Τα Καλύτερα Βιβλία για να Περάσεις Εποικοδομητικά τον Χρόνο σου

Τα Καλύτερα Βιβλία Που Μπορείς Να Διαβάσεις

Το διάβασμα έχει σημαντικά οφέλη για έναν άνθρωπο.

Πρώτα απ’ όλα διαβάζοντας μπορείς να αποκομίσεις γνώσεις και να επεκτείνεις το λεξιλόγιο σου.

Ακόμη, διαβάζοντας κρατάς τον εγκέφαλο σου σε εκγήγορση, κάτι που θα έχει όφελος μακροχρόνια. Καθώς το διάβασμα συνδέεται με τις χαμηλότερες πιθανότητες για άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ταυτόχρονα, βελτιώνεις τη μνήμη σου και τις ικανότητες σου για κριτική και αναλυτική σκέψη.

Το διάβασμα σε ταξιδεύει, σου προσφέρει ψυχαγωγία και σε ηρεμεί.

Τα βιβλία που θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε και που αξίζει να διαβάσεις είναι αμέτρητα. Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα βιβλία, για να περάσεις εποικοδομητικά τον χρόνο σου.

#1. Μεγάλες Προσδοκίες  – Κάρολος Ντίκενς

Οι «Μεγάλες Προσδοκίες» είναι η ιστορία του νεαρού Πιπ. Ο οποίος μετά από μερικές συμπτώσεις, αφήνει την φτώχεια του χωριού  και βρίσκεται στο Λονδίνο, μέσα στον καλό κόσμο της πόλης.

Ο Πιπ έχει μεγάλα όνειρα, αλλά και πολλά ερωτηματικά για τη ζωή, καθώς στο δρόμο του συναντά κάθε είδους ανθρώπους.

Ο Ντίκενς μέσα από τις περιπέτειες του Πιπ, με ένταση, αλλά και με χιούμορ σε ταξιδεύει στο Λονδίνο του 1800 και θα σου μεταφέρει το μήνυμα ότι στη ζωή δεν αρκεί η τύχη, αλλά χρειάζεται η προσήλωση στο στόχο, η υπομονή και οι μεγάλες προσδοκίες. 

Οι ”Μεγάλες Προσδοκίες” είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Δες πώς οι προσδοκίες και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα στο παρακάτω βίντεο.

#2. Ο Πύργος – Φραντς Κάφκα

Ο Πύργος θεωρείται το αριστούργημα του Κάφκα.

Οι ήρωες του συγγραφέα ασφυκτιούν μέσα σε ένα παράλογο περιβάλλον, στο οποίο τιμωρούνται από κάποια απρόσωπη αρχή, για κάτι που οι ίδιοι αγνοούν.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου ονόματι Κ. προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή κάποιας αόρατης δύναμης στην οποία προσπαθεί να φτάσει, εν μέσω συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης.

Ο Κ. βιώνει παράλογα γεγονότα τα οποία δεν του επιτρέπουν να φτάσει στο στόχο του.

Διαβάζοντας τον Πύργο γεννιούνται στον αναγνώστη ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια του συγγραφέα να τον κάνει να τις βρει μόνος του.

#3. Το Χρονικό Του Χρόνου – Στίβεν Χόκινγκ

Το “χρονικό του χρόνου” είναι ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε το 1988 και από τότε έχει επανεκδοθεί δεκάδες φορές και έχουν πουληθεί εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δίνει με εκλαϊκευμένο τρόπο τις εξελίξεις στην κοσμολογία και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως “πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν”.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης που έχουν γραφτεί ποτέ. 

#4. Το Όνομα του Ρόδου – Ουμπέρτο Έκο

τα καλύτερα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις

Το “Όνομα του Ρόδου” είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ιταλού συγγραφέα.

Εκδόθηκε το 1980 και από τότε αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η πλοκή του μυθιστορήματος λαμβάνει χώρα σε ένα μοναστήρι το 1327 και τα συνταρακτικά γεγονότα που συμβαίνουν κινούνται γύρω από την αναζήτηση ενός αρχαίου χειρόγραφου του Αριστοτέλη.

Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο μοναχός Γουλιέλμος της Μπάσκερβιλ, ο οποίος είναι φανταστικό πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια του έργου όμως γίνονται αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Θωμάς Ακινάτης, ο Φραγκίσκος της Ασίζης και ο Ρογήρος Βάκων – πρόσωπα με τα οποία ο Έκο είχε ασχοληθεί κατά την ακαδημαϊκή του καριέρα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το έργο αποτελεί μια παρουσίαση της Σχολαστικής Μεθόδου (φιλοσοφικό ρεύμα που αποσκοπούσε στη συμφιλίωση της αρχαίας φιλοσοφίας με τη θεολογία της εποχής του Μεσαίωνα).

#5. Ασκητική – Νίκος Καζαντζάκης

Έχει γραφτεί ότι η “Ασκητική” είναι το “κατά Καζαντζάκην ευαγγέλιον”.

Ο Καζαντζάκης έγραψε την “Ασκητική” μεταξύ του 1922 και του 1923 και η έκδοση του έργου το 1927 προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ασεβές.

Η Ασκητική είναι ένα στοχαστικό έργο, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα είναι “…κραυγή αναζήτησης και τρόμου…”

Κυρίαρχα στοιχεία της φιλοσοφίας του Καζαντζάκη είναι η πράξη και η ευθύνη:

Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος έχω χρέος να σώσω τη γης.

Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

Η Ασκητική τελικά είναι, όχι μόνο μια κραυγή αγωνίας, αλλά και μια πρόσκληση σε δράση και αγώνα.

#6. 1984 –  Τζωρτζ Όργουελ

Όποιος έχει διαβάσει το 1984 του Όργουελ, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον συγγραφέα του προφήτη και όχι άδικα!

Πρόκειται για ένα κλασσικό πλέον βιβλίο της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας(ή καλύτερα πολιτικής σκέψης), το οποίο όσο περνούν τα χρόνια παραμένει επίκαιρο.

Το μυθιστόρημα αναφέρεται σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι άνθρωποι παρακολουθούνται ανελλιπώς και οι ζωές τους ελέγχονται μέσα από οθόνες.

Σε ένα τέτοιο καθεστώς η σκέψη είναι έγκλημα με ποινή τον θάνατο και καθετί που οδηγεί σε αυτήν πρέπει να εξαλειφθεί.

Συναισθήματα, ελευθερία και έκφραση δεν έχουν θέση στο καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού.

Το 1984 είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της σύγχρονης εποχής.

Διαβάζοντας το θα δεις τον κόσμο με άλλα μάτια.

 

#7. Άνδρας Αξίας – Ιδρυτές του Men Of Style

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις και να προσεγγίσεις την καλύτερη εκδοχή του ευτού σου, οι Ιδρυτές του Men Of Styleέρχονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια με ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Ειδικότερα τώρα που ο χρόνος που έχεις στην διάθεσή σου είναι άπλετος, καλό είναι να τον εκμεταλευτείς σωστά κάνοντας κάτι για τον εαυτό σου. Δίνοντάς του την ευκαιρία να γίνει καλύτερος.

Όλα όσα ήθελες να ξέρεις, για τις γυναίκες, το φλερτ, τις σχέσεις, βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο.

Είναι η ευκαιρία που έψαχνες για να βρεις τον Υπερήρωα που κρύβεις μέσα σου.

Μπορείς να το βρεις εδώ

#8. Ουδέν Νεώτερον Από Το Δυτικόν Μέτωπο – Έριχ Μαρία Ρεμάρκ

τα καλύτερα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις

Το εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα του Ρεμάρκ αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού στρατιώτη, ο οποίος από την μια μέρα στην άλλη, βρέθηκε μαζί με τους συμμαθητές του, από τις σχολικές αίθουσες στο πεδίο της μάχης του Α’ Π.Π.

Εκεί ζουν σκληρές και φρικιαστικές εικόνες, αισθάνονται ότι χάνουν το μέλλον τους, αλλά τελικά συνεχίζουν να σκοτώνουν και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τις ζωές τους σε έναν πόλεμο του οποίου τον σκοπό δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Αξίζει να το διαβάσεις, γιατί είναι ένα δυνατό έργο, από την αμεσότητα του οποίου ο συγγραφέας περνά ένα ξεκάθαρο αντιπολεμικό μήνυμα.

#9. Σιντάρτα – Έρμαν Έσσε 

Το “Σιντάρτα” είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί κατά τον 20ο αιώνα.

Ο Έσσε εξιστορεί την πορεία των δύο ηρώων, Σιντάρτα και Γκοντίβα,οι οποίοι εγκαταλείπουν το σπίτι τους και προσπαθούν να κατακτήσουν την υπέρτατη γνώση σχετικά με τη ζωή και την ύπαρξη.

Μέσα από το ταξίδι των ηρώων, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στην φιλοσοφία και θα αναζητήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

#10. Δον Κιχώτης – Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Ο Δον Κιχώτης τυπώθηκε το 1605 και είναι το πρώτο μυθιστόρημα που  τυπώθηκε ποτέ.

Ο ήρωας του έργου είναι ένας ρομαντικός άνθρωπος, αγρότης στο επάγγελμα, που ζώντας μια συμβατική ζωή βρίσκει διέξοδο στις ιπποτικές ιστορίες.

Μια μέρα αποφασίζει να πάρει ένα κοκαλιάρικο άλογο και μια παλιά μεταλλική στολή και να ζήσει την ιπποτική ζωή που ονειρευόταν, προσπαθώντας να σώσει την γυναίκα που του άρεσε, καθώς πίστευε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μαγικών.

Μαζί με τον φίλο του Σάντσο Πάντσα ξεκινούν τις περιπέτειες τους, οι οποίες ποτέ δεν έχουν αίσιο τέλος και πάντα καταλήγουν να γίνονται αντικείμενο χλευασμού.

Παροιμιώδης είναι η έκφραση “κυνηγάς ανεμόμυλους”, τους οποίους ο Δον Κιχώτης θεωρούσε ότι ήταν γίγαντες-εχθροί του.

Για εκείνους τους “Λευκούς Ιππότες” που νομίζουν ότι μπορούν να σώσουν τους πάντες έχουμε αναφερθεί στο επεισόδιο του ελληνικού podcast Apla+Andrika που μπορείς να δεις στη συνέχεια.

#11. Άκου Ανθρωπάκο! –  Βίλχελμ Ράιχ

Ο ψυχαναλυτής Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του “Άκου Ανθρωπάκο” παρουσιάζει τον τρόπο που λειτουργεί ένας μέσος, καταπιεσμένος άνθρωπος, όταν αποκτήσει δύναμη.

Μας δείχνει πώς ο ατομισμός και η μικρότητα διακατέχουν την καθημερινότητα μας, αλλά και πώς η ανάγκη του “ανήκειν” μας κρατά δέσμιους στις δυνάμεις που μας εξουσιάζουν.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Ράιχ, τελικά μόνο ο ίδιος ο εαυτός μας μπορεί να μας σώσει.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που σίγουρα πρέπει να διαβάσεις.

#12. The Art of Happiness – Δαλάι Λάμα

Ο θρησκευτικός ηγέτης του βουδισμού Δαλάι Λάμα, σε συνεργασία με τον αμερικανό ψυχίατρο και συγγραφέα Howard Cutler παρουσιάζει τα μυστικά που οδηγούν στην εσωτερική γαλήνη και την ευτυχία.

Στο βιβλίο συνδυάζεται η ανατολική-βουδιστική παράδοση με τη σύγχρονη δυτική ψυχολογία και δίνονται λύσεις κατά της κατάθλιψης, του άγχους, του θυμού και της μελαγχολίας.

Μέσα από τα λόγια του Δαλάι Λάμα στα 15 κεφάλαια του βιβλίου θα μάθεις πώς θα ξεπεράσεις τις αντιξοότητες της ζωής. Επίσης, πώς θα καταφέρεις να αλλάξεις, πού θα βρεις την ευτυχία που αναζητά. Και κυρίως, πώς θα εμβαθύνεις την σχέση σου με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Καλή συνέχεια

 

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.