Τα πιο Χρήσιμα Gadgets αν Γουστάρεις το Τρέξιμο

Αν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το τρέξιμο για την άθληση τους. Πολλοί από αυτούς το βλέπουν αρκετά σοβαρά και αναζητούν gadgets που θα τους βοηθήσουν να κάνουν καλύτερη και πιο δομημένη προπόνηση.

Κάποιοι, πέραν της άνεσης, επιζητούν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση, κρατούν αρχείο των διαδρομών, κάνουν προπόνηση με βάση τους παλμούς, τον ρυθμό και την ισχύ τους, χρησιμοποιώντας gadgets, όπως smartwatches ή fitness trackers.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις ποια είναι τα gadgets που θα σου φανούν πιο χρήσιμα, αν ασχολείσαι με το τρέξιμο, σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν βρίσκεσαι.

#1. Jaybird X4 Ασύρματα ΑκουστικάΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Το τελευταίο μοντέλο της Jaybird είναι από τα κορυφαία ασύρματα ακουστικά για το τρέξιμο, την πεζοπορία και την ποδηλασία βουνού.

Είναι μικρά, βολικά και απόλυτα αδιάβροχα, με βάση το πρότυπο IPX7. Επιπλέον, μπορείς να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας την κατάλληλη εφαρμογή στο κινητό σου τηλέφωνο, είτε Android, είτε iOS.

#2. Mighty VibeΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Το όνειρο κάθε συνδρομητή του Spotify, ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με το τρέξιμο, είναι να μπορούν να αφήσουν το κινητό τηλέφωνο στο σπίτι τους, συνεχίζοντας να έχουν μαζί την αγαπημένη τους μουσική.

Με αυτή τη μικρή φορητή συσκευή μπορείς να έχεις μαζί σου playlist με έως και 1000 τραγούδια ή podcast και να τα ακούς μέσω των ακουστικών με bluetooth, όταν θα τρέχεις, χωρίς να χρειάζεται να έχεις μαζί σου κινητό τηλέφωνο.

Φυσικά, στο Mighty vibe μπορείς να φορτώσεις και όλα τα επεισόδια του Apla+Andrika, όπως το παρακάτω με τα best of της πρώτης χρονιάς.

Apla+Andrika Podcast - Best Of S01

#3. Garmin Forerunner 935Αν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Αυτό είναι πραγματικά σοβαρό smartwatch, για ανθρώπους που ασχολούνται με το τρέξιμο.

Θα σε βοηθήσει να καταγράψεις τις προπονήσεις σου και να μετρήσεις χρόνους στους αγώνες και στις προπονήσεις σου.

Παράλληλα, διαθέτει αξιόπιστο δέκτη GPS και μπορεί να συνδεθεί με εφαρμογές τρίτων, για να συγχρονίζεις το προπονητικό σου πρόγραμμα, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλα αθλήματα, αν, για παράδειγμα, ασχολείσαι με το τρίαθλο.

#4. Belkin Fitness ArmbandΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Αν παίρνεις στο τρέξιμο μαζί σου το κινητό τηλέφωνο, για να καταγράφεις την προπόνηση με το GPS ή για να ακούς μουσική με live streaming, τότε με αυτή την ζώνη της Belkin θα βεβαιωθείς ότι η συσκευή σου θα είναι ασφαλής στο μπράτσο σου, που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να το κρατάς ή να το έχεις στην τσέπη, που δεν βολεύει καθόλου.

Η ειδική αυτή θήκη διατίθεται σε κάθε μέγεθος, για να χωράει το κινητό σου τηλέφωνο.

#5. Suunto Smart SensorΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Όταν βασίζεσαι στους καρδιακούς παλμούς για να κάνεις την προπόνηση σου στο τρέξιμο, χρειάζεσαι την καλύτερη και πιο αξιόπιστη μέτρηση.

Η πιο αξιόπιστη μέτρηση είναι αυτή από το στήθος σου και ένα παλμογράφος –  ζώνη, όπως αυτός ο αισθητήρας της SUUNTO, είναι βολικός για το τρέξιμο, πολύ εύχρηστος και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε άλλα αθλήματα, όπως η ποδηλασία ή η κολύμβηση.

#6. StrydΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Το Stryd είναι το πρώτο gadget που μετρά την ισχύ, που είναι, μετά την καρδιακή συχνότητα, η πιο σημαντική μέτρηση που χρειάζεσαι στην προπόνηση σου, αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός στο τρέξιμο.

Η προπόνηση με βάση την ισχύ βοηθά τους δρομείς να βελτιωθούν γρήγορα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της υπερπροπόνησης. Εκτός αυτού, συμβάλλει στο να αναγνωρίσεις τα σημεία που υστερείς, ώστε να δουλέψεις σε αυτά και να βελτιωθείς.

Το Stryd είναι συμβατό με πολλά smartphone και κάποια μοντέλα της Garmin,της Suunto και της Polar.

#7. FlipBeltΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Μια ζώνη FlipBelt είναι από τα πιο απλά gadgets για το τρέξιμο, αλλά είναι απολύτως χρήσιμη.

Φοράς την ζώνη και τοποθετείς πάνω της όλα όσα χρειάζεσαι κατά την διάρκεια της προπόνησης, πιστωτική κάρτα, τηλέφωνο, τζελάκια, κλειδιά και έτσι έχεις ό,τι χρειάζεσαι γύρω από την μέση σου.

Η εφαρμογή τη είναι καταπληκτική και δεν θα σε ενοχλήσει καθόλου στο τρέξιμο, αρκεί βέβαια να επιλέξεις το σωστό μέγεθος.

#8. LifeBeam ViΑν είσαι ένας από αυτούς που γουστάρει το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, τότε είμαστε σίγουροι πως τα συγκεκριμένα gadgets θα σε ξετρελάνουν.

Το Lifebeam Vi είναι ένας φορητός προπονητής τεχνητής νοημοσύνης που είναι προγραμματισμένος να προσαρμόζεται στο προπονητικό σου πρόγραμμα και να σου δίνει οδηγίες την ώρα που το εκτελείς.

Τσέκαρε τις συμβουλές του Θέμη στο παρακάτω βίντεο, για να μάθεις πώς θα αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση.

Πώς Διατηρώ Το Σώμα Μου (σε υγιή επίπεδα)

Διαθέτει αισθητήρες που λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ρυθμό, απόσταση, κλίση κλπ. Επίσης, σου δίνει συμβουλές ή σε προτρέπει να αυξήσεις ή να μειώσεις τον ρυθμό αναλόγως.

Το Lifebeam Vi είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, για ανθρώπους που τώρα ξεκίνησαν το τρέξιμο ή δεν έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν προπονητή. Έχει κάποια σημεία που χωρούν βελτίωση, ώστε να ικανοποιηθούν και οι πιο προχωρημένοι. Το λογισμικό του ανανεώνεται συνεχώς και αποκτά όλο και περισσότερες δυνατότητες.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η σωματική άσκηση είναι ένας τρόπος να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου. Μάθε περισσότερους εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.