Η Τέχνη της Επικοινωνίας με τις Γυναίκες: Η Συναισθηματική Νοημοσύνη Αποκαλύπτεται

γυναίκες και συναισθηματική νοημοσύνη

Η Τέχνη Της Επικοινωνίας Με Τις Γυναίκες

Η τέχνη της επικοινωνίας με τις γυναίκες κρύβει ένα απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό μυστικό: Έκθεση. Η έκθεση σε διαφορετικά επίπεδα πίεσης έχει την ικανότητα να εξελίσσει τις παρούσες συνθήκες που βρισκόμαστε, όχι τόσο εξωτερικές αλλά εσωτερικές. Όταν τοποθετείς τον εαυτό σου συνεχώς σε διαφορετικές καταστάσεις που περιλαμβάνουν στρες, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τα άτομα που βρίσκονται σε αυτές.

Χτίσε το δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης τώρα.

Μικρά Μυστικά

Δεν είναι δυνατόν όλη την ημέρα να είσαι επικοινωνιακά ανενεργός και να περιμένεις όταν θα βρεθείς με γυναίκες που σου αρέσουν να είσαι αποτελεσματικός και με ικανότητες λέκτορα. Απλά δεν γίνεται. Μπορεί να είσαι μοναχικός ή απλά να μην έχεις όρεξη και είναι λογικό. Όμως μην ξεχνάς: η τέχνη της επικοινωνίας χτίζεται εν καιρώ και με εξάσκηση διαμέσου διαφορετικών βαθμίδων δυσκολίας.

επικοινωνία με τις γυναίκες

Ένα ακόμα μυστικό το οποίο είναι πολύ σημαντικό αλλά χρειάζεται προσπάθεια, είναι ένας απλός αλλά άκρως αποτελεσματικός κανόνας: μην θεωρείς κανένα είδος επικοινωνίας δεδομένο. Το κάθε άτομο που επικοινωνείς μέσα στην ημέρα είναι ένα είδος εξάσκησης επικοινωνιακής ικανότητας. Είναι μια πρώτη και θεμελιώδης κίνηση ώστε να αποκτήσεις τις βασικές δεξιότητες ώστε να αναβαθμίσεις επίπεδο στην επικοινωνίας σου με τις γυναίκες.

Συναισθηματική Νοημοσύνη Για Την Τέχνη της Επικοινωνίας με τις Γυναίκες

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως οι γυναίκες είναι περισσότερο συναισθηματικές. Η αλήθεια πως και οι άντρες έχουν συναισθήματα και διαφορετικές διαδικασίες επίγνωσης τους. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο όχι μόνο με τις γυναίκες αλλά και με κάθε φύσεως επικοινωνίας που πρόκειται να έχεις.

Για αυτό το κεφάλαιο αλλά και το παρακάτω χρειάζεται να δεις και αυτό το video.

επικοινωνία με τις γυναίκες

Περιλαμβάνει όχι μόνο την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων αλλά και την κατανόηση των δικών σου. Χρησιμοποιώντας τα βασικά εργαλεία της συναισθηματικής νοημοσύνης σε εφαρμογή μπορείς να αποκτήσεις την ικανότητα να μεταβάλεις τις επικοινωνιακές σου συνήθειες με τις γυναίκες.

Κανόνες – Κλειδιά Στην Συναισθηματική Νοημοσύνη

#1. Συναισθηματική Επίγνωση

συναισθηματική επίγνωση

Είναι η ικανότητα να αποκτάς επίγνωση των συναισθηματικών διακυμάνσεων και έπειτα να εντοπίζεις τις καταστάσεις και τις σκέψεις που τις δημιούργησαν.

Όταν μιλάς με τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό να μεταδίδεις θετικά συναισθήματα. Επηρεάζονται άμεσα με αποτέλεσμα αυτό να σου δίνει χρόνο να μιλήσεις περισσότερο μαζί τους. Τα σημαντικότερα πλαίσια που μπορείς να αξιοποιήσεις το συγκεκριμένο εργαλείο είναι:

  • Να εξετάσεις τις καταστάσεις όπου παρουσιάζεις την μεγαλύτερη αντιδραστικότητα. Όταν βρίσκεσαι με γυναίκες σε ποιες στιγμές αισθάνεσαι περισσότερο άβολα;
  • Με ποιον τρόπο επικοινωνείς συναισθήματα στις γυναίκες και πόσο χρόνο χρειάζεσαι να εκφράσεις τις προθέσεις σου;

#2. Ανεξαρτησία

Η πραγματική ανεξαρτησία είναι η δυνατότητα να πράττεις ανάλογα με τις προθέσεις σου. Αυτός ο παράγοντας είναι καθοριστικός ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες γιατί έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται αμέσως ποσοστά αυθεντικής έκφρασης και ισχύ διεκδίκησης.

#3. Κοινωνική ευθύνη

Η κοινωνική ευθύνη με τις γυναίκες είναι περίεργο κεφάλαιο. Από την μία δηλώνουν ότι θέλουν ισχυρά αρσενικά και από την άλλη οι επιλογές τους αποκαλύπτουν διαφορετικά κίνητρα. Ανεξαρτήτου όμως αυτών των δεδομένων είναι σημαντικό να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πρώτων κινήσεων.

Αυτό το εργαλείο σχετίζεται άμεσα, με τις γυναίκες, με την Ηγεσία. Η ικανότητα της πρωτοβουλίας με τις γυναίκες είναι σημαντικό γιατί ουσιαστικά αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη.

#4. Επικοινωνιακή Ευελιξία

Δες το βίντεο που ακολουθεί και μάθε πως να εκτοξεύσεις τηνεπικοινωνία σου.

Η ευελιξία με τις γυναίκες είναι πολύ σημαντική. Είναι απαραίτητο να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι συνεχώς σε τι είδους πλαίσιο βρίσκεται η συζήτηση, το πώς ανταποκρίνονται οι γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτήν και κυρίως να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή το που θέλεις να την οδηγήσεις.

Η ικανότητα να μεταπηδάς επιτυχημένα σε διάφορα θέματα συζήτησης και ταυτόχρονα να εκφράζεις κλιμακωτά τις προθέσεις σου μέσω αυτών είναι εξαιρετικό εργαλείο. Μπορείς να ακούς – είναι κρίσιμο – με προσοχή τις γυναίκες όταν μιλούν αλλά θα πρέπει να επανατοποθετείς την συζήτηση στα πλαίσια που εσύ θέλεις.

#5. Αντοχή Στο Στρες

Συνήθως όταν ετοιμάζεσαι να εκφράσεις ξεκάθαρα προθέσεις, για παράδειγμα να ζητήσεις νούμερο από γυναίκες που σου αρέσουν, αισθάνεσαι ένα είδος εσωτερικής πίεσης. Αν δεν είσαι συνηθισμένος σε αυτές τις καταστάσεις θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Μην ξεχνάς πως το μυστικό κρύβεται στο τι κάνεις όταν αισθάνεσαι πιεσμένος. Δεν μπορεί να υπάρχει υψηλή απόδοση όταν δεν υπάρχει πίεση!

#6. Αισιοδοξία Με Τις Γυναίκες

αισιοδοξία

Η αισιοδοξία είναι ικανότητα να αξιοποιείς τις δυνάμεις σου, να ανακάμπτεις γρήγορα από αποτυχίες και να εντοπίζεις ευκαιρίες εκεί που πριν δεν έβλεπες.

Η εφαρμογή απλών αλλά σημαντικών εργαλείων μπορεί να σε κάνει πιο αποτελεσματικό όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και σε οποιαδήποτε κατάσταση όπου απαιτεί να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr