Τα Σπας! Πώς να Είσαι Άνετος με τον Εαυτό σου και να Φαίνεται

Όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου, προβάλλεται αυτόματα προς τα έξω. Διάβασε πως μπορείς να το καταφέρεις.

Πως Να Είσαι Άνετος Με Τον Εαυτό Σου

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αισθανθούν άνετα με τον εαυτό τους. Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η μεγαλύτερη σχέση στην ζωή μας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς συμπεριφερόμαστε γενικότερα.

Είναι λοιπόν σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου, για να νιώθεις άνετα με αυτόν και να το δείχνεις παραέξω.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να τα καταφέρεις.

#1. Τίμησε Το Σώμα Σου Και Κάνε Καλό Στον Εαυτό Σου

Το σώμα σου κάνει πολλά για εσένα. Φτιάξε έναν κατάλογο με όλα όσα κάνουν το σώμα σου να αισθάνεται καλύτερα. Αυτά μπορεί να είναι λίγη γυμναστική, ένα ζεστό ντους, ένα μασάζ κλπ. Βρες χρόνο να κάνεις όλα αυτά μέσα στην μέρα σου.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν επηρεάσει το αν και το πόσο γυμναζόμαστε. Το σημερινό επεισόδιο του Κάντο Με Στυλ και ο Θέμης, θα σου δείξουν πως αν το θέλεις, μπορείς να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Αν είσαι καιρό στον δρόμο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης, τότε σίγουρα έχεις ξανακούσει ότι πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάς τον εαυτό σου. Μπορεί να το έχεις ακούσει τόσες φορές, που να θεωρείς ότι είναι ένα κλισέ.

Όμως είναι ένα σημείο στο οποίο πρέπει να επιμείνεις.

Όλα όσα πιστεύεις ότι μπορείς να καταφέρεις και όλες σου οι επιθυμίες βασίζονται στον εαυτό σου.

Διατήρησε λοιπόν το σώμα σου στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, για να έχεις την υγεία σου και την δύναμη να μπορείς να συνεχίσεις να ανταποκρίνεσαι στις καθημερινές απαιτήσεις.

#2. Θετικότητα Και Υγιές Πνεύμα

Μετά το σώμα σου, πρέπει να προσέξεις εξίσου και το πνεύμα. Να είσαι θετικός και αισιόδοξος, ώστε να διατηρείς την εσωτερική σου ηρεμία.

Κάνε δραστηριότητες που σε ηρεμούν.

Ένας περίπατος στην παραλία, μια βόλτα στο βουνό, κάποιο άθλημα, το διάβασμα ενός βιβλίου, είναι όλα δραστηριότητες που μπορεί να σε χαλαρώσουν και να σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα, βγάζοντας έτσι προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό.

Επίσης, μην παραβλέπεις την σημασία του γέλιου. Η αίσθηση του χιούμορ και η θετικότητα θα σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα από μια πιο αισιόδοξη οπτική και αυτό θα σε κάνει να φαίνεσαι άνετος και αυθεντικός.

#3. Να Είσαι Αυθεντικός Με Τον Εαυτό Σου

άνετος με τον εαυτό σου

Ξεκαθάρισε μέσα σου τις αξίες που σου ταιριάζουν και που σε εκφράζουν. Βρες ποιος πραγματικά είσαι και όχι ποιος θα ήθελες να δείχνεις στον κόσμο ότι είσαι.

Η λέξη «αυθεντικότητα» παρεξηγείται μερικές φορές. Κάποιοι την θεωρούν αρετή, όπως η ειλικρίνεια. Άλλοι θεωρούν αυθεντικότητα τον παρορμητισμό και το να κάνουν του κεφαλιού τους. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως.

Το να είσαι αυθεντικός δεν θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αλλά θα σε βοηθήσει να επιτύχεις αυτά που πραγματικά θέλεις. Όντας αυθεντικός υπηρετείς τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο και όταν γίνεται αυτό, τότε είσαι άνετος και καλός και με τους γύρω σου.

Η αυθεντικότητα είναι ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό που προβάλλει μια αύρα, και μπορείς να δεις περισσότερα για την αυθεντικότητα, στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

#4. Εμπιστεύσου Τις Επιθυμίες Σου

Μην προσπαθείς συνεχώς να δικαιολογήσεις και να εκλογικεύσεις τις ενδόμυχες επιθυμίες σου. Οι επιθυμίες σου είναι η καλύτερη ένδειξη του ποιος είσαι. Αν τις απορρίπτεις, είναι σαν να απορρίπτεις τον εαυτό σου, κάτι που είναι λάθος, αφού όπως είπαμε χρειάζεται να είσαι αυθεντικός!

Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις σε κανέναν γιατί θέλεις αυτό που θέλεις. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να εξηγήσεις ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό! Πρέπει να τον εμπιστευτείς και να είσαι άνετος να τον ακολουθήσεις στον δρόμο για την επίτευξη όλων αυτών που επιθυμείς.

Επίσης, πρέπει να αγκαλιάσεις την σεξουαλικότητα σου. Οι άντρες μερικές φορές ντρέπονται για το γεγονός ότι θέλουν να κάνουν σεξ.

Και πάλι πρέπει να εμπιστευτείς την επιθυμία σου, να βγεις έξω και να δημιουργήσεις ερωτικές περιπέτειες. Αν ξέρεις τι ζητάς, τότε θα δείχνεις άνετος και αυτό θα σε κάνει να δείχνεις(και να έχεις πραγματικά) μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

#5. Μην Αγνοείς Τις Αδυναμίες Σου Για Να Είσαι Άνετος Με Τον Εαυτό Σου

να είσαι άνετος με τον εαυτό σου

Σίγουρα έχεις αναγνωρίσει στον εαυτό σου στοιχεία που είναι άσχημα και σε πάνε πίσω. Η ύπαρξη τους σε κάνει να αισθάνεσαι περίεργα, ίσως και αμήχανα σε κάποιες περιπτώσεις.

Σταμάτησε να αγνοείς αυτά τα αρνητικά σου στοιχεία. Νιώσε άνετα απέναντι τους, μελέτησε τα, δες πότε εμφανίζονται και πώς δημιουργούνται. Ασχολήσου με αυτά. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βρεις τον τρόπο να τα μειώσεις ή να εξαλείψεις σιγά-σιγά.

#6. Ανάλαβε Την Ευθύνη Για Κάθε Σου Πράξη

Είσαι ο ιδιοκτήτης κάθε πράγματος που έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις, είτε είναι καλό, είτε είναι άσχημο. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και ευθύνεσαι εσύ, μην ρίχνεις το φταίξιμο σε κανέναν άλλον, ούτε στο σύστημα ή στην κακιά στιγμή.

Ανάλαβε την ευθύνη.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ακόμη και οι αποτυχίες είναι σημαντικά μαθήματα και αναπόσπαστο κομμάτι της μελλοντικής επιτυχίας.

Πρέπει να είσαι άνετος με τις πράξεις σου και ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Σου ανήκει η ευθύνη της ζωής σου και αν το αποδεχτείς αυτό, θα φανεί ότι εσύ είσαι αυτός που κινεί τα νήματα στην ζωή σου.

#7. Πάψε Να Ανέχεσαι Τα Πάντα

Η ανοχή των πάντων είναι μια αργή συναισθηματική αυτοκτονία που σου παίρνει την ζωή, σου καταναλώνει πολύτιμη ενέργεια και σε κρατά ακινητοποιημένο. Δεν υπάρχει λόγος να ανέχεσαι τα πάντα.

Είναι κάτι που σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και σε εμποδίζει από το να νιώσεις άνετα για τον εαυτό σου.

Το να ανέχεσαι τα πάντα δεν είναι το ίδιο με το να δέχεσαι κάποια πράγματα ή να συμβιβάζεσαι με πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Ξεκαθάρισε λοιπόν ποια πράγματα μπορείς να αλλάξεις και ποια όχι.

Άφησε στην άκρη αυτά που δεν αλλάζουν και δες γιατί ανέχεσαι αυτά που μπορούν να αλλάξουν.

#8. Βγες Από Την Βαρετή Καθημερινή Ρουτίνα

 βγες από τη ρουτίνα

Αν η ζωή σου είναι στον αυτόματο πιλότο και κάνεις καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, είναι λογικό να χάνεις τον ενδιαφέρον σου και να μειώνεται η αυτοπεποίθηση σου.

Ίσως η παρέα σου σε τραβάει πίσω ή η εργασία σου δεν σε ικανοποιεί.

Σίγουρα μπορείς να τα καταφέρεις πολύ καλύτερα.

Αν πιστεύεις ότι έχεις την δυνατότητα για το κάτι παραπάνω, κυνήγησε το. Μόνο και μόνο που θα βγεις από την ζώνη άνεσης και θα κάνεις την διαφορά, θα δείξει στους άλλους ότι τα «σπας» και ότι είσαι άνετος με τον εαυτό σου.

#9. Κάνε Όνειρα, Ζήσε Με Πάθος Και Να Είσαι Καλός Με Τον Εαυτό Σου

Μην περιορίζεις τον εαυτό σου σε αυτά που μοιάζουν εύκολα και πρακτικά. Οι εύκολοι στόχοι δεν δίνουν κίνητρο και δεν εμπνέουν πάθος. Κάνε όνειρα και επιδίωξε να επιτύχεις τις μεγαλύτερες επιθυμίες σου.

Μπορεί όλοι οι άλλοι να αρκούνται με όσα έχουν και να μην ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη.

Εσύ όμως, που έχεις όνειρα και θέλεις να τα κυνηγήσεις, πρέπει να είσαι άνετος με αυτά και όπως είπαμε και παραπάνω να βγεις από την βαρετή ρουτίνα και να εμπιστευτείς τις επιθυμίες σου.

Αυτά είναι που θα βγάλουν από μέσα σου την αύρα της αυτοπεποίθησης και της άνεσης.

Τελικά, το να είσαι άνετος με τον εαυτό σου και να είσαι αυθεντικός σημαίνει να ξέρεις με ακρίβεια και να δέχεσαι το ποιος είσαι και τι επιδιώκεις.

Όταν τα γνωρίζεις αυτά, ξέρεις μέσα σου ότι τα σπας πραγματικά και αυτό παρουσιάζεις προς τα έξω. Η διαφορά είναι ότι όταν είσαι άνετος δεν παρουσιάζεις κάτι που θα ήθελαν να δουν οι άλλοι, αλλά αυτό που πραγματικά ισχύει.

Βρες αυτόν τον εαυτό σου, μάθε να τον αγαπάς, να τον τιμάς και να τον εμπιστεύεσαι. Έτσι θα νιώσεις άνετος με τον εαυτό σου και θα φαίνεται.

Και όταν το κάνεις, έλα στη παρέα μας που τα λέμε Απλά και Ανδρικά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα εργαλεία για την προσωπική σου ανάπτυξη, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.