Τα Καλύτερα Κόμικς που Βγήκαν Ποτέ και Πρέπει να Τσεκάρεις

Αν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Τα κόμικς υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια. Όμως, δεν έλαβαν την αναγνώριση που τους αρμόζει σαν μορφή τέχνης, παρά σχετικά πρόσφατα.

Υπάρχουν κόμικς με φοβερά στοιχεία εικονογράφησης, δομημένες ιστορίες και φοβερούς χαρακτήρες.

Για πολλούς τα κόμικς μπορούν να εξιστορήσουν και να περιγράψουν έναν χαρακτήρα με τρόπο καλύτερο σε σχέση με ένα βιβλίο.

Η επιτυχία των ταινιών με υπερήρωες έστρεψε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων προς τα κόμικς. Από τα οποία προήλθαν οι ιστορίες τους και έγιναν ευρύτερα γνωστά.

Παρόλο που υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα κόμικς και είναι δύσκολο να επιλέξουμε λίγα μόνο, για να τα χαρακτηρίσουμε ως κορυφαία, σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε, όσα κατά την γνώμη μας ξεχωρίζουν.

#1. The Dark Knight Returns του Frank MillerΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Κυκλοφόρησε το 1986 και είχε ως θέμα τον ήδη γνωστό ήρωα Batman, τον οποίο παρουσίασε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ο ήρωας ήταν πια περισσότερο ευάλωτος, αλλά και πιο “σκοτεινός”. Δίνοντας έτσι μια άλλη χροιά στις ιστορίες και στις ταινίες που πριν από λίγα χρόνια ακολούθησαν αυτό το μοτίβο.

Πολλοί υπερήρωες στα κόμικς προτιμούν το μαύρο χρώμα για τα ρούχα σου. Δες στο βίντεο του Θέμη πώς θα κάνεις και εσύ το ίδιο, για να είσαι ακαταμάχητος.

Πώς να Διαλέξω Μαύρα Ρούχα Για να Γίνω Ακαταμάχητος!

#2. The Walking Dead της Image ComicsΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Πάνω στην ιστορία αυτού του κόμικς που γράφτηκε από τον Robert Kirkman, βασίζεται η γνωστή σειρά, η οποία εδώ και 15 χρόνια βασίζεται στην ίδια λογική.

Ο θάνατος των χαρακτήρων είναι συχνός και συχνά άγριος. Φέρνει σε δύσκολη θέση τον αναγνώστη, ο οποίος αισθάνεται προσκολλημένος με αυτούς.

Ο ρυθμός της ιστορίας είναι πάντα γρήγορος, σε αντίθεση με την σειρά και πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.

Τσέκαρε τις προτάσεις του Apla+Andrika για σειρές και ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις.

Σειρές & Ταινίες Που Γουστάραμε - Apla + Andrika #016

#3. Y – The Last Man της Vertigo/DC ComicsΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Στις 17 Ιουλίου 2002, κάθε αρσενικό θηλαστικό στη γη πέθανε. Εκτός από έναν καλλιτέχνη ονόματι York και τον πίθηκο του Ampersand. Καθώς η κοινωνία διαλύεται στο χάος, οι αναγνώστες ακολουθούν το δίδυμο σε όλη την Αμερική, καθώς διαφορετικές δυνάμεις αναζητούν τον τελευταίο άνθρωπο στη Γη.

Με 60 απίστευτα τεύχη , το Y είναι μια συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Brian K. Vaughan που διερευνά το φύλο, την επιβίωση και την ανθρωπιά με ένα πονηρό χιουμοριστικό τρόπο.

#4. Sandman (Vertigo/DC Comics)Αν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Αυτή η σκοτεινή φανταστική ιστορία δεν είναι για όλους. Οι οπαδοί των ιστοριών τρόμου θα λατρέψουν το Sandman του Neil Gaiman.

Μέρος της επανάστασης των κόμικς του ’80, ο Sandman ξεκίνησε μέσα στο 1996 με μια περιστρεφόμενη σειρά καλλιτεχνών. Δίνοντας ζωή στο περίεργο σύμπαν του Gaiman. Η Το Vertigo / DC Comics ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου σύμπαντος με τέσσερα spinoff.

Ο Sandman διερευνά τη ζωή του Dream, κυβερνήτη του κόσμου των Dreams και μέλος μιας συλλογής των ημίθεων γνωστών ως Endless. Οι περιπέτειες του Dream τον φέρνουν στο μυαλό κατά συρροήν δολοφόνων και στην ίδια την κόλαση, όπου συναντά τον Lucifer .

Ο Sandman του Neil Gaiman υπήρξε από τα κόμικς που συνέβαλαν στο να θεωρηθεί αυτό το είδος ως μια μορφή σύγχρονης λογοτεχνίας.

#5. The Wicked + The Divine της Image ComicsΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Λίγα κόμικς είχαν την επιρροή του The Wicked + The Divine, που κέρδισε το βραβείο Best Comic στα βραβεία British Comic του 2014.

Λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο όπου 12 θεότητες γνωστές ως “Πάνθεον” περιπλανώνται, μετενσαρκώνονται στα σώματα των ζωντανών και τους δίνουν υπερφυσικές δυνάμεις και διασημότητα.

Όμως, η φήμη και οι δυνάμεις διαρκούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία πεθαίνουν και ο κύκλος αρχίζει ξανά.

Αυτό το δράμα βλέπει κανείς μέσω της εφηβικής πρωταγωνίστριας, Λάουρα Γουίλσον, η οποία είναι ο ίδιος ένας σημαντικός σταθμός Πάνθεον. Για πολλές δεκαετίες ασχολείται με ζητήματα όπως η εθνότητα ως τη σεξουαλικότητα, ο Wicked είναι ένα από τα πιο έξυπνα και προχωρημένα κόμικς που έχουν υπάρξει.

#6. The Punisher MAX (Marvel Entertainment)Αν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Ως μέρος του παραδοσιακού Marvel Universe, Ο Punisher ήταν πάντα έντονα οργισμένος ήρωας, μέρος του παραδοσιακού σύμπαντος της Marvel.

Η ώριμη γραμμή του συγγραφέα Garth Ennis τον έκαναν ακόμη πιο κυνικό και με έφεραν τον Φρανκ Καστλ σε έναν ρεαλιστικό κόσμο.  Εκεί δεν υπάρχουν υπερήρωες και οι κακοποιοί είναι έμποροι ναρκωτικών και διακινητές

Ο Ennis πρόσθεσε βάθος σε έναν χαρακτήρα που κανονικά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κάποιος που σκότωνε και μιλούσε με κλισέ ατάκες.

#7. Daredevil: Born Again (Marvel Entertainment)Αν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Daredevil δεν είχε απήχηση στο κοινό.

Η συρρίκνωση των πωλήσεων και η γενική αδιαφορία προς τον χαρακτήρα σχεδόν προκάλεσαν την Marvel να τον ξεγράψει, μέχρι που ο Frank Miller, έγινε κύριος συγγραφέας και η κατάσταση άλλαξε.

Το 1986 κυκλοφόρησε μια ιστορία που ονομάζεται “Born Again”, όπου η ζωή του Matt Murdock καταστρέφεται συστηματικά από τον Kingpin, αφού διαπιστώνει ότι ο Murdock είναι στην πραγματικότητα ο Daredevil. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή από τη μοναδική φίλη του, την Karen Page, η οποία, κάτι που κάνει τυπικά ο Miller, μετατράπηκε σε πορνοστάρ εθισμένη στα ναρκωτικά.

Αυτή η ιστορία αποδόμησε εντελώς τον χαρακτήρα του Daredevil, αφήνοντάς τον ένα λεπτό φλοιό σπασμένων οστών και θρησκευτικές ενοχές. Καθώς η ιστορία συνεχίστηκε, ο Murdock έβγαλε τον εαυτό του από τη δική του κόλαση και επέστρεψε την πόλη του. Ο Daredevil του Miller είναι μια ελληνική τραγωδία και από τα καλύτερα κόμικς που μπορεί κάποιος να διαβάσει.

#8. Sin City της Dark Horse ComicsΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Ίσως έχεις δει ήδη την ταινία, αλλά τα κόμικς του Sin City είναι κάτι παραπάνω.

Ο Frank Miller, για ακόμη μια φορά, δημιούργησε έναν κόσμο εμποτισμένο με αίμα, noir ατμόσφαιρα, βία και πόρνες σε ένα από τα λεπτομερέστερα σύμπαντα που έχουμε δει σε κόμικς.

Μας δίνει σκληρούς, αντρικούς διαλόγους, ενώ οι εσωτερικοί μονόλογοι των χαρακτήρων του παρουσιάζουν το εσωτερικό μαρτύριο και τη μιζέρια που ταιριάζει απόλυτα με το κακό περιβάλλον τους.

Χαρακτήρες όπως η Marv, η Nancy, και ο Dwight από την ταινία, έρχονται στη ζωή στα κόμικς με πολύ ζωντανό τρόπο, με ένα στιλ που είναι δυσεύρετο πλέον.

#9. V for Vendetta της Quality Comics, DC/VertigoΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Από το ντεμπούτο του το 1982, το V for Vendetta έχει προσαρμοστεί στην γνωστή κινηματογραφική ταινία του 2005 και χρησίμευσε ως σύμβολο του κινήματος Occupy Wall Street.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε, δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρόμοιο. Έχοντας υπ ‘όψιν τον συνδυασμό του Batman και του 1984, ο V for Vendetta ασχολήθηκε με τους κινδύνους μιας πανίσχυρης κυβέρνησης και της προσπάθειας του μοναχικού ήρωα να τερματίσει την κυριαρχία της.

Το V είναι ένα ανάγνωσμα με πληθώρα λογοτεχνικών παραπομπών και κοινωνικών σχολίων. Ο συγγραφέας Alan Moore σχολιάζει έντονα τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων με τρόπο που μοιάζει με αυτόν του Orwell ή του Huxley.

Το βιβλίο αφορά περισσότερο την την πλοκή και το χαρακτήρα και όχι την δράση. Έχει ρυθμό περισσότερο σαν ένα μυθιστόρημα παρά σαν μια ταινία.

#10. Preacher της DC/VertigoΑν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Η Vertigo δημιούργησε μερικά από τα πιο τολμηρά κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Το Preacher του Garth Ennis είναι ο πιο βλάσφημος και επικίνδυνος τίτλος που κυκλοφόρησε ποτέ. Ο Ennis επικεντρώθηκε σε έναν ιεροκήρυκα, που ονομάζεται Jesse Custer, από την μικρή πόλη του Annville, στο Τέξας.

Στην αρχική ιστορία, ο Custer παίρνει υπό την κατοχή του από ένα πλάσμα γνωστό ως Γένεσις. Το οποίο σκοτώνει όλους στην εκκλησία του και προσδίδει αφύσικες δυνάμεις στον ίδιο.

Η Γένεση είναι το αποτέλεσμα μιας σχέσης μεταξύ ενός αγγέλου και ενός δαίμονα. Όταν αυτή κατέχει τον Custer, του δίνει ικανότητες που ανταγωνίζονται τον Θεό.

Ο Custer πηγαίνει στη συνέχεια σε ένα ταξίδι για να βρει τον Θεό, ο οποίος έχει φύγει από τον ουρανό μετά τη γέννηση της Γένεσης. Μαζί του είναι και η πρώην φίλη του και ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ο Tulip O’Hare μαζί με ένα μεθυσμένο ιρλανδικό βαμπίρ που ονομάζεται Cassidy.

Πρόκειται για ένα βίαιο κόμικς που αναμιγνύει σεξ, βία και κοινωνικό σχόλιο. Ένα πακέτο που είναι πολύ πρωτότυπο και ανατρεπτικό.

#11. Maus (Raw, Pantheon Books)

Αν είσαι λάτρης των κόμικς, σίγουρα θα ξέρεις, αν όχι όλα, τα περισσότερα από αυτά. Ρίξε μια ματιά στα καλύτερα κόμικς που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Το Maus του Art Spiegelman, Μάους είναι ένα κορυφαίο κόμικ-έργο τέχνης που πρέπει να διαβάσεις.

Με βάση τη ζωή του πατέρα του Spiegelman (Πολωνός Εβραίος και επιζών στρατοπέδου συγκέντρωσης) κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το Maus έγινε γνωστό, επειδή απεικόνιζε όλους τους χαρακτήρες της ιστορίας ως ζώα.

Έτσι, οι εβραϊκοί χαρακτήρες απεικονίζονται ως ποντίκια, οι Γερμανοί ως γάτες, οι Βρετανοί ως δελφίνια, οι μη Εβραίοι Πολωνοί ως χοίροι και οι Αμερικανοί ως σκύλοι.

Ενώ αυτά τα ζώα μοιάζουν επιφανειακά με κινούμενα σχέδια, απλώς χρησιμεύουν ως αντίβαρο στην ιστορία της τραγωδίας και της επιβίωσης που έχει δημιουργήσει.

Είναι μια  συγκλονιστική ιστορία με υψηλά νοήματα και μεγάλο ενδιαφέρον. Διδάσκεται σε πολλά κολέγια στο εξωτερικό και αξίζει να το διαβάσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις κι εσύ ένας σούπερ ήρωας του εαυτού σου και να επιτεύξεις περισσότερους από τους στόχους σου, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.