχεις συνηθίσει χωρίς σχέση, η τακτική επικοινωνία, μπορεί να σου φανεί κάπως δύσκολη.

Εκτός από το να μιλάς για το πώς ήταν η μέρα σου, σε μια σχέση υπάρχουν και άλλα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν μέσω της επικοινωνίας, από τα σχέδια για το μέλλον έως το τι αισθάνεστε.

Αν δεν επικοινωνείς με την γυναίκα, δεν μπορείς να ξέρεις τι σκέφτεται ή τι θέλει, με αποτέλεσμα να κάνεις υποθέσεις που μπορεί να υποσκάπτουν την σχέση.

Ακόμη, είναι συχνό το φαινόμενο να περιμένει ο ένας από τον άλλον να καταλάβει τι θέλουν να εκφράσει, χωρίς να το πει, σαν να διαβάζει το μυαλό του. Αυτό βέβαια είναι αδύνατο.

Επομένως, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι αφού δεν είσαι μόνος πια, πρέπει να συζητάς και να βρίσκετε λύσεις από κοινού με την σχέση σου, για όσα σας απασχολούν.

Μια σχέση, ιδιαίτερα όταν είναι σοβαρή, μπορεί να φέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, αλλά σίγουρα είναι κάτι που μπορείς να διαχειριστείς με επιτυχία.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις λόγο για τέτοιες μεταβάσεις, έχεις περάσει από άλλα στάδια. Ξεκίνα από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.