Τα Λάθη που Κάνεις Όταν Προβάλλεις τον Εαυτό σου

Πως Προβάλλεις Τον Εαυτό Σου

Το πως προβάλλεις τον εαυτό σου μπορεί να αποδειχθεί ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας στο φλερτ και όχι μόνο, καθώς διαμορφώνει σε τεράστιο βαθμό τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι.

Συνήθως, οι γύρω μας διαμορφώνουν άποψη για εμάς με βάση το πως προβάλλουμε εμείς τον εαυτό μας και τι στοιχεία τους δίνουμε ώστε να σχηματίσουν μια γνώμη.

Δες το βίντεο και μάθε 5 τρόπους να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου.

Αυτό Που Δείχνεις Για Τον Εαυτό Σου Μετράει 

Επομένως, είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έχουμε υπόψιν μας ότι δεν μετράει μόνο το ποιοι είμαστε σαν άτομα. Αλλά και το ποιοι δείχνουμε στους γύρω μας ότι είμαστε.

Όσον αφορά το φλερτ, επειδή η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το τι εκπέμπουμε. Από την πρώτη μας κιόλας προσέγγιση είναι ωφέλιμο να προβάλλουμε την εικόνα ενός ισχυρού αρσενικού, που είναι αποφασιστικό άτομο, δυναμικό, και έχει ηγετικές ικανότητες.

προβάλλεις τον εαυτό σου τώρα

Αντίθετα, είναι επιζήμιο για εμάς το να δίνουμε την εικόνα ενός ανασφαλή άντρα, που δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, δεν έχει άποψη και ενδιαφέροντα, τον έχει καταβάλει η ηττοπάθεια, και γενικότερα έχει μια πιο υποτακτική και αρνητική στάση απέναντι στην ζωή και στο αντίθετο φύλο.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το 87-93% της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μη λεκτική. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών που αντιλαμβάνονται οι άλλοι για εμάς δεν προέρχεται από αυτά που λέμε τόσο, αλλά περισσότερο από αυτά που προβάλλουμε με την γλώσσα σώματός μας, τη φωνή μας και την συνολικότερη ενέργειά μας.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα τρία σημαντικότερα λάθη που ίσως κάνεις όταν προβάλλεις τον εαυτό σου και πως να τα εξαλείψεις.

#1. Έχεις Λάθος Γλώσσα Σώματος

προβάλλεις τον εαυτό σου τώρα ναι

Η γλώσσα σώματος παίζει τεράστιο ρόλο στο πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Εάν έχεις υπερβολικά κλειστή και υποτακτική γλώσσα σώματος, τότε είναι πολύ πιθανόν οι άλλοι να σε αντιλαμβάνονται ως ανίσχυρο.

Επιδίωξε να μην κοιτάς συνέχεια κάτω όταν μιλάς σε κάποιον, να μην έχεις τα χέρια σου σταυρωμένα μπροστά σου, να μην τρίβεις αμήχανα τις παλάμες σου, και γενικότερα να στέκεσαι στητός και χωρίς να δείχνεις νευρικότητα.

Η γλώσσα σώματος είναι κάτι αρκετά περίπλοκο ακόμα και για τους πιο έμπειρους πάνω στο θέμα, και πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να προβάλεις τον εαυτό σου με έναν θετικό, ισχυρό τρόπο.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις στο νου σου όσο περισσότερο μπορείς το τι προβάλεις με την γλώσσα σώματός σου, ώστε να μην θέτεις τον εαυτό σου σε υποτιμητική θέση.

#2. Περιμένεις Συνεχώς Επιβεβαίωση Για Τον Εαυτό Σου

Βρες τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Μάθε πως.

Οι εσωτερικές μας ανασφάλειες πολλές φορές μας κάνουν να αναζητάμε την επιβεβαίωση των άλλων για τις πράξεις μας. Το να περιμένεις να σου δώσουν έγκριση οι γύρω σου για την συμπεριφορά σου και αυτά που λες και κάνεις μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο άξιος απ’ ότι είσαι.

Το καλύτερο είναι όταν κάνεις κάτι ή λαμβάνεις μια απόφαση να την υποστηρίζεις, ακόμα κι όταν βλέπεις ότι οι άλλοι δεν συμφωνούν ή μπορεί να έχουν αντιρρήσεις. Μην περιμένεις από τους άλλους να συμφωνούν πάντα μαζί σου.

Και μην περιμένεις έγκριση για τις πράξεις και τα λόγια σου.

Το τι κάνεις και λες και το πως συμπεριφέρεσαι είναι καθαρά δικό σου θέμα, και από την στιγμή που δεν πληγώνεις κάποιον δεν αφορά κανένα.

Επομένως, να λειτουργείς δυναμικά και αποφασιστικά, και να μην περιμένεις την επιβεβαίωση των άλλων πριν πράξεις. Ξέχνα το «τι θα πει ο κόσμος». Ο κόσμος, ούτως ή άλλως, δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια.

#3. Δεν Πιστεύεις Στον Εαυτό Σου Και Δεν Αναγνωρίζεις Την Αξία Σου

Όταν εσύ θέτεις χαμηλά τον εαυτό σου, είναι επόμενο αυτό που εκπέμπεις να δείχνει χαμηλή αξία. Το πιο σημαντικό όσον αφορά την εικόνα σου δεν είναι μόνο το τι βγάζεις προς τα έξω, αλλά κυρίως το ποιος πιστεύεις ότι είσαι εσύ μέσα σου. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην αξία σου.

Την αξία εμείς την δημιουργούμε. Όταν πιστεύουμε ότι έχουμε χαμηλή αξία και κρίνουμε συνέχεια τον εαυτό μας, αυτό βγαίνει και στην γυναίκα που θέλουμε να φλερτάρουμε.

Είναι ωφέλιμο να έχουμε αυτοπεποίθηση όταν φλερτάρουμε, να πιστεύουμε στην αξία μας και να την προβάλλουμε και στους άλλους. Μην μειώνεις τον εαυτό σου. Δεν σε ωφελεί κάπου αυτό.

προβάλλεις τον εαυτό σου πάντα

Αντίθετα, πάτα στα πόδια σου, δες ξεκάθαρα τις δυνατότητές σου και τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου, και επικοινώνησέ τα και στην γυναίκα που φλερτάρεις.

Κλέινοντας, την πραγματικότητά μας την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, και οι άλλοι απλά αντιλαμβάνονται αυτό που εμείς επιλέγουμε να φλερτάρουμε.

Μην κολλάς λοιπόν. Ανάδειξε τα δυνατά σου σημεία, γιατί ο τρόπος που προβάλεις τον εαυτό σου στους άλλους είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο φλερτ. Άρα μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό.

Αν θέλεις να μάθεις να διασκεδάζεις όταν φλερτάρεις και γενικότερα να βελτιωθείς στη διαδικασία του φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Διάβασε το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.