Τα πιο Συχνά Λάθη που Κάνεις σε μια Σχέση!

Σε μια σχέση, είναι λογικό να κάνουμε λάθη. Τα πιο σημαντικά όμως και συνήθως πιο επικίνδυνα είναι τα παρακάτω.

Μάθε Ποια Λάθη Κάνεις Σε Μια Σχέση

Όταν μια σχέση δεν πάει καλά, μπορεί να φταίνε και οι δυο πλευρές. Από την δική σου πλευρά, ίσως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Δοκίμασε να τα εντοπίσεις και να κάνεις διορθώσεις, ώστε να φέρεις την σχέση σου πίσω στην κανονική πορεία της.

Αν τα συχνά αυτά λάθη εντοπιστούν νωρίς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις την σχέση σου υγιή, για περισσότερο χρόνο.

Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στην σχέση σου.

#1. Θεωρείς Την Σύντροφο Σου Δεδομένη Ή Το Αντίθετο
λάθη στη σχέση

Όσο μια σχέση προχωράει, υπάρχει η τάση να λειτουργούμε σαν να μην είμαστε σε σχέση, αγνοώντας την σύντροφο μας και θεωρώντας την δεδομένη. Ότι δηλαδή θα βρίσκεται εκεί ότι και αν συμβεί, χωρίς να καταβάλλουμε καμία προσπάθεια.

Από την άλλη, υπάρχουν και περιπτώσεις που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο άντρας δηλαδή θεωρεί ότι η σύντροφος του δεν είναι δεδομένη και αισθάνεται προσκολλημένος σε αυτή με έναν αγχωτικό τρόπο, που τον κάνει να δείχνει κατώτερος των προσδοκιών.

Σε αυτή την περίπτωση πλανάται στον αέρα διαρκώς το ερώτημα, αν όντως η κοπέλα συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Έτσι ο άντρας οδηγείται σε συμπεριφορές, κατά τις οποίες εκδηλώνει υπέρμετρο ενδιαφέρον και καταντά κουραστικός.

Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μπορείς να κρατήσεις το μέτρο και να παίζεις το παιχνίδι της έλξης τακτικά, για να κρατάς την φλόγα αναμμένη.

Αν τείνεις προς την πρώτη περίπτωση, δείξε τα συναισθήματα σου, κανόνισε ένα ραντεβού μαζί της, κάνε ξεχωριστά πράγματα που θα αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Αν τείνεις προς την δεύτερη περίπτωση, δείξε το ενδιαφέρον σου, χωρίς υπερβολές και προσπάθησε να σταματήσεις να απασχολείσαι από το ερώτημα αν ακόμη ενδιαφέρεται για εσένα ή όχι.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίζετε τα μεταξύ σας συναισθήματα κάθε ώρα και στιγμή, μιας και αυτό καταλήγει να είναι κουραστικό.

Πριν συνεχίσεις μάθε από το Χρήστο ποια είναι τα λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

#2. Αφήνεις Τρίτους Να Ελέγχουν Την Σχέση

 

Σε μια σχέση υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν στο ζευγάρι. Όταν αφήνεις άλλους να μπαίνουν στην ιδιωτική σας ζωή, χάνεις την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου και η σχέση παίρνει τον κατήφορο. Όταν μπαίνουν στα πράγματα ξένα άτομα, δημιουργείται ένα άσχημο κλίμα και υπάρχει ένα αίσθημα προδοσίας ή και ταπείνωσης.

Κράτησε την σχέση σου μακριά από τρίτους που για δικούς τους λόγους μπορεί να θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Μπορεί εκείνοι να μην έχουν ζωή ή να θέλουν να ελέγχουν την ζωή των άλλων, δεν πρέπει όμως εσύ να τους το επιτρέψεις. Η σχέση σου είναι αποκλειστικά στα χέρια τα δικά σου και της συντρόφου σου.

#3. Αποφεύγεις Τις Συγκρούσεις Και Παραπονιέσαι Για Εκείνη Σε Άλλους
λάθη στη σχέση

Σαν απόρροια του προηγούμενου, πολλές φορές τυχαίνει κάποιος να έχει πρόβλημα στην σχέση του και αντί να το συζητά με την άμεσα ενδιαφερόμενη, αναλύει το πρόβλημα του με άλλα άτομα.

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Αυτό είναι λάθος. Κατ’ αρχάς, είναι ένας τελείως αντιπαραγωγικός τρόπος επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος.

Αν η σύντροφος σου δεν γνωρίζει τα παράπονα σου, τότε δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για να βελτιωθεί.

Μην αποφεύγεις τις συγκρούσεις και μην τις φοβάσαι. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσεις ή αν υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει, για να βρεθεί μια λύση, μίλα μαζί της και όχι με οποιονδήποτε άλλο.

Μια μικρή διαμάχη τώρα μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και είναι σίγουρα καλύτερη από έναν επίπονο τσακωμό αργότερα.

#4. Αναρωτιέσαι Συνεχώς Αν Η Σχέση Πάει Καλά

 

Μια και μιλάμε για λάθη, μάθε στο παρακάτω βίντεο τα επικοινωνιακά λάθη που κάνεις και οδηγείσαι στην απόρριψη.

Έχεις διαρκώς αμφιβολίες για την σχέση σου; Καταλαβαίνεις ότι είναι ψυχοφθόρο να αναρωτιέσαι διαρκώς για το μέλλον της σχέσης σας, αν θα είστε μαζί αύριο ή την άλλη εβδομάδα ή τον άλλο μήνα.

Είναι ένα πολύ συχνό λάθος, να πιστεύεις ότι δεν ενδιαφέρεται αν δεν είστε σε μόνιμη σύνδεση στο τηλέφωνο ή αν αργήσει να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα.

Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι καλό και υγιές μέχρι έναν βαθμό να θεωρείς ότι η σύντροφος σου είναι δεδομένη. Αν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μίλησε μαζί της για αυτό.

Αλλιώς δεν χρειάζεται να συζητάτε για το μέλλον της σχέσης σας σε καθημερινή βάση. Αν δεν κουράζει εσένα, τότε σίγουρα κουράζει εκείνη και πιθανότατα μάλιστα να την απομακρύνει από εσένα, αφού αυτή η συμπεριφορά δεν αποπνέει αρρενωπότητα.

#5. Δεν Παίρνεις Αρκετά Σοβαρά Τη Σχέση Σου
δεν την παίρνεις σοβαρά

Στην ζωή καλούμαστε να βάλουμε προτεραιότητες. Ένα συχνό λάθος σε μια σχέση είναι όταν η γυναίκα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όσο αφορά το ενδιαφέρον του άντρα. Πολλές φορές το να έρθει σε δεύτερη μοίρα είναι το λιγότερο, μιας και τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά χειρότερα και να υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα πάνω από αυτήν.

Κανένας δεν θέλει να αγνοείται από τον άνθρωπο με τον οποίο έχει σχέση. Η έλλειψη προσοχής εκλαμβάνεται ως απόρριψη και σταδιακά καταστρέφει τα συναισθήματα και την σχέση.

Σίγουρα υπάρχουν υποχρεώσεις και το καθημερινό άγχος μερικές φορές είναι πολύ έντονο, όμως πρέπει να δείχνεις έμπρακτα ότι την παίρνεις στα σοβαρά και ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

#6. Αφήνεις  Τη Σχέση Σου Να Αντιμετωπίζει Μόνη Όλες Τις Δυσκολίες

 

Οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο άτομο είναι άπειρες. Από εργασιακά προβλήματα, μέχρι προβλήματα υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η σύντροφος σου σε χρειάζεται κοντά της, να μπορείς να την υποστηρίξεις.

Ακόμη και αν δεν μπορείς στην πράξη να κάνεις πολλά, μια δόση αυτοπεποίθησης και υποστήριξης μπορεί να την κάνουν να αισθανθεί πολύ καλύτερα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Δεν λέμε να της λύσεις όλα τα προβλήματα, αλλά να μην κάνεις το λάθος να την αφήνεις να τα αντιμετωπίζει ολομόναχη. Θα κάνει καλό στην ίδια, αλλά και στην σχέση σας, αν ξέρει ότι είσαι δίπλα της, με τον τρόπο σου.

#7. Δεν Εμπνέεις Εμπιστοσύνη/ Επιτρέπεις Στη Σχέση Σου Να Έχει Συνέχεια Το Πάνω Χέρι
έχει το πανω χερι

Ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο λάθος. Αν δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη, τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή. Όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν σε μια σχέση, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κάτι που δύσκολα θα διορθωθεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να εμπνέεις εμπιστοσύνη είναι να μην κάνεις πράγματα που θα μπορούσαν να την καταστρέψουν.

Οι γυναίκες δεν έλκονται από άντρες που δεν μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία.

Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να είσαι αποφασιστικός. Μια γυναίκα θέλει δίπλα της έναν σύντροφο ισχυρό, ο οποίος ξέρει πότε πρέπει να της δώσει χώρο και πότε όχι.

#8. Δεν Μιλάς Αρκετά Στη Σχέση Σου

 

Ένας από τους λόγους που κάνουμε σχέσεις είναι για να μην είμαστε μόνοι στην ζωή μας. Αν δεν μιλάς στην σύντροφο σου, τότε γιατί να την έχεις; Είναι συχνό το λάθος ένας άντρας να μην μιλά στην σύντροφο του.

Όταν όμως είσαι σε μια σχέση, ένας από τους τρόπους που μπορείς να δείξεις ότι συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον είναι η συζήτηση.

Αν δεν μιλάς αρκετά, εκλαμβάνεται ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Αν η επικοινωνία είναι αδύναμη, τότε και η σχέση θα είναι αδύναμη. Προσπάθησε να συζητάς αρκετά με την κοπέλα σου.

Ρώτησε την πώς ήταν η μέρα της, μιλήστε για τα όνειρα σας κλπ.

#9. Της Κάνεις Συνεχώς Δώρα
σχέση

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν το μοιραίο αυτό λάθος και θεωρούν ότι όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύουν για μια γυναίκα, τόσο περισσότερο την ελκύουν.

Κάνοντας της συνεχώς ακριβά δώρα ή πληρώνοντας της το φαγητό ή τα ποτά σε ακριβά μαγαζιά δείχνεις ότι το μόνο που διαθέτεις είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός.

Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που στοχεύουν σε αυτό, όμως δεν είναι η πλειοψηφία. Προσπάθησε να προβάλλεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου που σε κάνουν αρρενωπό και ελκυστικό και μην προσπαθείς να αγοράσεις την έλξη με δώρα.

Δεν λέμε βέβαια ότι δεν πρέπει να της κάνεις δώρα. Ένα δώρο είναι μια πολύ ωραία κίνηση, όταν είναι κάτι το διαφορετικό και έχει συναισθηματική αξία.

#10. Είσαι Πάντα Αυτός Που Ξεκινά Το Σεξ

 

Είναι καλό να δείχνεις την αποφασιστικότητα σου και να παίρνεις πρωτοβουλίες, όμως σε κάποια κομμάτια της σχέσης, όπως το σεξ, πρέπει και εκείνη να παίρνει πρωτοβουλίες.

Μην είσαι εσύ αυτός που ξεκινά το σεξ κάθε φορά. Δεν είσαι μόνος σου στην σχέση, ούτε το σεξ γίνεται μόνο για εσένα. Μην κάνεις πάντα εσύ το πρώτο βήμα. Δείξε της ότι της επιτρέπεις και ότι θέλεις να πάρει πρωτοβουλίες και να βγάλει τον ερωτισμό της.

αποφασιστικότητα στη σχέση
#11. Εκφράζεις Συνέχεια Με Λόγια Την Αγάπη Σου Στη Σχέση Σου

 

Οι γυναίκες λατρεύουν να ακούν τις δύο μαγικές λέξεις «σ’ αγαπάω», αλλά δεν χρειάζεται να της το λες κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, γιατί έτσι χάνεται η μαγεία και το νόημα.

Κράτησε το για τις πιο σπάνιες και ξεχωριστές καταστάσεις και άφησε την να περιμένει να το ακούσει με μεγάλη αγωνία!

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά λάθη που μπορεί να γίνουν σε μια σχέση και φυσικά λάθη δεν γίνονται μόνο από την δική σου πλευρά, αλλά και από την πλευρά της γυναίκας.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι κάνεις κάποιο από τα παραπάνω 11 λάθη στην σχέση σου, προσπάθησε να τα διορθώσεις και θα δεις ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και θα έχεις μια πιο ευχάριστη και υγιή σχέση.

Βέβαια, πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου ότι κάποιες φορές η κατάσταση δεν διορθώνεται και υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος. Όμως έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό σου, ίσως αποφύγεις την περίπτωση να σε χωρίσει χωρίς να το περιμένεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα και στις σχέσεις; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.