Τέλεια! Έρχεται Σαββατοκύριακο!

Αύριο είναι Παρασκευή. Είναι η ημέρα που ενδεχομένως περίμενες όλη την εργάσιμη εβδομάδα.

Γιατί; Επειδή ξεκινάει το διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

amsterdam-weekend-guide

Θυμίζω:
Αν και έχω αρκετές φορές εκφράσει την άποψη πως πρέπει ενεργά να σχεδιάζεις να υλοποιείς και εν τέλει να απολαμβάνεις μια γεμάτη ζωή που κάθε μέρα να μοιάζει με Σάββατο, δέχομαι ότι είναι αρκετά δύσκολο για πολλούς.

Αν ακόμα δεν έχεις καταφέρει στο βαθμό που θα ήθελες λοιπόν το παραπάνω, σίγουρα η αυριανή ημέρα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για να κάνεις πράγματα που οι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας δεν προσφέρονται.

ΟΚ όμως, ρεαλιστικά μιλώντας, καμιά φορά η καθημερινότητα και η κούραση της εργάσιμης εβδομάδας σε αποτρέπει από το να απολαύσεις όπως θες το Σαββατοκύριακο.

Πολλοί, αμέσως μόλις σχολάσουν το απόγευμα της Παρασκευής, φαντάζονται πως θα περάσουν το Σ/Κ κάνοντας πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν τις καθημερινές.

  1. Να παρτάρουν – να κοινωνικοποιηθούν με νέα άτομα σε bar και p;arties
  2. Να δουν φίλους που έχουν ημέρες να δουν και να κάνουν πράγματα μαζί τους
  3. Να διαβάσουν εκείνο το βιβλίο που σκονίζεται στο ράφι ή που ξεκίνησαν και δεν κατάφεραν να τελειώσουν
  4. Να γυμναστούν και έτσι να αναπληρώσουν τις χαμένες μεσοβδόμαδες προπονήσεις ή να σφίξουν λίγο εκείνο το χαλαρό μπράτσο που τους χαλάει στο πουκάμισο
  5. Να πάνε επιτέλους εκείνη την εκδρομούλα που φαντάζονται, όταν κάνουν daydreaming στο γραφείο.

Την Παρασκευή λοιπόν πέφτουν για έναν υπνάκο το απόγευμα για να είναι ξεκούραστοι το βραδάκι και ξυπνούν στις 01.00 τα ξημερώματα. Άντε να ετοιμαστείς τώρα και που θα πας και άσε πάμε κάπου αύριο Σάββατο. Και το Σάββατο γίνεται Δευτέρα και μπαίνουν στον ίδιο κύκλο.

amsterdam-weekend-guide-week-41

Αυτό το Σαββατοκύριακο, εμείς θα είμαστε έξω με τους ανθρώπους μας και θα γνωρίζουμε γυναίκες. 

Κάνε το και εσύ. Ίσως να μην είναι ξενύχτι ή να μην είναι κάποιο club / bar / party που θα σε κουράσει.

  1. βγες μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου και συνομίλησε σε 2 μόνο γυναίκες. Ζήτα να τις ξαναδείς. Ωραία πράγματα συμβαίνουν όταν απλά ζητάς αυτό που θες.
  2. στο σουπερμάρκετ που θα πας για να αγοράσεις τα ψώνια για την εβδομάδα που έρχεται, χαμογέλα στην ταμία, ρώτα την πως την λένε και πιάσε κουβέντα για κάποιο ενδιαφέρον προϊόν με κάποια πελάτισσα. Η γνώμη τους για ζητήματα που άπτονται του σπιτιού, είναι πάντα χρήσιμη. Πιάσου από αυτό.
  3. πήγαινε στο mall, κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά και ρώτα από 2-3 όμορφες κυρίες πως τους φαίνεται το τάδε πουκάμισο που θα ήθελες να δοκιμάσεις.

Όμως
Σκοπός μου δεν είναι να κερδίσεις ένα απλό Σαββατοκύριακο. Σκοπός μου είναι από αύριο με την όρεξη που σου δίνει πάντα η προοπτική της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου να καταφέρεις  το εξής.

Να κάνεις τα πρώτα βήματα ώστε να αξιοποιείς καλύτερα τις ημέρες σου.

Συνειδητά να παρακολουθείς το τι κάνεις και να μην αφεθείς στην ευκολία του βολέματος της φράσης «Α Σαββατοκύριακο είναι ας ξεκουραστώ και λίγο»

Να αρχίσεις με τον ίδιο τρόπο να γεμίζεις και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας από Δευτέρα. Αν κάνεις 3 απλά πράγματα το Σαββατοκύριακο, σίγουρα θα βρεις χρόνο για έστω ένα από αυτά που σου άρεσε την Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι επιλογές είναι απεριόριστες, ο χρόνος όμως λιγοστός. Μη τον χάνεις. Πράξε. Δες και παρακάτω:

Αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση.

Δεν πιστεύω να είσαι από αυτούς που θέλουν να μείνουν μέσα, έτσι;

 

 

 

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .