Σύστημα Πεποιθήσεων – Αυτό που Πιστεύω μου Κάνει Καλό;

Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεις τους στόχους και τα όνειρά σου; Τι σκέψεις κάνεις γύρω από αυτά; Πως χρησιμοποιείς το μυαλό σου και τα συναισθήματά σου, ώστε να σε βοηθήσουν να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα σκέφτεσαι;

Το σπουδαιότερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι ν’ αρχίσεις να σκέφτεσαι συνεχώς το όνειρο ή το στόχο που θες να πετύχεις συμπληρώνοντας την κάθε σκέψη με τη θετική προσέγγιση ότι θα το πετύχεις.

Ότι θα συμβεί.

Πίστεψε ότι είναι εφικτό, πίστεψε ότι είναι πιθανό, πίστεψε ότι είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Les Brown, Αμερικανός συγγραφέας, ομιλητής εμψύχωσης και ραδιοφωνικός παραγωγός, έγινε γνωστός από τις ομιλίες που παρέδιδε για να εμψυχώσει και να διδάξει το κοινό του να ακολουθήσει τα όνειρά του, προτρέποντάς τους να σκεφτούν και να αναφωνήσουν τη φράση: Its possible!

Απλά και ελληνικά, Γίνεται!

Εάν αρχίζεις να θεωρείς ότι αυτό που θες  ΓΙΝΕΤΑΙ, τότε σταδιακά ξεκινάει να μεταβάλλεται το σύστημα των πεποιθήσεών σου και να σχηματίζονται νέα «πιστεύω» από τον εαυτό σου για Σένα, τα οποία θ’ ανταποκρίνονται καλύτερα σ’ αυτό που έχεις ορίσει ότι θέλεις να πετύχεις.

Επεξήγηση:

Το σύστημα πεποιθήσεων που έχει αναπτύξει ένα άτομο ή μια κοινωνία είναι μια σειρά από «πιστεύω» που έχουν παγιωθεί στον τρόπο σκέψης τους αναφορικά με το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο, τι είναι αποδεκτό και τι όχι.

Το σύστημα πεποιθήσεών σου είναι η αόρατη δύναμη που επηρεάζει τη συμπεριφορά σου.

Παράλληλα με άλλους παράγοντες, όπως η προσωπικότητά σου, τα γονίδιά και οι συνήθειές σου, το σύστημα πεποιθήσεων που έχεις υιοθετήσει αποτελεί την ισχυρότερη δύναμη που κρύβεται πίσω από κάθε σου απόφαση και επιλογή.

Ο τρόπος που επικοινωνείς, ο τρόπος που αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή σου και εν γένει κάθε μια πτυχή της συμπεριφοράς σου είναι το αποτέλεσμα των πεποιθήσεων που ΕΣΥ έχεις καλλιεργήσει και συστηματοποιήσει.

Τι συμβαίνει πραγματικά με τους ανθρώπους;

Αυτό που είμαστε σήμερα και ο τρόπος που λειτουργούμε στη ζωή μας είναι μια εξωτερική εκδήλωση του τι πιστεύουμε εσωτερικά για μας. Μια απεικόνιση των πεποιθήσεων που έχουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα είναι μια πιστή αντιγραφή· μια αναπαραγωγή αυτών που υποσυνείδητα πιστεύεις για τον εαυτό σου, τη ζωή και το μέλλον σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λειτουργούν σύμφωνα με την προσωπική τους ιστορία. Σκέφτονται μόνο αυτά που έχουν συνηθίσει να σκέφτονται, επειδή τους φαίνονται γνώριμα και οικεία.

Ακολουθούν τη μνήμη τους και στηρίζονται αποκλειστικά σε αυτά που έχουν δει, έχουν βιώσει, έχουν νιώσει και παρατηρήσει.

Πολλές φορές, όμως, αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο. Κάνουν τις ίδιες σκέψεις που έκαναν, οι οποίες οδηγούν σε ίδιες ανάλογες πράξεις, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους καταλήγουν σε καταστάσεις ίδιες ή παρόμοιες με αυτές που έχουν ζήσει.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται τα ίδια με πριν, κάνει τα ίδια με πριν και βιώνει τα ίδια με πριν, προφανώς, το σύστημα πεποιθήσεων που έχει δημιουργήσει γύρω από τον εαυτό και τη ζωή του δεν τον εξυπηρετεί. Δεν τον υποστηρίζει να ζήσει καλύτερα.

Κι έπειτα καταλήγει να πιστεύει και να αναπαράγει τόσο μόνος του όσο και στους ανθρώπους γύρω του ένα πλήθος από αποθαρρυντικές δηλώσεις, όπως ότι η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και πόνο, στεναχώρια και μιζέρια, αδικία και ατυχία.

Τότε οι σκέψεις που κάνει, αποτυπώνονται σε φράσεις όπως: «έτσι είναι και δεν αλλάζει», «δεν αξίζω κάτι καλύτερο», «σιγά μην με επιλέξουν», «η τύχη μου φταίει», «τι καλά που ήταν παλιότερα», «τη μοίρα μου την ξέρω».

Πόσο καλό κάνει σε κάποιο άτομο αυτός ο τρόπος σκέψης;

Δες αυτό το βίντεο:

ΑΞΙΖΕΙΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!

Αυτό που προτείνεται εδώ είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως «ανώτερο» από τις καταστάσεις που βιώνεις.

Αυτό που ζεις, υπάρχει και συμβαίνει, μα είσαι δυνατότερος από αυτό και το κυριότερο, ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ  ΙΚΑΝΟΣ να σκεφτείς το καλύτερο δυνατό μέλλον σου!

Απόκτησε μια εικόνα της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σου. Φτιάξε νοερά στο μυαλό σου την εικόνα του εαυτού σου που κάνει αυτό ακριβώς που θες. Που συμπεριφέρεται όπως θες, που έχει πετύχει όσα θες, που έχει αποκτήσει αυτά που θες. Ακόμα και αν αυτά έρθουν σε λίγο καιρό ή σε λίγα χρόνια.

Είναι αναγκαίο να έχεις στο μυαλό σου την εικόνα του εαυτού σου, όπως ΕΣΥ θες να τον δεις.

Λειτούργησε με γνώμονα την εικόνα που πλάθεις στη Φαντασία σου και όχι την εικόνα που έχεις σχηματίσει από τη μνήμη σου.

 

Κάνε μια σκέψη για τον εαυτό σου στο μέλλον και το πώς επιθυμείς να είσαι. Φτιάξε τη βάση της εικόνας σου ξεκινώντας με απλές σκέψεις. Μια απλή σκέψη για την προσωπική σου ζωή, μια ακόμα για την επαγγελματική.

Επέκτεινε σταδιακά τις σκέψεις σου στην φροντίδα της υγείας και του σώματός σου, τις μελλοντικές σπουδές και τη μελλοντική οικονομική κατάσταση σου.

Χτίσε Νέες Πεποιθήσεις

Άρχιζε με τον καιρό να προσθέτεις στην εικόνα του εαυτού σου στοιχεία που επιθυμείς να αναπτύξεις ως προσωπικότητα. Όρισε μερικά στοιχεία που επιθυμείς να έχει ο χαρακτήρας σου και δούλεψε πάνω σε αυτά.

Εμπλούτισε το χαρακτήρα που διαμορφώνεις νοητικά με αξίες και ιδανικά που θα σε βοηθήσουν στην πορεία της ζωής σου να πετύχεις την ευτυχία και τους στόχους σου.

Έπειτα, δράσε, δράσε, δράσε.

Μην αναβάλλεις. Δράσε άμεσα.

Το κυριότερο σε αυτή τη διαδικασία είναι να πιστέψεις ο ίδιος ότι μπορείς να το κάνεις. Μετά από κάθε παραγωγική  σκέψη για το μέλλον σου, αναφώνησε μόνος πως Γίνεται!

Δημιούργησε ένα σύστημα πεποιθήσεων για τον εαυτό σου που να ανταποκρίνονται σε αυτά που θες και να ενισχύουν εσωτερικά τις πράξεις που κάνεις εξωτερικά.

Νιώσε τη δύναμη που κρύβει το να πιστεύεις ΕΣΥ στον εαυτό σου και σε κάτι δικό σου τόσο πολύ. Αυτή η δύναμη θα είναι σύμμαχος σου όλο τον καιρό που επιχειρείς να «φτάσεις» την εικόνα της εκδοχής του εαυτού που δημιούργησες.

Και πριν κλείσουμε θυμήσου…

Είναι στο χέρι σου ν’ αλλάξεις όλη τη ζωή σου, αν, απλώς, αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εσωτερική διεργασία που μπορεί πραγματικά να σε οδηγήσει στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την εξέλιξη.

Κι αν σ’ αυτή τη ζωή δεν ήρθαμε για να δούμε τον εαυτό μας να προοδεύει, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, τότε τι άλλο ήρθαμε να κάνουμε εδώ πέρα;

Εάν ξέρεις την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, δες εδώ

Aggelos
author
Πιστεύει ότι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για τα πάντα και το τίποτα. Επιλέγει τα πάντα. Ο Άγγελος είναι λάτρης της Προσωπικής Ανάπτυξης και παρατηρητής της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ εμπνέεται από κάθε προσπάθεια εξέλιξης ενός εαυτού προς την καλύτερη εκδοχή του. Το γράψιμο αποτελεί το πάθος του και μέσα από τα κείμενά του παρακινεί και ενδυναμώνει τους νέους ανθρώπους, ώστε να υιοθετήσουν έναν νέο και παραγωγικό τρόπο σκέψης. Εσύ τα διάβασες;