Τα πιο Επικίνδυνα Σημάδια πως Είναι Τοξική!

Μια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Μια τοξική γυναίκα μπορεί να κάνει την σχέση ασταθή και να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να καταλάβεις εξ αρχής τι συμβαίνει. Όμως, αν ξέρεις πού να κοιτάξεις, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Στην συνέχεια θα δούμε κάποια από τα πιο επικίνδυνα σημάδια ότι η γυναίκα που σου αρέσει είναι τοξική.

#1. Αλλάζει Διαρκώς Συναισθηματικές Καταστάσεις και είναι ΑσυνεπήςΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Την μια στιγμή είναι ενθουσιώδης, αισιόδοξη και ευχάριστη και αμέσως μετά αυτά τα συναισθήματα αντικαθίστανται από εκρηκτικό θυμό ή ενόχληση.

Αυτό είναι ένα σημάδι συναισθηματικής αστάθειας και μπορεί να γίνει πάρα πολύ κουραστικό, για εσένα και τους γύρω της.

Ξεκινάει να κάνει κάτι και ξαφνικά, το αφήνει και συνεχίζει με κάτι άλλο. Αντίστοιχα, συζητά για ένα θέμα και αλλάζει ξαφνικά, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την σκέψη της, περνώντας σε κάποιο άλλο.

Μια τέτοια γυναίκα φαίνεται ότι δεν έχει την δύναμη να παραμείνει σταθερά σε οτιδήποτε. Είτε είναι δραστηριότητα, είτε συναίσθημα είτε απλά μια γνώμη για κάτι.

Μπορεί ανά πάσα στιγμή, οτιδήποτε, να αποσπάσει την προσοχή της καθώς νιώθει γρήγορα ότι βαριέται. Η συμπεριφορά της είναι τοξική, καθώς είναι ασυνεπής. Μπορεί για μια στιγμή να είναι μαζί σου και την επόμενη να θέλει να βρει κάποιον άλλον.

#2. Τα Θέματα που ΣυζητάΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Μια τοξική γυναίκα έχει συνήθως πολλά να πει και εμπλέκεται σε διχογνωμίες, που όμως δεν αφορούν ποτέ κάτι σοβαρό ή κάτι με νόημα.

Ο κόσμος για μια τοξική γυναίκα είναι κάτι που της προκαλεί μεγάλο μπέρδεμα και δυσκολεύεται να διαχειριστεί και να ελέγξει τον εαυτό της σε μια κανονική συζήτηση.

Εξάγει βεβιασμένα συμπεράσματα και προσπαθεί να δείξει σε όλους πόση πίεση δέχεται. Τα συνηθισμένα θέματα συζήτησης μιας τοξικής γυναίκας είναι το κουτσομπολιό και γενικότερα η κρίση όλων των άλλων.

#3. Έχει Αυτοανακηρυχθεί “ Drama Queen”Μια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Μια γυναίκα που θεωρεί τον εαυτό της “Drama Queen” θα πρέπει να την αποφύγεις, ιδιαίτερα μάλιστα αν έχει μπει και στο πετσί του ρόλου!

Μια τέτοια γυναίκα θέλει να βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο της προσοχής και ενώ στην αρχή μπορεί να φαίνεται πολύ ελκυστική, λόγω της θελκτικής προσωπικότητας και της εξωστρέφειας της, μετά από λίγο, αυτό αλλάζει και θα σου κάνει την ζωή δύσκολη.

#4 Κακοχαρακτηρίζει Όλους Τους ΠρώηνΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Υπάρχει όντως η πιθανότητα όλοι οι άντρες με τους οποίους έχει βγει να μην ήταν και οι καλύτεροι. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να εξάγεις μερικά ασφαλή συμπεράσματα για την κρίση της και για το είδος των ανθρώπων που προσελκύει.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι όντως κάποιοι πρώην της δεν ήταν καλοί. Αν εκείνη κακοχαρακτηρίζει τους πάντες, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά μαζί της και αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξεις.

Δες τι συμβαίνει, όταν η γυναίκα με την οποία βγαίνεις, αναφέρεται συχνά στον πρώην της.

#5. Δεν Είναι Άξια ΕμπιστοσύνηςΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Όλοι ξέρουμε ότι η εμπιστοσύνη είναι σημαντικός πυλώνας μιας ισχυρής, υγιούς σχέσης και είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μια σωστή σχέση με μια γυναίκα που δεν μπορείς να εμπιστευτείς.

Όταν γνωρίζεις μια γυναίκα την οποία δεν εμπιστεύεται κανείς και κυρίως οι φίλοι, η οικογένεια και οι εργοδότες της, θα πρέπει να “ψυλλιαστείς” ότι κάτι συμβαίνει και ότι κάποιος λόγος υπάρχει.

#6. Συμπεριφέρεται Με Άσχημο ΤρόποΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους γύρω του και ιδιαίτερα σε σερβιτόρους, υπαλλήλους υπηρεσιών κλπ.

Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες, ο τρόπος που κάποιος φέρεται σε αγνώστους δείχνει πολλά για τον βαθμό κατανόησης, την κοινωνική ωριμότητα και την ηθική σκέψη του, χαρακτηριστικά που κρίνονται ως απαραίτητα για μια υγιή σχέση.

#7. Περιμένει να Της Φέρεσαι Σαν ΠριγκίπισσαΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Φυσικά θα φέρεσαι όμορφα και ευγενικά σε μια γυναίκα με την οποία έχεις ή πρόκειται να κάνεις σχέση.

Μια τοξική γυναίκα όμως, θεωρεί δικαίωμα της και προσδοκεί να της ικανοποιείς κάθε ανάγκη και ασφαλώς οι δικές της ανάγκες είναι από αυτές όλων των άλλων. Ίσως έχει μάθει έτσι από προηγούμενες σχέσεις. Δεν είναι δική σου δουλειά να βρεις από πού προέκυψε ο τρόπος σκέψης της, πρέπει όμως να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός, καθώς θα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα για αυτήν, χωρίς ποτέ να σου δείξει ότι το αξίζει.

#8 Έχει Διαρκώς Όρεξη για ΤσακωμούςΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στους τσακωμούς. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνουν κατά καιρούς και στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και ένδειξη μιας υγιούς σχέσης.

Η κατάσταση αλλάζει όταν η γυναίκα βρίσκει αφορμή και τσακώνεται μαζί σου για καθετί. Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα είχε καταλήξει στο ότι ο ιδανικός λόγος θετικών/αρνητικών αλληλεπιδράσεων είναι 5:1.

Με μια τοξική γυναίκα στο πλάι σου αυτός ο λόγος μπορεί να αντιστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορεί να βελτιωθούν.

Για τους τοξικούς ανθρώπους γενικότερα, έχουμε συζητήσει στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

#9. Θυμώνει Όταν Περνάς Χρόνο με Την Παρέα ΣουΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν άντρα να περνά χρόνο με τους κολλητούς. Μια τοξική γυναίκα δεν το καταλαβαίνει αυτό και θα προσπαθήσει να σε ελέγξει και να σε κάνει να μην βλέπεις την παρέα σου.

Μια καλή γυναίκα στην πραγματικότητα θα σε ενθαρρύνει να συναντάς αρκετά τους φίλους σου και δεν θα σου θυμώνει, γιατί γνωρίζει ότι αυτό κάνει καλό τόσο σε εσένα, όσο και στην σχέση σας.

#10. Δεν Απολογείται και Δεν Παίρνει την ΕυθύνηΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Η ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς την κακή συμπεριφορά και να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην διατήρηση μιας σχέσης.

Μια τοξική γυναίκα θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να πάρει από πάνω της την ευθύνη και δεν θα δεχτεί ποτέ ένα δικό της λάθος.

#11. Δεν Προσαρμόζεται Σε Νέες ΚαταστάσειςΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Σε μια σχέση προκύπτουν διάφορες καταστάσεις που το ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει. Μια τοξική γυναίκα, που δεν είναι ευέλικτη θα τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία και δεν θα δείξει ποτέ την θέληση να συμβιβαστεί για το καλό της σχέσης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καταλάβεις αν είναι ευέλικτη ή όχι. Δες για παράδειγμα, πώς αντιδρά σε κάτι πολύ απλό, όπως μια αλλαγή σχεδίου της τελευταίας στιγμής σε ένα ταξίδι ή μια έξοδο σας.

#12. Γίνεται ΒίαιηΜια σχέση με τοξική γυναίκα είναι μεγάλος μπελάς, γι' αυτό είναι απαραίτητο να προσέξεις κάποια σημάδια που υποδηλώνουν έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Ίσως δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά υπάρχουν πράγματι γυναίκες που μπορεί να γίνουν βίαιες σε μια σχέση. Μπορεί να προσπαθήσει να σε χτυπήσει ή να σπάσει αντικείμενα. Και ένα χαστούκι ή το σπάσιμο ενός πιάτου, δεν απέχει πολύ από την χρήση ενός όπλου ή ενός μαχαιριού.

Αυτή είναι, όχι απλά μια περίπτωση τοξικής γυναίκας, αλλά μιας γυναίκας που πρέπει να αποφύγεις, γιατί σίγουρα θα σου δημιουργήσει προβλήματα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το φλερτ ενέχει κινδύνους και ένας από αυτούς αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.