Τα Σημαντικότερα Λάθη Όταν της Στέλνεις Μήνυμα

Όταν επικοινωνείς και φλερτάρεις με μηνύματα με μια γυναίκα που σου αρέσει, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όχι μόνο τι χρειάζεται να κάνεις αλλά και τι χρειάζεται να αποφύγεις. Διάβασε λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις.

Το να γνωρίζεις πώς να επικοινωνείς με μήνυμα με κοπέλες είναι απαραίτητο. Τα μηνύματα είναι κομμάτι του φλερτ και της γνωριμίας, στο οποίο αρκετοί άνδρες συναντάνε συχνά προβλήματα και εμπόδια.

Από την εποχή που ξεκίνησαν τα sms, η γραπτή επικοινωνία κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Αν με ρωτήσεις, σήμερα, το sms συνεχώς χάνει έδαφος. Ο κόσμος επικοινωνεί γραπτώς, ωστόσο, όλη την ώρα μέσω Viber, WhatsApp application, instagram – μήνυμα, Facebook messenger και δεκάδες/εκατοντάδες εφαρμογές για φλερτ και γνωριμίες, μέσα από τις οποίες μπορείς να ανταλλάξεις μηνύματα.

Υπάρχει Πιθανότητα Να Κάνω Λάθος Στέλνοντας Μήνυμα;

μήνυμα

Τις περισσότερες φορές, ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να μάθεις να κάνεις κάτι, είναι να μάθεις πρώτα τα πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις. Να μάθεις δηλαδή, πώς να μην το κάνεις.

Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μήνυμα που στέλνεις σε κάποια που σου αρέσει, προσπαθώντας να βγεις ραντεβού μαζί της. Υπάρχουν λάθη που επιβάλλεται να αποφύγεις, αλλιώς σαμποτάρεις τον εαυτό σου και καταστρέφεις με ταχύτητα φωτός τις πιθανότητές σου με μία κοπέλα.

Ας δούμε λοιπόν τα σημαντικότερα λάθη όταν της στέλνεις μήνυμα και πώς να τα αποφύγεις.

Πριν συνεχίσεις την ανάγνωση όμως, ρίξε μια ματιά στο σεμινάριο για Online Dating παρακάτω. Θα σου δώσει πολλές ιδέες:

#1. Τα Παρατάς Υπερβολικά Εύκολα Μετά Το Μήνυμα
Όταν επικοινωνείς και φλερτάρεις με μηνύματα με μια γυναίκα που σου αρέσει, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όχι μόνο τι χρειάζεται να κάνεις αλλά και τι χρειάζεται να αποφύγεις. Διάβασε λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις.

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν οι άνδρες όταν στέλνουν μηνύματα σε κοπέλες, είναι να τα παρατάνε εύκολα και γρήγορα. Θα στείλουν ένα μήνυμα, η γυναίκα δε θα ανταποκριθεί ή θα στείλει ένα σύντομο μήνυμα που δε θα είναι ενθαρρυντικό και θα υποθέσουν ότι δεν ενδιαφέρεται, οπότε και θα τα παρατήσουν.

Αυτό όμως μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές τραγικό λάθος. Για να μην αναφέρω χειρότερες περιπτώσεις ανδρών που διαβάζω σε e-mail, όπου έχουν ήδη βγει ραντεβού με μία κοπέλα, έχουν φιληθεί και η κοπέλα έχει δείξει ξεκάθαρα ερωτικό ενδιαφέρον και επιθυμία να τα ξαναπούν, αλλά δεν της στέλνουν μήνυμα «για να μην την ενοχλήσουν», γιατί «αν θέλει και η ίδια, γιατί δε στέλνει πρώτη;».

Αρκετές φορές οι λόγοι για τους οποίους μία κοπέλα μπορεί να μην ανταποκριθεί στο μήνυμα δεν έχουν καμία σχέση με το αν ενδιαφέρεται ερωτικά.

Α) Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη, να έχει κακή διάθεση ή να μη γνωρίζει πως πρέπει να απαντήσει στο μήνυμα που της έστειλες.

Β) Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό της, αλλά για ποιο λόγο να υποθέσεις το χειρότερο σενάριο και να μην επιμείνεις λίγο;

Γ) Τις περισσότερες φορές λοιπόν, που βλέπεις ότι μία κοπέλα ανταποκρίνεται χλιαρά στο μήνυμά σου ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου, δώσε της λίγες μέρες και ξαναστείλε μήνυμα. Κάτι ανάλαφρο, με δόση χιούμορ.

Δ) Αν την κάνεις να χαμογελάσει ενώ διαβάζει το μήνυμά σου, το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθεί και με ενθουσιασμό.

Βέβαια, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις για τα μεικτά σήματα, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο παρακάτω βίντεο:

#2. Να Στέλνεις Μεγάλα και Περισσότερα Μηνύματα από όσα Χρειάζονται
μήνυμα

Τίποτα δεν καταστρέφει την έλξη μεταξύ σας πιο γρήγορα στα μηνύματα, από το να της στέλνεις όλη την ώρα για το οτιδήποτε και να της στέλνεις μεγάλα σε μήκος μηνύματα.

Δείχνεις ότι κρέμεσαι από πάνω της και σταματάς να είσαι πρόκληση. Και επειδή καταλαβαίνω ότι είναι ασαφές το θέμα αυτό, για να αποφύγεις να στέλνεις πολλά μηνύματα με την κακή έννοια, θα σου δώσω τρεις απλούς κανόνες να εφαρμόσεις:

Α. Όταν στέλνεις μήνυμα στην κοπέλα, προσπάθησε να το κρατάς στο ίδιο μήκος με τα μηνύματα της κοπέλας ή ακόμα καλύτερα να στέλνεις μικρότερα μηνύματα. Αυτός που στέλνει τα μηνύματα μικρότερης έκτασης, είναι αυτός που ελέγχει την εξέλιξη της γνωριμίας.

Επίσης, φρόντισε να στέλνεις όσα μηνύματα στέλνει και η κοπέλα. Το να στέλνεις πέντε μηνύματα εσύ και ένα ή κανένα η κοπέλα, δε θα σε βοηθήσει.

Β. Να αποφεύγεις να στέλνεις μηνύματα όταν δε χρειάζεται να στείλεις. Για παράδειγμα, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, δε χρειάζεται να απαντήσεις σε μία καληνύχτα της μόνο και μόνο για να πεις «ευχαριστώ, επίσης» ή «καλό βράδυ και σε σένα».

Άσε την αν στείλει το τελευταίο μήνυμα. Θα απορήσει που δεν απάντησες. Μη φοβηθείς μήπως σε πει αγενή. Και υπενθυμίζω, μιλάμε πάντα για την περίπτωση με μία κοπέλα με την οποία ακόμα ΔΕΝ είστε ζευγάρι.

Γ. Να έχεις στο μυαλό σου ότι υπάρχουν άπειρες γυναίκες στον πλανήτη. Τις περισσότερες φορές, τα υπερβολικά μηνύματα σε μία συγκεκριμένη κοπέλα είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έχει κάποιος να πετύχει με τη συγκεκριμένη κοπέλα, επειδή οι επιλογές του είναι περιορισμένες ή ανύπαρκτες, πέρα από αυτή την κοπέλα.

Φοβούμενος λοιπόν, μήπως χάσει και αυτή τη μοναδική ευκαιρία που εκκρεμεί αυτό τον καιρό, το παρακάνει. Προσπάθησε να φανταστείς ότι κάθε απόγευμα/βράδυ που επιστρέφεις σπίτι σου, σε περιμένουν εκατό γυναίκες για να διαλέξεις.

Δεν Ξέρω Το Αν Θα Στείλω Μήνυμα

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να το αφομοιώσεις αυτό και για να το εμπεδώσεις, είναι να φλερτάρεις και να διεκδικείς γυναίκες – πάντα με την προϋπόθεση ότι είσαι single.

Με λίγα λόγια να εκφράζεις τις προθέσεις σου, ακόμα και αν φοβάσαι, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Παίρνοντας όμως και το απαισιόδοξο σενάριο η κοπέλα να μην ενδιαφέρεται εκείνη τη στιγμή που της στέλνεις, αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται στο μέλλον να αλλάξει η διάθεσή της.

Μπορεί το timing να είναι εντελώς ακατάλληλο. Περιμένεις λοιπόν λίγες μέρες και ξαναστέλνεις. Άλλες φορές μάλιστα, μπορεί να την καλέσεις 5-6 ώρες μετά το μήνυμα και ενώ στο μήνυμα δεν έχει απαντήσει, να ανταποκριθεί στο τηλεφώνημα με πολύ ενθουσιασμό.

Δεν το πιστεύεις; ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

#3. Δεν της Ζητάς Να Βγείτε 
μηνυμα

Ο λόγος που επικοινωνείς με μία κοπέλα που σου αρέσει, προφανώς, είναι για να βγείτε ραντεβού και να προχωρήσει η γνωριμία σας. Το καταλαβαίνω ως ένα σημείο να έχεις άγχος να της προτείνεις να βγείτε, επειδή φοβάσαι ότι θα σου αρνηθεί.

Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να αναβάλλεις επ’ άπειρον την πρόταση για έξοδο. Στο μυαλό σου, λοιπόν, αφού δεν έχεις απορριφθεί ακόμα ούτε μία φορά από τη συγκεκριμένη κοπέλα, έχεις ελπίδες μαζί της και όλα μπορούν να συμβούν, ΑΝ και όταν της προτείνεις να βγείτε.

Το να το πηγαίνεις αργά και να μιλάς μαζί της για ώρες, μέρες, εβδομάδες χωρίς να της προτείνεις να βγείτε, μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι θα της δείξεις έτσι ότι την βλέπεις «σοβαρά» και θα την κερδίσεις πιο εύκολα, ωστόσο, επαναλαμβάνω, καταφέρνεις το αντίθετο: σαμποτάρεις τον εαυτό σου και την οποιαδήποτε προσπάθειά σου.

Και κάποιους από τους σημαντικότερους τρόπους που σαμποτάρουμε τον εαυτό μας στο φλερτ, μπορείς να δεις εδώ:

Μέσα σε δύο με τρεις ημέρες από την ανταλλαγή κινητών, πρέπει να έχεις καταφέρει να βγείτε ή να έχετε κανονίσει να βγείτε. Αλλιώς η ιστορία θα πάρει άσχημη τροπή και η ευκαιρία που έχεις μαζί της θα χάνεται μέρα με τη μέρα.

#4. Να Είσαι Πολύ Σοβαρός Ή Να Συζητάς Τα Προβλήματά Σου Στο Μήνυμα
Όταν επικοινωνείς και φλερτάρεις με μηνύματα με μια γυναίκα που σου αρέσει, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όχι μόνο τι χρειάζεται να κάνεις αλλά και τι χρειάζεται να αποφύγεις. Διάβασε λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις.

Υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για όλα. Και για να σοβαρέψεις και για να πεις δυσάρεστα πράγματα. Ακόμα και με μία κοπέλα που σου αρέσει. Ωστόσο, αυτή η κατάλληλη στιγμή δεν είναι για τα μηνύματα. Δεν είναι για σοβαρές συζητήσεις, ειδικά στην αρχή.

Ούτε για να γίνεις απαισιόδοξος και να της λες τα προβλήματά σου.

Κράτησε λοιπόν τις σοβαρές συζητήσεις για από κοντά. Μην της λες στα μηνύματα πόσο πολύ θέλεις να την γνωρίσεις καλύτερα και ότι σου αρέσει πραγματικά. Στο μήνυμα φρόντισε να είσαι ανάλαφρος, να έχεις χιούμορ και να την κάνεις να χαμογελάει.

Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις και emoticons. Δεν είσαι λιγότερο άνδρας αν χρησιμοποιείς και ένα emoticon πού και πού, τα emoticons αρέσουν πάρα πολύ στις περισσότερες κοπέλες.

Φυσικά, ίσως και να είσαι λιγότερο άνδρας αν βάζεις εκατό καρδούλες σε κάθε κομπλιμέντο που μπορεί να της κάνεις ή πεντακόσιες χαμογελαστές φατσούλες που κλαίνε από το γέλιο σε κάθε αστείο που της κάνεις. Όλα με μέτρο.

Τέλος, εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να επικοινωνείς σωστά με τις κοπέλες, σε περιμένω για μία δωρεάν συνάντηση στα γραφεία μας. Μέχρι τότε, να είσαι καλά και για οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, πάτα εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.