Συνέχεια Τσακώνομαι με την Κοπέλα μου! Πώς το Χειρίζομαι;

Τσακώνομαι συνέχεια με την κοπέλα μου και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Τσέκαρε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν βιώνεις μια τέτοια κατάσταση.

Πως Να Διαχειριστώ Τους Τσακωμούς Με Την Κοπέλα Μου

Οι τσακωμοί είναι μέρος κάθε σχέσης και αυτό πρέπει να το δεχθείς, όταν θέλει να μάθεις να διαχειρίζεσαι μια τέτοια κατάσταση. Το να τσακώνεσαι με την κοπέλα σου μπορεί να είναι κάτι αρκετά φυσιολογικό και μια επιτυχημένη σχέση βασίζεται όχι στην αποφυγή τους, αλλά στην σωστή διαχείριση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για την σχέση και να μην πληγώσει εσένα ή την κοπέλα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τσακώνεστε για το καθετί, αλλά μια διαμάχη μπορεί να είναι επωφελής τελικά για την σχέση σε αρκετές περιπτώσεις.

Πώς θα χειριστείς όμως έναν τσακωμό με την κοπέλα σου;

#1. Πρώτα Ηρεμήστε Και Μετά Βρείτε Λύση

Τσακώνομαι με την κοπέλα μου

Τσακώνομαι με την κοπέλα μου… Τι Κάνω ;

Για να δουλέψετε και να βρείτε μια λύση μαζί ,πρέπει πρώτα από όλα να ηρεμήσετε.

Ο τσακωμός είναι ένα σύμπτωμα και είναι δουλειά σας να βρείτε ποια είναι η αιτία που σας οδήγησε σε αυτό.

Αν δεν βρείτε την αιτία, τότε η ένταση θα επανέλθει.

#2. Άφησε Τον Θυμό Να Φύγει

Ο θυμός μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αν ξέρεις να τον μεταχειριστείς. Μπορεί όμως παράλληλα να καταστρέψει όλες σου τις προσπάθειες.

Το πρόβλημα με τον θυμό είναι ότι σπάνια είναι ένα λογικό συναίσθημα. Δεν μπορείς να κάνεις μια λογική συζήτηση, αν η κοπέλα σου ή εσύ βρίσκεστε υπό καθεστώς θυμού.

Δώστε λίγο χρόνο καθένας στον εαυτό του, και αφήστε τον θυμό να φύγει προτού προσπαθήσετε να αναζητήσετε την λύση.

Κάποιες φορές το να κάνεις ένα βήμα πίσω, για λίγο είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

Ένας τσακωμός με την κοπέλα σου, δεν είναι απίθανο να οδηγήσει σε έναν χωρισμό. Δες το βίντεο του Χρήστου παρακάτω, για να ξέρεις πώς θα την κερδίσεις πίσω και πώς θα διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

Μην ξεχνάς ότι οι χωρισμοί είναι μια δύσκολη υπόθεση. Τα έχουμε πει και στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που θα βρεις εδώ.

#3. Ζήτησε Συγγνώμη Από Την Κοπέλα, Αν Χρειαστεί

Ένας τρόπος να σταματήσει μια διαμάχη είναι να ζητήσεις συγγνώμη, αρκεί βέβαια να το αισθάνεσαι πραγματικά και να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Εδώ χρειάζεται δύναμη, γιατί πολλές φορές εξισώνουμε την συγγνώμη με την αποδοχή μιας ήττας και αυτό μας αποτρέπει.

Το να ζητήσεις συγγνώμη σε μια στιγμή έντασης, δεν σημαίνει ότι είσαι λάθος, ούτε ότι παραδέχεσαι μια ήττα ή ικετεύεις για συγχώρεση, αλλά ότι παίρνεις την ευθύνη πάνω σου και ότι καταλαβαίνεις τους λόγους του τσακωμού και ότι είσαι πρόθυμος να βρεθεί μια λύση.

#4. Δεν Χρειάζεται Να Έχεις Πάντα Δίκιο Ή Εσύ Ή Η Κοπέλα

Μια διαμάχη με την κοπέλα σου δεν είναι ένας αγώνας και δεν είναι απαραίτητο να βγεις νικητής, ούτε βέβαια κερδίζεις πόντους έχοντας τα καλύτερα επιχειρήματα.

Θα πρέπει να εστιάσεις, ώστε να βγείτε νικητές από την κατάσταση και οι δύο σας και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί να μην έχεις εσύ το δίκιο και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το δεχτείς, αν χρειαστεί.

Συζήτησε με την κοπέλα, χωρίς να επιτίθεσαι, όσο και αν πολλές φορές είναι εύκολο να δυναμώσεις την φωνή σου και να θυμώσεις. Έτσι δεν λύνεις κανένα πρόβλημα.

#5. Μην Ρίχνεις Λάδι Στην Φωτιά

Τσακώνομαι με την κοπέλα μου

Τσακώνομαι με την κοπέλα μου… Θέλω να σταματήσει αυτό…

Αν δεν ελέγξεις τον θυμό σου και αν δεν αφήσεις την κοπέλα να εκφραστεί, ρίχνοντας το φταίξιμο για όλα όσα συμβαίνουν πάνω της, κάνεις την κατάσταση δυσκολότερη και για τους δύο σας.

Αντί να εστιάσεις σε όλα τα αρνητικά, προσπάθησε να σκεφτείς θα θετικά της, για να φύγει ο θυμός και να ηρεμήσεις, τόσο εσύ, όσο και εκείνη.

#6. Προσπάθησε Να Κατανοήσεις Τι Συμβαίνει

Σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας είναι η κατανόηση, την οποία θα επιτύχεις ακούγοντας ενεργά.

Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από την δική της σκοπιά, η οποία μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την δική σου.

Παράλληλα, βρες έναν τρόπο να της εκφράσεις την δική σου άποψη, όπως την βλέπεις από την πλευρά σου.

Αν λυθούν οι μικρές διαφορές στην οπτική γωνία είναι πιο εύκολο να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα που σας οδήγησε στον τσακωμό.

#7. Δες Τον Τσακωμό Σαν Μια Δοκιμασία

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ένας τσακωμός θα δείξει στην κοπέλα σου πώς υποβαθμίζεις τον εαυτό σου. Δεν αποκλείεται λοιπόν μερικές εντάσεις να είναι τεχνητές, για να δει τον τρόπο αντίδρασης σου.

Θα σεβαστεί έναν άντρα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι είναι σωστός ή θα σεβαστεί εκείνον που υπερασπίζεται την άποψη του, παραμένοντας όμως τρυφερός απέναντι της;

Μπορεί να χρειαστεί να κρύψεις κάποια συναισθήματα, όπως στο πόκερ, αν αντιληφθείς ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τσέκαρε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που ακολουθεί τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες τεστάρουν τους άντρες.

#8. Μην Παραδοθείς Απλά Για Να Ευχαριστήσεις Την Κοπέλα Σου

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άντρες για να κρατήσουν την ηρεμία σε μια σχέση είναι να παραδίνονται αμέσως σε κάθε τσακωμό με την κοπέλα.

Αυτό συμβαίνει συχνά σε άντρες που δεν έχουν εμπειρία και δεν μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει μια γυναίκα.

Ένας άντρας που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την άποψη του, τελικά δημιουργεί και μεγαλύτερη έλξη, οπότε μην πιστεύεις ότι θα την ευχαριστήσεις, αν γίνεται πάντα το δικό της.

Μια σχέση δεν είναι πάντοτε εύκολη. Έχει και τις στιγμές που θα περάσεις δύσκολα. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.