Τα πιο Βίαια Αθλήματα στον Κόσμο!

Πέρα από τα κλασσικά, διάσημα αθλήματα, υπάρχουν και αυτά που λίγο πολύ οι περισσότεροι αποφεύγουν να παίξουν. Και αυτό γιατί είναι βίαια! Ποια είναι;

Τα Πιο Βίαια Αθλήματα Στον Κόσμο!

Πολλά αθλήματα εμπεριέχουν έντονο το στοιχείο της βίας. Μερικά από αυτά το παρακάνουν και οι τραυματισμοί είναι περισσότερο συχνοί από όσο θα περίμενε κανείς από μια διασκεδαστική δραστηριότητα.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο βίαια αθλήματα. Μερικά από αυτά είναι πολύ γνωστά και ίσως ακόμη και να ασχολείσαι μαζί τους, ενώ κάποια άλλα είναι άγνωστα, αλλά εξίσου ή περισσότερο βίαια και γι’ αυτό τα συμπεριλάβαμε σε αυτή τη λίστα.

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις κάποιο από αυτά τα βίαια αθλήματα, αν θέλεις να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση. Δες πώς θα τα καταφέρεις, με τις συμβουλές του Θέμη στο παρακάτω βίντεο.

#1. Ice Hockey

Το ice hockey είναι ένα άθλημα επαφής που παίζεται σε παγοδρόμια, από δύο ομάδες αθλητών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα μπαστούνια τους προσπαθούν να σκοράρουν έναντι της αντίπαλης ομάδας.

Το hockey είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα με πολύ αυξημένες τις πιθανότητες να υποστείς διάσειση. Οι ταχύτητες κίνησης είναι μεγάλες και οι χρόνοι αντίδρασης μικροί.

Δεν είναι λίγες ακόμη οι περιπτώσεις τραυματισμών στην πλάτη και στην μέση, όταν κάποιος αθλητής πέφτει πάνω στον άλλον και δεν λείπουν και οι βίαοι τσακωμοί μεταξύ των αθλητών.

#2. Rugby

 rugby

Τα σπασμένα κόκαλα είναι κάτι σύνηθες στο rugby, το οποίο κατατάσσεται δικαίως στην λίστα με τα πιο βίαια αθλήματα.

Οι επαγγελματίες αθλητές του rugby είναι ογκώδεις και πολύ δυνατοί. Το μόνο που μπορεί να τους προστατέψει είναι οι μυϊκή μάζα και η ταχύτητά τους.

Αν και πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό άθλημα, οι μετωπικές συγκρούσεις είναι συχνότατες και έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και διασείσεις.

Μην ξεχνάς ότι οι αθλητές του rugby, δεν φορούν κανενός είδους προστασία, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο άγρια.

#3. MMA

Το ΜΜΑ είναι μαχητικό άθλημα που επιτρέπει συνδυασμό τεχνικών και χτυπημάτων που προέρχονται από διαφορετικές τέχνες και είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Στόχος στο ΜΜΑ είναι να πονέσεις τον αντίπαλο, ώστε να τον κερδίσεις. Και ενώ σε άλλα αθλήματα μπορείς να ζητήσεις αλλαγή, αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, εδώ αν σταματήσεις τον αγώνα, απλά χάνεις.

Το θέαμα για κάποιους μπορεί να είναι σοκαριστικό, για άλλους απόλυτα ικανοποιητικό και διασκεδαστικό, σίγουρα όμως είναι αρκετά βίαιο.

Για τις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά σπορ έχουμε μιλήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις στο παρακάτω βίντεο.

#4. Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με κάποιους το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι το πιο βίαιο άθλημα στον κόσμο.

Η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι ασύλληπτη. Οι παίκτες χρησιμοποιούν το ήδη ογκώδες σώμα τους εν είδη ρουκέτας σημαδεύοντας το στήθος ή τα γόνατα των αντιπάλων.

Οι διασείσεις είναι αρκετά συνηθισμένες, καθώς οι παίκτες χρησιμοποιούν τα κράνη για να χτυπούν ο ένας τον άλλον.

#5. Πυγμαχία

boxing

Η πυγμαχία είναι ένα δυνατό και θεαματικό μαχητικό άθλημα, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον, για προκαθορισμένο χρόνο, φορώντας προστατευτικά γάντι.

Οι τραυματισμοί μπορεί να είναι ιδιαίτερα άσχημοι. Σύμφωνα με στατιστικά 22 επαγγελματίες πυγμάχοι έχουν πεθάνει, λόγω τραυματισμών στο κεφάλι από το 1953 και οι τραυματισμοί σε άλλα σημεία είναι συχνότεροι και αρκετά επίπονοι.

#6 Αυστραλέζικο Ποδόσφαιρο

Το αυστραλέζικο ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο βίαια αθλήματα, στο οποίο οι παίκτες δεν φορούν καμία προστασία και συγκρούονται μεταξύ τους με μεγάλη ταχύτητα.

Λένε ότι το άθλημα είναι πιο καθαρό τώρα σε σχέση με πριν από 30 χρόνια, όμως για κάθε δεδομένη στιγμή κάθε ομάδα έχει 25-35% των παικτών μη διαθέσιμους λόγω τραυματισμών.

Η διαφορά με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι ότι η δράση διαρκεί περισσότερο και ότι ένας παίκτης μπορεί να “καταρριφθεί” ακόμη και αν δεν κρατά την μπάλα.

#7. Water Polo

water polo

Το water polo είναι ένα σκληρό άθλημα.

Μπορεί ο αντίπαλος να σε βουλιάξει ή να σε τραβήξει, όμως αυτές είναι κινήσεις που θα τις δει ο διαιτητής.

Τα χτυπήματα κάτω από το νερό είναι πάρα πολύ συνηθισμένα και μάλιστα σε σημεία που πονάνε πολύ και δεν γίνονται αντιληπτά από τους διαιτητές.

Βέβαια οι αθλητές δεν φοράνε τίποτε άλλο εκτός από το σκουφάκι και το μαγιό τους, κάτι που κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

#8. Buzkashi, Αφγανιστάν

Όλα τα παραπάνω είναι πολιτισμένα αθλήματα και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν βίαια σε λογικά πλαίσια.

Το Buzkashi είναι κάτι σαν το πόλο που παίζεται στο Αφγανιστάν, με “μπάλα” μια νεκρή κατσίκα.

Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να χτυπήσουν τον αντίπαλο με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχουν ομάδες και ο νικητής είναι αυτός που θα πάρει το νεκρό ζώο και θα διασχίσει με αυτό το γήπεδο.

Βέβαια, το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι γνωστό έξω από την χώρα, κι όμως έχουν θεσπιστεί κανόνες από επίσημο φορέα στο Αφγανιστάν.

#9. Nguni, Νότιος Αφρική

 nguni sport

Το αρχαίο αυτό άθλημα των Ζουλού είναι μέρος της παράδοσης τους και παίζεται με τρία μπαστούνια, ένα για επίθεση και δύο για άμυνα.

Κάθε παίκτης πρέπει να επιτύχει χτυπήματα στον αντίπαλο, χωρίς να τον αφήσει να του ανταποδώσει.

Όπως είναι φυσικό, οι βετεράνοι του αθλήματος είναι γεμάτοι σημάδια, τα οποία αποτελούν γι’ αυτούς παράσημα ανδρείας.

#10. Tire Machèt, Αϊτή

Αυτό το αγώνισμα προέκυψε από την ανάγκη των κατοίκων της Αϊτής να παλέψουν για την ανεξαρτησία τους με οποιοδήποτε μέσο.

Οι αγρότες κάτοικοι είχαν μεγάλες ικανότητες στην χρήση της ματσέτας και έτσι εξελίχθηκε αυτό το αγώνισμα, το οποίο μοιάζει με την γνωστή ξιφομαχία, χωρίς όμως οι παίκτες να φορούν προστασίες.

Συνδυάζει τεχνικές της ξιφομαχίας με αυτές της αφρικάνικης τέχνης της πάλης με μπαστούνια. Και παρόλο που υπάρχει για 200 χρόνια, έγινε γνωστό με την κυκλοφορία του σχετικού ντοκιμαντέρ “Papa Machete”, μόλις το 2014.

#11. Pasola, West Sumba, Ινδονησία

Pasola sport

Οι κάτοικοι της περιοχής West Sumba της Ινδονησίας το έχουν παρακάνει με το Pasola. Το οποίο δεν είναι μόνο ένα από το πιο βίαια αθλήματα, αλλά και από τα πιο θανάσιμα.

Σε αυτό το “παιχνίδι” δύο ομάδες των 25 ατόμων με τα άλογα τους ρίχνουν λόγχες η μία στην άλλη. Δεν υπάρχουν άλλοι κανόνες, ούτε κάποιο σκορ.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν οι συμμετέχοντες της μιας ομάδας τραυματιστούν τόσο, ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν ή αν οι θεατές παρέμβουν στο παιχνίδι και το διακόψουν.

Το παιχνίδι αυτό λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τοπικό φεστιβάλ και οι άνθρωποι εκεί πιστεύουν ότι το αίμα που χύνεται είναι ένδειξη καλής σοδειάς ρυζιού.

Η άθληση και η διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης είναι σημαντικές για την αυτοπεποίθηση. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.