Τα Βασικότερα Εμπόδια στο Φλερτ και Πώς να τα Ξεπεράσεις

Τα Βασικότερα Εμπόδια στο Φλερτ και Πώς να τα Ξεπεράσεις

Αντιμετώπισε Όλα Τα Εμπόδια Στο Φλερτ

Τι γίνεται όταν ένας άνδρας αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στο φλερτ; Για να φλερτάρει με μία γυναίκα που του αρέσει τι εμπόδια συναντά και πώς μπορεί να τα προσπεράσει;

Τα βασικότερα εμπόδια που συναντά ένας άνδρας στο φλερτ, είναι αυτά που αντιμετώπισα και εγώ πριν πολλά χρόνια.  Μου πήρε πολύ κόπο, πόνο και χρόνο να τα ξεπεράσω. Εσύ όμως δε χρειάζεται να ακολουθήσεις τον δύσκολο δρόμο που ακολούθησα εγώ.

Ποια Είναι Τα Βασικότερα Εμπόδια στο Φλερτ;

#1. Άγχος Προσέγγισης

άγχος προσέγγισης

 

 

Όταν βλέπεις μία πολύ όμορφη γυναίκα, αυτομάτως αισθάνεσαι έλξη. Είναι ενστικτώδες συναίσθημα. Μέχρι αυτό το σημείο, το συναίσθημα είναι ευχάριστο και όμορφο.

Μόλις σκεφτείς να προσεγγίσεις αυτή την όμορφη γυναίκα με σκοπό να την διεκδικήσεις, αυτομάτως γεννιέται και το συναίσθημα του άγχους προσέγγισης.

Ο φόβος δημιουργεί σερί αρνητικών σεναρίων. Το μυαλό κολλάει. Εντέλει, δεν προσεγγίζεις τη γυναίκα που σου άρεσε. Κάποιος άλλος θα της μιλήσει ή η κοπέλα θα φύγει και θα μείνεις με τις τύψεις του δισταγμού.

Το άγχος προσέγγισης είναι το πρώτο εμπόδιο που εμφανίζεται στο φλερτ. Είναι και το πιο σημαντικό. Είναι το εμπόδιο που πρέπει να αντιμετωπιστεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ώστε να αρχίσεις να προσεγγίζεις γυναίκες. Δε θα γνωρίσεις γυναίκες αν δεν τις προσεγγίσεις.

#2. “Τι Θα Της Πω Στο Φλερτ”

Ποια μαγική ατάκα να της πω όταν την προσεγγίσω για να την κερδίσω;

Πολύ συχνά οι μαθητές μου κάνουν μια παρόμοια ερώτηση. Αγχώνονται με τις ατάκες και την ετοιμολογία – που όντως είναι ένα δυνατό όπλο, αλλά όχι τόσο καθοριστικό για το αποτέλεσμα, τελικά, όπως νομίζουν.

Ο άνδρας λοιπόν ακόμα και αν πάρει απόφαση να προσεγγίσει μία γυναίκα που του αρέσει, ακολουθεί η βασανιστική απορία: “ΟΚ, ας πούμε ότι πάω να της μιλήσω. Τι θα της πω;”

Αντιμετώπιση: Απλότητα. Άσε τις ατάκες και σταμάτα να σκέφτεσαι. Πήγαινε και συστήσου.

#3. “Αγχώνομαι Αφού Συστηθώ Και Δεν Ξέρω Πώς Να Κρατήσω Τη Συζήτηση”

συζήτηση στο φλερτ

Ακόμα και άνδρες πολύ επικοινωνιακοί, εξωστρεφείς που πάντα έχουν κάτι να πουν, όταν μιλάνε με μία γυναίκα που τους αρέσει πολύ, παγώνουν και δεν ξέρουν τι να πουν μετά από λίγο. Οι κυριότεροι λόγοι που κάτι τέτοιο συμβαίνει, είναι οι εξής:

  • Όταν φλερτάρουν, τα συναισθήματά τους είναι έντονα και τους μπερδεύουν. Τους αγχώνουν και προκαλείται αυτό το άσχημο συναίσθημα “δεν ξέρω τι άλλο να πω”.
  • Το σκεπτικό του άνδρα όταν μιλάει με μία πολύ όμορφη γυναίκα, είναι λάθος. Δεν έχει στο μυαλό του να εκφραστεί ανοιχτά και να της πει αυτό που θέλει και νιώθει. Έχει στο μυαλό του μόνο ένα μόνιμο άγχος να κρατήσει τη συζήτηση ζωντανή και να προσπαθήσει η κοπέλα που του αρέσει να μη βαρεθεί.

Αντιμετώπιση: Εκφράσου ελεύθερα. Μίλησε για πράγματα που σου αρέσουν και σε ενθουσιάζουν. Μην προσπαθείς να κρατήσεις μία συζήτηση “πάση θυσία”. Προσπάθησε να πεις αυτό που θέλεις.

#4. Δεν Αγγίζουν / Δεν κλιμακώνουν Σωματικά Στο Φλερτ

Από τα πιο συχνά εμπόδια που συναντά ένας άνδρας όταν φλερτάρει με μία γυναίκα που του αρέσει: δυσκολεύεται να κλιμακώσει τη σωματική επαφή.

Του είναι βουνό το να φτάσει στο σημείο να φιληθούν, επειδή ακριβώς δε φροντίζει κατά την επικοινωνία να την αγγίζει. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποια στιγμή που θα είναι μαγική και θα φιληθούν.

Αντιμετώπιση: Πρέπει η όλη κλιμάκωση στη σωματική επαφή να οδηγήσει στο φιλί χωρίς να υπάρξει κάποιο μεγάλο βήμα ή κάποια ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή.

#5. Αργούν Υπερβολικά Να Εκφράσουν Ερωτική Πρόθεση 

μην αργείς να κλιμακώσεις

Μένουν σε ουδέτερες συζητήσεις. Φοβούνται να φλερτάρουν και να εκφράσουν ερωτικό ενδιαφέρον. Όπως και στη σωματική επαφή, πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να έρθει μία μαγική στιγμή που θα εκφράσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον ξαφνικά. Όσο η στιγμή αυτή δεν έρχεται, τόσο τους αγχώνει η διαδικασία και γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Εντέλει, όταν εκφράσουν ερωτικό ενδιαφέρον, πολλές φορές είναι ήδη αρκετά αργά. Οπότε, το πιο πιθανό είναι να συμβεί κάτι από τα παρακάτω:

Η κοπέλα έχει σχέση. Δεν το ανέφερε από την αρχή επειδή δεν πιέστηκε / δεν ένιωσε απειλή νωρίτερα.

Η κοπέλα ήδη τους βλέπει φιλικά, αφού η όλη προσέγγιση ήταν φιλική.

Η κοπέλα βαριέται που η συζήτηση δεν κλιμακώνεται και φεύγει.

Αντιμετώπιση: Όπως εξηγείται και στο Academy αλλά και στο Bootcamp στο κομμάτι της θεωρίας, στα πρώτα 5 με 10 λεπτά πρέπει να έχει αρχίσει το φλερτ. Έτσι μέσα σε 5 με 10 λεπτά θα φανεί αν η γυναίκα είναι συναισθηματικά διαθέσιμη. Μην αφήνεις το χρόνο να περνά.

#6. Φοβούνται να Κλιμακώσουν Στο Πρώτο Ραντεβού

Δες το παρακάτω βίντεο για τα λάθη του πρώτου ραντεβού:

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι το να φιληθούν ή να προχωρήσουν περισσότερο με μία γυναίκα στο πρώτο ραντεβού, δείχνει έλλειψη σεβασμού ή ότι δεν την παίρνουν στα σοβαρά. Έχουν τη λανθασμένη νοοτροπία ότι η γυναίκα στο πρώτο ραντεβού δε θέλει τη σωματική επαφή.

Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να είναι και καταστροφική. Είναι ο κυριότερος λόγος που δεν έπεται δεύτερο ραντεβού. Ότι δηλαδή, η γυναίκα στο πρώτο ραντεβού, όσο όμορφα και αν πέρασε σε επίπεδο συζήτησης, με δεδομένο ότι η σωματική επαφή δεν κλιμακώθηκε, βαρέθηκε.

Ναι, υπάρχει περίπτωση η γυναίκα να ενοχληθεί αν ”επιτεθείς” ερωτικά υπερβολικά γρήγορα. Όμως είναι και πολύ πιθανό να ενοχληθεί ακόμα περισσότερο αν το καθυστερήσεις. Οπότε ο λόγος που σε κάνει διστακτικό, επιφυλακτικό, είναι ο λόγος που θα έπρεπε να σε κάνει λίγο πιο διαχυτικό.

Αντιμετώπιση: Πάντα να προσπαθείς να κλιμακώνεις την επαφή. Το πόσο γρήγορα ή αργά θα γίνει η κλιμάκωση έχει να κάνει με το πώς ανταποκρίνεται η γυναίκα σε κάθε περίπτωση. Δεν υπάρχει πανάκεια. Όμως, ο μόνος τρόπος να μάθεις πόσο μπορείς να κλιμακώσεις τη σωματική επαφή, είναι να δοκιμάσεις να εκφραστείς.

  • Αναγνωρίζεις κάποια από αυτά τα εμπόδια στις δικές σου προσπάθειες για φλερτ;
  • Πιστεύεις ότι μπορείς να αποδώσεις πολύ καλύτερα αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο;

Τέλος, στο φλερτ είναι σημαντικό να δηλώνεις τις προθέσεις σου. Από τη δική σου πλευρά, γενικά, καλό είναι να είσαι πάντα ξεκάθαρος, σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές σου. Αλλά ειδικά στο φλερτ, από μια άποψη ο τρόπος που προσεγγίζεις μια γυναίκα αντικατοπτρίζει τι κάνεις με τη ζωή σου.

Μάθε από το Θέμη πώς να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει στο παρακάτω βίντεο.

Αν με τους ανθρώπους σε επίπεδο καθημερινό, επαγγελματικό, διαπροσωπικό, συχνά χάνεις τα λόγια σου, μάλλον ήρθε ο καιρός να δεις συνολικά το επικοινωνιακό σου πλάνο. Ξεκίνα από το φλερτ. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις αυτές τις προσεγγίσεις θα δεις διαφορά στην αυτοπεποίθησή σου.

Με τις γυναίκες μην το αναλύεις πολύ. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη και ενδιαφέρεται να ξέρεις ότι θα στο δείξει. Μην αφήνεις το άγχος να σε σταματήσει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις τρόπους για να δημιουργείς έλξη τότε δες εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.