Η Τέχνη της Γοητείας: 7 Χαρακτηριστικά για να Πας στο Επόμενο Επίπεδο

Η τέχνη της γοητείας είναι μια εξελιγμένη μορφή επικοινωνίας που, αν και κάποιοι την έχουν έμφυτη, μπορεί να καλλιεργηθεί μέσω προσπάθειας και εξάσκησης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και κάποιοι συγκεκριμένοι τρόποι για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Βέβαια για να είσαι στο δρόμο να αναζητάς τρόπους για βελτίωση, χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση σε ότι και αν κάνεις έχοντας καταλήξει σε αυτά που θέλεις να αναπτύξεις περαιτέρω.
Το θέμα έγκειται στα κυρίως μέρη που θα πρέπει να εκπαιδεύσεις και να δουλέψεις με το μυαλό σου για να δημιουργήσεις της συνθήκες που θα σε φέρουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλεις.

Και αυτό το κομμάτι δεν είναι πάντα εύκολο γιατί θέλει κόπο και από την προσοχή που θα του δώσεις θα κερδίσεις καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν μερικά χρόνια αν με ρωτούσες τι πιστεύω για την βελτίωση και την εξέλιξη που έχουν μερικοί άνθρωποι που θεωρούνται πετυχημένοι στην δουλεία τους, θα το σκεφτόμουν για πολύ ώρα.

Ενδεχομένως να σου έλεγα πως είναι μεγάλα ταλέντα ή πως στάθηκαν απλά τυχεροί και σήμερα απολαμβάνουν την καλή τους τύχη.

Έκανα όμως ένα λάθος.

Στις περισσότερες φορές αρνούμαστε να παραδεχτούμε πως ο άλλος πέτυχε απλά και μόνο επειδή δούλεψε σκληρά, δεν τα παράτησε μετά τις πρώτες δυσκολίες και βρήκε τρόπους να τα φέρει εις πέρας.

Με τις πρώτες επιτυχίες άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια δεν επαναπαύθηκε αλλά συνέχισε να βελτιώνεται.

Έτσι και η τέχνη της γοητείας ως μια ανεπτυγμένη μορφή επικοινωνίας, μπορεί να αναδειχθεί με συγκεκριμένες συμπεριφορές που θα δουμε παρακάτω έχοντας επιλέξει κάποια βασικά χαρακτηριστικά για να εξελιχθούμε σε βάθος χρόνο.

#1. Επιμονή Και Τέχνη Της Γοητείας

χαρκτηριστικο

Το να στέκεσαι, να επιμένεις και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς, είτε θα αναβαθμίσουν την ζωή σου ή θα την κάνουν καλύτερη. Και η επιμονή είναι καίριο χαρακτηριστικό για την τέχνη της γοητείας.

Ωστόσο, είναι και σπουδαίο χάρισμα.

Ακόμα σπουδαιότερο όμως είναι κάθε φορά που επιμένεις να μαθαίνεις από τα λάθη σου και ακόμα καλύτερα από τα λάθη των άλλων.

Το ότι κάποιος έκανε λάθος δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακός ή άμυαλος.

Απλά σκέψου πως μπορεί να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εσένα. Φρόντισε λοιπόν να ακούσεις τι έχει να σου πει και θα γλυτώσεις πολύ κόπο. Σε συνδυασμό με την επιμονή θα δεις σίγουρα αποτελέσματα στα θέματα γοητείας.

#2. Αυτοπεποίθηση: Σημάδι Γοητείας

μπορω

Η ικανότητα πολλών ανθρώπων να εκφράζονται άμεσα και ταχύτατα, τους διευκολύνει σε πολλές στιγμές της καθημερινότητας τους και όχι μόνο στο τρόπο έκφρασης της γοητείας με το άλλο φύλο.

Εδώ να αναφέρουμε πως η αυτοπεποίθηση και σιγουριά έχει και κάποιες κόκκινες γραμμές και εσύ φυσικά δεν θέλεις να τις παραβείς αλλά να εξελιχθείς.

Οπότε το να βρίσκεις τρόπο να είσαι ξεκάθαρος και να δείχνεις θαρραλέος δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και αγενής.

#3. Παρουσία –Στυλ Της Γοητείας

στυλ

Όταν συναντάμε ένα νέο πρόσωπο για πρώτη φορά, ενστικτωδώς αναλύουμε την εικόνα του με βάση την παρουσία του και την συμπεριφορά του. Αυτή η στιγμή έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της συγκεκριμένης γνωριμίας.

Διακρίνεται κυρίως στις παρακάτω σκέψεις που κάνουμε και φυσικά αφορά και μέρος της γοητείας που εκφράζουμε.

  • Αν το άτομο αυτό είναι φιλικό προς εμάς ή όχι.
  • Εάν έχει αξία όπως και την δύναμη που συνεπάγεται από αυτήν.
  • Την επικοινωνιακή του ικανότητα και άνεση με την οποία μιλάει, πράττει και στέκεται στο περιβάλλον που συναναστρέφεται.

Αυτά τα δεδομένα αναλύονται σε καθημερινή βάση από το μυαλό μας όποτε συναντούμε ένα καινούργιο άνθρωπο και τα λαμβάνουμε ως επεξεργασία για έναν νέο φίλο ή για μία νέα σχέση που θεωρούμε πως μπορεί να προκύψει έπειτα από την πρώτη επαφή.

#4. Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Η Τέχνη της Γοητείας: 7 Χαρακτηριστικά για να Πας στο Επόμενο Επίπεδο

Είναι τεράστιο κομμάτι και πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο θα χρειαστεί χρόνο να επενδύσεις ανάλογα με το επίπεδο σου.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί που έχοντας δουλέψει ήδη πάνω σε αυτό είναι πολλά βήματα μπροστά και έχουν καταλάβει και την μοναδικότητα της τέχνης της γλώσσας και την σημασία της στην τέχνη της γοητείας.

#5. Δύναμη

Η Τέχνη της Γοητείας: 7 Χαρακτηριστικά για να Πας στο Επόμενο Επίπεδο

Είναι ένα χαρακτηριστικό που γεννά όλα τα υπόλοιπα αλλά και μόνο του δημιουργεί το ερώτημα πως το καλλιεργείς.  Είναι σαν το ερώτημα για το εάν έκανε η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα.

Για να έχεις δύναμη, είσαι άνετος, φιλικός, έχεις αυτοπεποίθηση και κυρίως δέχεσαι θετικά νέες προκλήσεις που θα βελτιώσουν την ζωή σου μακροπρόθεσμα.

Όμως γεννιέσαι με δύναμη χαρακτήρα;

Πρώτον δεν υπάρχει άνθρωπος που γεννήθηκε με δύναμη χαρακτήρα και δεύτερον δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν ξεχειλίζει από δύναμη.

Αυτό θεωρώ ότι συμβαίνει όταν δουλεύοντας όλα αυτά τα στοιχεία μαζί και αρχίζοντας να βλέπεις βελτιωμένη την εικόνα σου και τον καινούργιο καλύτερο εαυτό σου να παίρνει θέση στην προσωπικότητα σου, έχεις την πρώτη επιτυχία και μαζί με αυτήν τα πρώτα στίγματα δύναμη.

Κάτι που συμβαίνει με ότι και αν καταπιαστείς όπως και με την τέχνη της γοητείας.

#6. Γνώση-Μελέτη-Πράξη

Η Τέχνη της Γοητείας: 7 Χαρακτηριστικά για να Πας στο Επόμενο Επίπεδο

Η διαδικασία εκπληρώσεις ενός σκοπού πιθανότατα να μην τελειώσει ποτέ όπως την έχεις στο μυαλό σου όταν ξεκινάς αυτό το ταξίδι.

Και αυτό είναι λογικό επειδή:

  • Δεν ήξερες τι θα συναντήσεις.
  • Δεν φανταζόσουν ότι πρόκειται για ταξίδι.
  • Σκεφτόσουν υπερβολικά τα πράγματα.
  • Ξεκίνησες για έναν λόγο που τελικά δεν ήταν το πρόβλημα.

Πολλοί λένε πως η βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ και συμφωνώ απόλυτα.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως όταν κουράζεσαι να συνεχίσεις;

Ποιο είναι εκείνο το επιχείρημα που θα σε κρατήσει για να συνεχίσεις; Η διαδικασία να μαθαίνουμε είναι ανεξάντλητη και έτσι θα παραμείνει. Για αυτό θα πρέπει να βάζουμε τις βάσεις και να κάνουμε βήματα αργά και σταθερά με πλάνο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα σε απαιτήσεις φυσιολογικές και όχι πράγματα που είναι αδύνατο να τα πετύχουμε σήμερα.

Βέβαια ίσως αύριο να μας φαίνονται όχι απλά εύκολα αλλά να είναι η καθημερινότητα μας.

#7. Δίνε Τα Πάντα Σε Ότι Και Αν Κάνεις

Η Τέχνη της Γοητείας: 7 Χαρακτηριστικά για να Πας στο Επόμενο Επίπεδο

Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν δεν μας αρέσει κάτι ακόμα και αν το κάνουμε δεν θα είναι όπως το θέλουμε ιδεατά στην αρχή, για να μην σου πω μέτριο ή και χάλια.

Έχουμε σαν όντα την ικανότητα να δημιουργούμε συνεχώς αλλά μόνο σε ότι μας αρέσει.

Έτσι όταν σε βάζουν ή επιλέγεις να κάνεις κάτι που δεν διεγείρει το πνεύμα σου, καταλήγεις περισσότερο να λουφάρεις παρά να εργάζεσαι.

Βρες εκείνα που σου αρέσουν και σιγά σιγά αντικατέστησε τα με τα υπόλοιπα.

Δεν πιστεύω πλέον στα ταλέντα,  με τον τρόπο που κάποτε πίστευα.

Είναι η θεωρία όσων δεν θέλουν να δουλέψουν.

Κοίτα φίλε, ο τάδε είναι φοβερός μα κοίτα τι κάνει, εγώ δεν μπορώ.

Και στο λέει ενώ δεν έχει προσπαθήσει έστω για μία φορά να δοκιμάσει.

Όλοι οι πετυχημένοι έχουν φτάσει εκεί που τους βλέπεις εσύ να λάμπουν μέσα στις επιτυχίες τους μετά από χιλιάδες ώρες κόπων και εργασίας.

Πριν κλείσουμε δες το βίντεο:

Η τέχνη της γοητείας είναι μια διαδικασία ανοικοδόμησης του εαυτού σου.

Αθλητές που λιώνουν στα γυμναστήρια από μικρά παιδιά όταν οι υπόλοιποι ήμασταν στα μπαρ και στις καφετέριες, άνθρωποι της τέχνης που ξεκίνησαν με αμφισβήτηση από την αρχή της πορείας τους και ταλαιπωρούνται ακόμη.

Αν θες να σου μιλήσω για τύχη μπορεί και να έχεις δίκιο. Παίζει και αυτή όμως ρόλο στο παιχνίδι της ζωής.

Τίποτα δεν σημαίνει μία επιτυχία ή μία αποτυχία, οπότε αν θέλεις να πας στο επόμενο επίπεδο δώσε της την αξία που πραγματικά έχει.

Και την αξία της την καθορίζεις μόνο εσύ. Για να κατακτήσεις την τέχνη της γοητείας θα χρειαστεί πρώτα να κατακτήσεις τον εαυτό σου.

Κλείνοντας, η γοητεία είναι αποτέλεσμα πολλών στοιχείων. Το σίγουρο είναι ότι η πρώτη εντύπωση είναι εκείνη που μετράει σε ένα άντρα που έχει τη γοητεία που χρειάζεται για να κάνει επιτυχημένες προσεγγίσεις.

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο, διότι κάνει τους άλλους να σε προσέξουν. Με τις γυναίκες είναι κάτι που χρειάζεται να εξασκήσεις μέσα από τις προσεγγίσεις σου. Πρόβαλλε την εικόνα που θες να βλέπουν στα μάτια σου κοιτάζοντας με αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είναι και πρέπει να είναι από τα πιο δυνατά επικοινωνιακά εργαλεία που διαθέτεις, οπότε δείξε τη γοητεία σου στους άλλους και κέρδισέ τους.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις τις κρυφές δυναμικές της γοητείας τότε δες εδώ.

Εξέλιξε την τέχνη της γοητείας διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.