Σταμάτα να την κυνηγάς!‏

Σταμάτα να την κυνηγάς!‏

Συχνά επικοινωνείτε μαζί μας (τόσο μέσα από το Menofstyle.gr, όσο και μέσα από το forum MenOfStyle) με ερωτήματα και απορίες σας. Ένα θέμα που προκύπτει με μεγάλη συχνότητα περιστρέφεται γύρω από το μέχρι ποιο σημείο να διεκδικήσει κάποιος μία κοπέλα. Πόσο επίμονος να είναι. Και τον ρόλο των alpha male στο να πηγαίνουν πάντα για αυτό που θέλουν. Αυτό το θέμα πραγματεύεται το σημερινό άρθρο: Σταμάτα να την κυνηγάς!

Είναι αλήθεια πως τέτοια ερωτήματα και σκέψεις έχουν παρουσιαστεί σε όλους μας κατά καιρούς και υπό διάφορες μορφές:
«Δεν απάντησε στο μήνυμά μου. Τι να της στείλω τώρα για να της κεντρίσω το ενδιαφέρον και να την κάνω να μου απαντήσει;»
«Το ξέρω ότι με γουστάρει, παρόλο που δεν απάντησε όταν της τηλεφώνησα. Πότε να την ξανακαλέσω;»
«Αν και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται, τι να κάνω για να καταφέρω να βγούμε;»

Και κάπου εδώ έρχεται η pick-up οπτική που υπόσχεται να λύσει όλα αυτά τα θέματα: Διάβασε το τάδε texting game. Στείλε την τάδε ατάκα. Κάλεσε την τόσες φορές σε τόσες μέρες. Πες αυτό. Πες το άλλο. Να επιμείνεις περισσότερο, έτσι κάνουν τα alphamale.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή είναι όντως αγχωμένοι για κάποια κοπέλα, αλλά και πάλι χάνουν το βασικό σημείο:

Γιατί να θες τόσο πολύ να βγεις με κάποια, η οποία δεν θέλει και αντίστοιχα το ίδιο να βγει μαζί σου;

Γιατί να πρέπει να προσπαθήσεις να την «πείσεις» για να βγει μαζί σου;

Τι δείχνει αυτή η νοοτροπία για τον εαυτό σου; Που είναι τα στάνταρντ σου; Δεν είμαστε πωλητές εγκυκλοπαίδειας απεγνωσμένοι να βρουν έναν πελάτη. Πρόκειται για τον εαυτό μας και την ίδια μας τη ζωή.

Αν το καλοσκεφτείς, η απόγνωση να βγεις μαζί της δείχνει neediness (ότι την έχεις ανάγκη!) και μικρό αίσθημα αυτοαξίας. Και η ανάγκη να επιμείνεις για να επιβάλλεις το θέλω σου δείχνει άγχος για την ταυτότητά σου και υπεράσπιση ενός ψεύτικου εγώ. Άνδρες με αυτοπεποίθηση, ισχυρό αίσθημα αυτοαξίας και ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν στη ζωή τους, πολύ απλά δεν δίνουν χρόνο και ενέργεια σε ανθρώπους που δεν είναι εξίσου ενθουσιασμένοι με τους ίδιους.

Ας το σκεφτούμε και αλλιώς, ακόμα και αν καταφέρεις να δελεάσεις (με μια ατάκα, text game κλπ) τελικά κάποια κοπέλα να βγείτε, συγχαρητήρια, και πάλι βγήκες με μια κοπέλα που απλά δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να είναι εκεί μαζί σου. Πόσο ωραίο σου φαίνεται αυτό για σένα;

Η αρχή για αυτό τον πιο ώριμο τρόπο σκέψης γίνεται με το να μπορείς να βάλεις τα όρια σου. Όταν έχεις όρια και τα εφαρμόζεις αποκτάς μια υγιή προσωπικότητα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και έτσι γίνεσαι πολύ πιο ελκυστικός ώστε να μην απαιτείται να χρησιμοποιήσεις καμία «ατάκα» ή text game. Πραγματικά πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σημαντικότερη dating συμβουλή προκειμένου να μην  χρειάζεται να την «πείσεις».

Ο βασικός τρόπος για μην έχεις flakes (όπου flake, το να μην καταλήγεις σε ραντεβού με μία κοπέλα ενώ έχετε ανταλλάξει τηλέφωνα) είναι να την ελκύεις τόσο, ώστε ούτως ή άλλως να θέλει να σε ξαναδεί. Χρειάζεται δηλαδή να δουλέψεις ώστε να γίνεις η καλύτερη και πιο ελκυστική έκδοση του εαυτού σου  . Ώστε πρώτα από όλα να είσαι εσύ ο ίδιος ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και οι άλλοι θα ακολουθήσουν.

Γιατί, ΟΚ, ακόμα κι αν μία στο τόσο με κάποια ατάκα καταφέρεις να «πείσεις» κάποια να βγει μαζί σου και ακόμα και αν την «ρίξεις», μέσα σου θα ξέρεις ότι δεν ήταν εξαιτίας του πραγματικού σου εαυτού. Και πραγματικά, υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό;

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.