Τα Δύο Φύλα Μιλάνε Διαφορετική Γλώσσα – Πώς να Καταλάβεις την Δική Της

Το κάθε φύλο έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από το άλλο. Πώς μπορείς να καταλάβεις τη γυναίκα καλύτερα;

Από τότε που η επιστήμη εξελίχθηκε, έχει επιβεβαιωθεί ότι τα δύο φύλα μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που υπάρχει επικοινωνιακό χάσμα ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, καθώς δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πέρα από ένα βασικό επίπεδο και έτσι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις το οτιδήποτε.

Είναι πάρα πολλές φορές που οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν τις καταλαβαίνουμε, κι εμείς απορούμε καθώς σκεφτόμαστε ότι είναι περίπλοκες και ότι είναι σχεδόν απίθανο να τις καταλάβει κανείς.

Πιστεύω ότι αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πολλές φορές οι άντρες κολλάμε να προσεγγίσουμε τις γυναίκες που μας αρέσουν. Δεν καταλαβαίνουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν, και νιώθουμε όλο και πιο ανασφαλείς καθώς πιστεύουμε ότι θα μας απορρίψουν.

Επιπλέον, οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα εξελιγμένες κοινωνικά και συναισθηματικά, και σε πολλές περιπτώσεις το μυαλό τους τρέχει πιο γρήγορα από το δικό μας, με αποτέλεσμα αυτό να μας μπερδεύει. Είναι αντικειμενικά πιο περίπλοκος ο τρόπος που σκέφτονται και λειτουργούν, και κάνει το παιχνίδι πολύ πιο δύσκολο και για εμάς.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τις βασικές διαφορές στην γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των αντρών και των γυναικών, καθώς και ορισμένους τρόπους και συμβουλές για να μπορέσεις να μιλήσεις και την δική της γλώσσα.

Οι Γυναίκες Μιλάνε πιο ΣυναισθηματικάΤο κάθε φύλο έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από το άλλο. Πώς μπορείς να καταλάβεις τη γυναίκα καλύτερα;

Ο γυναικείος εγκέφαλος έχει αρκετές βασικές διαφορές από τον αντρικό. Είναι σχεδιασμένος να σκέφτεται και να επικοινωνεί πιο συναισθηματικά, κι επίσης αντιλαμβάνεται έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεδομένων όσον αφορά το κοινωνικό κομμάτι.

Το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να μιλάνε μια πιο συναισθηματική γλώσσα.

Δεν πρόκειται να σου πουν ξεκάθαρα αυτό που τις ενοχλεί, και αν αυτό περιμένεις, τότε σίγουρα θα βγεις χαμένος.

Πριν τις κατηγορήσεις, θυμήσου ότι δεν το κάνουν επίτηδες. Έτσι είναι φτιαγμένες. Ο εγκέφαλός τους τις ωθεί να έχουν μια πιο σφαιρική και συναισθηματική αντίληψη για τα πράγματα, το οποίο είναι δύσκολο να το κατανοήσει ένας άντρας.

Από την άλλη, εμείς μιλάμε πιο απλά και ξεκάθαρα. Χρησιμοποιούμε μια πιο απλή γλώσσα, βασισμένη περισσότερο στην λογική παρά στο συναίσθημα.

Πάρε για παράδειγμα την περιγραφή μιας μέρας που περάσατε μαζί. Εκείνη θα πει στις φίλες της: « Με τον Γιάννη περνάω πολύ ωραία. Χτες σκέφτηκε να μου κάνει έκπληξη και να με πάει σε ένα εστιατόριο που είναι το αγαπημένο μου, κι εγώ ένιωσα υπέροχα γιατί κατάλαβα πόσο με σκέφτεται και με αγαπάει. Είχα καιρό να νιώσω τόσο όμορφα, γιατί όπως ξέρεις τον τελευταίο καιρό είχαμε εντάσεις, και τώρα ένιωσα ότι…»

Και ο διάλογος συνεχίζεται. Μπορεί να της πάρει και μισή ώρα για να περιγράψει στην φίλη της ένα απλό δείπνο, και ο λόγος; Μιλάει περισσότερο για τα συναισθήματά της παρά για τα γεγονότα.

Είσαι αδέξιος στην επικοινωνία και θέλεις να βελτιωθείς; Ρίξε μια ματιά στο βίντεο του Χρήστου.

Αδέξιος Στην Επικοινωνία - Πού Οφείλεται και Πώς να το Χειριστείς;

Παρατήρησες πόσες φορές χρησιμοποίησε την λέξη «ένιωσα»; Ή πόσες φορές περιέγραψε τα συναισθήματά της;

Αντίθετα, το ίδιο σκηνικό ένας άντρας θα το περιγράψει τελείως διαφορετικά.

Θα πει: «Χτες πήγα την Κατερίνα για φαγητό. Της έκανα έκπληξη, και περάσαμε πολύ ωραία.»

Αναφέρεται κυρίως στα γεγονότα, και όχι στα συναισθήματά του για την κατάσταση.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για παρεξηγήσεις.

Είναι επίσης και ένας βασικό λόγος που πολλές φορές παραπονιέται και σου λέει ότι δεν νοιάζεσαι για εκείνην. Αυτό που στην ουσία περιμένει από σένα είναι να της εκφράσεις τα συναισθήματά σου στην δική της γλώσσα, στην γλώσσα που καταλαβαίνει.

Όσο περίπλοκο κι αν φαίνεται στην αρχή αυτό, σταδιακά το μαθαίνεις. Παρατήρησε τον τρόπο που μιλάνε οι γυναίκες μεταξύ τους, και θα μάθεις πολύ χρήσιμα πράγματα.

Για αυτό είναι και απίστευτα ωφέλιμο να έχουμε γυναίκες φίλες. Θα αρχίσουμε να κατανοούμε σε βαθύτερο επίπεδο το πως σκέφτονται, λειτουργούν και αντιδρούν.

Ο Γυναικείος Εγκέφαλος Επικεντρώνεται στα Συναισθήματα, ενώ ο Αντρικός στην Λύση ενός ΠροβλήματοςΤο κάθε φύλο έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει από το άλλο. Πώς μπορείς να καταλάβεις τη γυναίκα καλύτερα;

Θα έχεις επίσης παρατηρήσει ότι οι γυναίκες επικεντρώνονται περισσότερο στο πως νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν ένα θέμα, παρά στην πραγματική λύση του προβλήματος.

Όταν σου μιλάνε για ένα πρόβλημα που τις απασχολεί, παρατήρησε ότι επικεντρώνονται περισσότερο στις κοινωνικές διαστάσεις του θέματός τους και στο πως ένιωσαν εκείνες, παρά στην λύση τους. Θα εξηγούν με τις ώρες το γιατί τους συνέβη αυτό, πως λειτούργησαν οι εμπλεκόμενοι στο πρόβλημα, και πως νιώθουν με την όλη κατάσταση, και δεν θα αναφερθούν σχεδόν καθόλου στο πως θα επιλυθεί.

Αντίθετα, οι άντρες είμαστε έτσι κατασκευασμένοι ώστε πάντα επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα πρακτικά θέματα και στο πως λύνεις ένα θέμα. Το αποτέλεσμα είναι εκείνη να σου λέει ότι δεν την ακούς προσεκτικά και δεν την καταλαβαίνεις, κι εσύ να μένεις παγοκολόνα, καθώς της εξηγείς ότι την ακούς ήδη πέντε λεπτά να μιλάει, δεν καταλαβαίνεις πόση ώρα χρειάζεται για να εκφραστεί πια, και της εξηγείς ότι επειδή ακριβώς την νοιάζεσαι, της βρήκες λύση.

Μπέρδεμα ε;

Μέσα σε μια σχέση υπάρχουν εντάσεις και πρέπει να βρίσκονται λύσεις. Μάθε περισσότερα παρακολουθώντας το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Συχνές Εντάσεις Στη Σχέση - Apla + Andrika #074

Οι περισσότερες παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο φύλων προκύπτουν, λοιπόν, από επικοινωνιακά θέματα. Είναι λογικό αν σκεφτείς ότι οι εγκέφαλοί μας είναι κατασκευασμένοι με τελείως διαφορετικό τρόπο, και το κάθε φύλο εκφράζεται τελείως διαφορετικά, και περιμένει και να ακούσει τελείως διαφορετικά πράγματα.

Υπάρχουν όμως τρόποι να μικρύνουμε έως και να εξαφανίσουμε αυτό το επικοινωνιακό χάσμα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αυξήσουμε την επαφή μας με τις γυναίκες, είτε φιλικά είτε ερωτικά, ώστε να μάθουμε σταδιακά πως λειτουργούν και πως σκέφτονται και να εξασκηθούμε στην επικοινωνία μαζί τους.

Και όλα ξεκινάνε από ένα απλό «Γεια σου, σε είδα, μου άρεσες, και είπα να σε γνωρίσω».

Ίσως τελικά τα δύο φύλα να μην διαφέρουμε και τόσο πολύ όσο νομίζουμε !

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ο δρόμος για να καταλάβεις μια γυναίκα είναι μακρύς και δύσκολος. Ξεκίνα την προσπάθειά σου από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.