Stop! Αυτές οι 10 Συμπεριφορές Διαλύουν την Έλξη

Stop! Αυτές οι 10 Συμπεριφορές Διαλύουν την Έλξη

Ποιες Είναι Οι Συμπεριφορές Που Διαλύουν Την Έλξη

Ως γυναίκα, έχω αναρωτηθεί πάρα πολλές φορές ποιες είναι οι συμπεριφορές ενός άντρα που ανεβάζουν την έλξη που νιώθω για εκείνον και ποιες συμπεριφορές την διαλύουν.

Κάνοντας μια έρευνα και σκεπτόμενη το πώς ένιωθα απέναντι σε άντρες που με είχαν κατά καιρούς φλερτάρει και προσεγγίσει, κατέληξα στα εξής 10 συμπεριφορές που υιοθετεί ένας άντρας ασυνείδητα απέναντι σε μια γυναίκα και την κάνουν να απωθείται ερωτικά από εκείνον.

Είναι πολύ συχνό το να κάνουμε κάποια πράγματα ασυνείδητα και να χάνουμε τη γυναίκα (ή τον άντρα αντίστοιχα) την οποία θέλουμε. Δες το βίντεο του Χρήστου με τις 7 βασικές συμπεριφορές που έχουμε ασυνείδητα και διαλύουν την έλξη.

Επειδή μου έχει τύχει κι εμένα αρκετές φορές το να χάσω κάποιον λόγο μιας συμπεριφοράς που έχω που δεν είναι ελκυστική, αποφάσισα να γράψω τις 10 πιο συχνές συμπεριφορές που απωθούν ερωτικά τις γυναίκες και που γίνονται σε ασυνείδητο επίπεδο από έναν άντρα.

Ελπίζω ότι με το σημερινό άρθρο θα βοηθηθείς να κατανοήσεις σε βάθος τα λάθη που τυχόν κάνεις, το πώς σκεφτόμαστε και αντιδράμε ασυνείδητα, αλλά κυρίως τον εαυτό σου.

Πριν ξεκινήσω να απαρριθμω, θέλω να τονίσω ότι όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, συμπεριφερόμαστε κατά καιρούς με τρόπο που απωθεί τους γύρω μας, λόγω των ανασφαλειών μας και των φόβων μας.

Ενώ αυτό δεν είναι κατακριτέο και είναι λογικό να γίνεται, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι πρέπει σταδιακά να αντιμετωπίζουμε τις φοβίες και τις ανασφάλειές μας και να αρχίσουμε να τις ξεπερνάμε.

Αναγνωρίζοντας τα λάθη σου και τις μη ελκυστικές συμπεριφορές που έχεις μπορείς να πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα με τις γυναίκες και το φλερτ, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας.

Εάν, λοιπόν, συνειδητοποιήσεις ότι έχεις μια ή περισσότερες από αυτές τις συμπεριφορές, μην απογοητευτείς. Κοίτα την ανασφάλειά σου κατάματα και αντιμετώπισέ την. Μπορείς.

#1. Δεν Είσαι Αυθεντικός

Το να μην είσαι αυθεντικός σημαίνει, αρχικά, ότι δεν συνάδει αυτό που είσαι με αυτό που δείχνεις. Με άλλα λόγια, προσπαθείς να προβάλλεις κάτι το οποίο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Η έλξη είναι κάτι που δημιουργείται κατά κύριο λόγο από το ποιος είσαι και την πραγματική σου νοοτροπία.

Εάν προσπαθείς διαρκώς να δείξεις ότι είσαι για παράδειγμα αποφασιστικός αλλά δεν είσαι, αυτό θα το καταλάβει η γυναίκα και η ερωτική έλξη θα μειωθεί.

Είναι προτιμότερο να δείξεις ότι κάπου υστερείς παρά να προσπαθείς να το παίξεις ο κ.Τέλειος.

Το να μην είσαι αυθεντικός δείχνει ότι έχεις ανασφάλεια σχετικά με το ποιος είσαι ως άντρας και μόνο και μόνο από αυτό η γυναίκα χάνει την εμπιστοσύνη της προς τα εσένα.

έλξη

#2. Συμπεριφορές Που Διαλύουν Την Έλξη : Επικοινωνείς Διαρκώς Μαζί Της

Το να επικοινωνείς μαζί της στην αρχή της σχέσης σας σε μια μέτρια συχνότητα είναι ελκυστικό χαρακτηριστικό, γιατί δείχνεις ξεκάθαρα το ενδιαφέρον της προς εκείνην.

Αντίθετα, όταν από την πρώτη εβδομάδα αρχίζει ένας άντρας να μου στέλνει διαρκώς μηνύματα και μάλιστα μεγάλα και να με παίρνει τηλέφωνα κάθε δύο ώρες μού συμβαίνουν δύο πράγματα:

#1. Νιώθω πίεση

#2. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι απελπισμένος για γυναίκες και για σχέση

Και τα δύο με απωθούν ερωτικά και μειώνουν τη σεξουαλική έλξη. Είναι σαν να μου επικοινωνεί ότι “δεν έχω επιλογές, δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω μέσα στην ημέρα μου, είσαι η μοναδική μου ελπίδα”.

Αυτή είναι μια κατάσταση που μου ρίχνει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους που δεν θέλω να έχω.

Φυσικά και οι γυναίκες θέλουμε να επικοινωνείτε μαζί μας, αλλά όχι κάθε μέρα και κάθε ώρα από την πρώτη μας επαφή και εβδομάδα.

Άσε τις καταστάσεις να εξελιχθούν ομαλά. Θα το απολαύσετε και οι δύο περισσότερο.

#3. Είσαι Απελπισμένος

Σε συνέχεια του προηγούμενου, το να φαίνεσαι απελπισμένος είναι, για εμένα, ο Νο1 παράγοντας που θα απορρίψω κάποιον. Είναι μια από τις συμπεριφορές που διαλύουν τη έλξη.

Η απελπισία φαίνεται από πολλές συμπεριφορές ταυτόχρονα.

Όχι μόνο από το πόσο συχνά επικοινωνεί μαζί μου, αλλά και από το τι μου λέει.

Για παράδειγμα, εάν αρχίσει από την πρώτη μας γνωριμία και επικοινωνία να μου λέει ότι είμαι η μοναδική γυναίκα της ζωής του και ότι θέλει να φύγουμε τριήμερο μαζί, καταλαβαίνω ότι έχει στερηθεί κάποιες καταστάσεις στη ζωή του και ότι είναι μαζί μου από ανάγκη.

Όμως, ως γυναίκα, δεν θέλω να νιώθω ότι είμαι μια λύση ανάγκης.

Αυτό που θέλω να νιώθω είναι ότι είμαι ξεχωριστή και ότι μπορούσε να είναι με μια άλλη γυναίκα αλλά επέλεξε εμένα.

Επιπλέον, το να μου κάνει υπερβολικά πολλά κομπλιμέντα συνέχεια είναι ένα σημάδι απελπισίας. Είναι σαν να προσπαθεί να με κερδίσει και να με κρατήσει με αυτόν τον τρόπο.

Φυσικά εάν σου άρεσε κάτι θα το πεις, αλλά όχι διαρκώς να επισημαίνεις το πόσο όμορφη είναι.

Όλα θέλουν μέτρο.

#4. Συμπεριφορές Που Διαλύουν Την Έλξη : Είσαι επιθετικός

Στην αντίθετη πλευρά και από τις συμπεριφορές που παραβιάζουν τους κανόνες της έλξης βρίσκεται η επιθετικότητα.

Η γλώσσα σώματός σου παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο επιθετικός φαίνεσαι.

Μην στέκεσαι από πάνω της και μην την αγγίζεις υπερβολικά στην αρχή.

Επίσης, μην μπερδεύεις την αποφασιστικότητα με την επιθετικότητα.

Άλλο να της πεις “λέω να πάμε σινεμά σήμερα”, που δείχνεις ότι είσαι ικανός να πάρεις αποφάσεις και πρωτοβουλίες, κι άλλο να της πεις “θα πάμε σινεμά”, να σου πει “όχι” και να της πεις “θα πάμε γιατί το λέω εγώ”.

Η επιθετικότητα, όπως και η απελπισία, φανερώνει μεγάλη ανασφάλεια και ότι δεν έχεις ηγετικές ικανότητες. Το αποτέλεσμα είναι να διαλυθεί η έλξη τελείως.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με την ειλικρίνεια και το γιατί είναι απαραίτητη στη ζωή μας.

#5. Το Παίζεις Δύσκολος

Οι γυναίκες, σε γενικές γραμμές, καταλαβαίνουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα θέλεις να δείξεις.

Εάν κάτι που δείχνεις δεν συνάδει με αυτό που είσαι και κάνεις, συνήθως το αντιλαμβανόμαστε.

Μου έχει τύχει αρκετές φορές να συναναστρέφομαι με άντρες που το παίζουν δύσκολο.

Θα σου εκμυστηρευτώ κάτι: Το αποτέλεσμα του να προσπαθούν να το παίξουν δύσκολοι και να προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι, είναι λίγο… αστείο.

Δηλαδή!

Ενώ θέλει να μου μιλήσει, κάνει τρεις μέρες να μου στείλει μήνυμα και είναι ψεύτικα απόμακρος. Άλλη μια από τις συμπεριφορές που διαλύουν την έλξη.

Φυσικά και θα το καταλάβω ότι το κάνει επείτηδες!

Σε άλλες περιπτώσεις είναι υπερβολικά σοβαρός στην προσπάθεια του να δείξει ότι έχει τον έλεγχο.

Τίποτα από αυτά δεν είναι ελκυστικό για εμένα αλλά και για τις περισσότερες γυναίκες.

Το αποτέλεσμα είναι να μην αφήνεται και να νιώθω ότι είναι μπλοκαρισμένος και ότι φοβάται να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Επιστρέφοντας στο Νο1, το να μην είναι ένας άντρας αυθεντικός με κάνει να νιώθω ανασφάλεια και ότι δεν μπορώ να στηριχτώ πάνω του.

Άλλο το να έχεις επιλογές και κριτήρια και να μην περνάει πάντα το δικό μου, και άλλο να είσαι “εύκολος” και να προσπαθείς να δείχνεις δύσκολος. Δεν πιάνει αυτό.

έλξη

#6. Προσπαθείς Να Γινεις Πρώτα Φίλος Μου

Άλλο το να είσαι φιλικός μαζί μου και χαμογελαστός, και άλλο να προσπαθείς να το παίξεις φίλος μου προκειμένου να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου.

Μετά, το ευνόητο και λογικό είναι να συμπεράνω ότι δεν ενδιαφέρεσαι και να μπεις στο friendzone.

Επιπλέον, μου δείχνεις ότι δεν έχεις το θάρρος να εκφράσεις ξεκάθαρα τις προθέσεις σου και ότι φοβάσαι να μου πεις πώς νιώθεις. Κι αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου ελκυστικό.

Εάν μια γυναίκα σου αρέσει, μίλα της ξεκάθαρα εξ αρχής και δείξτης ότι την βλέπεις ερωτικά.

Μην είσαι υπερβολικά φιλικός και μην το πας μέσω Λαμίας προκειμένου να την κάνεις να σε θέλει.

Δεν λειτουργεί έτσι.

Πές της ότι σου αρέσει από την αρχή της επικοινωνίας σας. Απλά και αντρικά.

#7. Άλλα Χαρακτηριστικά Που Διαλύουν Την Έλξη : Υπερπροσπαθείς, Καθόλου Ελκυστικό

Τι σημαίνει αυτό;

Μου κάνεις όλα τα χατίρια. Συμφωνείς σε όλα. Μου παίρνεις δώρα συνέχεια.

Κάνεις τα πάντα για να μην με χάσεις.

Κάνεις υπερβολικά πολλά αστεία προκειμένου να με κάνεις να γελάσω.

Σου κάνω ένα παράπονο και αμέσως απολογείσαι, υποχωρείς και κάνεις τα πάντα για να επανορθώσεις.

Συνολικά, μου δείχνεις ότι έχεις υπερβολική ανάγκη από εξωτερική επιβεβαίωση και ότι δεν είσαι αρκετά ισχυρός μέσα σου.

Αυτό μειώνει την έλξη κατακόρυφα.

φλερτ

#8. Είσαι Ο Κύριος “Ναι Σε Όλα”

Με άλλα λόγια, έχεις στο μυαλό σου ότι προκειμένου να μην με χάσεις, πρέπει να δεχτείς τα πάντα και να μην αρνηθείς ποτέ τίποτα.

Το αποτέλεσμα είναι να μην λες ποτέ “όχι”, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι διαφωνείς ή ότι εσύ πιέζεσαι και θυσιάζεις κάποια κομμάτια του εαυτού σου και της προσωπικότητάς σου.

Φυσικά και θέλω να πατήσεις πόδι και να υποστηρίξεις τον εαυτό σου όταν χρειαστεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσεις ξαφνικά να διαφωνείς μαζί της σε όλα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Εάν όμως σε ενοχλήσει κάτι θα το πεις. Εάν θέλεις να κάνετε κάτι διαφορετικό θα το εκφράσεις. Εάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι που σου ζητάω θα μου πεις πολύ απλά “όχι”.

Εάν δεν μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου, πώς θα υποστηρίξεις τη σχέση μας και κατ’ επέκταση εμένα όταν παρουσιαστεί ανάγκη;

#9. Δεν Έχεις Πραγματικότητα

Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες προκειμένου να δημιουργηθεί έλξη είναι να νιώθω ότι είσαι ένα ενδιαφέρον άτομο που έχει τη δική του ισχυρή πραγματικότητα.

Τι εννοώ;

Δεν βρίσκω ελκυστικό κάποιον άντρα που είναι “κολλημένος” πάνω μου γιατί δεν έχει με τι να ασχοληθεί.

Φυσικά και θέλω να έχεις παρέες, να είσαι κοινωνικός, να έχεις χόμπυ, να είσαι επικεντρωμένος στα επαγγελματικά σου.

Να έχεις όνειρα, στόχους, φιλοδοξίες και να ξέρεις πού πηγαίνεις.

Θέλω να είμαι μέρος της πραγματικότητάς σου αλλά όχι να είμαι το επίκεντρο.

Εάν δεν έχεις ενδιαφέροντα και στόχους και γαντζώνεσαι πάνω μου γίνεσαι δεδομένος και σταματάς να είσαι πρόκληση.

Επίσης, μου δείχνεις ότι δεν είσαι αρκετά ισχυρός μέσα σου και ότι έχεις ανάγκη από τη δική μου προσοχή και επιβεβαίωση προκειμένου να αισθανθείς ασφαλής και σημαντικός.

Και αυτό δεν είναι καθόλου ελκυστικό.

#10. Με Βλέπεις Ως Την Ιδανική Γυναίκα Για Εσένα, Ως Ένα Βραβείο

Φυσικά και θέλω να νιώθω ξεχωριστή.

Άλλο όμως αυτό και άλλο το να με εξιδανικεύεις και να με κάνεις να νιώθω ότι είμαι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει για εσένα.

Για παράδειγμα, εάν από την αρχή της γνωριμίας μας κάνεις πολλά σχέδια για την μεταξύ μας σχέση δείχνεις ότι δεν έχεις κριτήρια και ότι επενδύεις υπερβολικά πολλά στη σχέση μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν γνωριζόμαστε.

Επιπλέον, το ότι με βλέπεις ως κάτι μοναδικό και πολύτιμο που πρέπει να κερδίσεις μου επικοινωνεί ότι νιώθεις ότι έχεις χαμηλότερη αξία από εμένα και ότι πρέπει διαρκώς να με εντυπωσιάζεις προκειμένου να μην με χάσεις.

Δεν θέλω όμως κάποιον δίπλα μου που να έχει χαμηλότερη αξία από εμένα.

Θέλω κάποιον που να έχεις την ίδια ή και μεγαλύτερη αξία από εμένα, ώστε να εξελισσόμαστε μαζί.

Το να προσπαθείς διαρκώς να με εντυπωσιάσεις, το να μου κάνεις όλα τα χατίρια και να με βλέπεις ως την ιδανική και μοναδική γυναίκα για εσένα, που πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα προκειμένου να με έχεις δείχνει ανασφάλεια.

Δείχνει επίσης χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και δεν μου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.

Ουσιαστικά, η έλξη εδώ εκμηδενίζεται γιατί μου επικοινωνείς ότι πρέπει να στηρίξω τη σχέση μόνη μου.

Δεν μπορώ να πάρω τέτοιο βάρος.

Και δεν είναι ο ρόλος μου αυτός.

Bonus! «Ό,τι Θες Εσύ»

Κάτι άκρως απωθητικό ερωτικά είναι το να είσαι ο κ. «Ό,τι θες εσύ».

Πρώτο ραντεβού: – «Που θα πάμε;», ρωτάω εγώ.

  • «Όπου θέλεις», λέει εκείνος.
  • «Εσύ που θέλεις;» επιμένω εγώ.
  • «Όπου θέλεις εσύ, δεν έχω θέμα» επιμένει κι εκείνος.

Πέντε λεπτά αργότερα δεν έχουμε πάει πουθενά, κάνουμε τον ίδιο διάλογο και εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να πάρει μια απλή απόφαση όπως το πού θα πάμε για πρώτο ραντεβού.

«Σωθήκαμε», σκέφτομαι. «Σε πιο δύσκολες αποφάσεις τι θα κάνει;»

Μην κάνεις τέτοιου είδους διαλόγους.

Η αναποφασιστικότητα είναι ένας τεράστιος και βασικός παράγοντας στη διαδικασία δημιουργίας της ερωτικής και σεξουαλικής έλξης.

Ο παραπάνω διάλογος μού δείχνει:

#1. Δεν έχεις άποψη.

#2. Εάν έχεις άποψη, φοβάσαι να την εκφράσεις.

#3. Δεν είσαι αποφασιστικός.

#4. Δεν παίρνεις πρωτοβουλίες.

#5. Δεν μπορείς να θέσεις στόχους.

Επομένως, με αυτόν τον τρόπο χάνεις εξ αρχής το παιχνίδι της έλξης.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι ο κάθε άντρας μπορεί να γίνει ένας Άνδρας Αξίας και να απογειώσει την έλξη, ωστόσο πρέπει σταδιακά και τα δύο φύλα να συνειδητοποιήσουμε τους ρόλους μας και να τους υποστηρίξουμε.

Οι παραπάνω συμπεριφορές είναι μη ελκυστικές γιατί δεν είναι αρρενωπές.

Θυμήσου ότι όπως εσύ πρέπει να φερθείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να την κερδίσεις, το ίδιο πρέπει να κάνει κι εκείνη. Αυτό σημαίνει να έχεις κριτήρια.

Οι γυναίκες ουσιαστικά, πάνω απ’ όλα κρίνουμε τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου.

Φτιάξε αυτό πρώτα, και η έλξη θα είναι το φυσικό επάκουλουθο της ολοκληρωμένης προσωπικότητας που θα έχεις δημιουργήσει.

 

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τις συμπεριφορές που δημιουργούν την έλξη, εδώ.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα και να προχωρήσεις στο ταξίδι της αυτοβελτίωσής σου, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.