Συγκατοίκηση: Οδηγός Επιβίωσης αν Ξεκινήσατε να Μένετε Μαζί

Συγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Η συγκατοίκηση έρχεται συχνά σαν φυσικό επακόλουθο μιας μακροχρόνιας σχέσης. Το ζευγάρι πια μένει στον ίδιο χώρο σε καθημερινή βάση και δημιουργούνται νέες ανάγκες και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αν έχεις ξεκινήσει πρόσφατα την συγκατοίκηση με την κοπέλα σου, θα έχεις ήδη βρεθεί αντιμέτωπος με μερικές από αυτές τις προκλήσεις.

Παρακάτω θα δούμε ποιες είναι αυτές και πώς θα επιβιώσεις, ώστε η συγκατοίκηση σας να είναι επιτυχημένη.

#1. Γνωρίστε τον Τρόπο ΖωήςΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Η συγκατοίκηση θα σε φέρει σε μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να γνωρίσεις κάποιες συνήθειες της κοπέλας σου που ίσως δεν γνώριζες.

Καλό είναι να έρθεις σε επαφή με αυτές τις συνήθειες πριν την συγκατοίκηση, ώστε να είσαι προετοιμασμένος και να είσαι έτοιμος να δεχθείς κάποιες παραξενιές που ίσως έχει η σύντροφος σου, όπως εκείνη θα πρέπει να δεχθεί τις δικές σου.

#2. Τακτοποιήστε τα ΟικονομικάΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Τα οικονομικά μπορεί να γίνουν βραχνάς για ένα ζευγάρι. Κάθε ένας έχει το δικό του εισόδημα, το οποίο μπορεί να διαφέρει σημαντικά και είναι βασικό να έχει βρεθεί ένας τρόπος διαχείρισης εκ των προτέρων.

Πώς θα πληρώνονται οι λογαριασμοί, το ενοίκιο κλπ; Καλό είναι αυτά να ξεκαθαριστούν από νωρίς, και καλύτερα να πριν την συγκατοίκηση.

#3. Βάλτε Κανόνες Για τις Δουλειές του ΣπιτιούΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Αυτό είναι ένα ανιαρό κομμάτι μιας σχέσης, το οποίο όμως δεν μπορείτε να αποφύγετε σε μια συγκατοίκηση.

Βάλτε κανόνες σχετικά με το ποιος θα κάνει την κάθε δουλειά του σπιτιού, ώστε να αποφευχθούν οι διαμάχες και τα παράπονα αργότερα.

Στο Apla+Andrika που ακολουθεί, θα δεις μερικά από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των γυναικών.

#4. Διακοσμήστε Μαζί το ΣπίτιΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Και οι δύο σας θα θέλετε να αισθάνεστε άνετα στο καινούριο σπίτι. Αν ο ένας από τους δύο μετακόμισε στο σπίτι του άλλου, θα είναι καλό να αφιερώσετε λίγο χρόνο, ώστε να αλλάξετε την διακόσμηση.

Αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε κάποιες ανανεώσεις που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη, όπως για παράδειγμα κάποιες καινούριες ηλεκτρικές συσκευές.

Βρείτε μαζί ποιες κουρτίνες, έπιπλα, έργα τέχνης και ποια χρώματα προτιμάτε και αν χρειαστεί συμβιβαστείτε σε κάποιες ενδιάμεσες λύσεις. Αυτή είναι μια ικανότητα που θα σου χρειαστεί σίγουρα στην συγκατοίκηση.

#5. Κρατήστε τον Ιδιωτικό Σας ΧώροΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Το να μοιράζεστε την κρεβατοκάμαρα και το σπίτι γενικότερα είναι ένα πλεονέκτημα που έχει η συγκατοίκηση, αλλά σίγουρα θα χρειάζεστε ο καθένας τον δικό του ιδιωτικό χώρο.

Αν υπάρχει η δυνατότητα, να έχει καθένας λίγο χώρο ή μια γωνιά για τα δικά του πράγματα ή ένα γραφειάκι θα είναι ιδανικό.

Όπως το να περνάς χρόνο με τους φίλους σου είναι σημαντικό, έτσι και η ύπαρξη ιδιωτικού χώρου, θα σε βοηθήσει να κρατήσεις την ατομικότητα σου.

Αν δεν μπορείς να έχεις έναν δικό σου χώρο και πιστεύεις ότι κάποιες στιγμές χρειάζεσαι ιδιωτικότητα, ζήτησε το από τη σύντροφο σου.

#6. Δεν θα Κάνετε Περισσότερο ΣεξΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Ακούγεται λίγο περίεργο. Θα είσαι όλη την ημέρα με την γυναίκα που σου αρέσει, θα κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι κάθε βράδυ, αλλά το ότι θα είστε τόσο κοντά δεν σημαίνει ότι θα κάνετε περισσότερο σεξ.

Ίσως μάλιστα στην αρχή υπάρχει και κάποια ένταση, καθώς ο προσωπικός χώρος που έχει ο καθένας συνηθίσει, ξαφνικά μειώνεται.

Αν βλέπεις ότι αποφεύγει το σεξ, ίσως συμβαίνει κάτι από όσα αναφέρει ο Χρήστος στο παρακάτω βίντεο.

#7. Οι Τσακωμοί Δεν Είναι το ΤέλοςΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν εντάσεις και τσακωμοί, ακόμη και αν έως τώρα δεν υπήρχαν. Η συγκατοίκηση είναι μια μεγάλη αλλαγή και θα σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν εντάσεις.

Βέβαια, τις περισσότερες φορές οι εντάσεις προκύπτουν από ασήμαντες αφορμές. Μπορεί να έχεις συμφωνήσει να κάνεις μια δουλειά, να την ξεχάσεις και αυτό να φέρει την αναστάτωση.

Η θετική και ειλικρινής επικοινωνία θα σας βγάλει από τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες όμως είναι αναπόφευκτες και πρέπει να τις περιμένεις σε μια συγκατοίκηση.

#8. Δεν Χρειάζεται Να Κάνετε Μαζί τα ΠάνταΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Όταν ξεκινήσετε την συγκατοίκηση θα θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας συνέχεια μαζί, βλέποντας ταινίες, διακοσμώντας το σπίτι, μαγειρεύοντας κλπ.

Όσο όμως ο καιρός περνά και ο αρχικός ενθουσιασμός παρέρχεται, θα χρειαστεί να προσαρμόζεστε κάθε φορά, ο καθένας στην διάθεση του άλλου.

Πολλές φορές, για παράδειγμα, μπορεί εσύ να κάθεσαι στον υπολογιστή και εκείνη να είναι ξαπλωμένη και να διαβάζει ένα βιβλίο.

Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα. Είναι κάτι φυσιολογικό που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί.

#9. Η Επικοινωνία Γίνεται Ακόμη ΣημαντικότερηΣυγκατοίκηση...όσο σε ενθουσιάζει, τόσο δύσκολη είναι. Συμβουλές για να επιβιώσεις με τον άνθρωπό σου και το βήμα που αποφασίσατε να κάνετε μαζί.

Για να είναι ομαλή η ζωή μετά την συγκατοίκηση η επικοινωνία θα πρέπει να γίνει ακόμη περισσότερη και ποιοτικότερη.

Θα πρέπει να συζητάτε τα πάντα, να επιλύετε τις διαμάχες την ίδια στιγμή, ακόμη και να συζητάτε τι θα φάτε.

Παράλληλα θα κάνετε σχέδια για το μέλλον, πώς θα μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού ή αν θα πάρετε κατοικίδιο.

Η επικοινωνία είναι σημαντική και με την συγκατοίκηση θα γίνει ακόμη σημαντικότερη. Θα πρέπει πλέον να μιλάτε τόσο για τα σημαντικά ζητήματα που σας απασχολούν, αλλά και για μικρές λεπτομέρειες, για τις οποίες παλιότερα δεν μιλούσατε.

Ακόμη, κάποιες φορές ενδέχεται να κάνεις ή να πεις κάτι και μετά να χρειάζεται να απολογηθείς για αυτό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την γυναίκα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για περισσότερες πάνω σε φλερτ, σχέσεις και αυτοβελτίωση, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.