Τελικά Κερδίζουν τα Καλά Παιδιά;

Ξέρουν Να Διεκδικούν Αυτό Που Θέλουν Τα Καλά Παιδιά Ή Πρέπει Να Αλλάξουν;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να κάνουν τα πάντα για τους άλλους, έχοντας την πεποίθηση ότι θα λάβουν αντίστοιχο αντάλλαγμα. Επενδύουν υπερβολικά, όμως ο δέκτης των προσπαθειών και των συναισθημάτων τους, δεν το βλέπει έτσι. Τα Καλά Παιδιά με μια πρώτη ματιά επιδεικνύουν καλή συμπεριφορά, όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη συμπεριφορά τους, αλλά στην νοοτροπία και στο κίνητρο που του οδηγεί σε αυτή.

Ο άντρας δεν είναι σίγουρος σχετικά με το τι θέλει μια γυναίκα και γίνεται θύμα λανθασμένων προτύπων που έχουν καλλιεργηθεί με διάφορους τρόπους στην κοινωνία.

Οι γυναίκες έλκονται από χαρακτηριστικά όπως: Η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα του άντρα να βάζει όρια. Αλλά και από τις φιλοδοξίες και την αποφασιστικότητα του.

Ένας άντρας που σαν Καλό Παιδί προσπαθεί σκληρά να κερδίσει την έλξη μια γυναίκας, κάνοντας της χάρες, δεν τα καταφέρνει ποτέ.

 Ποια Είναι Τα Χαρακτηριστικά Της Συμπεριφοράς Και Της Νοοτροπίας Του Καλού Παιδιού;

#1. Τα Καλά Παιδιά Επιβραβεύουν Την Κακή Συμπεριφορά

τα καλά παιδιά επιβραβεύουν την κακή συμπεριφορά

Τα Καλά Παιδιά δείχνουν επιείκεια σε κάθε είδους συμπεριφορά, ακόμη και όταν είναι άσχημη, με την πεποίθηση ότι αυτό θα τους αναγνωριστεί ως κάτι θετικό.

Παράλληλα πιστεύουν ότι η άσχημη συμπεριφορά θα βελτιωθεί, κάτι που δεν συμβαίνει, καθώς όταν επιβραβεύεις κάτι, δείχνεις ότι δεν θέλεις να αλλάξει.

Το αποτέλεσμα είναι το Καλό Παιδί να μην απολαμβάνει τον σεβασμό των άλλων.

#2. Τα Καλά Παιδιά Είναι Συνεχώς Διαθέσιμα

Κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα είναι πολύτιμο. 

Αυτό, αν και δεν ισχύει πάντα, είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή στη ζωή και στις σχέσεις, καθώς το πιστεύουν ασυνείδητα οι άνθρωποι.

Τα Καλά Παιδιά είναι πάντα διαθέσιμα και πρόθυμα να αφήσουν τα πάντα, ώστε να ικανοποιήσουν ακόμη και τις πιο τρελλές επιθυμίες των άλλων.

Βρίσκουν χρόνο και καταλήγουν να θεωρούνται δεδομένοι, πιστεύοντας ότι έτσι θα λάβουν ως αντάλλαγμα τα συναισθήματα και την αποδοχή που αναζητούν.

Τελικά, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι να προβάλλουν ότι είναι άτομα χαμηλής ή ανύπαρκτης αξίας.

#3. Τα Καλά Παιδιά Δεν Είναι Έντιμα

Ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αυτή τη νοοτροπία θέλει να ευχαριστήσει τους πάντες και για τον λόγο αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποκρύψει τα αρνητικά του σημεία.

Ακόμη, όσα λέει φροντίζει να είναι αυτά που θέλει ο άλλος να ακούσει,  ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε διαμάχη, καταπιέζοντας έτσι τα συναισθήματα του.

Επομένως, το Καλό Παιδί δεν είναι έντιμο, όχι μόνο απέναντι στους γύρω του, αλλά και απέναντι στον εαυτό του.

#4. Τα Καλά Παιδιά Θέλουν Να Έχουν Τον Έλεγχο

τα καλά παιδιά θέλουν να έχουν τον έλεγχο

Προκειμένου να προβάλλουν την εικόνα που επιθυμούν, για να ευχαριστηθούν οι γύρω τους, τα Καλά Παιδιά απαιτούν να έχουν τον έλεγχο.

Έτσι, θα δεις ότι μέσα στην καλοσύνη τους, καταφεύγουν σε χειριστικές μεθόδους, χωρίς φυσικά να παραδέχονται ότι κάτι τέτοιο είναι αρνητικό, αφού θεωρούν ότι το κάνουν για καλό. 

#5. Η Συμπεριφορά Τους Πηγάζει Από Την Ιδιοτέλεια

Ένα Καλό Παιδί διακρίνεται για την γενναιοδωρία των πράξεων του, η οποία όμως πηγάζει από την ιδιοτέλεια.

Όσα κάνει έχουν συγκεκριμένο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την παροχή ανταλλαγμάτων.

Συχνά μάλιστα παραπονιούνται, διότι και οι ίδιοι αισθάνονται ότι δίνουν πάρα πολλά και παίρνουν πολύ λίγα.

#6. Τα Καλά Παιδιά Δεν Μπορούν Να Θέσουν Όρια

Στην προσπάθεια τους να ευχαριστήσουν πλήρως τους άλλους, δεν μπορούν να πουν “όχι” και δυσκολεύονται να βάλουν όρια.

Θεωρούν ότι οι άλλοι ρίχνουν τα προβλήματα τους σε αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι ότι αυτοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να μην πάρουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

#7. Έλκονται Από Προβληματικές Καταστάσεις

Η τάση να δέχονται, χωρίς όρια, και να προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα των άλλων φέρνει τα Καλά Παιδιά συνεχώς αντιμέτωπα με νέα προβλήματα.

Αυτό δεν τους δίνει τον χρόνο να ασχοληθούν πραγματικά με τον εαυτό τους και τους κάνει να αποφεύγουν τα δικά τους προβλήματα.

Για το σύνδρομο του “Λευκού Ιππότη” που θέλει να τους σώσει όλους, έχουμε μιλήσει αναλυτικά στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast μας Apla+Andrika. Δες το στο παρακάτω βίντεο.

#8. Δημιουργούν Επιφανειακές Σχέσεις

Η νοοτροπία του Καλού Παιδιού δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις και στην επικοινωνία.

Τα Καλά Παιδιά δεν είναι καλοί ακροατές και τείνουν να βλέπουν τα πράγματα από μια οπτική δράματος και θυματοποίησης του εαυτού τους.

Αυτή η συμπεριφορά τους φέρνει σε συναισθηματική απομόνωση και οι σχέσεις που δημιουργούν είναι επιφανειακές και δεν διαρκούν.

Γιατί οι Γυναίκες Απορρίπτουν τα Καλά Παιδιά;

Το Καλό Παιδί είναι πάντα εκεί, κάτι όλα τα χατίρια και δεν ζητάει (τουλάχιστον όχι ευθέως) τίποτε για αντάλλαγμα.

Αυτό “βάζει ψύλλους στ’ αυτιά” μιας γυναίκας που θεωρεί ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Από την άλλη, η έλλειψη αρρενωπών χαρακτηριστικών είναι κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση σε τέλμα. 

Η γυναίκα το γνωρίζει αυτό, όπως γνωρίζει επίσης ότι αν μπει σε μια σχέση με το Καλό Παιδί, θα την βαρύνει η δέσμευση, καθώς δεν θα έχει πραγματική δικαιολογία, για να χωρίσει, όταν αντιληφθεί ότι δεν ικανοποιείται από την σχέση αυτή.

Αυτός είναι ένας καλός λόγος, για να τον απορρίψει από την αρχή.

Τέλος, το Καλό Παιδί είναι προβλέψιμο και αυτό δεν είναι ιό,τι καλύτερο για μια σχέση.

Μια γυναίκα ψάχνει να βρει κάτι που θα την συναρπάσει και θα φέρει εκπλήξεις στη ζωή της, κάτι που το Καλό Παιδί δεν θα κάνει, καθώς φοβάται το ρίσκο.

Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το αν τα Καλά Παιδιά τερματίζουν τελευταία.

Προτιμούν Οι Γυναίκες Τα “Κακά Παιδιά”;

Θα έχεις παρατηρήσει ότι μια γυναίκα που σου αρέσει κάνει σχέση με κάποιον που θεωρείς ότι είναι χειρότερος από εσένα και που σίγουρα θα τον χαρακτήριζες ως “κακό παιδί

Το κακό παιδί δείχνει να μην ενδιαφέρεται πραγματικά και η συμπεριφορά του δεν είναι προβλέψιμη.

Αυτό τον κάνει να είναι πρόκληση για μια γυναίκα, η οποία θέλει να τον κερδίσει.

Επίσης, η συμπεριφορά ενός τέτοιου τύπου αποπνέει αυτοπεποίθηση και διάθεση ανάληψης ρίσκου, κάτι που πάντα ενθουσιάζει τις γυναίκες.

Βέβαια, θα έχεις παρατηρήσει ότι μετά από λίγο καιρό η σχέση τους δείχνει ότι δεν πάει άλλο και χωρίζουν.

Πρέπει Να Γίνεις Κακό Παιδί Για Να Σε Θέλουν Οι Γυναίκες;

τα καλά παιδιά δεν θέτουν όρια με τις γυναίκες

Αν περάσεις από μια σειρά απορρίψεων και παρατηρήσεις ότι οι γυναίκες που σου αρέσουν καταλήγουν να κυνηγούν Κακά Παιδιά, θα αρχίσεις να πιστεύεις ότι τα Καλά Παιδιά δεν κερδίζουν ποτέ.

Το να συμπεριφέρεσαι όμορφα δεν είναι κάτι κακό.

Το πρόβλημα έρχεται όταν λειτουργείς με τη νοοτροπία ότι για να είσαι αρεστός και σεβαστός, πρέπει να είσαι πάντα καλός και να ευχαριστείς με τη συμπεριφορά σου τους άλλους.

Το συμπέρασμα δεν είναι ότι πρέπει να γίνεις κακό παιδί. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κριτήρια και όρια.

Να επιλέγεις εσύ σε ποιον αξίζεις να δώσεις τον χρόνο, την προσοχή και την ευγενική σου συμπεριφορά. 

Για τα όρια, πιο συγκεκριμένα, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

Μπορείς να μάθεις κάποια πράγματα παρατηρώντας τη συμπεριφορά ενός λεγόμενου Κακού Παιδιού, αλλά πρέπει να μπορέσεις να κρατήσεις μια ισορροπία, αν θέλεις να επιτύχεις στις σχέσεις σου.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.